Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 14- 20 mai 2018

acum 1 an 4 luni - acum 1 an 4 luni #3239 de angela
A mai trecut o saptamina, si cu bune si cu rele, in materie de meteo, cel putin.
Sa vedem cu ce ne mai putem 'lauda' :)

La initiativa lui Mihai R, care avea program de excursie in Macin in weekend, am ajuns cu ploi neanuntate corect, joi, pe Valea Rea, la narcise, 4 doritori sa le vedem... din care doar 3 am parcurs intregul traseu: Sinaia - Valea Rea - Plaiul cu coprine - Baiul Mare - Draganu- Valea Rea - Sinaia, documentind coborirea de la stina pe varianta de care abia aflasem recent de la Dan Golopentia.
Raportul lui Mihai:
Cu destula ploaie dar si cu soare am ajuns si anul acesta sa admiram narcisele, tinta noastra principala in aceasta tura.
photos.app.goo.gl/dX1oO8YPgXJhgQvk1

si albumul meu: photos.app.goo.gl/Gq9lzgTHyM9v5Nj43

Simbata am fost cam putini pe 3001, multi fiind plecati de vineri in Macin si Dobrogea, in excursia organizata de Artemiza.
Asa ca, o nou-venita cam neechipata care ni s-a alaturat neanuntat, nu prea a avut optiuni, a venit cu singurul grup format, la narcisele din Clabucetul Taurului, urcare prin Sos Mihai si coborire pe Drumul Tunului. De fapt, s-au format 2 subgrupuri, traseul de mai sus l-am parcurs doar primii, 2 coechipieri au ramas cu 'incepatoarea' noastra mai in urma si nu ne-am mai revazut la gara sau in tren. Presupunem ca erau in urma noastra in Clabucetul Taurului (un coleg a vazut 3 persoane in urma pe coborirea spre Girbova, de unde noi am cotit inapoi, pe marcaj) si ca au mers spre Girbova si Predeal.
Albumul meu nu reflecta partea ploioasa, cui ii ardea de pozat cind nu stiam cum sa ne adapostim mai bine de ploaia care iar a venit din start, in loc sa respecte programul meteo... dupa prinz!
Am gasit multe cazaturi pe sub Pitiponc, inclusiv pe Drumul Tunului in partea superioara, dar, mai grav pe traverseu, care era proaspat marcat, de data aceasta cu ambele semne, si TA si PA. un indicator/sageata insa nu s-a gindit nimeni sa puna, acolo unde drumurile se despart!
photos.app.goo.gl/oxH8FUaYXbCbJgU13

Grupul lui Sensei(aka Serban D :) ) a fost mai la sud, de la Valea Larga si pe ei nu i-a plouat deloc!!!(ne-am intilnit in tren si asa am aflat) ce ti-e si cu prognozele! :)

Vali G a fost cu Cristi G pe valea Malinului, cu coborire pe Valea Alba, in ciuda vremii.
19.05.2018, Valea Mălinului, Valea Albă

Am sărit imediat la invitația de pe FB a lui Cristian Constantin de a merge pe Valea Mălinului. Norocul meu a fost că prognoza meteorologică a speriat pe cei îndreptățiți. Să trăiască cei de la meteo ! Ajunși la Bușteni, Căminul Alpin, găsim ploaia în plina lucrare, deși nu era după ora 12.00, cum prevesteau specialiștii. Ne punem pelerinele și pornim la o plimbărică, dacă tot am venit, să bem un ceai la mama Oara, la cabana Diham, zic eu. În Poiana Coștilei, Cristi ar vrea să arunce măcar o privire pe Hornul Pământos. Urcăm Vâlcelul Poieniței, aruncăm o privire, dar nu se vede prea bine, trebuie să coborâm puțin, poate până în talvegul văii. Ajunși aici ploaia se domolește puțin, ceața se risipește și dacă tot suntem aici de ce să nu urcăm puțin ! Săritoarea mare este descoperită și o abordăm cu pelerinele pe noi. Deasupra săritorii începe zăpada așa că trecem la colțari și pioleți.
Complexele pe care le am după ce am văzut blogul lui Cristi de aici mersintins.wordpress.com/ , mă copleșesc și vă propun să așteptam descrierea lui. O parte din pozele postate sunt realizare de Cristi.
Ieșim în platou pe zăpadă continuă, ploaie, chiciură,măzăriche și coborâm pe Valea Albă unde doar săritoarea Cârnului era descoperită. La intrarea în Valea Albă am întâlnit două persoane care urcaseră Valea Albă și erau interesate să mearga cu Floarea de Colț pe Valea Mălinului. Îi așteptăm la personalul 3001, ora 6,22, vagonul 2, etaj !

photos.app.goo.gl/YKbH0QOzzEXBmAjC3

Altceva?
speram sa aflam in timp ce a mai fost- se pare ca duminica s-a imbunat vremea si altii au fost mai norocosi decit noi, cei de simbata.

De duminica am primit un raport de la Loredana: Busteni- Malaiesti si retur
Am pornit duminica intr-un numeros grup de doua persoane ? dinspre Busteni spre Malaiesti, in ideea ca prognoza meteo indica ploaie in averse, cu fulgere, de pe la ora 15, si am zis sa alegem un traseu mai scurt si mai adapostit. Cum din tren a coborat putina lume la Busteni (s-or fi speriat turistii de prognoza de ploaie) titicarul nu a mers asa ca numerosul grup - eu si Mihai C- am purces pe jos spre Gura Diham, supriza, pe o sosea neteda-neteduta, asfaltata de curand. Pare ca a facut treaba buna primaria!

De la Gura Diham am luat-o pe clasicul Take Ionescu, via Poiana Izvoarelor. Drumul a fost aproape pustiu - putina lume ne-a intersectat calea - cu ceva noroaie, dar nu de speriat. Vremea a fost buna, cu un pic de nori, cat sa nu ne scurgem de cald. De remarcat ca lanturile si scarile de pe Take au fost schimbate, cu unele nou noute.
De la Malaiesti muntii se zareau cu varfurile imbracate in ceata si cu zapada inca zdravana pe horn si pe drumul de vara. Dupa o pauza de jumatate de ora ne-am intors spre Busteni in ideea "sa nu ne prinda ploaia" aia mare. Nu doar ca nu ne-a prins, dar vremea a devenit tot mai buna, cu cer tot mai senin si soare puternic. Am coborat tot pe Take, la Pichetul Rosu am luat-o pe Munticelu si apoi pe Valea Morarului, partea de jos.
Am ajuns la limita la gara, la trenul de 17.26, dupa ce un constantean amabil ne-a luat la autostop si am scutit trei sferturi din drumul de la Gura Diham la Busteni. Una peste alta, o drumetie frumoasa cu o vreme de sa-i dai in judecata pe meteorologi.

photos.app.goo.gl/P85CbggVTcWnhlMc2

Iata ca au inceput sa vina si rapoarte din excursia organizata de Artemiza:
de la Mihai R:
In Muntii Macin vremea a tinut cu noi. Chiar si vantul a tinut cu noi racorindu-ne cu adieri mai slabe sau mai puternice. Seara am incheiat ziua cu dans si plimbari in Macin.
Sambata dupa o baie in Lacul Iacob Deal a pornit spre Cheile Dobrogei pe care le-am strabatut fiecare pe unde si-a dorit, pe sus pe stanci sau pe jos pe sosea. Se pare totusi ca pozele ies mai frumoase de sus. :) La iesire din Chei atmosfera s-a racorit cu o ploaie scurta si intensa de vara.
Seara in Mamaia am pornit la plimbare din dreptul hotelului nostru (Hotel Aurora) pana pe dig si apoi pana in dreptul taberei de la Navodari si retur. Aerosolii ne-au mai inviorat iar a doua zi o parte au mers la Delfinariu, altii la plimbare, altii la plaja. Am incheiat ziua cu cateva concursuri de alergari si inot la plaja.

Iata si albumele:

“Greci - Vf. Tutuiatul - Vf. Calcata - Vf. Capusa - Vf. Suluku Mare - Vf. Piatra Raioasa - Manastirea Fantana de Leac - Macin 18-05-2018 Part. 1”
“Greci - Vf. Tutuiatul - Vf. Calcata - Vf. Capusa - Vf. Suluku Mare - Vf. Piatra Raioasa - Manastirea Fantana de Leac - Macin 18-05-2018 Part. 2”
“Macin - Lacul Iacob Deal - Cheile Dobrogei - Mamaia 19-05-2018”
“Mamaia 20-05-2018”
photos.app.goo.gl/pXoIBaPaxwNuGO7G2
photos.app.goo.gl/xiLK2l6ZerMU2xtm2
photos.app.goo.gl/htWXOcUcCRJ3wfkx2
photos.app.goo.gl/3vvU6BJ5E3mdC4gi1

Raportul Doinei D in Dobrogea
prima zi
photos.app.goo.gl/owEbDKuQUj9BnBhz6
zilele 2 si 3
photos.app.goo.gl/cbeYvr1dDiADOQXE2

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Octombrie 2019
07 Octombrie 2019
02 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria