Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 5 -11 martie 2018

acum 1 an 7 luni - acum 1 an 6 luni #3168 de angela
Avem deja citeva rapoarte de dat, ca a venit totusi primavara, dupa ultimul puseu de iarna- deh, vremea babelor!
asa ca... start!
Saptamina aceasta a inclus si ziua de 8 martie, care a fost intr-o JOI si cu vreme buna (clar ce inseamna, pour les connaisseurs!), asa ca avem si 2 rapoarte, de la Mihaela: Ne hotarim , ghidate de Angela sa ne plimbam in Parcul Vacaresti pe o zi insorita .
photos.app.goo.gl/XKmEs8ClpQyo2AIz1

plus, de la mine: photos.app.goo.gl/XOm2IUr3ramABzUp1

Simbata a fost cald si soare (si la munte!), asa ca vagonul 2 de la 3001 a fost plin, si nu numai (au fost si pe 3003 destui prieteni de munte.
Din 3001, lumea a ales Baiului, in diferite variante. Incepem raportarea in ordine 'geografica, de la sud spre nord:
Cu Gabi am fost pe Piciorul Ciinelui:
photos.app.goo.gl/353f0gt2hdnrSqix1
La urcare a fost parca mai usor decit altadata, urmele celor de cu o saptamina mai devreme erau acolo si erau deosebit de utile. Fiind foarte cald, la inceputul drumului a fost aparaie si ceva noroi, foarte moale, imbibat cu apa, care aluneca cu totul, in strat destul de gros, impreuna cu zapada flescaita, acolo unde era putina. Apoi a fost bine de mers, urmele tineau binisor, am urcat ca pe trepte aproape. Momentul adevarului, asteptat, a venit, cind am iesit afara din padure, urmele au mai inceput sa se rupa, sub noi, la inceput mai rar, apoi tot mai obositor. Dar peisajul a meritat, am facut plaja si estimind ca traseul propus initial ar fi depasit timpul alocat, mai ales ca nu stiai ce urmeaza pe coborire, si noi, si altii pe care i-am intilnit pe Piciorul Ciinelui, ne-am intors pe acelasi drum -fiecare dupa estimarile proprii si trenul de prins. Si, am ales corect, la intoarcere, datul in gropi a devenit mai frecvent, pe fond de oboseala dar mai ales din cauza caldurii/soarelui de peste zi. Am constatat pe final ca mai urcasera unii si in urma noastra, neclar citi, dar care s-au intors mai repede - am gasit si o urma noua a unui rachetist, care a urcat pina la limita padurii de unde s-a intors. In afara de cei pe care ii stiam, 2 echipe, ne-am intilnit si cu un solitar care urcase pe Tufa si a coborit pe Ciine.

Apoi, grupul cel mai numeros a urcat din Sorica si au urmat Baiului spre sud. Unii au coborit pe Zamora, altii, mai antrenati au venit pina la Sinaia (Tufa).

ce este mai la nord? Desigur Girbova! (Clabucetul Taurului a fost tinta urmatoare)
Doina: 7 doamne+6 barbati = 13 persoane in excursia de azi. De la Garbova eu m-am retras spre Predeal, ceilalti au ramas la cabana si nu stiu exact pe unde au coborat.
Azuga - Drumul Tunului - Clabucetul Taurului - Predeal
s-a mai topit bine din zapada de saptamâna trecuta, multe urme de câini de diverse dimensiuni: mai mari sau mai mici si zapada avea o crusta pe deasupra care ne-a permis sa mergem foarte bine; din omul de zapada al Gabitei a ramas doar „un copil de maxim 2 ani” care nu e in stare sa se tina pe picioare
photos.app.goo.gl/TT5SVaRBmkJ60NUg1

Artemiza - Drumetie de sambata :10-08-2018 Azuga- Predeal
photos.app.goo.gl/RGAUg7yLzrTN03yi1
Sambata 10-08-2018 in trenul VSD-istilor destui participanti . Am ales o drumetie cu 13 participanti : 6 baieti Florin , Cristi , Gabi , Radu , Costel , Mitica si 7 fete Doina ,Artemiza , Lia, Gabi , Anca , Elena si Cristina . Din Azuga ( 895 m alt.) pe Drumul Tunului - Vf. Clabucetul Taurului( 1586 m alt. unde fetele au primit martisoare de la Florin )- Cabana Garbova ( 1350 m alt . )-fosta Cabana Clabucet Plecare ( 1460 m alt. ) de unde am coborat 15 minute pana la partia Cocosul , apoi am continuat prin padurea de conifere pana la 1/2 ora de cabana Susai , am coborat pe la hotel Cioplea - gara Predeal . A fost un traseu bine cunoscut de toti participantii , ne-a facut mare placere si va invit sa vizualizati albumul nostru .

Mihai R
O zi superba, cu soare, in care vantul doar ne-a mangaiat usor arareori.
Poteca este facuta pana pe varf unde se putea face plaja. Spre Cabana Garbova erau cateva persoane la sanius. Si pe Cocos si spre Predeal erau urme pe traseul marcat. Vremea buna a tinut cu noi pana la final.

photos.app.goo.gl/vvJYXMeE9xipBjxS2

... si mai la nord...

Raportul vine de la Vali G
10.03.2018, Piatra Craiului
photos.app.goo.gl/7JrAzUnvvPCeYaws2
Pe la ora 9 plecăm de la Fântâna lui Botorog, ajungem pe la ora 11 la cabana Curmătura. Urcăm în creastă pe la vârful Turnu pe urme proaspete. Zăpada bună ne îndeamnă să trecem de vârful Ascuțit spre vârful La om. De pe Țimbalul mic, cred, am solicitat coechipierii să ne întoarcem la Ascuțit și să coborâm pe Padinile frumoase. Este zăpadă multă în Piatra Craiului! Ne-am întors și pe la ora 17, începem coborârea, în deplină siguranță, pe Padinile frumoase pe urme proaspete, dar și plăci de vânt. De la cabana Curmătura continuăm coborarea la frontale și pe la ora 21 suntem la fântâna lui Botorog. Inițiativa turei și logistica au fost ale lui Mihai ; mulțumim !

Avem noutati si de la Mihai si Claudia: pe Valea Oltului. Calinesti-Varful Vacarului-Poiana Sulitei
... foarte putina zapada.
Prima parte e traseu nemarcat ( dar poteca clara ), apoi din Poiana Sulitei este si marcaj.

photos.app.goo.gl/tayDOAfyCum7zz0p1

Citiva colegi au fost impreuna cu Promenade Ilfovene la padure, duminica.
raporteaza Ion H: Drumetie cu Promenade Ilfovene la Stefanesti 11 mar 2018
photos.app.goo.gl/E0RcDW5WTbPxSRBz1

si Svetlana:
Plimbare ilfoveana, Ștefănești -Cretuleasca
photos.app.goo.gl/SoU0oXJuhkYyIITy2

Eu am ales o bicicleteala locala duminica, pe Arges, dar nu am facut album, am pus doar citeva poze pe facebook (fiind o variatiune la un circuit pe care il fac des, fiind la indemina. Am adunat totusi aproape 25km. (destul de greu, in vreo 3h, cu pauze) Am gasit viorele, si am vazut si 3 lebede, noroiul si baltile au fost la limita acceptabilului, apele sint umflate de la topirea zapezilor. Am cam cazut lata, dupa tura :)
photos.app.goo.gl/EK01g2uqrmDK7qCD2

De duminca pe munte, a sosit un album de la Mihaela D: 11.03.2018-Predeal-Girbova-Clab.Taurului-Plaiul lui Mos Mihai-Azuga
Ne hotarim pentru Clab. Taurului pe o zi insorita, cu zapada multa si cam apoasa, pe care se cam aluneca si te infundai alaturi de poteca pina deasupra genunchiului la coborirea de pe Clabucet. Nici Maria din Ploiesti care spera sa dea de leurda prin zona Poienii Stinii Regale, nu a fost multumita de zapada mare si obositoare. Leuda, nicio o speranta mai devreme de vreo 2 saptamini pe acolo. Chiar am prins IR de 3:01 din Azuga si am gasit locuri pentru toti 5 in acelas compartiment din vagon cuseta (mai nou au atasat vreo 2 vagoane cuseta la IR 1634).
photos.app.goo.gl/1tlLkIXldEkAVmDg1

Mai avem inca un raport marca Vali C din Leaota:
Am plecat din Sinaia si am Ajuns in Podu Dambovitei in a treia zi pe la pranz.
Doua nopti in cort din care una a nins. Superb!
Sigur, am folosit rachetele de zapada, sacul de dormit de iarna si cortul.
Mai jos albumul:

flic.kr/s/aHsm8ihaVG
Din pacate e doar o idee palida a ceea ce am vazut.

Cu un pic de intirziere, vine din urma si Vali M:
photos.app.goo.gl/7CcghauY480cRj772
Timisul de jos - 7 Scari - Piatra Mare - Tamina - Timisul de Sus - 10.03.2018

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 7 luni #3169 de hoinar
La propunerea lui Mihai ne-am asumat o zi lungă să ne bucurăm de soare în Piatra Craiului. Segmentul Fântâna lui Botorog - cabana Curmătura prin poiana Zănoaga (bandă galbenă) l-am făcut şi la urcare şi la coborâre (la lumina frontalelor... şi-a stelelor). De la cabană am urcat către creastă pe drumul clasic: şaua Crăpăturii, vf. Turnu, vf. Padina Popii, vf. Ascuţit. Mersul mai puţin sportiv prin zăpadă (în ciuda urmelor bătute) şi tentaţia pauzelor la soare pentru a admira muntele îmbrăcat în alb şi zonele învecinate (Bucegi, Iezer, Făgăraş) au făcut să fim la Ascuţit de-abia la ora 3pm. Prea târziu să parcurgem întreaga creastă nordică, am continuat doar până dincolo de Ţimbalul Mare să aruncăm o privire în Padina lui Călineţ. Am revenit la Ascuţit şi-apoi la Curmătura prin Padinile Frumoase (triunghi albastru) fiind înapoi la maşină după aproape 12 ore de mers... cu pauze ;)

plus.google.com/1131...23/posts/AXDHn7cAQYi


Vali, Marius, Mihai, Moniq @ Ţimbalul Mare

Track GPS online (atenţie, se poate folosi doar pe propria răspundere) @ www.alltrails.com/ex...scutit-timbalul-mare

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 6 luni #3178 de mihai_cernat
Pentru noi, cei din Bucuresti, este totusi un efort destul de insemnat de a parcurge un traseu in Piatra Craiului si a reveni in Capitala.
Adica inclusiv drumul cu autoturismul dus-intors (cu trenul nici nu mai zic !, desi s-ar elimina efortul depus de conducatorul auto).

Si, cu toate acestea, bucurestenii sunt mult mai des intalniti in Piatra Craiului ! Ca de altfel in multe masive montane.

Explicatia ?
Poate ca spiritul de a calatori e mai dezvoltat aici.

Referitor la tura noastra as vrea sa mentionez echipa: Vali Gorea, Marius si Monica Radu, Mihai Cernat .
Imaginile sunt graitoare ! :)

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Octombrie 2019
07 Octombrie 2019
02 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria