Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 23aprilie... 29 (si minivacanta de 1 mai) 2018

acum 2 ani 2 luni - acum 2 ani 2 luni #3212 de angela
Anul acesta 1 mai este marti... si desi noi nu credeam s-a facut iar o minivacanta, ceea ce inseamna desigur trambalari cu mic cu mare... la mare... la munte, sosele si trenuri aglomerate, iar pentru cronicar dilema... sa fac pagina saptaminii sau sa fac o pagina prelungita logic si cu minivacanta??

Pina una-alta, incep sa adun material, dupa cum vine, de la colegi si prieteni.
Ca vremea e frumoasa si indeamna la mers!

De simbata:
Piciorul Pietrei Arse, Furnica. Urcare din Poiana Tapului
Loredana:
Am pornit sapte inspre Piciorul Pietrei Arse. La sugestia Irinei, am plecat nu din Sinaia ci din Poiana Tapului, pe traseul marcat cu punct galben ce ne-a scos in Poiana Stanii. Daca in prima jumatatea drumului ne-a insotit o ceata densa si cerul era acoperit, la iesirea din padure norii s-au risipit, lasand soarele sa lumineze culmile. Am ajuns cu usurinta pe platou, traseul fiind presarat cu doar cateva limbi de zapada ce nu puneau niciun fel de probleme. De pe platou am urcat Varful Furnica si am coborat in Sinaia pe partia de schi.
Vremea a fost calda, frumoasa, am traversat la urcare un adevarat lan de leurda, s-au cules urzici, s-a mers in picioarele goale pe ultima portiune a drumului, ba chiar si Furnica am urcat-o desculti trei dintre noi.

photos.app.goo.gl/187QvYCsew7wx3g48

Aceeasi tura de la Vali G:
Irina ne duce pe un drum frumos și mai scurt pe Piciorul Pietrei Arse din Halta Poiana Țapului, strada Mihai Viteazu și apoi pe punct galben până în Poiana Stânii printr-un câmp frumos de leurdă. Intram pe traseul piciorului Pietrei Arse, bandă albastră(BA) și ieșim in Platoul Bucegi. Trasersăm Valea Peleșului și urcăm la Colții Pietrei Arse (2001m).
Ne-am completat beneficiile obișnuite ale turelor Florii de Colț cu terapia presopuncturii și mersului prin zăpadă desculți, pentru a ne imbunătăți circulația periferică și stimula terminațiile nervoase de la picioare. Ajunși în șaua Călugărului, urcăm Furnica(2103m). Erau turiști mulți pe platou, iar cabana Miorița, impunătoare și ...părăsită. Am coborât în Sinaia pe drumul de vară, pârtia se schi, dar după ce am cules urzici și leurdă pentru masa festivă de 1 Mai.

photos.app.goo.gl/jbyXJKAzFVaHGn6P6

Vali M:
Valea Seaca a Caraimanului - V.lui Zangur - Portita - Brana Portitei - Jepii Mici - 28.04.2018
photos.app.goo.gl/Vb1shwP05ozplQMr2

De la mine aveti deocamdata o
Brina Ursilor:
photos.app.goo.gl/EctUc27pgCKKSksD2

si
Traditional Iezer-Papusa (de rodaj?) 29.04.2018: pe Plaiul lui Patru -plimbare de duminica :)
photos.app.goo.gl/2EC5o2SpP19uhAtd6

A sosit si un album de la Dumitra:
Busteni-Valea Fetei-Stana-Saua Cazacu-Culmea Petru Orjogoaia-Lacul Orjogoaia cu intoarcere pe sub Cazacu Azuga
photos.app.goo.gl/4pTtHFfV79uwA6JG7

Artemiza vine si ea cu raportul turei:
Drumetie Busteni- Lacul Orjogoaia 28-IV-2018
In aceasta sambata am ales muntii Baiului cu Lacul Orjogoaia ,exact in sens invers decat l-au facut colegii cu o saptamana in urma. Astfel am pornit un grup de noua montaniarzi : Dumitra P, Artemiza C, Lia S, Gabi C, Mariana B , Flori V , Costel L si Vlad T, plecand din Busteni- palatul Cantacuzino prin padurea inverzita si inflorita dar si cu urme de frunze aramii pe Valea Fetii pana in culme la stana. Dupa o mica pauza de pranz am continuat pe Baiului pana la drumul forestier cu stalp indicator spre Plaiul Orjogoaia. Pentru foarte putin timp a aparut si ceata ce a acoperit inaltimile, iar noi am grabit pasul pe drum forestier pe sub Saua Cazacu admirand natura din jur care-si arata tot mai multe nuantele de verde, printre urmele de alb al zapezii, iar pe traseul nostru florile isi aratau frumusetea la tot pasul. Am ajuns la Lacul Orjogoaia, si dupa 15 minute ne-am intors pe sub Cazacu la Azuga, parcurgand un total de 31 km.
photos.app.goo.gl/4cJx3tjhx8wU4Rpu2

De la Mihai si Claudia:
De data asta am atins si noi un varf - Penteleu.
Am mers traseul pe care l-au facut in decembrie Vali Gorea, Mihai Cernat doar ca in sens invers ( am urcat pe triunghi albastru si coborat pe banda rosie ).
Lungimea traseului a fost cam de 22 km si o diferenta de nivel de 1200 m.

photos.app.goo.gl/5G03FCkWIDVi8Xsm1

De la Mihaela D - duminica: Magura Codlei
Plecam catre Magura Codlei cu masina condusa de Ion H. Din primavara Coca isi exprimase la dorinta de a o revedea si ne-am alaturat planului ei. Intrarea pe traseu am facut-o din str. Soimului cu urcare pe stg. pe serpentine marcate cu TR si coborire pe PR si TA+BA dar cred ca mai usor era de facut in sens invers.Am intilnit multe grupuri si grupulete de tineri cu copiii, in plimbare Din pacate, sub marcajele turistice, se afla si un punct ciclam-portocaliu care indica traseu pentru motociclete . Trei motociclisti urcasera in fata noastra pe traseul turistic si ne-au poluat sonor mult timp iar cind i-am ajuns din urma si depasit, ne-au poluat olfactiv. Au distrus poteca marcata si au facut o multime de scurtaturi intre serpentine. Asta pentru ca nu li s-a marcat un traseu in alta zona astfel incit sa nu degradeze poteca turistica si sa nu deranjeze turistii. Din pacate fenomenul ATV-urilor , motocicletelor si masinilor de teren pe traseele turistice a inceput sa ia amploare din vina nu stiu cui.
photos.app.goo.gl/vh33PDitVrWx7kiX2

Ion H -aceeasi excursie:
photos.app.goo.gl/SU5L8OKl3yfJQbzW2

Radu A - in Bucegi:
Eu am fost pe clasicul Schiel - Piciorul Pietrei Arse urcand de la Cascada Urlatoare in sus. Am fost cu Misu, Andreea Mazere, Gabi, Mitica din Ploiesti si nu stiu daca am mai omis pe cineva - ar trebui sa se vada in poze toata lumea. Iaca si pozele:
kermit.go.ro/schill-parsa-apr18.tar
kermit.go.ro/radu/sc...arsa-apr18/index.htm

Sa continuam, tot dupa ordinea de sosire a albumelor...

Doina raporteaza din 2 excursii
simbata
photos.app.goo.gl/RgYa7mKt4SXkrPEG2
Brana Ursilor

duminica
photos.app.goo.gl/UVhPAxQ6vYoW7Qaa9
Magura Codlei

Vali G a fost si la cascadele Vinturisului, luni -30.04.2018
Atentie !Este un traseu periculos, zonă cu urși, nemarcat și nerecomandat neinițiaților neînsoțiți de cunoscători ai zonei. Este apă foarte multă, trebuie să fii sprinten, sau cel puțin dispus să intri în apa învolburată și rece, care-ți taie respirația.
Eu am cunoscut și această zonă sălbatică și minunată prin bunăvoința lui Marian Curculescu căruia îi mulțumesc și îi sunt recunoscător.
Din gara Sinaia, ora 9.00, urcăm scările, mergem pe bulevardul Carol în jos, continuăm la dreapta pe Aosta, apoi stânga pe Aleea Sion , Aleea Școlii, dreapta pe Theodor Aman si la 50 m urcăm scările în stânga, dăm în Aleea Nucetului, mergem prin Poienița Malaxa în sus și ajungem pe strada Drumul Codrului pe care continuăm în stânga până la Fântâna lui Gătej.
Ne aprovizionăm cu apă , mai mergem puțin, nu observăm intrarea pe traseul conductei în dreapta, dar la vederea conductei pe partea stângă a străzii și zidului de pietre încătușate realizăm că am trecut de intrare. Intrăm în dreapta și găsim poteca în apropierea bălții verzi. Din loc in loc un marcaj bandă roșie orizontală si punct galben. Continuăm poteca până în valea Izvorul Dorului, la cascada evantai. Începem ascensiunea pe și pe lângă vale, când pe stânga, când pe dreapta. Apă multă, greu, dar și priveliștea este pe măsură. La baza primei săritori mari, părăsim valea prin stânga, urcăm pieptiș, pe la baza peretelui stâncos. Este un pinten pe care îl ocolim pentru a coborâ apoi în vale, la baza cascadei următoare, cea mai mare și impresionantă. Nu putem urca pe bolovanul din fața ei din cauza ploii produse de cascada tumoltoasă și umezelii de pe pietre. Urcăm prin dreapta cascadei, ajungem în traseul punct roșu (PR) spre Valea Dorului. Continuăm pe PR spre Lacurile Vănturiș, dar continuăm pe creasta Colților lui Barbeș și Vârful cu Dor. Coborâm în Șaua Dorului, Pârtia de schi, Schitul Sfânta Ana și pe drumul ce se unește cu cel de Poiana Regală ajungem agale în gara Sinaia pe la 19.10.
Personalul de 19.38, către București, avea doar doua vagoane și era ticsit de călători. Am venit în picioare ! Noroc că am avut unde pune rucsacii să se odihnească !

photos.app.goo.gl/FU99xYj5Tod2RohA2

Nelu P a reaparut o data cu primavara :)
... in Piatra Mare: 29.04.2018_Piatra Mare_Canionul 7 Scari_Cabana Piatra Mare_Drumul Familiar
Am facut acest traseu in ideea de a face poze in Canion cat si la o serie de locuri de belvedere. Dupa ce am facut aceste poze nu am mai avut timp ca sa urc spre varful Piatra Mare si de acolo sa cobor in Timisul de Sus. Asa ca am preferat sa ma intorc in Timisu de Jos pe Drumul Familiar. Din pacate aplicatia Google Photos nu mi-a incarcat poza cu Belvedere 1. Am incercat sa incarc poza respectiva, dar aplicatia mi-a pus-o la inceputul albumului, asa ca am renuntat la ea. Sper sa nu deranjeze prea tare acest fapt. Trenul Regio 3012 cu care am revenit in Bucuresti avea doar doua vagoane, asa ca a fost mare inghesuiala, fapt pentru care nu s-a mai facut controlul legitimatiilor de calatorie.
photos.app.goo.gl/sBqDf1FcHwmzMssB7

Svetlana a fost intr-o
Promenada Doljana pe malul Deznatuiului,cu rapiță, berze, cai, vite, albine...
photos.app.goo.gl/VskjnBE9mGvPvjcS2

Daca tot sintem la 'plimbari', iata si o tura pe bicicleta de 1 mai, plus a mica balaureala/rataceala prin padure si cimp, cu bicicleta de coarne: photos.app.goo.gl/xFELHPcTO8QFTnkc2
Magurele - Jilava - Calugareni - Singureni - Iepuresti - Mihailesti - Cornetu -Dumitrana - Magurele 80km

Tot de 1 mai, a mai fost si o excursie cu autocarul, organizata de Artemiza.
relateaza foto, Ion H:
Excursie organizata de Clubul Alpin Floare de Colt Bucuresti.
Un autocar cu 48 de participanti.

1 mai 2018 Manastirile Cetatuia (Negru Voda)-Namaiesti-Corbii de Piatra
photos.app.goo.gl/d0IsqWQdCk4Q3zeG3

Artemiza si-a denumit albumul:
1 mai 2018 pe defileul Dambovita si pe malul stang al Raului Doamnei ,jud. Arges
Nestiind la inceput ca de 1 Mai ( marti ) se mai adauga si alte zile libere , am organizat o excursie de o zi cu autocarul in zona defileului Dambovita si a Raului Doamnei din Arges, pentru o vizita la manastirile rupestre. Impresionata am ramas de numarul mare de solicitanti , ( 49 ) cu care am pornit spre Targoviste - Campulung Muscel -Berevoiesti - Corbii de Piatra . Trecand prin Cheile Cetateni de la extremitatea sudica a muntilor Leaota , am urcat la 881 m alt.la M-rea Cetatuia Negru Voda , de unde am admirat microrelieful caracteristic din stanga Dambovitei cu versanti abrupti si cateva varfuri ascutite . Dupa doua ore linistite la Cetatuia , am continuat cu autocarul la o alta biserica dintr-o pestera sapata in stanca ,,Namaiesti "In apropiere am vizitat si Casa Memoriala a poetului ,,George Toparceanu " .Printr-un peisaj magnific cu toate nuantele de verde, am ajuns apoi la M-rea Corbii de Piatra, pe malul stang al Raului Doamnei ( jud. Arges ) ,un ansamblu rupestru din sec. XIV. La intoarcere am poposit la o pensiune unde am sarbatorit 1 mai 2018 cu mici si bere , dar si pe un membru al clubului nostru ,, Mircea Stan "cu urale de ,,La multi ani fericiti ! "
photos.app.goo.gl/ThQKQArspDUArAB68

Si o varianta de la Mihaela D:
Luni, 01.05.2018, o zi insorita si o plimbare reusita.
photos.app.goo.gl/G0ERlEloGt9TBY452

Iar Andrei F a fost... in Retezat!
Traseul a fost Luni, de la Carnic spre lacul Galesu, saua Zanoagelor si coborare prin Valea Rea inapoi la Carnic. A fost multa zapada, dar buna. Pioletul a fost de mare ajutor.
photos.app.goo.gl/XeKICsLWXf6GSDWY2

Mihai R vine si el cu un npu raport de Baiului:
Pentru ca am avut ultimele doua week-enduri ocupate am zis sa fug totusi intr-o zi de luni pana la munte. Am luat-o si pe mama care nu a mai fost de ceva vreme la munte. Am urcat cu gondola din Azuga si pentru ca eram cu mama, am lasat orice fel de bagaj si imbracat foarte usor si doar cu aparatul foto am strabatut in alergare usoara creasta trecand pe varfuri (Vf.Urechea, Vf. Dutca, Vf. Baiutul, Vf. Baiul Mic, Vf. Baiul Mare). Mi-a luat in jur de o ora pana la Baiul Mare si o ora la intoarcere pe Drumul Baiului. Am coborat in Azuga pe Sorica unde a mai aparut un marcaj, cu punct (disc) verde care se numeste “drumul carutasilor”.
Ce nu a fost foarte placut a fost intalnirea cu cateva vehicule motorizate: un Jeep care cobora chiar de pe Vf. Baiul Mare si la un moment dar pentru ca “drumul” pe mijloc era distrus tot de alte masini am vazut cum Jeep-ul ocoleste si lasa urma pe o zona alaturata, verde, inierbata (si uite asa se mareste aratura), si un grup de ATV-uri ( in zona Urechea – Dutca) pe care posesorii le conduceau pe drum mai jos discutand ca ”uite vezi lumea aia pe sus, pe acolo trebuia sa o luam si noi”. Dupa parerea mea acesti oameni nu sunt iubitori de munte, de natura si transforma natura in poligon de incercari auto.

Gondola Azuga - Vf. Urechea - Vf. Dutca - Vf. Baiutul - Vf. Baiul Mic - Vf. Baiul Mare - Drumul Baiului - Sorica - Azuga 30-04-2018
photos.app.goo.gl/qwOlhlLwgmStqYdB3

Si au inceput sa vina si pozele celor care au fost de minivacanta in Ramet/Trascau. Primul ca de obicei :) este Bogdan.
photos.app.goo.gl/pGiaywSikgYCgrkd9

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 2 luni #3218 de angela
completare de la Mircea V, la excursia in Ramet:
photos.app.goo.gl/56Aaje5CYsBL2Sht5

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 2 luni #3219 de hoinar
Mini-vacanţa de 1 Mai în Trascău, 2 nopţi cu cortul în satul Cheia (la fosta şcoală, peste râu faţă de casa lui Gabi şi-a Cristinei) şi a treia mai aproape de un drum bun de maşină, lângă Remetea, în drumul spre casă. Deşi mijlocul primăverii, foarte cald, mult verde şi (încă) unii copaci înfloriţi. În prima zi de la Brădeşti în Cheia cu tot bagajul... a doua zi un circuit Cheia - Boţani - Dealu' Geoagiului - Modoleşti - muntele Ceţii - Tecşeşti - Cheile Râmeţului... a treia zi dus-întors în Cheile Pravului, înapoi la maşină în Brădeşti, drumul plin de gropi înapoi la Râmeţ şi mai departe către Aiud... a patra zi înapoi acasă după o noapte la poalele Colţilor Trascăului.

plus.google.com/+Mar...du/posts/hNV61X3JAth


Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 1 lună #3240 de Ilinca
Si de la mine cateva poze de la Ramet – minivacanta de 1 mai.

photos.app.goo.gl/DlP6QzijlWSUOCOv2


In prima zi , la sugestia Inei, am explorat putin Cheile Caprei si Lacul Ighiel.
In a doua zi am facut circuitul obisnuit pe Cheile Rametului (mers prin apa , intors pe sus).
In a treia zi Diana ne-a condus spre Piatra Cetii pe un frumos traseu prin sate, fanete si paduri.
Iar ultima zi, in baza informatiilor primite de la Cristina si Liviu, am vizitat Baile Romane (Cheile Cetii) si Cheile Intregalde.

In canionul de la Baile Romane era o echipa de canyoning: Team New Spirit: www.facebook.com/Tea...rit-584787388228381/ , tel. 0742 192 115
Le-am cerut cateva informatii si au spus ca ii putem promova la noi pe forum si ca pot organiza la cerere activitati de aventura in zona, chiar si mai aproape de Bucuresti (de ex. in zona Podul Dambovitei, in canionul Oratii – care este un canion uscat).
Ne-au zis si ceva interesant, ca puntea indiana de la Baile Romane (pe care o s-o vedeti si poze) plus cateva cabluri de via ferrata nu sunt instalate de ei si nimeni nu stie cine le-a facut (nici macar salvamontul). Pe net au aparut si ceva reclamatii legate de aceasta instalatie, desi ea aparent este foarte solida. Se pare ca exista si o placuta de avertizare la intrare, noi n-am gasit nimic de acest fel.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 1 lună #3247 de angela
cu ceva intirziere, am mai primit de la Emil, o serie de albume/filme din Tatra, de la sfirsitul lunii aprilie:

Va trimit primele doua albume cu drumetia din muntii Tatra de la sfarsitul lunii aprilie.

Pozele si cateva comentarii se gasesc in Google Photo


Ziua 1, Štrbské Pleso, 27 aprilie: photos.app.goo.gl/T7XJ0UOuT0UuezO43

Ziua 2, Tatranksa Magistrala, 28 aprilie: photos.app.goo.gl/1sdmkmHqU4dd5C5m7


Filmuletele se pot vedea, accesand link-urle de mai jos:

www.youtube.com/watch?v=d2wDux2AHC8

www.youtube.com/watch?v=kKsjfgrjt9A

www.youtube.com/watch?v=Q3EuUG1k9Kg&t=4s

www.youtube.com/watch?v=HDBIXjR05iE

si de la Cristina C:
Trascau
photos.app.goo.gl/ikNoPTtx7CXRh2kY2

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria