Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 2-8/9! aprilie :) adica cea cu Pastele Ortodox, plus luni, 2018

acum 1 an 6 luni - acum 1 an 5 luni #3190 de angela
O saptamina cu program mai de familie pentru marea majoritate a colegilor nostri, iar vremea a fost 'variabila', cu tendinta clara de imbunatatire spre sfirstul saptaminii si zile calde, mai ales de duminica.
O parte au ales excursii mai lungi, altii... cite o zi - altii au facut ture de bicicleta.
Totusi, interesul nostru maxim ramine muntele, unde avem citeceva de raportat, pe zile:

Vineri:
Emil a fost intr-o plimbarica de pe platoul Bucegilor din Vinerea Mare.
Pozele, plus cateva comentarii se gasesc in GooglePhoto: photos.app.goo.gl/H5qZBYb0ybXDz3XL2

Simbata:
s-au format cam doua grupuri - unul exclusiv masculin, care s-a dus in Piatra Mare: 7 scari -virful Piatra Mare- Tamina, si altul din care am facut parte si eu si am fost intr-o tura 'mai altfel', pe motiv ca nu mai opreste niciun tren dimineata in Valea Larga, pe care am denumit-o
Paduchiosu semimaraton:
photos.app.goo.gl/rTFO1oLdt7F5hFXV2

Inca un raport vine de la Geo
photos.app.goo.gl/K0krs7NVZj8scqe73

Rodica R a fost la leurda pe la Poiana Stinii.

Doina si Mihaela D au fost la Nucet- iata rapoartele lor:
Mihaela D
Impreuna cu Doina care cunoaste foarte bine drumurile catre balti si minastirea de maici din Nucet ; culegem si ceva urzici si leurda care deja a facut mici boboci.
photos.app.goo.gl/pQUkoR7QeyhpOApY2

Doina:
photos.app.goo.gl/WzpVE3zd0gPUyf8p2

Cum avem cam putin in raport, si logic se potriveste, fiind o continuare a sarbatorilor pascale ortodoxe, punem tot aici si ziua de luni, care traditional ne-a reunit la picnic si plimbare, din nou la Cernica, Pustnicu si Pasarea.
Am fost multi, ne-am organizat pe grupuri si grupulete, mai mici sau mai mari, in componenta variabila in timp.
Sper sa vina si citeva rapoarte foto, ca am fost citiva fotoamatori pe acolo.
Prima, in ordinea sosirii!! deh, variante diferite de abordare a fost Doina:
photos.app.goo.gl/OQRCkpHFka3aVsnL2

apoi Ina, a carei excursie s-a incheiat la inserat, fiind cu intoarcere la Cernica (la apusul soarelui):
photos.app.goo.gl/tPxSkc2Mu9cE2nN53

Eu am avut de data aceasta mai mult de lucru la foto, ca am fost cu canonu'... si totul e mai laborios acolo. Asa ca m-a prins miezul noptii la selectat si editat minimal poze, desi am avut un noroc mai mult decit chior si, dupa ce am luat un 69 de la Mihai Bravu, unde m-a lasat Ilinca (? na, ca nu mai stiu, e deja Stefan cel Mare acolo?? :) )acesta a traversat destul de vioi Bucurestiul, la AFI a venit imediat, 1-2min, un 96, care a alergat si el ca vintul si ca gindul spre depoul Alex (eram vreo 3-4 calatori, ultimii 2 au coborit undeva pe Drumul Sarii, am ramas solo... nici nu mai deschidea omul usile in statii, se oprea si o lua imediat din loc, in timp ce eu ma uitam ca oricum nu am nicio sansa sa prind autobuzul de 9.10, si stopurile lucrau 'impotriva mea' :) fiind mai toate pe verde... si ma si vedeam cum ma uit lung dupa 455 care tocmai a plecat... si am de stat 50 de minute) si da, am ajuns in statie, 455 era in statia lui, a inchis usile si s-a indreptat spre... stop. La care eu, asa, sa nu zic ca nu incerc am sprintat spre el, un alt cetatean il convinsese sa ii deschida usa la stop, m-a vazut si pe mine ca alerg si nu mi-a inchis usa in nas, asa ca am sarit in el... m-am asezat si abia dupa aceea s-a facut semaforul verde! Cam asa e cu viata 'la tara'! adrenalina, nu gluma :)
Dar nu cred ca va intereseaza aceasta poveste, asa ca mai bine va plictisiti cu poze de la excursia clubului:
photos.app.goo.gl/EuLXGurEB7itXhFA2

A sosit si raportul lui Iura, in varianta lui de echipa 'de balti':
Circuitul padurii Cernica – Pustnicul
Cu prilejul intalnirii obisnuite a Clubului in a doua zi de paste am facut o tura mai lunga prin padurea Cernica – Pustnicul, scopul fiind baltile si meandrele pe care paraul Tanganu le formeaza in padure. Tura a inceput de la manastirea Cernica de unde am mers cu tot grupul traversand padurea pana la Popasul Pustnicul unde s-a facut pauza de masa. Explorarea baltilor a ocupat partea a doua a zilei fiind folosit intensiv GPS-ul ca instrument de localizare si orientare. Am fost sapte in echipa de balti, coordonata de Horia si de Liana. Fata de alti ani cand au fost probleme cu noroiul, in acest an am avut sansa deosebita ca solul sa fie perfect uscat astfel incat deplasarea s-a facut fara probleme. Am traversat campuri compacte de leurda in stadiu de vegetatie relativ avansat insa inca nu inflorita, inca buna de cules. In final, dupa ce am parcurs in total 21,6 km (un record personal pentru o tura numai prin padure) care ne-a luat opt ore si un sfert (din care 5 ore si 50 de minute mers efectiv) am ajuns din nou in Cernica la vest de manastire, de unde ne-am intors cu un maxi-taxi. Traseul, foarte pitoresc, facut cam pe fuga pentru gustul unui fotograf, este reflectat in urmatorul album. Probabil va atinge potentialul maxim cam in doua saptamani, sa dea frunzele, si bineinteles toamna.
photos.app.goo.gl/ImTS6UiSwUWPilaL2

Iata si raportul venit de la Mihai R:
Multumim Ucai pentru mobilizare! S-au strans ceva oameni in a doua zi de Pasti, cei mai multi venind direct la Manastirea Cernica. S-au format mai multe grupuri care au plecat pe rand cred ca si datorita traseelor alese - unele mai lungi altele mai scurte. Vremea a fost insorita toata ziua si deja am simtit atingerea caniculei dar prin padure am avut si destula umbra asa ca era tocmai bine de plimbare.
Albumul meu:

photos.app.goo.gl/xgXDvqtz5qhGpBDs2

Artemiza a fost in Maramures, de Pasti:
Paste in Maramures-07 /10 -IV-2018
Asa cum a fost planificata excursia de Paste , cu un grup de 35 de membrii si simpatizanti ai clubului nostru am plecat sambata 07-IV-2018 la ora 6,00 cu autocarul, pe traseul Bucuresti-Brasov - Sighisoara -Tg. Mures -Bistrita- Sacel -Borsa. Urcand pe Valea Salautei, dupa Dealul Stefanitei, ne-am oprit la Pasul Setref ( 818 m alt.) sa admiram panorama M-tilor Rodnei, cu creasta ce se intinde pe 58 km pana la Pasul Rotunda in est. Ajunsi la Borsa dupa cazare in jurul orei 23 ,50 am participat impreuna cu localnicii la slujba de Inviere. A doua zi, dupa micul dejun de Paste, cei mai multi au urcat cu telescaunul la Cascada Cailor,1300 m alt. iar de aici un singur curajos a ajuns pana la Lacul Stiol( Lacul Izvorul Bistritei Aurii), alte 6 persoane au plecat la Viseul de Sus cu ,,Mocanita de pe Valea Vaserului ". Seara ne-am reunit la o cina festiva, am dansat cu cei care mai aveau putere. A treia zi dupa micul dejun, ne-am deplasat cu autocarul spre Valea Izei- Barsana -Sighetu Marmatiei -Tisa- Sapanta- M-rea Sapanta Peri -trecand peste Pasul Huta din Maramures in Tara Oasului. Am oprit la Sambra Oilor si la Certeze. A patra zi pe drumul de intoarcere am vizitat Monumentul Moisei, si Sighisoara( unde am stat 2 ore.)
photos.app.goo.gl/xRs3eNqJpW74r76a9

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Octombrie 2019
07 Octombrie 2019
02 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria