Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 5 - 11 februarie 2018

acum 1 an 8 luni - acum 1 an 7 luni #3147 de angela
Este duminica dimineata si ninge maruntel si des in oras.
Asa ca este moment bun de asteptat raportul colegilor care au fost deja la munte si si-au intocmit rapoartele foto.

Simbata se pare ca a fost o zi foarte frumoasa, asa ca cei care au ales sa mearga pe munte, au avut parte de vreme perfecta, frumoasa, soare, vederi si zapada alba, noua.
Sa incepem deci!
Primul raportor de astazi este Jeni:
Azuga-Grecu-Coama Lunga, cu vreme frumoasa si cer albastru. Participanti:
Serban, Cici, Anca, Jeni K.(echipa de 3003)

Tot harnic in ale raportarii este si Vali G:
10.02.2018, Gălbinele secundar si principal
Este un traseu periculos expus avalanșelor ! Zăpada proaspătă depășește 40...50cm sus !
Ajungem în Bușteni cu personalul 3001 la ora 9.10. Călăuziți de Mihai ajungem la refugiul Coștila pe la ora 11.20. Pe valea Coștilei zăpadă multă din avalanșe. Zăpada noua, de 1...2 cm la intrarea în pădure, avea 10...20 cm la refugiu. După o scurtă pauză pentru hidratare, ne punem colțarii, scoatem pioleții, ocolim Țancul Ascuțit și intrăm pe Valea Gălbinele firul secundar, după ce ne asigurăm la traversee prin balustrade. O capră negră, dodoloață, gata să fete, își vedea liniștită de păscut în apropierea nostră. Frigul ținea departe zăpada de colțarii noștri, înaintarea era mulțumitoare, dar zăpada neașezată creștea cu fiecare metru urcat. Mihai, în fața fiind, se afunda în zăpada proaspătă. Am devenit mai tăcuți și atenți la fiecare pas și am mărit distanța dintre noi. La ora 14.20 ieșim din Firul secundar, urcăm in Șaua Colților. Ne asigurăm și coborâm in Valea Gălbinele firul principal pe la ora 15.30. Aici, zonă insorită, zăpada era așezată puțin. Ne legăm în cordelină și coborâm pe marginea văii fără probleme. Erau zone în care mici plăci de vânt erau formate! La 18.20 suntem in gara Bușteni.

photos.app.goo.gl/rS9DyFrzHguGs04O2

Am mai vazut pe facebook citeva poze dintr-o tura (fara comentarii) pe Piciorul Pietrei Arse- Brina Ursilor, de la Mihai C.
Iata ca Loredana este la datorie:
Sinaia, Piciorul Pietrei Arse pana la traverseul de dupa Coltii lui Nica, Brana Ursilor, Sinaia
photos.app.goo.gl/sRJNdyo2sZaakcU42
Traseu cu zapada generoasa dar fara probleme pana la traverseul de dupa Coltii lui Nica unde o portiune a ridicat dificultati dificil de surmontat pentru cei fara coltari: pe sub stratul foarte subtire de zapada era gheata si chiar si cu coltari se inainta dificil. Zapada nu facuse priza cu stratul de gheata si se aluneca. Ne-am intors deci din drum, mai ales ca pe platou se asternuse si o ceata densa. Nici pana la traverseu nu s-a ajuns usor, de la masa cu banci nu mai erau urme. Coborarea s-a facut pe Brana Ursilor, unde de asemenea nu erau urme iar zapada a fost destul de maricica. A fost o portiune (imediat dupa avalansa din poza), unde zapada ajungea pana la sold. Ne-am intalnit pe drum (mai de la distanta,asa, n-au urcat pana la noi) si cu vreo doi tineri care se ratacisera pe un fir de vale. Ne-au intrebat cum ajung si ei la un taxi.

De duminica, avem un singur contributor, Mihaela D:
Duminica 11.02.2018 de la P.Tapului - Stina Regala- Stincile Sf. Ana -Sinaia a fost o vreme inchisa, cu Bucegii invaluiti in ceata. A fulguit putin inainte de Poiana Stinii si apoi pe drum era ghetus din cauza masinilor si ATV-urilor. Ne-am intors cu IR 1634 la 3:19 din Sinaia cu vreo 10 vagoane dar foarte aglomerat.
photos.app.goo.gl/dSzDXrM2f9go7jl93

Vali M a fost in Retezat:
Retezat - Cuxi - Gentiana - Atelier de catarat pe gheata 8-11 Februarie 2018
4 nopti si 3 zile pe gheata de dimineata pana seara. Eu si cu Mircea Suman am pus in fiecare zi cel putin 3 manse pe care le-am folosit cat mai mult, nu numai noi ci si incepatorii curiosi care au incercat si au reusit sa urce pana sus! Asadar, ne bucuram sa oferim astfel de experiente doritorilor! In prima zi am avut si specatori din natura, o vulpe! Ne-a spionat si ne-a furat si un rucsac....dar nu de tot...:) L-am recuperat pana la urma.
photos.app.goo.gl/qLTtFOPRraDYriI92

Svetlana s-a intors dintr-o excursie de mai multe zile in vestul Europei, iata citeva albume interesante:

Citeva albume din excursia la ski in Andorra si in Spania. A nins foarte mult si a fost ceata asa ca in anumite zile nu am facut poze.
Impreuna cu Ina am plecat din Barcelona, pe linga Monserrat, posibila viitoare detinatie de excursii,am stat 4 zile in Andorra Encamp si 4 la Salardu.

La ski în Andora
photos.app.goo.gl/IVywViYVd5xnh8c32

Dupa 4 zile am plecat pe un drum pitoresc care ne-a luat aproape toata ziua. La ski in prima zi,am fost doua naluci prin ceata in schimb la gazada noastra de la Hostel Rasta am descoperita o alta zona pitoreasca a Pirineilor, Val d'Aran, cu hartile careia erau tapetati peretii si tavanul hostelului.
La ski în Spania Baqueira
photos.app.goo.gl/4ZciD66ftwKpcjls2

O zi insorita la Baqueira, de fapt dimineata, caci dupa-amiaza a inceput din nou sa ninga si sa fie ceata. Am putut admira panorama Pirineilor. A doua zi pe o ninsoare groasa ne-am propus sa vedem ceva din comorilwe Vaii Aran si eventual sa trecem in Franta pentru inca o zi de ski.
Val d'Aran cu o populatie ce vorbeste o limba proprie, araneza, toate inscriptiile fiind in trei limbi spaniola catalana si aceasta araneza, nu ne-a prea ingaduits sa vizitam prea multe obiective, mai toate bisericile, cu pictura policroma (Vielha, Bosost, etc) erau fie inchise, fie nu puteam sta prea mult din cauza masinii parcate unde gaseam loc. Dupa citeva ezitari am trecut in Franta prin pasul Portillon, si-am ajuns la Luchon (statiune balneo pare) si PeyraGude unde Ina a si schiat.
La intoarcele din nou Val d'Aran cu biserici, etc. Mie personal mi-a parut rau ca nu am fost la niste terme sau spa, caci existau.

Val d'Aran
photos.app.goo.gl/O0i3QWJHfWihC5cf2

Am plecat din înzăpezita Baqueira, am trecut pe linga niște lacuri sau riuri pitorești, unul, Noguera Ribagorzana cred, ce formează granița naturala intre Catalonia si Aragon, am vizitat un orășel medieval Montanana, cam lipsit de viata, apoi Lleida, tot cam asa, era duminica după amiaza, dar aici ne-a înviorat faptul ca a trebuit sa cautam loc de parcare.
Parasind Val d'Aran, prin Montanana, Lleida, spre Barcelona
photos.app.goo.gl/oUFryQZM7lLMvYLg2

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 8 luni #3150 de hoinar
Pregătiţi pentru zăpadă dar fără un plan anume ne alipim propunerii lui Mihai aşa că... Moniq, Mihai, Vali şi Marius urcăm agale prin pădurea proaspăt ninsă de pe Munticelu până la refugiul Coştila. Bulgării masivi ai avalanşelor vechi sunt încă vizibili sub zăpada proaspătă. Traversăm, asigurându-ne ici-colo, către talvegul văii Gălbenelelor evident şi el plin de zăpadă. Continuăm cu atenţie în amonte pe firul secundar al văii şi-n final ieşim în Strunga Colţilor pt belvedere. Zăpadă mare până dincolo de genunchi pe alocuri, încă nu foarte bine stabilizată, multă încât acoperă complet toate săritorile. Coborâm, din nou asigurându-ne, până în firul principal al văii cu zăpadă ceva mai bună de mers şi, legaţi preventiv în coardă, ajungem repede jos. Soare, pădurea şi muntele proaspăt ninse, apoi ceaţă, din nou soare şi cer albastru deasupra noastră doar, valea fiind umbrită mai toată ziua, iarnă în toată regula ;)

Atenţie: porţiunea alpină a traseului, dincolo de refugiul Coştila, prezintă un risc crescut de accidentare gravă !

plus.google.com/1131...23/posts/DfcnsgMxodi

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 8 luni #3153 de Ilinca
Adaug cateva poze de sambata, Florin L. a propus sa facem traseul Stana din Picior – Baiul Mare – Piscul Cainelui, o repetare a unui traseu de acum 10 ani cu Dana Nemitz si Mirela.
Vremea a fost foarte buna, soare si cer foarte albastru pana la pranz, apoi ceva nori si ceata dar nu de nepatruns. Vantul aproape absent, temperatura placuta (minus cateva grade). Un strat subtire si tare de zapada in cea mai mare parte, din fericire acoperea placi de gheata lucie.
Ne-am reunit un grup de 13, echipa a mers foarte bine, am avut timp si de pauze destule de masa, poze, admirat peisaj. Pe varf, unde din pacate stalpul de marcaj a cazut deja (desi creasta e marcata de curand), am pus langa borna o lumanare. Stalpii de pe creasta sunt deja intr-o stare proasta, unii dintre cei care mai sunt in picioare sunt cu placutzele smulse, au inceput sa rugineasca.

photos.app.goo.gl/7EsvabkREm6cTnAo2

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Octombrie 2019
07 Octombrie 2019
02 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria