Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 22-28 ianuarie 2018

acum 1 an 8 luni - acum 1 an 8 luni #3138 de angela
Saptamina care se incheie este cu recolta bogata, a fost si o zi libera in timpul saptaminii- de 'mica' Unire, si vremea a fost si mai este frumoasa!
Incep cu rapoartele, dar va fi mai mult, nu de alta, dar avem gruprui si persoane plecate si la 2 zile, mai este si ziua de duminica, inca neraportata... Este sfirsitul de saptamina cu excursia in Ciucas, dar am mai auzit si de alte intentii de plimbarele montane sau mai putin(?).

De Ziua Unirii a fost o zi perfecta de munte pe Valea Prahovei. A fost seninul perfect de dupa furtuna, o zi de plaja pe creasta fara nici o adiere de vant, cu brazii ninsi ca in povesti, cu zapada multa dar nu grea si un plafon fantastic de nori la 1500 - 1700 de metri. Impreuna cu Mihai Cotarcea, Puiu, Elena si Geanina am urcat din Sinaia pe la Cota 1400 pe platou iar acolo succesiv pe Furnica si pe Coltii lui Barbes sa admiram peisajul. - raporteaza Iura
Furnica si Varful cu Dor
photos.app.goo.gl/JPYCldtSRqdYtXf83

Svetlana incepe tot cu o excursie de joi: Pe Arges in sus în frunte cu calauza noastra Angela, intre Cornetu si Teghes
photos.app.goo.gl/naSYayC3QrMUkd3F2
si de la Ilinca:
photos.app.goo.gl/68NTKL5TB5R6GVg42
si varianta mea: photos.app.goo.gl/mr3BDr7xUEcYIWzX2

Radu A a fost ceva mai departisor :) :
Eu am fost in Caminito del Rey cu Mihaela Ilie:
kermit.go.ro/caminito.tar
kermit.go.ro/radu/caminito/index.htm

De simbata 27.01 avem si informatii despre echipa din 3003 (raporteaza Jeni K):
Urcare: pe Florei din Posada
Coborare: Batraioara, Antene, Comarnic
Echipa: Serban (organizator), Veronica, Cici, Mirela, Tudor Ioan, Ghiocel, Jeni K.

Intr-o echipa semi-decisa la start, noi am ales: Coama Lunga, Grecu
photos.app.goo.gl/0Lx6PolG8GUHdNJD2

Mihaela D a fost cu noi simbata, dar are si ceva de duminica de raportat:
Simbata 27.01.2018 de la Busteni -Coama Lunga-Grecu -Azuga si duminica 28.01.2018-Busteni-Gura Diham-La Cleste-Saua Grecului-Azuga ; amindoua zilele insorite cu zapada multa. Simbata s-a mers acceptabil pe niste urme de schior si motorizat pina in saua Grecului, zapada trebuind a fi sparta totusi de Nelu ; din sa s-a mers odihnitor pe poteca facuta. Duminica , pe Conducta a fost poteca in zapada batatorita de turisti si se aluneca. Din saua Grecu poteca era batuta bine dar fata de simbata, duminica s-a coborit cu greutate caci se aluneca pe poteca si am regretat ca nu am luat coltarii.
photos.app.goo.gl/svKOIv6skRouzMC83

photos.app.goo.gl/h1wrCvs7lWZwez5B2

Svetlana a fost simbata cu Arhiva de geografie pe Sorica - Urechea: photos.app.goo.gl/0u3O3TwPytuKGwtC3
Am întâlnim in IR grupul lui Andrei (Arhiva de geografie) si am mers cu ei caci in Regio nu erau prea multe idei. Cei din regio ma amenin?asera ca o sa fim vreo 90 participanti la excursie, am fost 120. In rest soare, cer albastru, peisaje.
Sorica - Urechea - retur

Vali G a fost intr-o tura cu participare mare:
O zi superba de...primăvară în luna ianuarie ! Traseu nostru a fost din Sinaia, fosta cabană Brădet, Cota 1400, vârful Furnica, cu întoarcere pe la Schitul Sf. Ana. În tren am avut bucuria de a-l intâlni pe d-l Tăcutu care fusese la Predeal la ...guguștiuci (Ileana și Andrei).
photos.app.goo.gl/VlvrmRe26WePMoMs1
Aceeasi tura, alt reporter- Loredana:
photos.app.goo.gl/IGFnHsftJjqnMgvh1
si
de la Emil:
A fost una din cele mai frumoase ture de iarna din Bucegi din ultimii ani. Am dat curs propunerii lui Elena Asaftei si am mers intr-o tura spre Cota 2000 cu pornire din Sinaia via Cota 1400. Vremea a fost foarte buna, peisajele de vis, atmosfera de nota 10, acestea fiind ingredientele unei ture marca "Floare de Colt".
photos.app.goo.gl/SO2UvaJeRd6ZzLG22

Vali M a fost la Cascada Mora Dracului:
In acest week-end ne-am hotarit sa iesim la un catarat pe cascada la Moara Dracului. Pana am ajuns la cascada am innotat pe alocuri in zapada pana la sold, ne-am intalnit cu un alt grup si ne-am unit in lupta impotriva zapezii. Gheata era intr-o stare satisfacatoare pe alocuri cu goluri de aer, asadar suruburile trebuiau puse cu atentie si repozitionate daca gheata nu opunea rezistenta la introducerea surubului. Dorin, Julien si eu ne-am dat cap ca sa punem mansele, dupa care toata lumea sa bucurat de cascada.
photos.app.goo.gl/WiUJYzGuqNyyc0PC2

Am primit de la Doina un raport scurt:
Posada-Comarnic
pe Piciorul Florei, la refugiul Florei la 12,25 h – pauza cam 20 min. de aici o luam la dreapta si ajungem la salasurile bine cunoscute de majoritatea dintre noi, de aici tinem drept pâna la drumul de Batrâioara, mergem putin pe aici apoi facem stânga (este 15 h) pâna in albia unui pârâu pe care il traversam si ajungem in drumul de antene care este cu noroi si zapada. La antena la 16,25 h si de aici pâna in gara Comarnic la 17,21 h. Doar eu si Mirela.
photos.app.goo.gl/hNw3frL0wRhrIrwB2

Raportul Mirelei:
simbata: Posada-Drum forestier Floreiu-Batraioara-Comarnic,27.01.2018
photos.app.goo.gl/mhKMZGdCSkGOhcTF3
duminica Posada-Piciorul Florei-Batraioara-Lancea(Antene)-Comarnic,28.01.2018
photos.app.goo.gl/52lvem33fQqGsJqg2

si... au sosit si primele poze din Ciucas!!!
Cea mai harnica, iata, este Diana:
Prima zi - Pasul Bratocea - Cab Ciucaș
flic.kr/s/aHskvntL53

A doua zi - Culmea Zăganu Gropșoarele
flic.kr/s/aHsksgou6D

Fotografiile realizate de Bogdan S:
photos.app.goo.gl/ffPMaYPOCpm8czGP2

Tot din excursia din Ciucas, vine si seria lui Mihai R:
Fotografii si filmulete de la frumoasa noastra excursie din Ciucas:

photos.app.goo.gl/cLskIvw0N0ExDBDZ2

photos.app.goo.gl/AxAgFtg2TOrwyRb63

photos.app.goo.gl/fxPJ1eewFWbN2iVM2

photos.app.goo.gl/7RzoZ8pRqIj3uFMl1

iata si impresiile lui Iura din Ciucas:
Tabara de doua zile a Florii de Colt in Ciucas a adunat peste 50 de participanti, veniti cu un autocar si o masina. Vremea a fost una exceptionala, insorita, geroasa, cu putin vant duminica, cu zapada mare insa bine asezata incat nu a creat probleme. In prima zi o echipa de peste 20 a facut culmea Bratocea iar restul au venit pe valea Berii pentru a se intalni majoritatea pe varf. O mica premiera a fost explorarea crestei inguste care se lasa din varful Ciucas spre nord vest, are o lungime de circa 500 m si se termina cu un alt varf, probabil tot peste 1900 m, din care am admirat o panorama unica spre Ardeal. Fotografii au zabovit pe creasta pana la asfintit pentru a prinde apusul in toata splendoarea lui la coborare. A doua zi s-a facut Zaganul, au fost doua echipe mari care au plecat de la cabana la diferenta de jumatate de ora si s-au reunit la coborare la stana. Zapada era rezonabila, poteca era facuta, cablul in mare masura dezgolit de zapada iar liderii celor doua grupuri (Mihai Cernat si Vali Cozea) au condus echipele in deplina siguranta. Conditii excelente la cabana, caldura si mancare buna, doar ca nu are net. Iata si pozele:
photos.app.goo.gl/81Dp1gBXP9mKlYUn1

si albumul de la Artemiza:
Peste 50 participanti de la Clubul Alpin Floarea de Colt Bucuresti , au parcurs in cele doua zile culmi principale din masivul Ciucas . Initiativa mea a fost - Pasul Bratocea ( 1263 m ) spre Releu de Televiziune -Culmea Bratocei (1662 m )- Saua Tigailor- Vf. Ciucas ( 1954 m ), cu Cetatile Tigailor Mari( 1844 m ) si Mici ( 1717 m ) , iar o parte dintre participanti mai indrazneti , au explorat din varf creasta spre N-V si au asteptat de acolo asfintitul , restul au continuat direct spre Cab. Ciucas ( 1550 m). Un alt grup a mers pe Valea Berii - Fantana Nic. Ioan ( 1360 m ) -Muntele Chirusca -Cab. Ciucas ( 1595 m ) iar cele 8 persoane cazate la hotel in Cheia ( 871 m ) s-au intors pe la Cab. Muntele Rosu ( 1280 m ) . A doua zi s-a plecat in doua echipe mari ( la distanta de 15 minute ) conduse de Mihai Cernat si Vali Cozea , din Saua Chirusca( 1567 m ) - urcus spre Culmea Gropsoarele - Saua Gropsoarele ( 1663 m )- La Rascruce( 1805 m .)- Vf. Gropsoarele ( 1883m)-Culmea Gropsoarele- Zaganu -Vf. Zaganu ( 1817 m)- Stana din Zaganu ( unde am stat pe iarba la soare )- Cheia. Timpul a fost splendid s-a mers si la manecuta scurta , iar la cabana conditiile au fost excelente.
photos.app.goo.gl/tOMZPuVDRXezygC13

si de la Ilinca:
photos.app.goo.gl/k2ECCWuyAVxLUa2H2

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 8 luni #3140 de hoinar
Din pasul Bratocea la cabana Ciucaş prin culmea Bratocea, şaua Tigăilor, vârful Ciucaş cu un grup numeros, 20+. Imaginile sunt, desigur, asemănătoare cu cele văzute deja de la colegi ;) Zăpadă puţină, potecă bătută, soare cu ceva nori, vizibilitate excelentă în toate direcţiile. Am mers lejer pentru a întârzia cât mai mult pe sus, inclusiv pe bucata de creastă care se lasă din vârful Ciucaş spre vest, dealtfel foarte fotogenică la vreme de iarnă... şi pentru a prinde câte ceva din culorile asfinţitului B)

plus.google.com/1131...23/posts/1mxPoYi8Ljr


Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...atocea-cabana-ciucas

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 8 luni #3145 de hoinar
A doua zi în Ciucaş. Dimineaţa la cabană bine asezonată cu vânt puternic şi nori groşi spre răsărit motiv pentru care lumea nu s-a înghesuit să admire răsăritul B) zăpadă multă prin pădure în zona Chiruşca, până la genunchi pe alocuri, dar poteca bine bătută... vânt rece şi cer parţial acoperit sus pe creastă spre Gropşoarele... într-un final soare, tot mai puţină zăpadă, chiar atmosferă de primăvară spre Zăganu şi pe culmea Buzoianu, în coborâre spre Cheia.

plus.google.com/1131...23/posts/HBFfrLM6vHM


Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...a-gropsoarele-zaganu

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Octombrie 2019
07 Octombrie 2019
02 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria