Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 11-17 iunie 2018

acum 2 ani 3 săptămâni - acum 2 ani 3 săptămâni #3259 de angela
Nu stiu citi au fost pe trenul 3001 simbata, dar sigur a fost cel putin de o tura... cuminte, sub amenintarea ploii prognozate, pe Gilma Predealului, dupa cum am aflat pe facebook, de la Mihai C. poate a fost si vreun fotrograf raportor cu ei, care face vreun album? Nu stiu...

Pina atunci 'ne consolam' cu alte albume de la colegii care deja ne-au trimis contributiile lor, pentru care le multumim.

Se pare ca in ciuda prognozei fioaroase, sfirsitul saptaminii a fost cu noroc pentru cei care au ales sa mearga in Ciucas/ Grohotis, organizata de Artemiza.
Au inceput sa 'curga' rapoartele, asa ca va invit sa le treceti in revista, cum o fac si eu, raportor dupa raportor :)

Mihaela D:
Simbata 16.06.2018 s-a plecat cu autocarul catre Ciucas si spre deosebire de anii trecuti, anul asta nimeni nu a fost pe Zagan. Aproape de munte a plouat ceva dar s-a oprit. Cei mai multi,16, au fost pe Grohotis; noi , cei 7 am fost pe vf. Ciucas; doua grupulete la cab. M.Rosu si cab.Ciucas. Noi am avut parte de soare tot timpul pe traseu; pe la Grohotis au zis ca a dat citiva stropi.
photos.app.goo.gl/TCbhrRg5QyHyULF39

Florin D:
In ciuda prognozei meteo infricosatoare, am riscat si m-am dus in Ciucas.
Am zis ca macar ma aleg cu o infuzie de aer curat si cu un dus adevarat.
Odata ajunsi in Pasul Bratocea era soare. Tot traseul ne-a ars soarele, din cand in cand nori deloc amenintatori ne mai protejau de soare. Jumatate de autocar au optat stinga catre Grohotis,
iar eu, Cami, Minerva, Tina si alte doua doamne am optat spre dreapta in Ciucas. Astfel gasca noastra se sase a parcurs Culmea Bratocea, am continuat in urcare cucerind Vf. Ciucas, iar urmatorul obiectiv de cucerit a fost Cabana Ciucas, depozitara de bere si papanasi. In final ne-am retras la autocarul parcat la Manastirea Cheia.

www.flickr.com/photo...ms/72157696401957851

Dumitra a ales varianta cealalta de tura- prin muntii Grohotis.
Pasul Bratocea-Pl.Sterp-M.Babes-M.Bobul Mic-M.Bobul Mare-Vf.Grohotis 1768m cu intoarcere pe Fata lui Gherghel -Cheia
photos.app.goo.gl/Cbw1R6umqK9MErFm6

Raporteaza si Artemiza din excursia in Grohotis:
Excursie cu autocarul la M.Rosu- Ciucas-Rododendron si Vf. Grohotisul Mare 16 -VI- 2018.
Din 46 persoane planificate in excursie ,au lipsit doar 4 ( din cauza atentionarilor meteo ). De data aceasta pentru Zaganul n-a coborat nimeni, autocarul a oprit in toate locurile fixate de noi ,astfel 6 persoane au plecat spre Muntele Rosu, 15 pe Valea Berii pana la Fantana Trei Izvoare ( Nicolae Ioan ) 1350 m alt. si de acolo spre Muntele Rosu si spre cabana Ciucas ( 1550 m alt. ). Cei mai multi ( 22 ) am continuat pana la Pasul Bratocea , granita celor doua judete :PH si BV, iar de aici 7 persoane au urmat drumetia dreapta spre Saua Tigailor si Vf. Ciucas, iar eu desi as fi vrut sa fac circuitul : Bratocea -Vf. Ciucas - Gropsoarele -Zaganul - Cheia , am urmat stanga , cu alti 14 colegi buni montaniarzi , spre Plaiul Sterp- M Babes - M Bobul Mic ( 1757 m alt. ) - M Bobul Mare- Vf. Grohotis( 1768 m alt. ) cu intoarcere pe Fata lui Gherghel- Cheia ( 875 m alt. ) , a treia oara pe Vf. Grohotis, dar prima data din Pasul Bratocea. Ploaia ne-a ocolit ( doar cativa stropi) la intoarcere, am mancat afine , am cules pleurotus pe indelete, am intalnit si ursoaica cu doi pui, la cativa metri stanga de drumul forestier spre poiana din Cheia.
photos.app.goo.gl/cAyb5PufmwasJdVU7

si Mihai R:
Pornim pe soare desi, ca si in ultimele trei saptamani vremea se anunta variabila, mai mult cu ploaie. Avem noroc astazi totusi si putem admira muntii in toate directiile, norii sunt ceva mai sus si nu formeza fronturi compacte. Dupa un pic de relaxare, plaja, etc. pe Vf. Grohotis pornim spre Cheia, pe marcajul cu cruce rosie si la scurt timp dupa zona plina de ciuperci (se pot vedea si in poza) avem o intalnire neasteptata cu ursoaica cu doi puisori. De data asta se pare ca este un pic panicata, se ridica in doua labe, mormaie spre noi si dispare cu puii spre partea cealalta a versantului. Ne regrupam si ajungem cu bine la Manastirea Cheia.
photos.app.goo.gl/4ASpakJKAiLEqoDN9

Svetlana a fost cu Arhiva de geografie in Bulgaria, Shumensko plato, in prima zi, traseu de deal si vizite la citeva biserici sau chilii rupestre, apoi fenomenul Okoto, un fel de portiță, sau cerc de piatra.
photos.app.goo.gl/knA5fUHNjKYgBnXy7

A doua zi traseu cultural, intii Preslav, a doua capitala a primului tarat bulgar, apoi Pliska prima capitala a aceluiași tarat, cetatea Shumendin timpuri imemoriale, si monumentul ridicat la a 1300 aniversare a primului stat bulgar. Foarte frumos!

photos.app.goo.gl/X2n63qxFtxmtHFMK7
... va urma...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria