Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 19-25februarie

acum 1 an 7 luni - acum 1 an 7 luni #3160 de angela
Sfirsitul acestei saptamini este inceputul unui nou puseu de iarna, mai ales la oras - posibil sa fie cel mai serios moment de pina acum, ceva gerulet si frig, dar mai ales scuza unui cod portocaliu dublu.
Ca la munte e zapada, este, dar nu e normal sa fie in februarie?

Sa lasam filozofeala, si daca unii se plictisesc la gura sobei, ca afara ar fi sau ar trebui sa fie viscol, sa incepem cu raportarea celor comise de colegii nostri. Cele mai multe rapoarte sint desigur legate de excursia de club de la Diham, la a doua editie- la mama Oara in februarie.
Start!

Doina raporteaza prima din excursia de simbata pe traseul
Poiana Tapului - Poiana Regala - Sinaia
photos.app.goo.gl/oxdi17lXc6Pk1pUN2
Serban (venim cu 3003), pe post de Dragobete, aduna in jurul lui 5 "fecioare" (incheiat citatul) pe care le duce din Poiana Tapului pe drumul de Sinaia (spre Cariera) si inainte de a ajunge aici o coteste dreapta, ajunge la drumul turistic si apoi la Poiana Regala. Din cauza cetii si a gerului care incepe sa se lase nu facem pauza si ne continuam drumul pana la izvor (aici stam 5) min. si pe la Vulparie in gara Sinaia la 15,07 h. La 15,17 h avem specialul. Ne-a nins la inceput si la sfarsit de excursie.

Loredana a fost si ea harnica, daca a fost la o excursie de o zi - Busteni-Munticel-Diham-Fitifoiu-Predeal:
Am pornit 13 din Busteni spre Diham, pe Munticelu. Am avut parte de un traseu cu zapada din belsug si cu mici "avalanse" verticale, cand nametii se mai scuturau din copaci. Poteca a fost insa batuta asa ca s-a mers bine. Pe portiuni scurte de drum ne-a insotit si ceata, insa nu a fost atat de deasa incat sa puna probleme. Am ajuns, cea mai mare parte dintre noi, in jurul orei 13.30 la cabana. 30-40 de minute mai tarziu, ne-am pornit, 4 persoane, spre Predeal. Tot drumul a nins zdravan dar cu mers sustinut si cu un usor sprint spre final am prins personalul de ora 17.20. Fara peripetii si chiar cu timp suficient de intrat in magazin pentru de-ale gurii.
photos.app.goo.gl/x4Z0HVoyt1a0QPSD2

si Mihaela D ne-a trimis deja albumul ei:
Impreuna cu cei care mergeau pentru 2 zile la cab.Diham. Initial fulguia ca mai apoi sa ninga linistit. Vremea calda la inceput dar de la Poiana Costilei a inceput sa se raceasca bine.
photos.app.goo.gl/7YkawUAN0EE9XMaQ2

Emil a fost din marea trupa de la mama Oara la 2 zile:
Spre cabana Diham eu am urcat pe ruta: Azuga-valea Grecului (versantul stang hidrografic)-Saua Grecului (1385 m)-sub Leuca Mica-Saua Baiului ("La Cleste"-1363 m)-cabana Diham (1320 m). Duminica am ales cel mai simplu traseu: cabana Diham (1320 m)-Saua Baiului ("La Cleste"-1363 m)-Gura Diham (982 m)-Busteni.

Pozele, plus cateva comentarii, se gasesc in Google Photo: photos.app.goo.gl/p0ODGfOa7BrHnL8k1
Filmuletele cu cantarera la chitara, se pot vedea pe YouTube, accesand link-urile de mai jos:
www.youtube.com/watch?v=aMV1rSyuBgE
www.youtube.com/watch?v=uyJduCsUM-c
www.youtube.com/watch?v=hWqJ-Ak0IOM

Am si eu o varianta/ diferita de antrenament inainte de codul portocaliu :)
la ducere- Gura Diham- Poiana Izvoarelor- BR-CA-PR-Diham, la coborire - La cleste- Leuca Mica- Grecu- valea Grecului- Azuga
photos.app.goo.gl/PrxASu9mGHot30i53

alta varianta de acces, de la Dumitra:
Predeal-Galma-Muchea Bradetului-Forban-Cleste-Diham-Vf.Grecului-Coama Lunga-Busteni
photos.app.goo.gl/ydNhTMagTstOJFYs1

Iata si raportul lui Mihai R:
Pe Munticelu spre cabana Diham poteca este facuta, zapada fiind mai mare dupa trecerea prin apropierea intrarii in Valea Morarului. Dar cu cat mai multa zapada cu atat mai frumos! :)
Cabana Poiana Izvoarelor se pare ca este inchisa. Am incercat putin sa mergem spre Malaiesti pe Tache Ionescu si dupa cum vedeti si din poze, poteca era necalcata iar mai in fata in traseu zona cu pericol de avalansa este foarte clar vizibila. Probabil si mai in fata daca am fi mers acest traseu ar fi fost mult mai periculos, asa ca dupa scurta "deplasare in recunoastere" am facut cale intoarsa.
De la Cabana Diham spre Vf. Grecu era poteca facuta. Fiind si anuntat gerul nu a ezitat sa se faca resimtit. In unele zone curenti veniti dinspre pantele impadurite faceau gerul sa fie mai patrunzator. Pe Coama Lunga era necalcat si am facut o mica echipa care a taiat zapada inaintea grupului mare. Am intalnit mai jos si doi schiori temerari care urcau prin zapada proaspata.
si 3 albume:
photos.app.goo.gl/F4m8ubtnw7KA0nTo1
photos.app.goo.gl/LTHgochuk1vRJG183
photos.app.goo.gl/tHjnYh60y9tCMwkc2

Alice, ca de obicei a fost iar in Tara Minunilor - la cabana Diham: alicegherman.blogspo...la-cabana-diham.html

Vali G a aparut si el, cu raportul:
photos.app.goo.gl/M1pKsledsl4msUrs1

A sosit si un raport preliminar de la Iura: Israel, desertul Negev
O echipa de patru (Cristi Anghel, Artemiza, Rodica Barabas si subsemnatul) suntem de patru zile in sudul Israelului (in localitatea Midreshet Ben Gurion) si am facut mai multe ture in desertul Negev. Desertul Negev este o zona foarte arida cu un relief extrem de framantat, cu vai adanci si creste muntoase, zona in care s-au constituit mai multe parcuri nationale. Roca predominanta este una argiloasa, friabila, amestecata cu calcare si intruziuni vulcanice, cu firme si culori care intrec orice imaginatie. Aspectul general de sol lunar ar fi ca o combinatie de Islanda cu peisaj vulcanic din Tenerife. Exista numeroase trasee, foarte bine marcate, nu prea lungi astfel incat sa fie terminate pana la apusul soarelui, noaptea accesul si drumetia fiind interzise. Temperatura zilnica variaza intre 7-9 grade la rasaritul soarelui la 15-20 grade la pranz insa insolatia este foarte puternica, golim o sticla de apa de 2 litri la un traseu. Vremea a fost in general insorita, cu o ploaie scurta vineri noapte si ceva ceturi dimineata. Am facut cate unul sau doua trasee pe zi de 3-5 ore in doua zone diferite (zona Sde Boker si zona Mitzpe Ramon) urmand ca luni sa ne mutam 180 km spre sud, la Eilat pentru alte doua trasee si poate, o baie in marea Rosie (sunt prognozate 26 grade). S-au facut numeroase poze care vor fi prezentate dupa prelucrare.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 7 luni - acum 1 an 7 luni #3161 de Diana
A sosit un nou album cu tabăra de doua zile din 24-25 februarie de la cabana Diham - Ina autoarea lui, ne urează " Sanatate, ganduri curate si carari luminate!"

https://photos.app.goo.gl/v4WzDTcJgOHhvigh1

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 7 luni - acum 1 an 7 luni #3162 de Diana
Și raportul meu legat de zilele de 24-25 feb 2018, cu tabăra de doua zile a Florii de Colț la cabana Diham - vreme bună, fără frig și vânt, cu o zăpadă pufoasă care a transformat totul într-o feerie. Mama Oara, cabaniera de la Diham ne iubește și ne-a oferit toate bunătățile și o seară plăcută cu dans și cântece la chitară.
În prima zi am urcat catre cabana Diham, din Predeal pe Gâlma Mare, muchia Brădetului și a doua zi am coborât in Bușteni pe traseul Vf Grecu, Coama Lungă.
Poze https://www.flickr.com/gp/serdiana/x305uN

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 7 luni #3164 de Ilinca
Cateva poze si de la mine, in acelasi grup cu Diana:

photos.app.goo.gl/1K3fG3q4N0BEx0f53

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Octombrie 2019
07 Octombrie 2019
02 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria