Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 16-22 aprilie, tot 'vara' de primavara

acum 2 ani 2 luni - acum 2 ani 2 luni #3199 de angela
O saptamina calda si frumoasa, aproape de vara, in care zapada se topeste si nu prea, dar in mod sigur se mai inmoaie, cel purin acolo unde o atinge soarele.
Simbata ne-a gasit pe cacari de munte, cum era si de asteptat.
A fost si excursia initiata de Emil, la care am fost 12 participanti, din Valea Doftanei (Traisteni) spre valea Prahovei (Azuga sau Busteni, dupa preferinta) prin Culmea Petru-Orjogoaia.
Avem deja 2 albume ... si o surpriza, de la Mihai si Claudia care au urcat se pare in spatele nostru spre lacul Orjogoaia si imprejurimi, si ne-ar fi si zarit ('un grup mare')- ei au mers dus-intors.
Iata raportul lor:
Cred la 30 de minute in urma am venit si noi. Inainte sa coboram spre lac e o poza in care se vede un grup mai mare in fata. Doar ca ne-am intors pe acelasi drum. De la lac am mai urcat spre cresta pana la un punct de belvedere ( nu am ajuns pana pe varful Rusu ).
photos.app.goo.gl/rEYLQ7ea08T0Boj92

De la noi, a trimis un album deja Mihaela D (excursie cu final in Azuga):
Simbata 21.04.2018 plecam 12 cu IR de 6:05 pina la Cimpina pentru a urca la stina Orjogoaia si iesi in m.Baiului. La propunerea lui Emil luam IR de 6:05 pina la Cimpina unde Emil a comandat 3 taxiuri pentru cei 12 , catre autogara. Dupa citeva min.luam autobuz pina la Traisteni de unde mergem pe sosea citiva km dupa care incepem traseul pe cruce rosie catre stina si apoi lacul Orjogoaia. Continuam cu Culmea Petru-Orjogoaia . Din sa Angela merge pe sub Cazacul, restul urcind catre Crucea Cazacului. De aici 4 coborim pe un drum mai scurt pe Sorica in Azuga iar restul pe un drum mai lung pe Zamora catre Busteni. Noi luam IR 1635 la 6:02.
photos.app.goo.gl/wY0nzW3c6GLy3js32

si albumul meu, cu o varianta putin diferita, tot spre Azuga/Sorica:
photos.app.goo.gl/Al9OpowQgFOUe3MO2

Georgiana (Geo)
a venit si ea cu un album:
photos.app.goo.gl/PvistiTLAU2XGPoo2

Desigur, organizatorul, Emil, nu lipseste nici el de la raport:
Traseul a fost pe ruta: Traisteni-Plaiul Orjogoaia-Lacul Orjogoaia (1485 m)-Culmea Petru-Orjogoaia-Varful Cazacu (1753 m)-Saua Cazacu (1692 m)-Culmea Zamora-Busteni. Cea mai frumoasa tura din acest an. Vreme frumoasa, echipa vesela, peisaje de nota zece, flori de toate culorile. 12 floristi&simpatizanti am pornit din Traisteni, am urcat pe plaiul Orjogoaia pana la stana, apoi am continuat pe culmea Petru-Orjogoaia, am urcat pe varful Cazacu (1753 m). De aici ne-am impartit, o parte am coborat la Busteni pe culmea Zamora, restul la Azuga pe Sorica.
Pozele, plus cateva comentarii, se gasesc in GooglePhoto:

photos.app.goo.gl/3AdJsglqrIUulQ3C2
Filmuletul se poate vedea, accesand link-ul de mai jos: www.youtube.com/watch?v=bksy9vOcUfw

Doina si Rodica au fost la o plimbare de primavara prin Munticel (drumul vechi -Poiana Costilei- Plaiul Finului):
M-am bucurat de zi de primavara pe gustul inimii - impreuna cu Rodica am plecat sa culegem leurda si urzici, pe drum insa florile primaverii ne dadeau binete, iar cantecele pasarilor ne gadilau placut urechile. O excursie tihnita si plina de surprize.
photos.app.goo.gl/0tBacRYulZmhSfRH3

Dumitra ne impartaseste amintirile foto din traseul Poiana Tapului-Poiana Stanei-Piciorul Pietrei Arse-Platou-Partia de schi-Sinaia:
photos.app.goo.gl/JsbGEFnQDEOTr1kw2

Svetlana, abia revenita din Nepal (voi face o sectiune separata cu albumele ei din tura de trekking la Annapurna Base Camp!) a fost cu Thibault de la Promenade Ilfovene... la o promenada ilfoveana:
prin sate in jurul Snagovului, pomi infloriti si principaa atractie, calea ferata dezafectata spre Snagov
Promenada Ilfoveana la Gruiu, Snagov
photos.app.goo.gl/vQBqECEQOsiEmkJC2

Asa, ca sa fie aproape 'promenada' tot ilfoveana, am si eu citeva poze cu rapita, dintr-o excursie cu bicicleta, pe Arges/ lac Mihailesti-Buda
photos.app.goo.gl/qc8vEG70jWJztt4y2

O echipa din care raporteaza Vali G a fost pe Valea Alba:
Cu noul nostru coechipier Cosmin, coborâm din personalul CFR la ora 9.30 în Bușteni pentru Valea Albă. Pe la ora 11.00 suntem La verdeață, ne punem colțarii și ajungem pe la ora 13.00 în creasta Văii Albe. Zăpada a fost bună și continuă pe toată valea. Ne afundăm în zăpadă pe platou, așa că alegem zonele înierbate înspre Jepii mari și coborâm pe un vâlcel ce dă în Valea Urlătorii Mici. Intram pe poteca lui Schiel deasupra săritorii mari si ajungem in gara Bușteni pe la 17.30.
photos.app.goo.gl/EGQEF07jIIseNfhw2

De la Vali M am primit un raport alpin:
Vineri, 20 aprilie, neasteptat a dat un val de aer rece peste muntii din Bucegi ceea ce mi-a confirmat faptul ca este cel mai potrivit moment sa urcam pe Hornul Coamei si sa avem parte de o zapada inghetata. Asadar, Vineri seara am luat trenul spre Busteni si am dormit la Refugiul Costilei ca sa ne trezim dimineata devreme sa pornim pe traseu.
Dimineata ne-am trezit la 7 si am savurat micul dejun alaturi de rasarit. Superb. La 8:00 am pornit pe traseu agale, la 9:15 am ajuns la Hornul Coamei. Acolo am facut o pauza ne-am echipat si am luat apa de pe stancile de pe care se topea zapada. La 9:45 am intrat pe Hornul Coamei.
Zapada instabila unde batea soarele dar cand am intrat pe fir la umbra, am dat de zapada tare si la saritori era gheata. La prima saritoare era doar o pojghita de gheata de 1 cm peste stanca, numai buna sa nu o poti catara. Aici am bagat un cui de gheata si un friend in perete apoi am bagat un sprait si am trecut pana la urma, am asigurat la cele 2 pitoane care sunt folosite la intrare in traseul Furcile lui Baticu. La a doua saritoare la fel tot gheata dar mai groasa, am trecut fara probleme si am asigurat la un piton. Avand in vedere ca aveam doar 2 semicorzi de 30m mai departe am mers in tandem si mai lasam cate o bucla sau un friend unde cum se ivea pana am iesit din Horn.
Vremea superba si cerul clar ne-a facut sa ne intindem pe iarba si sa motaim putin dupa care am facut un ocol am urcat pe un tanc spre Releu si am coborit pe Gelepeanu apoi pe Brana Aeriana. Coborirea ne-a facut mult mai multe probleme decat urcarea, ca intotdeauna, dupa Brana au urmat si o serie de rapeluri pt ca exista numai zapada instabila si noroi la coborire. Echipament folosit: 2 semicorzi de 30m, 3 frienduri, 2 suruburi de gheata, 5 bucle echipate (17-60cm), si 2 pitoane. ***Atentie, traseul este deosebit de periculos mai ales in aceasta perioada si necesita pregatire riguroasa atit tehnica cat si fizica.

Hornul Coamei - Brana Aeriana - 4.21.2018
photos.app.goo.gl/VK1fk5wvdScQ1sQB3

Vali G ne-a trimis un album de duminica:
22.04.2018, Sorica-Zamora
photos.app.goo.gl/vyQfyUey70ltBwda2

Cum ziceam, albume mai vin, asa ca le pun la rind, cum apar:
iata, si de la Ion H - Sinaia-Draganu-Piciorul Gagului-Valea lui Bogdan-Valea Larga - 21 apr 2018
photos.app.goo.gl/CvWrbjYD6Qhm4nww1

Alice a fost la Lacul Vulturilor, in Siriu, iata povestea ei:
alicegherman.blogspo...lturilor-1420-m.html

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 2 luni #3200 de angela
iata si sectiunea separat promisa, de la Svetlana, care a fost impreuna cu Rodica Radulescu in Nepal, trekking la Annapurna Base Camp (ABC) - probabil ar fi trebuit sa pun acest raport cu vreo saptamina in urma, dar cum nu stiu exact...):

Primele 4 zile de ascensiune spre Annapurna Base Camp (ABC), dupa vreo 2 zile de la sosirea in Kathmandu. Fiecare etapa cu pauze de ceai, prinz, ploaie, etc.
Nepal 1
photos.app.goo.gl/W0B9FSl4WAPULppr1

Nepal 2
photos.app.goo.gl/DGZGU3MDmEilasaq2

A doua parte a excursiei, cu apus si răsărit la ABC, întoarcerea si ultimele zile de relaxare la Pokhara, cu un muzeu foarte frumos al muntelui, despre Himalaia, opt miarii ei, populatiile ei, Yeti, etc..., stupa păcii, distracție la Paradiso

ABC
photos.app.goo.gl/5IUPe4Jmg108H5tn2

Nepal-coborirea din ABC
photos.app.goo.gl/rQxukrS1nMZlWNeG3

Relaxare, în Pokhara și Kathmandu
photos.app.goo.gl/z9MTdkKzPqEBRyaG2

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 2 luni #3201 de angela
tot in sectiune separata -cit pe ce sa uit, cu atitea rapoarte!!! vine si seria japoneza de la Radu A, unde a fost impreuna cu Mihaela I si Stefan, aka stfp.

Tocmai ce m-am intors dintr-o excursie in Japonia.
Iaca si cateva poze. Am colindat si cu trenul caci aveam un card de calatorie de turist care a ajutat mult.

(download): kermit.go.ro/japonia.tar
(slideshow): kermit.go.ro/radu/japonia/index.htm

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 2 luni #3210 de hoinar
Buşteni, Gura Diham (în sfârşit, se lucrează la asfaltarea drumului), cantonul Colţii Morarului (atmosferă de primăvară, ici-colo ghiocei), valea Morarului (în pădure petice de zăpadă şi pâlcuri de ghiocei şi brânduşe), poiana Morarului (strat continuu de zăpadă mare), valea Adâncă (zăpadă îngheţată, pantă generoasă, început de rimaie la săritori), Brâna Mare a Morarului partea nordică (muncă obositoare la pasajele cu jnepeni, zăpadă în toate văile intersectate, mare atenţie la traversări), creasta Morarului (soare şi flori), Brâna Mare a Morarului partea sudică (iarbă uscată alunecoasă, linsă de zăpada topită, puţine petice de zăpadă şi urme de avalanşe), valea Cerbului (urme uriaşe de avalanşe dinspre Morar), poiana Coştilei (ghiocei şi brânduşe), Munticelu, Buşteni... cca. 13 km în total şi 1.100 m diferenţă de nivel.

plus.google.com/+Mar...du/posts/3kYJN5Ex7dt


Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...ana-mare-a-morarului Track-ul GPS se poate folosi doar pe propria răspundere ! Traseul include zone alpine care prezintă un risc important de accidentare !

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 8 luni #3387 de Ilinca
Si, cu mare intarziere, inca un set de poze din frumoasa si insorita excursie organizata de Artemiza la Sambata de Sus:

photos.app.goo.gl/bnzGJ9pSEkJThbMAA

In prima zi am vizitat Sinca Veche - complex renovat foarte atent si cu gust - si am facut o plimbare prin imprejurimile manastirii de la Sambata, inclusiv pana la izvorul parintelui Arsenie Boca.
A doua zi am urcat pana in Fereastra Mare, ultima portiune fiind destul de delicata datorita zapezii mari, instabile si apoase (se aluneca chiar si cu coltari, dar, din fericire, riscul de accidentare la alunecare era foarte mic, nefiind stanci dezgolite pana in locul in care panta scadea).
A treia zi am urcat in Piatra Craiului pe Valea Gaura si am coborat pe la Cabana Curmatura.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria