Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 12-18 martie 2018

acum 1 an 6 luni - acum 1 an 6 luni #3171 de angela
Sa incepem cronica noastra pentru aceasta ultima saptamina, calda, dupa care mai vine un nou puseu 'polar', vremea se raceste si ploi si ninsori si vint.
In timpul saptaminii am putut face citeva plimbarele de primavara, din care as aminti o inspectie scurta pe lacul Mihailesti-Buda, cu bicicleta - oferind citeva imagini interesante ochiului, si ceva plimbari prin parc (Cismigiu, Herastrau, Pantelimon) sau pe linga Colentina, cu ceva pasari si flori -aviz amatorilor: daca facem abstractie de gunoaiele care din pacate nu sint gestionate corect si 'rasar' la topirea zapezilor pe linga ape si nu numai (plaga nationala! se pare), iesirile in natura devin interesante in acest anotimp.

La munte s-a mai inmuiat zapada, dar nu a disparut, si noroi este din plin. Pericol de avalansa crescut in abrupt.

Simbata ne-am regasit citiva prieteni de munte pe diferitele trenuri de pe valea Prahovei si am primit deja si citeva rapoarte foto.
Iata am primit un prim raport din traseul aparent cu participare destul de serioasa pe Clabucetul Azugii, de la Azuga spre Predeal, de la Mihaela D:
Coborim 7 in Azuga din R 3001, fiind asteptati de gemene, Monica si Valeri . Ne indreptam catre Pastravarie si dupa urcus, la iesirea din padure ni se alatura Rodica cu Dan. De aici zapada creste si pe unele portiuni ajunge sub sau deasupra genunchilor. Urmele prin zapada au fost facute, in majoritate de catre Virgil.Vremea a fost placuta si inainte de virf s-a mai racit putin.
photos.app.goo.gl/fYysISg979ZzuKPi2

Emil raporteaza din Clabucetul Azugii:
Un grup de 13 drumeti au "luat cu asalt" Clabucetul Azugii sub conducerea lui Virgil. Am facut traseul in sens invers fata de cum il parcurgem de obicei, am urcat dinspre Azuga (Pastravarie). Alegerea s-a dovedit inspirata, pe panta cea mare nu era zapada si terenul era uscat. Zapada a inceput de la 1300 m altitudine in sus. La peste 1450 m altitudine innotam in zapada si s-a mers destul de greu, nefiind deschisa poteca. Pe varf era putina zapada. De la Susai la Predeal nu era zapada mare, dar poteca era cu gheata si noroi inghetat. In total eu am parcurs distanta de la Azuga la Predeal, peste Clabucetul Azugii in 8 ore si jumatate, cu aproape doua ore jumate mai mult fata de medie.
photos.app.goo.gl/oS9gzB744R8DOJkh2

Am mai mers, o echipa mai mica de la Poiana Tapului spre Azuga prin Zamora-Sorica, din care raportez:
photos.app.goo.gl/lAqAvyDCHG0ZvM1z1

dar si Svetlana:
photos.app.goo.gl/Wa6V3coa9hawQsaa2

si cu un piv de intirziere, Artemiza:
photos.app.goo.gl/zUYRDwEzLFHBd7tt1

Loredana a facut parte dintr-o echipa temerara care a urcat in platoul Bucegilor:
Sinaia, Piciorul Pietrei Arse, Mar 17
photos.app.goo.gl/ns2UCwKIPcMzexEi1
Am pornit noua din Sinaia, intr-o tura de-a lungul careia am avut parte de doua anotimpuri - soare, ghiocei si branduse in prima parte a drumului, zapada, frig si vant destul de rece pe platou. In padure zapada a fost destul de mare si putreda, apatoasa, asa ca s-a mers cu mare atentie. De la bancuta in sus nu erau urme si s-a cam muncit, insa din fericire nu mai batea soarele asa ca zapada a fost stabila si am putut trece traverseul de dupa Coltii lui Nica fara emotii si fara sa fie nevoie de coltari. Mai mult ar fi incurcat coltarii, caci zapada era destul de moale. Sus pe platou vajaia vantul puternic, nu cat sa te ia pe sus, insa suficient de tare incat sa-ti amintesti ca ai o geaca groasa in rucsac.
Am urcat pe Furnica, de unde ne-am intors in Sinaia pe drumul de iarna si apoi, de la Cota 1400 pe partia de schi, asa ca am scapat de noroi. Pe partie bagasera tunurile si a fost zapada pana jos, la strada. Trenul de 5.40 il ratasem, dar am prins un accelerat care ne-a lasat in Gara de Nord la 20.10.


De pe 3003 (la ducere) raporteaza Radu A: Piciorul Gagului- Piciorul Ciinelui
am urcat pe Gagu si am coborat pe Caine.
Am fost cu Mihaela, Mihai Nisulescu si Florin.
Pe portiuna de coborare de pe Caine de unde incepe padurea Mihai ne-a zis ca sa o luam mai repede sa prindem un tren mai devreme caci nu poate ca mearga repede pe coborare.
De acolo am luat-o mai repede si am prins trenul regio de ora 17 la un minut.

kermit.go.ro/gagu-caine-mar18.tar
kermit.go.ro/radu/ga...aine-mar18/index.htm

Mihai R a fost in traseul Timisu de Jos - Valea Lamba - Poiana Ruia - Vf.Postavaru - Poiana Trei Fetite - Spinarea Calului - Timisu de Sus
Am fost o echipa mare de peste 20 de persoane. Opt de la Floarea de Colt sau apropiati ai clubului care merg de obicei cu noi si restul pana la 25 (sau 27) a fost grupul format de Marian Curculescu care au umplut din nou trenul dupa Predeal :).
Pe Valea Lamba zapada nu este foarte mare. Totul a fost bine pana pe varf, dupa ce am luat cu asalt si pe stanga si pe dreapta partiile din Postavaru ca sa scurtam traseul marcat (care nu avea nici urme facute). Ne-a batut un pic vantul taios pe varf si ne-au cam inghetat mainile facand poze dar am rezistat si am pornit spre Poiana Trei Fetite pe marcaj dar pe zapada necalcata. Dupa Trei Fetite ne-am pomenit cu zapada pana la brau, umeda si lipicioasa in care cam ramaneai intepenit daca te lasai cu toata greutatea dar mai jos unde panta s-a mai domolit am coborat rapid fiecare cum s-a descurcat, ca la derdelus (cu pungi, direct pe fund, etc.) Trebuia sa ne destindem putin dupa inotatul prin zapada.:) Am ajuns cu o ora inaintea trenului de 19:00 in Timisu de Sus.


photos.app.goo.gl/ORLQQF0aE500MgXP2
photos.app.goo.gl/4KPN7rgYLdjFquWF2

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Octombrie 2019
07 Octombrie 2019
02 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria