Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 2 - 8 iulie 2018

acum 2 ani 6 zile - acum 2 ani 3 zile #3286 de angela
Uite ca a mai trecut o saptamina, din cod in cod. :D
Totusi, mai avem si plimbareti printre noi si, culmea, mai si raporteaza!
sa trecem deci in revista ce am primit pina acum:

Artemiza, joi: Drumetie la confluenta Prahovei cu Ialomita.
Am raspuns invitatiei lui Liana M , specialista in drumetiile din jurul Bucurestiului. Timpul ploios dar eu si cu Florina , desi fara bilete de tren dinainte luate, am fost paroliste si ne-am prezentat la intalnirea cu Liana Mirita in gara de Nord Bucuresti .Dupa o ora noi cei 9 ( noua ) : Liana M, Carmen P, Mihaela D, Mihaela I, Matei I,Mioara M, Luminita B, Artemiza C si Florina M, am pornit in drumetie , din satul Moldoveni , mai intai pe linia de tren, apoi dreapta pana am intrat in padure , partea mai de rasarit a vechilor codrii ai Vlasiei.
photos.app.goo.gl/dubdxR3RWqJAcJUK7

Aceeasi plimbare, alt raportor, Mihaela I
La o padure de joi inedita. Moldoveni Dridu. Cu fiul meu. 5 iulie 2018.
photos.app.goo.gl/gpVEFU8bEkPY587W8

Mihaela D a raspuns si ea prezent:
Joi 05.07.2018 am plecat in grup de 9 catre Moldoveni unde anii trecuti mai fusese Liana. Podul vechi peste Prahova, catre Dridu, a fost luat de ape iar cel nou nu se stie cind se va termina. Am plecat din Bucuresti pe ploaie dar la Moldoveni inca nu ploua; cind ne-am apropiat de riul Prahova a inceput sa burniteze marunt prin padure.Abia dupa ce am iesit la asfalt s-a oprit ploaia si chiar a iesit soarele. Ne-am hotarit sa ne intoarcem tot la Moldoveni pe asfalt.
photos.app.goo.gl/6gS3TB27Uh2URFQh8

Ture de weekend:


Svetlana a fost simbata pe traseul: Munticel - Diham - Coama Lunga:
Un traseu fără prea multe secrete pentru voi, intr-o zi cu cod galben, totuși ne-a plouat mai puțin de o ora. Singura noutate este monumentul eroilor cazuti in primul razboi mondial, pe Grecu.
photos.app.goo.gl/ajQ1JZbANTQqARzz9

Loredana a fost in alt grup:
photos.app.goo.gl/YSafTYzeYuTbFPXTA
Putina lume a urcat sambata in trenul spre munte iar marea majoritate a celor din tren – respectiv 13 (da, numar cu noroc:-) au ales din considerente de prognoza de ploaie zdravana, un traseu mai usurel si mai scurtClabucetul Azugii.
S-a urcat de la Predeal pe Polistoaca spre Susai si de acolo, in varf. Vremea a tinut cu noi, nu cu meteorologii: au cazut doar cativa stropi slabi si razleti, insuficient cat sa ne ude ba chiar, cand am ajuns pe Clabucet, am avut parte si de minute bune de plaja. In timp ce Bucegii erau in pacla neagra-vinetie, la noi a fost soare si frumos.
Coborarea (spre Azuga, pe la pastravarie) a fost si ea buna. Norii negri ce parea sa avanseze amenintatori spre noi ne-au ocolit, asa ca n-am avut parte de ploaie. Muntele ne-a daruit cu totul altceva: fructe de padure. Cei care au avut rabdare si dispozitie sa priveasca atent prin iarba, s-au bucurat de afine si fragi iar pe ultima parte a drumului am dat de tufe pline de zmeura.
Am prins trenul de 5.19 fara emotii, relaxat. A fost chiar timp de un popas de “rehidratare” la terasa.


Din aceeasi excursie, relateaza si Vali G:
Suntem 13 tovarăși în drumeție, membri ai Florii de Colț, dar și simpatizanți. Eugen ne îndeamnă spre Valea Morarului, dar vremea și prezența tinerelor noastre simpatizante, ne călăuzesc pașii prin Predeal, Poliștoacă, Susai, Clăbucetul Azugii, bodega La Neti din Azuga unde am băut bere Ciuc la 3 lei. Traseului parcurs în 6 ore, inclusiv pauzele. La ...domeniul Susai lacătul nu este pus și la restaurant, unde facem primul popas. La ieșirea din pădure, spre stână, înainte de a intra în golul alpin este un izvor de unde se aprovizionează și stâna. Norii amenințători au fost impinși de vânt pe Valea Prahovei, peste cei din abruptul Bucegilor, iar noi stăm la soare puțin chiar pe Varful Clăbucetul Azugii 1586 m. Traseu, bandă albastră nu este marcat în zona de gol alpin, dar nu este o problemă pentru noi, mai ales că nu e ceață.
photos.app.goo.gl/2fKYfKt9DDiScL7eA

Expeditia 'mea' pastorala din aceasta saptamina: muntii Suhard, expeditie solo si intoarcerea la Vatra Dornei, cu Cristi si Brindusa (am scris si un jurnal mai in detaliu pentru eventualii doritori/curiosi:)
www.floareadecolt.co...al-de-expeditie-2018
Albumul:
photos.app.goo.gl/Cey62kUMvzZCvKWo8

De la prietenul nostru Vali M am primit un link dintr-o excursie ploioasa (in partea a doua):
Galbinele Firul Secundar - Hornul dintre Fire 7 Iulie 2018
photos.app.goo.gl/EJKjYmd7sTPzaEzj6

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria