Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 18-24 iunie 2018

acum 2 ani 2 săptămâni - acum 2 ani 2 săptămâni #3278 de angela
Prognoza e cam dusmanoasa mai recent, dar... tot gasim citeceva de raportat, noi, floristii :)
Traseul: 23.06.2018, Piciorul Pietrei Arse, Schiel
Raporteaza Vali G:
Prognoza trimite la gura sobei, dar noi în personalul 3001, conform tradiției. Angela, Moniq și Marius pregătiți pentru refugiul Țigănești vor coborâ in Bușteni. Coborâm în Sinaia unde ploua deja. Ne punem pelerinele și pornim spre Poiana Stânii/Regală însoțiți de ploaie,ceață, dar și răcoare. Este un traseu frecventabil și pe ploaie. Ploaia a încetat, iar luminozitatea ceții ne indemna spre platoul Bucegilor, unde părea a fi soare. Din Poiana Regală fetele l-au sechestrat pe Virgil și au ales traseul spre Schitul Sfânta Ana, iar noi șapte am urcat creasta Pietrei Arse (bandă albastră), spre ...platoul însorit. La ora 12.50, eram mangâiați de razele soarelui. Vântul rece mătura ceața de pe platou în abruptul Bucegilor. Stadionul de la Piatra Arsă este în plină lucrare de modernizare, dar nu era nici un panou de informare despre lucrare. Facem dreapta pe triunghi albastru spre Cantonul Naturaliștilor, ora 13.30, unde poposim și ne bucurăm sufletul cu priveliști, flori gingașe și triluri de păsărele. Ne-am salutat cu doi jandarmi care patrulau în căutarea vânătorilor , sau turiștilor certați cu bunul simț. Am coborât din nou în ceața ce înconjura crestele, pe poteca lui Schiel. Pe la 17.10, eram in zona gării Bușteni. Informez pe cei ce vor să insoțească echipele Florii de Colț în trasee montane că nu se consumă băuturi alcoolice pe toată durata traseului, pentru ca în situații neprevăzute și urgențe să ne putem baza pe toată echipa turei respective.

photos.app.goo.gl/mMwSq5TH489Hz4yY8

Aceeasi tura, alt cronicar foto - Mihai R:
Plecam mai multi din Sinaia pe o ploaie destul de insistenta, urcam pe poteca regala si pana in Poiana Stanii se opreste ploaia dar incepe un vant rece si coboara norii. Sunt in jur de 4 grade si ingheata usor mainile. O parte din grup nu urca mai sus de Poaina Stanii iar ceilalti mai hotarati urcam spre platou pe Piciorul Pietrei Arse. Dupa un scurt popas la masuta, invaluiti in nori urcam si aproape de platou scoatem capul din nori :). Sus este soare, norii raman jos indesati in vai. Ne incarcam cu energie de la soare pe plarou si incepem coborarea spre Casa Naturalistilor. Ceata inca mai este, dar cum coboram dispare si ni se deschid frumoase imagini cu Busteniul de sus de la cateva puncte de belvedere. Vedem si cascadele mai mici de deasupra Urlatorii Mari, si Urlatoarea Mare si coboram pe placutul traseu spre Poiana Tapului. S-a insorit padurea si ne putem delecta cu cateva fragute.
photos.app.goo.gl/7WwQMJ9igo8DMS4F8

Dar mai are si un raport de duminica: Brasov - Drumul Treptelor Gabony - Vf. Tampa - Saua Tampei - Saua Gorita - Poiana Stechil - Valea cu Apa - Poiana Brasov - Pietrele lui Solomon - Brasov 24-06-2018
Astazi vremea este ceva mai deschisa decat ziua precedenta, dar variabila. Urcam pe Drumul Treptelor spre Vf. Tampa. La punctul de belvedere admiram Valea Racadau si in departare Muntii Ciucas, Piatra Mare si Vf. Postavaru unde este un nor mai serios care pana la urma pe noi ne ocoleste. Admiram muntii si Brasovul de pe Vf. Tampa. Coboram spre Saua Tampei si mergem spre Poiana Stechil si apoi pe Valea cu Apa spre Poiana Brasov. In Poiana ne indreptam catre Drumul Vechi si ajungem la Pietrele lui Solomon. Dupa un scurt popas ne indreptam catre gara si la 18:00 suntem pe peron.
photos.app.goo.gl/tzNUKLcbA1bqzGat5

Doina -raport de simbata:
23.06.2018 Plimbare pt vreme rea
photos.app.goo.gl/21E9CR11vv24VHtCA

Am si eu ceva pentru Cronica - 'expeditia' la Tiganesti, 2 zile in Bucegi, cu echipa M&M:
photos.app.goo.gl/Ka1vsoF9K5WT8R9z9

Mihaela I a fost tot prin zona 'aproximativ' :)
Bran-Vf. Omu. Si retur. 23 06.2018
Triunghi Galben prin Poiana Ciubotei. Ref. Salvamont, trei caldari glaciare, Vf. Scara, Curmatura Hornurilor.
plus.google.com/u/0/...thkey=CNGF4YOT1OzgZg

Si Mihaela D, a fost 2 zile la munte:
Vineri 22.06.2018-Busteni-Munticel-Poiana Costilei-Drumul Finului. Zi insorita si putini turisti. Un singur grup de tineri veniti cu o seara inainte a mers tot la poiana Costilei unde ne-am intersectat cu doi turisti iar pe Drumul Finului au mai urcat doi tineri care nu erau hotariti daca merg mai departe de poiana din cauza tunetelor si negurei care acoperise inaltimile. IR de 3:09 supraaglomerat numai cu 2 vagoane cl.2 si 1 cl.1; multi in picioare.
photos.app.goo.gl/umrGHYk6nAcw8JFs9

Simbata 23.06.2018-Sinaia-Stina Regala-Schit sf. Ana-Drumul Cotei- Sinaia
.
Am ajuns pe ploaie dar pina la schit s-a oprit si a iesit soarele. Am facut cura de fragute si plecat cu R 3010 la 5:38.
photos.app.goo.gl/3uGLxxgcTXG1A9qKA

Din aceasta ultima tura, raporteaza si Artemiza:
photos.app.goo.gl/Eyex2e7t1S4EQgPo7

Radu A ne raporteaza:
In weekend am facut Creasta Buila Vanturarita astfel:
- De la Pahomie - (Punct Galben) Curmatura Oale - (Banda Rosie noua) Creasta - Curmatura Builei (aici se mai vad inele care fixau indicatorul cu punct galben care a disparut - am intrebat un cioban si ne-a zis sa o luam in jos pe vale unde am gasit marcajul) - de la izvor (la scur timp dupa ce am incaput coborarea pe PG) se vedea undeva in dreapta un triunghi rosu si un indicator de lemn sters - poiana frumoasa (aici se pierde marcajul si trebuie urcat desi poteca coboara spre stana) - si in cele din urma dupa doua intersectii una cu Saua Zmeuret si cu o alta poteca de Curmatura Oale ajungem intr-un final la Cabana Cheia.
A doua zi am urmat marcajul BR care ducea pe forestierul de unde se facea drumul de Pahomie.
Iaca si ceva poze:

kermit.go.ro/buila18.tar
kermit.go.ro/radu/buila18/index.htm

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 2 săptămâni - acum 2 ani 2 săptămâni #3279 de hoinar
Pt. a profita cât mai mult de fereastra de vreme bună de sâmbătă dup-amiază - duminică dimineaţă ne-am gândit (Marius & Moniq) să petrecem noaptea de Sânziene la refugiul Ţigăneşti. Am aflat că şi Angela avea gânduri asemănătoare aşa că ne-am unit forţele împotriva ploii :-)

Am urcat pe o ploaie măruntă de la Gura Diham la Poiana Izvoarelor... am avut parte de puţin cer albastru la Pichetu Roşu şi-n continuare de ceaţă şi umezeala aferentă pe Tache Ionescu... am făcut o pauză de ciorbă şi ceai fierbinte la cabana Mălăieşti şi ne-am aprovizionat cu apă... am urcat pe Padina Crucii de unde-am admirat soarele şi norii peste Bucşoiul Mare... ne-au lătrat puţin câinii la lacul Ţigăneşti... şi-am ajuns pe vânt şi ceaţă în şaua Ţigăneşti, la refugiu. După o odihnă de câteva ore ceaţa s-a mai risipit şi-am avut parte de un spectacol minunat de lumini şi umbre dup-amiaza târziu.


După o noapte rece cu vânt până către dimineaţă şi ceaţă din care s-a condensat chiciură din belşug, mai ales pe feţele nordice, dimineaţa a fost senină deci cu un răsărit nu f spectaculos. Am plecat devreme, pe la 7, şi ne-am bucurat de soarele dimineţii şi cerul albastru până sus în zona Ţigăneşti-Scara. Încet-încet ceţurile s-au strâns din nou pe văile din est, aşa că sus, la Omu, pe la ora 9, vizibilitatea era destul de redusă către valea Prahovei. După un ceai cald am continuat pe creasta Morarului în speranţa că ceaţa se mai sparge... am coborât pe brâne către valea Cerbului şi ne-am grăbit să prindem un tren mai devreme din Buşteni :-)


plus.google.com/+Mar...du/posts/gZZvon5nU5q

Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...aiesti-tiganesti-omu (track-ul GPS se poate folosi doar pe propria răspundere)

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria