Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Saptamina 8-14ianuarie 2018

acum 1 an 9 luni - acum 1 an 8 luni #3130 de angela
A mai trecut o saptamina si se pare ca a venit si iarna... ceva mai serios. Prognoza de sfirsit de saptamina a fost ger, vint... dar nu ne-a descurajat, asa ca am fost si de data aceasta citiva colegi pe carari montane sau ... mai putin, si este deja coada la rapoartele de tura foto.
Asa ca sa nu va mai plimb cu vorba, sa trecem la subiect.
Iura a fost simbata pe Clabucetul Azugii:
Tura s-a facut dinspre Azuga spre Predeal. Desi toate prognozele (inclusiv cele de dimineata) indicau cer noros si iminenta vantului la munte, cel putin in Clabucetul Azugii realitatea a fost total diferita: a fost calm plat toata ziua, a nins linistit si s-a vazut si soarele printre norii stravezii. In schimb am avut de luptat cu zapada - aproape absenta in padure insa adanca peste genunchi la iesirea la gol. Pe versantii nordici s-au format placi de gheata peste care s-a depus un strat nou de zapada, care nu se puteau aborda fara bete, unele necesitand manevre complicate de ocolire. Nu a fost vant insa a fost ger care s-a accentuat dupa amiaza. In tura au plecat doua echipe diferite, trei veniti mai devreme cu acceleratul si zece din personal, care s-au intalnit in zona stanei, unde s-a facut si pauza de masa. La intoacere, din seaua Susaiului, sase au coborat in Predeal iar restul au continuat pe muchia Susaiului spre Clabucet, Garbova si au iesit in Azuga. Iata si cateva poze:
photos.app.goo.gl/4voQkQkVllVqulZu2

Raporteaza si Mihai R:
Desi nu se anunta vreme prea grozava, parca am fost intr-un taram de poveste, cu zapada mare, si ninsoare, fara vant, ici si colo ceva soare si cer senin si peisaje frumoase de jur imprejur.
photos.app.goo.gl/wGJstu4aytwso4Xn1

Din grupul 'nesatul', care a mai vrut inca un Clabucet al Predealului (Taurului), raporteaza Loredana:
"Integrala" Clabucetelor
Am pornit zece persoane spre Clabucetul Azugii. Urcarea a fost pieptis, pe la Pastravarie, drumul bun, nu se aluneca. Zapada a fost maricica dupa ce am iesit din padure, (pe alocuri trecea zdravan de genunchi) insa era inghetata si poteca batatorita bine. Frig, dar nu exagerat, si vant spre deloc. Doar pe cateva portiuni prin padure ne-a vajait un pic. Pe varf, unde zapada era mai viscolita, am avut parte de portiuni cu gheata. S-au ocolit, acolo unde s-a putut si s-a mers cu mare grija.
Coborarea a fost pe la Susai, unde trupa s-a despartit: trei persoane plus Iura, pe care l-am intalnit pe drum, el fiind pornit la drum cu alta echipa, s-au indreptat spre Predeal, restul am continuat drumul intr-o "integrala a Clabucetelor". Mai exact, am urcat spre Garbova (partia Cocosu), am luat pieptis parte din Clabucetul Taurului si, pe triunghi, am coborat la frontala in Azuga. S-a mers, conform baietilor dotati cu "tehnologie inalta", respectiv ceasuri inteligente, cam 24 kilometri. Drumul s-a sfarist intr-o berarie unde era cald si (relativ) bine dupa care ne-am urcat in trenul de 19.37.

photos.app.goo.gl/IXI8v2dLhabAGx7A2

Am mai primit de la Svetlana O plimbare prin decor de iarna, dar munticelul brusc înghețat a fost cam lunecos. Niște colțari ar fi fost bineveniti.
Spre Diham pe Munticel: photos.app.goo.gl/3Hs3biNcoDqyYkTP2

Radu A ne scrie:
Eu am urcat pe Sorica si am coborat pe Urechea:
kermit.go.ro/sorica-urechea-ian18.tar
kermit.go.ro/radu/so...chea-ian18/index.htm
Am fost cu o amica Monica din Sinaia si cu Cristina pe care a adus-o Ileana.
Si la noi a fost frumos doar ca nu ne-am intalnit caci am venit cu trenul de 7:44 din Basarab.


Din Sinaia am urcat si noi, o echipa de 6, Valea Rea- Stina Draganu- Piciorul Ciinelui:
photos.app.goo.gl/zIPpc1j4YM501eJq1

Si Artemiza este gata cu albumul ei:
In trenul 3001 destule propuneri de drumetii , am ales una cu Angela care mi-a mers la suflet. Am fost sase persoane : Angela V ,Doina D, Artemiza C, Gabi A, Emil G si Cornel P , a fost deosebit de frumos , pe creasta ,, putintel ger "care ne-a determinat sa ne punem pe noi tot ce aveam : cagula de munte , caciuli in plus, manusi . Am ajuns cu bine la tren, ne-am intalnit cu alti colegi ,unde cu bucurie fiecare am povestit pe unde am fost .
photos.app.goo.gl/4VrcmbrJm6yavKbB2

Emil a pregatit si un album si a facut si filmulete:
Va trimit pozele si filmuletele cu tura din muntii Baiului.
Traseul a fost pe ruta: Sinaia-Valea Rea-Stana Dragan-Culmea Principala-Culmea Cainelui-Piciorul Cainelui-Sinaia
Pozele, plus cateva comentarii, se gasesc in Google Photo: photos.app.goo.gl/2Fzlm5nnUuHggWOG2
Filmuletele se pot vedea, accesand link-urile de mai jos:
www.youtube.com/watch?v=HOux0Du7T1Q
www.youtube.com/watch?v=IskEdSReX4Q
www.youtube.com/watch?v=b6MjXuXwoes

Si, in sfirsit, a venit si raportul Doinei:
photos.app.goo.gl/wPo6VLjgXzKtWihA3

ValiG raporteaza un traseu de vale, atit cit le-a placut- pe Comoara de Mijloc:
Este un traseu periculos! Se anunță zi friguroasă, iar personalul 3001 iar a întârziat. Vrem un traseu scurt, dar pentru colțari și piolet! Indirect, primim asigurarea că de pe 4 ianuarie a mai nins doar doi cm. Optăm pentru poteca lui Schiel, Comorile Clăii, Șaua Clăii și coborâre pe Seaca dintre Clăi, dar situația din teren ne impune traseul final. Ne salutăm cu Mihnea și Raluca care ne depășesc la intrarea în Comori, în drum spre cabana Caraiman. Ninge puțin și liniștit ! Ne punem colțarii, scoatem pioleții și trecem peste primele săritori descoperite, și pe la ora 11.50 suntem în ceață și la baza săritorii prin care ar trebui să intrăm în Comorile Clăii. Săritoarea, parțial cu gheață si zăpada proaspătă, ne obligă să continuăm pe Comorile de mijloc. În zonele cu pantă mare zăpada proaspătă se scurgea permanent pe stratul anterior. Zăpada care devenea tot mai abundentă ne zorea să urcăm alert și să ieșim din vale. Graba și ceața, scuze facile pentru nerecunoașterea zonei, ne-au dus mai sus de Brâul mare al Jepilor (Brâna lui Răducu). Ajunși pe un pisc, vedeam în sus peretele și mai jos ceva ce ar putea să fie brâul căutat. Frigul pătrunzător ne-a înghețat măinile, cât am deliberat și hotărât că trebuie să ne întoarcem. Reveniți în zona unde se bifurcă Comorile de mijloc, revedem săgeata roșie de pe brâu și un punct galben pe un brad in dreapta, Suntem pe brâu, sigur, dar în ceață și cu multă zăpadă proaspătă pe el! Hotărâm că trebuie să coborâm pe același drum. Asigurându-ne unde a fost cazul, revenim în drumul lui Schiel la ora 15.30, iar la 16.30 la gara Bușteni. În tren aflăm de accidentul de pe Valea Coștilei. Trebuie să-mi anunț familia cât mai repede că nu am fost acolo, dar cum ? Telefonul am uitat să-l încarc, iar singurul număr de telefon pe care-l știu este al meu. A funcționat impecabil însă baza de date a Florii de Colț și în regim de urgență am liniștit spiritele acasă. Mulțumesc tuturor !
photos.app.goo.gl/f56muI8h446V4IQ22

Si o nota de la Eugen S:
Fuseram si noi in cautarea comorii,
Daca am gasit-o sau nu ...

photos.app.goo.gl/72lX7jOYcQbEQ94A2

De la Mihaela D a sosit un raport de duminica:
Duminica 14.01.2018 de la Azuga, pe Grecu, catre cab. Diham si coborire la Predeal. O zi insorita si de basm pe Grecu, cu pomii incarcati de zapada. La sosire ceata era stapina pe inaltimi dar mai tirziu a iesit soarele.Pamintul inghetat si gheata sub zapada proaspata de la cab.Diham catre Predeal. Intoarcere cu R3010 la 5:10 din Predeal.
photos.app.goo.gl/xJucrzizg8kqqpg93

Si de la Mirela:
Sambata, Predeal-Polistoaca-Limbaselu Mic-Azuga.
Predeal-Polistoaca-Limbaselu Mic-Azuga,13.01.2018
photos.app.goo.gl/cP0fEkI9YcNSvMIk1

Duminica, Posada-Biserica Sf. Treime(Schitul Lespezi)-Plesuva(1255 m)-Comarnic.
Posada-Biserica Sf. Treime(Schitul Lespezi)-Plesuva(1255 m)-Comarnic,14.01.2018
photos.app.goo.gl/0huF6Xv9ke2Ji8ce2

Am primit un raport alpin si de la Vali M:
tura de pe 14 ianuarie Valea Seaca dintre Clai
photos.app.goo.gl/kuWsh7WBX87eFzce2
si varianta de la Igor
drive.google.com/dri...qxpam3ym?usp=sharing

Tot duminica am fost cu Promenade Ilfovene in padurea de la Snagov:
photos.app.goo.gl/yQMirTkQC9VadJkG3

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 9 luni #3132 de Ilinca
Din aceeasi tura 'pe uscat' cu Promenade Ilfovene, catve poze si de la mine:

photos.app.goo.gl/Zbw8ktGnTheEjOsZ2

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 9 luni #3134 de hoinar
În cazul în care nu v-aţi plictisit de atâtea relatări despre Clăbucetul Azugii... De la Păstrăvărie în sus, pe piciorul dintre Azuga şi Limbăşel, până pe Clăbucetul Azugii cu zăpadă puţină în pădure şi ceva mai multă sus, ninsoare uşoară cu soare pe alocuri, frig moderat şi brazi proaspăt ninşi pe panta de sub vârf. Pauză scurtă de masă împreună cu şoriceii de la stână, apoi în continuare prin pădure până la Susai. Socotim c-avem timp pentru un ocol către pârtia Cocoşu şi-un apus ceţos sus, la Clăbucet Plecare. Din nou în jos către Gârbova şi-apoi înapoi în Azuga pe poteca turistică, pe Plaiul lui Moş Mihai, la lumina frontalelor şi-n final o BRRC lângă gară ;) În total cca 24 km.

plus.google.com/1131...23/posts/Hk3VFJDHnhq


Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...rtia-cocosul-garbova

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Octombrie 2019
07 Octombrie 2019
02 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria