Donează 3.5%

Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2023.

1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF: Formular-230-2023-online.pdf (right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).

2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF: Formular-230-2023-print.pdf (click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).

Data limită pentru depunere: 25 mai 2024.

Îţi mulţumim!

saptamina 9 - 15 iulie 2018

15 Iul 2018 19:04 - 23 Iul 2018 22:25 #3299 de angela
saptamina 9 - 15 iulie 2018 a fost scris de angela
Tot vara, tot pe munte, mai multi sau mai putini, mai mult sau mai putin :)
sa incepem raportul saptaminal, deci:

De la Loredana am primit urmatorul raport:
12 persoane am pornit sambata in drumetie pe Valea Morarului, cu ideea ca, daca vremea permite, adica daca va fi soare si frumos, vom carmi catre Balaur si de acolo la Omul.
Cum vremea a fost amestecata, ba cu nori si ceturi, ba cu soare, pana la urma s-a renuntat la ideea urcusului pe Balaur si s-a mers pe Morar in sus.
Vremea a fost amestecata dar a tinut cu noi, as spune, caci soarele a iesit exact cat sa ofere privelisti frumoase, nu sa ne zapaceasca de cald.
Asa cum se vede si din poze, pe vale sunt inca portiuni cu zapada in strat gros, asa ca s-a urcat cu mare atentie.
Spre finele urcusului, in ultima caldare, mare parte din grup a urcat la Omul, unde era aglomeratie mare – plin de participanti la maraton. Eu, Vali si Lia n-am mai ajuns la cabana. Am urcat pana pe creasta, la vreo 10 minute de Omu, si ne-am luat masa la soarele ce alungase norii si dezvaluia un peisaj superb.
La coborare (Valea Cerbului, Munticelu, Caminul Alpin) am avut parte de cativa stropi de ploaie (nimic grav, cat de racorire) si de intalniri surpriza – o capra neagra ce a coborat pana aproape de noi, ba chiar a si mers in fata noastra, pe poteca, adulmecand, de parca ar fi cautat ceva...
In Poiana Costilei am avut parte si o de intalnire mai putin placuta decat cea cu capra neagra: la vreo suta de metri de noi, o namila de ursoaica misuna prin iarba alaturi de cei doi pui ai sai. Unul dintre pui s-a ridicat in doua labe, ne-a privit curios, mama lui insa, din fericire, si-a vazut de treaba ei si ne-a ignorat.
Desigur, dupa aceasta intalnire, urcusurile ce au urmat ni s-au parut mult mai usoare decat ne pareau in mod normal si le-am urcat cu mai mult spor decat in conditii normale. Asa ca am ajuns la gara in timp util. A, si nu cu mainile goale. Fetele si Vali au cules din belsug cimbrisor, sunatoare si ciuperci. Foarte gustoase ciupercile! O spun in cunostinta de cauza, parte dintre ele au ajuns in farfuria mea. Despre ceaiul de cimbrisor, informatii detaliate la Vali si Irina :-)

photos.app.goo.gl/UgaoGK3eVtTMdxH56

Alt album, aceeasi tura, de la Vali G:
12 tovarași de drumeție format ad-hoc în personalul 3001, vagonul 2 de lângă locomotivă, după analiza prognozelor meteo ce anunța ploaie după ora 13, hotărîm să urcăm pe Valea Morarului la Omu și să coborîm pe Valea Cerbului. In realitate vremea a fost superba, puțin răcoroasă, tocmai bună pentru ritmul urcării.
9.40 Gura Diham, 10.50 Cabana de vânătoare Colții Morarului, 14.30 creasta Morarului și cabana Omu.

photos.app.goo.gl/P4SdT5bVVJYJBhoH6

Mai avem, de la Ion H
14 iul 2018 Mini tura Busteni-Poiana Tapului
photos.app.goo.gl/E6arP2gEVFHTa7uD6

Radu A ne scrie:
Eu am fost ieri la tren si am urcat pe Jepii Mici - Platoul Costilei si coborat pe Valea Cerbului.
Iaca si cateva poze:
kermit.go.ro/jepi-vcerb-jul18.tar
kermit.go.ro/radu/jepi-vcerb-jul18/index.htm

Nu lipseste nici Iura de la raport:
Intr-o echipa de cinci am urcat pe platou din Sinaia pe drumul de vara. Am parcurs creasta coltilor lui Barbes, apoi am urcat pe Furnica si de acolo peste vf. Calugarul am coborat pe piciorul Pietrei Arse. Desi e miezul verii, am intalnit lume putina pe platou, toti in zona cabinei. Vremea a fost perfecta toata ziua, cu vanticel placut, in ciuda prognozei care indica risc de ploaie dupa amiaza. Iata si cateva poze:
photos.app.goo.gl/jA1DduhsizmJfF2bA

Mihaela D are si ea un album de platoul Bucegilor:
Simbata 14.07.2018 -Sinaia-Cota 1400-Virful cu Dor-Vf. Furnica-Picior Piatra Arsa-Sinaia. Prognoza cu ploaie pe la ora 2 ne-a facut sa optam catre Furnica. Am recuperat din timp luind taxiul, noi cei cinci si am admirat privelistea platoului Bucegi de pe vf. cu Dor si Furnica. Nu a plouat, a fost soare si o bogatie de flori (mai ales garofite albe pe Piciorul Pietrei Arse) si cimbrisor.
photos.app.goo.gl/o9MhDWaEKqhxUARAA

Svetlana a fost intr-o excursie marca Sanda:
O excursie in Bulgaria, organizata de Sanda, primul canionul Negovanka ce se termina cu un lac si o cascada. Deși am văzut harta traseului am luat-o la inceput prin apa si hățișuri, împreună cu Doina, Raluca, Dana si alte aventuriere, dar neajungind nicaieri ne-am întors si am făcut traseul normal. Satul Emen de linga acest obiectiv, complet neprimitor, fara terase, etc... Am văzut si o peștera cu lilieci. Apoi cascada Kaya Bunar linga satul Hotnitsa, si un traseu destul de interesant in jurul cascadei.
Cascade, canioane in Bulgaria
photos.app.goo.gl/YKfNJbWcDMG9gLYFA

Nelu P ne-a trimis noutati din Piatra Mare:
Vremea a fost destul de buna, desi a batut vantul cam tare si a fost frig. Putini turisti pe traseu. Majoritatea au mers prin canion si s-au retras pe poteca marcata cu punct rosu ce ocoleste canionul. Drumul familiar s-a degradat in cateva locuri din cauza ploilor abundente.
photos.app.goo.gl/4H597meRAQjn8g5K6

Artemiza a organizat o excursie pe Transfagarasan - Valea lui Stan. Provocatorul canion,,Valea lui Stan " din Transfagarasan 14 iulie 2018 parcurs cu turisti de la 10 la 84 ani !
O excursie cu autocarul cu membrii Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti ,dar si cu simpatizanti , participanti 27 din 30 , pe Valea lui Stan un rau in muntii Fruntii , care inainte de amenajarea barajului se varsa in Arges ,iar in prezent se varsa in Lacul Vidraru. . Ar fi dorit multi sa mearga dar au pus la indoiala ,,starea meteo ". Asa ca cei increzatori condusi de subsemnata Artemiza Covrig, am pornit cu autocarul spre Transfagarasan , am oprit acolo unde valea incepe in curba de 180 grade si drumul incepe sa urce accentuat spre inaltimile Fagarasului . Cel mai mic dintre a fost Andrei 10 ani , iar cel mai mare 84 de ani dl. Igrisan. Am trecut valea calma , primele cascade si cabluri cu atentie si satisfactie pentru ca vremea a fost de partea noastra .Am admirat o vale superba cu foarte multe cascade spectaculoase foarte frumos amenajate. Am simtit uneori adrenalina , cateva noduri in gat ,la unii dintre noi febra musculara ,echilibristica pe trunchi de copaci , ne-am regrupat cu totii la o pauza de 1 si 1/2 ora in poiana ,,Calugarita " , am mai cules si ciuperci si a fost timp sa facem si o plimbare cu vaporasul pe lac sa admiram de aproape cascada,,Calugarita ". Pentru prima data a fost inchisa intrarea la ,,Omul de fier " si la Cetatea Poenari din cauza multor ursi cu pui in acele locuri. In final au fost felicitati toti de toate varstele iar multumirile au fost reciproce.

Iata si albumul ei:
photos.app.goo.gl/hA843p7XWTve8a5u7

Mihai R a sosit si el la raport, cu 2 excursii:
Doua zile frumoase. Prima cu aventurosul Canion Valea lui Stan care te tine treaz si te incarca cu energie. Apa era destul de scazuta asa ca nu am avut probleme in parcurgerea canionului, desi cred ca este frumos si cand este mai multa apa in canion.
A doua zi o frumoasa plimbare pe dealuri care se termina cu cativa stropi de ploaie pe dealurile de deasupra Nistorestiului.

photos.app.goo.gl/bEPYajj1rzJBVJuCA

photos.app.goo.gl/QB1SRjo3jEdUbGieA

De la Mihaela I avem inca un album cu Valea lui Stan:
photos.app.goo.gl/uTG9KuguJVMrtmo37
Ultima editare: 23 Iul 2018 22:25 de către angela. Motiv: update

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
17 Iul 2018 19:18 #3300 de hoinar
Scris de hoinar pentru subiectul saptamina 9 - 15 iulie 2018
O drumeţie clasică în Bucegi. După ce traversăm apa învolburată a pârâului de pe valea Cerbului (umflat binişor de ploile recente), ceva mai sus de Gura Diham, continuăm în amonte către Cantonul Colţii Morarului şi intrăm pe Valea Morarului. Canionul are încă zăpadă pe care o traversăm cu grijă, intrăm în ceaţă (la propriu) pt scurt timp dar apoi ne bucurăm de căldările spaţioase ale văii pline de iarbă verde şi flori de sezon. Mânaţi de câteva picături de ploaie şi-un vânt rece urcăm direct spre Vf. Omu din ultima căldare a văii Morarului, facem o scurtă pauză de masă apoi ne luăm la luptă cu serpentinele de pe Valea Cerbului. Coştila şi Morarul ne încântă privirea şi-n final, în zona de pădure de sub Numărătoarea Oilor, ne răcorim în puţină ploaie cu soare. În Poiana Coştilei ne salutăm cu o ursoaică şi 2 pui care serveau o masă vegetariană şi continuăm drumul prin pădure pe Munticelu până în Buşteni după cca 16 km de drum şi aproape 1.600m diferenţă de nivel.

plus.google.com/+MariusRadu/posts/CAjnrSYMEMN


Track GPS online @ www.alltrails.com/explore/recording/buce...rului-valea-cerbului Track-ul GPS se poate folosi doar pe propria răspundere ! Traseul include zone alpine care prezintă un risc important de accidentare !

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.159 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:00, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:45, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.