Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 19-25martie 2018

acum 1 an 6 luni - acum 1 an 6 luni #3180 de angela
Iata ca a mai trecut o saptamina... de iarna in martie.
A nins destul- mai ales la ses, dar nici la munte nu ne putem plinge de stratul proaspat.
Din acest motiv, lumea s-a pregatit de ture... cu zapada.
Unii dintre noi, si cu rachete, care au fost utile sau mai putin.
Asta simbata. Duminica era anuntat si mai insorit si mai cald.

Un grup de numai 3, am ales un traseu din Predeal (Saulescu - Cotul Donului - Poiana Secuilor - 3 Brazi), din care raporteaza prima
Andreea M:
photos.app.goo.gl/9Bw2l82hJwIqoSu93

dar si eu:
photos.app.goo.gl/n2dZ9s6he3xKDhIl2

Artemiza a intirziat putin pentru ca a avut si duminica activitate. Iata albumul:
Sambata in trenul 3001, doar doua propuneri de drumetie : Tufa si Predeal - Cotul Donului -Poiana Secuilor- Trei Brazi- Predeal. Am preferat a doua propunere deoarece doream sa ma intorc mai devreme in Bucuresti , a doua zi plecam cu autocarul intr-o excursie in M-tii Grohotis . Asa ca Angela V , subsemnata si Andreea M, am petrecut cateva ore prin zapada mare a padurii, fiind cald si bine si chiar daca traseul era bine cunoscut , noi ne-am bucurat de niste peisaje de vis .
photos.app.goo.gl/hyBiT4G3gh1XJ4x83

Marea majoritate a colegilor nostri au ales sa mearga impreuna, in Baiului si au coborit la Sinaia, sa urce pe Plaiul Tufa. Ulterior s-au separat doua subgrupe, unii alegind coborirea pe Piciorul Ciinelui, altii Draganu.
Iata si citeva rapoarte sosite deja:
Iura:
Iarna autentica la sfarsit de martie in Baiului

Cand nimeni nu se mai astepta si ne pregateam sa culegem leurda, s-a ivit ocazia unica a unei ture de iarna autentica cu tot tacamul, zapada proaspat ninsa pana la genunchi, ger si vant pe cresata si brazi incarcati cu chiciura ca la mijlocul lui ianuarie. In aceste conditii, o echipa de 18 sa optat sa urce in creasta Baiului prin Cumpatul (plaiul Tufa). Zapada era mare in padure insa nu era grea iar cei cativa dotati cu rachete au deschis poteca. Pe creasta Cumpatului era putina zapada, fusese suflata spre nord unde se formasera troiene si cornise spectaculoase. La peste 1700 m am intrat in ceata care ne-a invaluit pe tot traseul risipindu-se din cand in cand permitand astfel orientarea. Sub varful Dragan echipa s-a impartit in doua, 12 (printre care si eu) au coborat pe la stana din Dragan iar restul au continuat pe creasta principala spre sud si au iesit pe piciorul Cainelui. Coborarea in Valea Rea pe zapada adancea, neinceputa a fost extraordinara. Durata de mers efectiv pentru echipa de Dragan a fost de 7 ore si jumatate. Am facut si cateva poze, asa cum se puteau ele face pe ceata si fara soare.
photos.app.goo.gl/GunW8mqOIBXiVwge2

Vali G:
Anunturile demoralizatoare din mass media despre codul portocaliu nu ne tin în casa, dar nici în zone cu risc crescut de avalansa. Din Sinaia, ajunsi cu personalul 3001 pe la ora 9, 18 coechipieri am urcat piciorul Tufa, varful Baiul Mare si am coborât piciorul Draganu în valea Rea. Pe drumul forestier am ajuns în gara Sinaia pe la 17,20. 5 colegi au coborat piciorul Câinelui. Zapada este de 30-40 cm, chiar din gara, netroienita în zona împadurita, buna pentru cei echipati cu rachete de zapada, dar si pentru ceilalti. Coborârea piciorului Draganu a fost o placere pe zapada mare si afânata.

photos.app.goo.gl/mno9mYYfYdxeHzP43

Loredana a fost in versiunea mai lunga:
photos.app.goo.gl/G3QZwPHqwdTHFt773

Am pornit 18 din Sinaia spre Baiului. Urcarea a fost pieptis, pe Tufa plina de zapada proaspat cazuta, intr-un strat de circa 25-30 de centrimetri. La iesirea din padure, a inceput sa se aseze ceata, din ce in ce mai densa. Macar vantul ne-a crutat daca pacla ne-a insotit mai tot urcusul.
S-a mers grupat prin ceata laptoasa si, dupa urcusul pe Baiul Mare si orbecait de la un stalp la altul, cea mai mare parte a grupului a coborat pe Draganul.
Cinci persoane ne-am decis sa ne continuam drumul si sa coboram pe Piscul Cainelui. Alegerea s-a dovedit inspirata, ceata ridicandu-se la scurt timp de-a lungul drumului nostru. Din fericire, am avut noroc si de doi tineri (si un caine) care urcasera Piscul si facusera carare, astfel incat n-a trebuit sa facem noi urme prin zapada care, odata coborati de pe creasta unde vantul o spulberase, a redevenit mare si pufoasa. La un moment dat, in apropierea padurii, a iesit si soarele, dezvaluind un peisaj de vis - zapada stralucind in mii de luminite si padurea transformata intr-o spectaculoasa dantelarie alba.
Am ajuns in Sinaia la cateva minute dupa 6, numai bine sa prindem ultimii covrigi si un accelerat care ne-a lasat la ora 9 in Gara de Nord.


Doina a fost duminica la Predeal, pe traseul Predeal - Cab. Cotul Donului (fosta Timis) - Cab. Secui - Fitifoi - Predeal: o vreme exceptionala, si o excursie reusita.
photos.app.goo.gl/E7TrOMZr79fO0ORL2

Tot duminica a fost si excursia la Crasna, organizata de Artemiza.
Mihai R raporteaza deja: Schiulesti - Valea Crasna - Mt. Trifoiul - Plaiul Serban Voda - Vf. Mare Bichet - Schiulesti 25-03-2108
Un traseu cu multa zapada si nemarcat. Zapada era neatinsa. Nu recomand traseul fara bocanci de iarna si parazapezi. Pe alocuri in traseu am mers pe urmele facute de animale. Am vazut la un moment dat un grup de zece mistreti iar mai in fata in traseu am mers pe urmele lasate in urma de ei. :)
Cu ajutorul hartii prin GPS pusa la dispozitei de colegul nostru Costel si cu ajutorul experientei celor din grup de orientare in teren si alegere a traseului am ajuns cu bine, chiar inainte de ora stabilita la plecare.
Vremea a tinut cu noi, desi a fost mai mult innorat, vantul nu a batut deloc si astfel a fost o atmosfera tocmai buna de drumetie.

photos.app.goo.gl/NyyUb3HUUydFjYHv2

Iata si varianta organizatoarei, Artemiza:
photos.app.goo.gl/uo9t4O98EDG808652
Bunavestire-25 martie 2018- o frumoasa excursie la M-rea Crasna cu o drumetie in m-tii Grohotis
De ,,Bunavestire " 25-martie 2018 ( dumineca ) am organizat o excursie cu autocarul in M-tii Grohotis partea sudica : Vf. Trifoiul ( 1372 m alt. ) si Vf. Mare Bichet ( 1058 m alt. ), au participat 26 persoane ; 16 membrii ai clubului nostru: Artemiza C , Florin R , Costel L, Adrian V, Gabi A, Gabi C, Elena S, Cristina A, Mimi M , Lia S , Anca B, Laura B, Silvia S, Cornelia V, Dumitra P si Eugenia A, am plecat din satul Schiulesti pe drumul forestier (comun cu cel de la manastire), prin zapada mare pana la ,,Casa Apelor " apoi spre ,,Ocolul Silvic" unde la casa padurarului am facut pauza de pranz. Iar 10 simpatizanti ai clubului au ramas la M-rea Crasna, intr-o poiana la poalele muntelui Ursoaia, un loc deosebit de frumos si linistit, unde s-au bucurat si de un pranz copios de peste. Cei 16 care am continuat drumetia, am urcat de la Ocolul Silvic, pe drum nemarcat, cu zapada virgina, prin multa salbaticie, spre Vf. Trifoiul( 1372 m alt. ). De aici dupa GPS-ul lui Costel si al Silviei, si dupa indicatiile mele ,,stanga- stanga" spre Schiulesti, am reusit apoi sa coboram la Vf. Mare Bichet (1058 m alt.) unde in sfarsit am gasit un indicator. Peisajul a fost deosebit de frumos, toate asperitatile reliefului erau estompate de alba hlamida de nea , stelutele de zapada capatau uneori straluciri de argint in cate o raza curata de soare, iar copacii (molizii, brazii ) isi plecau crengile impovarate pana la pamant. Ne-am intalnit cu 10 mistreti care au fugit in goana la intalnirea cu noi. Aproape de satul Schiulesti , am scurtat-o prin niste gospodarii pentru a ajunge la timp la autocar. In total am mers 7 si 1/2 ore in 22 km. Am fost toti bucurosi si fericiti de reusita noastra.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 6 luni #3181 de hoinar
Din Sinaia în sus pe piciorul Tufa cu puţin soare printre nori şi zăpadă proaspătă până către genunchi pe alocuri prin pădure... ceva mai puţină (împrăştiată de vânt) în golul alpin, dincolo de stâna de la liziera pădurii. Soarele a cedat treptat terenul norilor şi ceaţa ne-a învăluit treptat către Cumpătu şi mai sus, pe Baiu Mare şi-n continuare pe creastă. Pe alocuri cornişe şi plăci de vânt fotogenice, din păcate nu în cea mai bună lumină. Stâlpul de pe vf. Baiu Mare, util ca punct de reper pe ceaţă, n-a avut viaţă lungă, vântul l-a culcat la pământ şi era parţial acoperit de zăpadă. După Drăganu, 5 din grup am rămas în continuare pe creastă spre Piscu Câinelui deşi vizibilitatea nu promitea mare lucru. La coborâre pe picior norii s-au mai spulberat şi la finalul lizierei de zade soarele ne-a încântat cu o lumină mai potrivită pentru fotografiat, într-un decor de iarnă autentică. Zăpadă mai mare pe Piscu Câinelui, din fericire am beneficiat de urmele a doi tineri + un câine care-au urcat aşa că am ajuns în timp util la tren, o drumeţie de aproape 10 ore şi 20 km.

plus.google.com/+Mar...du/posts/U6rZ6Vhp4Vu


Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...aganu-piscu-cainelui

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 6 luni - acum 1 an 6 luni #3186 de Diana
La excursia din Sinaia - Tufa - Baiul Mare, cu coborâre pe Drăganu mai avem un album cu poze Baiul Mare pe o zăpadă pufoasă și un nor prin care soarele ne-a bronzat fără să ne dăm seama...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Octombrie 2019
07 Octombrie 2019
02 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria