Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina (fara luni, 9, raportata anterior) 10-15 aprilie 2018

acum 1 an 6 luni - acum 1 an 5 luni #3194 de angela
Iata ca primavara se instaleaza tot mai mult, si repede inverzeste peste tot si apar covoare de flori si zapada se tot topeste. Este cald, este soare, este frumos... inca nu sintem adaptati la schimbarea de vreme, dar mergem mai departe si ne bucuram de ce ne ofera natura.
In aceasta saptamina, miercuri, am fost la Calugareni cu bicicleta pentru a vedea daca au inflorit ghioceii de balta - da, au inflorit. Duminica - la o revenire neplanificata- am vazut ca a inceput sa infloreasca si leurda. Este apa multa anul acesta, si drumul s-a stricat in multe locuri - dar asta nu ne opreste pe noi sa exploram padurea si mlastina din lunca Neajlovului.
Iata si citeva poze, pentru doritori:
photos.app.goo.gl/MatcJ3GKwp8z8Ima2
si completarea:
photos.app.goo.gl/kGnbWtZWdGwXx2mZ2

tot flori, altele -au fost in tematica turei pe munte simbata: am fost de la Gura Diham, pe muntele si la cabana Diham, cu intoarcere prin Bradet, Gilma Predealului - photos.app.goo.gl/KqfyZPFkLoYuo2BH3

Artemiza are si ea un raport din aceeasi tura:
photos.app.goo.gl/Xg8yLpX2eVcM0XMp1

Doina a fost in Baiului, la cules de leurda.
Albumul ei, ilustreaza o tura pe traseul:
Sinaia sud - Piciorul Gagului - Culmea Gagul Mare - Vf. Mierlei - Piciorul Florei - Posada
pentru un pumn de leurda in grup de 3 plecam pe vreme frumoasa (care ramane asa toata ziua). La refugiul Florei avem o surpriza cam neplacuta: peste 20 de masini 4x4; cica ar fi fost o actiune de reimpadurire si s-a carat : puieti, unelte si oameni cu acele masini. de, ce sa zic si eu acum!
photos.app.goo.gl/UzGXmlAChBSd9YO02

Aceeasi excursie, raporteaza si Mihaela D:
Rodica, Doina si eu ne hotarim sa urcam pe piciorul Gagului catre Florei unde vrem sa adunam ceva leurda. Zapada s-a cam dus si am intilnit petice de zapada , citiva ghiocei si multe brinduse. La noua cladire costruita anul trecut la Florei era o multime cu masini de teren. Am aflat ca au replantat puietii uscati(saditi in anii trecuti). Dar de fapt au plantat citiva si am presupus ca multimea aia venise mai mult pentru distractie. Daca vor mai veni de citeva ori cu masinile, o sa se aleaga preful de zona asta. Deja poteca de coborire din padure a fost stricata de masini.

photos.app.goo.gl/lMzvYEwjCxiLIHp13

Loredana a fost tot in Baiului, din Azuga: valea Ceausoaia, Ceausoaia, Cazacu, Sorica.
Am pornit 7 din Azuga, cu gandul sa ajungem pe muntii Neamtului. Nu a fost sa fie, caci nu am gasit niciun taximetrist dispus sa ne duca pana aproape de inceputul traseului. Asa ca am luat-o pe Valea Ceausoaiei si am urcat spre varful cu acelasi nume, luand piciorul pieptis, prin padure, pe nemarcat, pe o panta destul de abrupta. Efortul ne-a fost rasplatit cand am ajuns pe culme, unde se asternea un splendid covor de branduse. Plus o floare cum nu am mai vazut pana ieri, o floare despre care aveam sa aflam ulterior, in tren, ca se numeste maseaua ciutei.
Covorul de flori avea sa ne petreaca pana spre varful Cazacu, iarba fiind aproape violet de atatea branduse.
Coborarea am facut-o pe Sorica, cu gandul sa ne nu ne prinda ploaia prognozata de meterorologi. Nu ne-a prins. N-a dat niciun strop, ba dimpotriva, toata tura am avut parte de soare si o vreme superba.
Am ajuns la trenul de 5.20, prins fara emotii, dar dupa un finish mai cu alergatura.

photos.app.goo.gl/AVgOhYKa3pcuOjJq1

De duminica, avem un raport de la Mihai R:
Timisu de Jos - Valea Lamba - Poiana Ruia - Vf. Postavaru - Cab. Postavaru - Poiana Brasov - Pietrele lui Solomon (Junii Brasovechieni) - Brasov - 15-04-2018
O zi foarte frumoasa. Valea Lamba deja a inverzit si incepe sa fie frumoasa. Chiar si pe Vf. Postavaru am avut soare si vant usor si caldut si am putut admira toti muntii. Am trecut si pe la Pietrele lui Solomon unde era in toi petrecerea organizara cu ocazia Zilei Junilor Brasovechieni.
In Brasov cald si atmosfera placuta de primavara. Am ajuns in gara pe la 18:00 pentru trenul de 18:30.

photos.app.goo.gl/gtPLkpyyq48UxPeL2

Am mai primit, cu putina intirziere si un raport de la Vali M:
Pestera - Casa Folea - Refugiul Grind - Piatra Craiului - Vf. la Om - retur - 04.15.2018
photos.app.goo.gl/XdY6B1kgsZnqTESF2

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 6 luni #3196 de hoinar
În completarea celor menţionate deja de Loredana... Din Azuga în amonte pe valea Azugii apoi pe valea Ceauşoaia cu câteva treceri peste apele pârâului umflat de peticele de zăpadă din amonte. După mai bine de 1km, în dreptul unei vechi poteci transformată în pârâu, drept în sus, prin pădure, pe o pantă generoasă, ghidaţi de benzile roşii forestiere, până în culmea Ceauşoaia apoi pe creastă până în golul alpin inundat de brânduşe, cocorăi (măseaua ciutei) şi ceva ghiocei pe o vreme însorită ce îndeamnă la leneveală. În continuare Petru-Orjogoaia, Cazacu, Dutca, Sorica şi fuga înapoi la tren în Azuga. Cca 18 km socotind de la capătul microbuzului (Azuga) până în gară.

plus.google.com/+Mar...du/posts/Ez27kdsCTcS


Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...usoaia-cazacu-sorica
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Octombrie 2019
07 Octombrie 2019
02 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria