Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 23- 29 iulie 2018

acum 1 an 11 luni - acum 1 an 11 luni #3303 de angela
Vacanta sau prognoza ne-a lasat fara cronicari?
Totusi colegii nostri merg in continuare pe munte, indiferent de vreme, mai multi sau mai putini in turele de sfirsit de saptamina sau in alte excursii mai lungi.

Desi se leaga de pachetul de saptamina trecuta, cu Paringul, vazut de Svetlana, fiind ultimul album din serie, pun aici Intoarcerea (excursie culturala, mai degraba, luni, 23 iulie):
Transalpina, Manastiri, dintre care Surpatele cea mai frumoasa
photos.app.goo.gl/hK85oAtfLvSq8cs97

De data aceasta, cronicarul compilator cam someaza, se pare, desi este luni - pina acum nu a intrat nimic pe e-mail si tot ce am vazut a fost un mic colaj pe facebook de la Mihai C:
Tura de sambata: Busteni-Schiel-Piciorul Pietrei Arse-Sinaia! Vreme buna de mers fara ploaie!

In aceeasi tura a fost si Mihaela D. Iata ce raporteaza ea:
Simbata 28.07.2018 am coborit 11 in Busteni si contrar prognozei de ploaie, vremea a fost acceptabila fara a utiliza pelerinele. La Cantonul Naturalistilor si la terenul de sport de la Piatra Arsa a cernut putina ploaie dar s-a oprit. Flori mai putine pe Piciorul Pietrei Arse fata de cite erau cu o saptamina inainte.
photos.app.goo.gl/HpSuB7rnkTtXgWHJ9

La initiativa lui Cristi G, am fost citiva (5 incap intr-un Logan :)! ) la actiunea de voluntariat a echipei Om pe Munte, la curatenie la cabana Leaota, cu prognoza ploioasa rau, care insa nu s-a adeverit. Participarea fiind masiva, vreo 50 de oameni sa fi fost, in 2h am umplut cu saci de deseuri cele 3 carute care urcasera pentru aceasta actiune cu materiale diverse, asa ca, in timp ce altii se pregateau de masa, noi am incercat sa facem si o mica tura, pina la golul alpin. Cum ceilalti ramineau acolo, iar noi plecam acasa seara, initial am gindit escapada din scurt, ca la intoarcere, la o adica, sa mai dam o mina de ajutor de o fi nevoie.
Dar... tentatia a fost mare, si in final, am decis ad-hoc o alta varianta de traseu de intoarcere, prin piciorul Vaca, despre care aveam ceva vagi amintiri si informatii... A fost putin aventuros, putin mai lung decit am gindit initial ora de intoarcere, dar... am facut chiar o tura montana, total neplanificata, in aceasta zi de voluntariat! Muntele ne-a rasplatit si cu zmeura din belsug, cu ceva mure si ciuperci- hribi si galbiori (multumim din suflet lui Cristi ca ne-a mobilizat si ne-a con/dus cu masina in aceasta excursie destul de obositoare si lunga, si o felicitam mai ales pe Teodora, care a fost indiscutabil eroina zilei).
Iata si ceva poze si traseul nostru: Intre Vai - cabana Leaota - vf Romanescu - traseul de creasta - piciorul Vaca - la Blide - Intre Vai
photos.app.goo.gl/6wPz7GpBQpTGHDU39

si albumul lui Vali G:

Cu Teodora, Brândușa, Angela și Cristi am dat o mână de ajutor la igienizarea cabanei Leaota și împrejurimilor, la solicitarea asociației Om pe munte, www.ompemunte.ro/ .
Am continuat apoi urcarea pe vârful Romanescu, am mâncat afine și ne-am bucurat sufletul cu frumusețile naturii, apoi am coborât pe piciorul Vaca; câinii de la stână ne-au dat emoții, dar gălbiorii și hribii care ne-au sărit în ... desagi au meritat emotiile.
Alături de Teodora nu am simțit când, curbă după curba am ajuns la ...altă curbă și apoi la alta, până la destinație; abia aștept să-i scriu recomandarea pentru a fi acceptată în Floarea de Colț, dacă va voi.

photos.app.goo.gl/SKyM3e6wEUwckG329

Loredana
a venit cu o plimbare ploioasa, dar si cu o poveste cu un titlu pe masura:
Balaureala si mare indopaciune cu zmeura, ca intr-o zi cu ploaie la munte

Doar trei insi - de fapt doua "inse", un ins si un catel ne-am pornit sambata pe traseu la munte, sub auspicii deloc prielnice. Ploaia a inceput sa curga hotarat la nici 5 minute dupa ce am coborat din tren. Cum cerul era negru si nu batea niciun strop de vant, parea ca toata ziua o sa toarne asa ca planurile de urcat pe platou au fost abandonate si ne-am orientat spre balaureala mai la adapost.

Am fost intai la
cascada Spumoasa, dupa care, la finele acelui traseu "lung si dificil", ne-am indreptat scleomfaind prin noroaie spre Urlatoare si, de acolo, spre Poiana Tapului, unde ploaia a mai scazut din intensitate. Din Poiana Tapului am urcat spre Stana Regala, in ideea ca de acolo mergem in Sinaia la tren. Insa, supriza, ploaia incetase cand am ajuns in poiana Stanii si chiar se facuse soare si frumos, asa ca eu si Rodica ne-am gandit ca e pacat sa mergem spre gara, asa ca ne-am gandit sa urcam totusi, cat ne-o mai permite timpul, pe Piciorul Pietrei Arse.

Efortul ne-a fost rasplatit cu un mare festin cu zmeura. Cum ploaia a tinut lumea in casa, am dat de zmeura din beslug, pe saturate. In schimb, n-am mai ajuns sus pe platou, caci riscam ca drumul de intoarcere sa il facem in pas alergator, cu inima la gura sa nu pierdem trenul. Am ajuns pana aproape de Coltul lui Nica, de unde ne-am intors. De mers s-a mers bine, in partea de sus nu era deloc noroi. Doar la poale, cand sa iesim in drumul spre stana am lopatat in noroi adanc.

Am ajuns in gara cu o ora inainte de venirea trenului si, ca tura sa se sfarseasca asa cum a inceput, cu 5 minute inainte de gara a inceput din nou sa toarne din belsug...
P.S. Plina padurea nu doar de zmeura, ci si de ciuperci. Cum insa nu ne pricepem, le-am lasat la locul lor...

si albumul aferent:
photos.app.goo.gl/vodGps6doYGRB2vQ7

Sfirsitul acestei saptamini iar a fost cu excursie organizata de Artemiza, de data aceasta de 4 zile! Si de data aceasta raporteaza Artemiza, doua albume... din...Paring, si pe linga.
De-a lungul Vaii Lotrului pana-n Parang si M-rea Prislop 27/29 -VII-2018
. Primul album.
Dupa experienta din Retezat, la doar o saptamana am plecat cu autocarul un grup de 20 membrii si simpatizanti ai Clubului nostru Alpin Floarea de Colt Bucuresti pe traseul: Rm. Valcea - Defileul Oltului - Brezoi - Lacul Vidra - Obarsia Lotrului - Cheile Jietului- Petrosani. Pana- n cazarea de la hotelul Petrosani, am vizitat impresionanta Pestera Bolii, apoi am continuat spre Banita la Cheile Banitei. Pe aici a inceput ploaia usurel, am ajuns la intrarea in cheile pe care intentionam sa le parcurgem prin apa, dar nu s-a putut deoarece apa era mare si vijelioasa. Atunci cu o parte din indraznetii grupului, am traversat cu grija tunelul trenului, si am parcurs longitudinal traseul cheilor pe deasupra; a fost frumos si altceva decat acum 3 ani cand am mers prin apa. Ne-am deplasat la cazare - hotel , si a doua zi de dimineata am plecat cu autocarul 11 km pana la telescaun . De la telescaun la cota 1685 m , doua grupe dintre noi am pornit spre Varful Carja 240 m alt. Ilie I, Carmen D, Simona A si Eugenia A, direct spre Lacul Mija, iar Artemiza C , Laura B , Adrian V, Costel L, Florentina C , Ioana R, Elena S, Gheorghe I, Magda M, pe ,,banda rosie " varianta creasta Vf. Parangul Mic, apoi spre Vf. Carja. Restul de 6 persoane: Cistina B , Gabi V, Elisa V, Karmen D, Despina V, Stela S, au urcat pana aproape de Varful Parangul Mic, doar o persoana a ramas in orasul Petrosani de frica ploii. Cele doua grupe pentru varful Carja ne-am intalnit la refugiul Carja, unde am stat circa 10 minut cand ploaia incepuse tot mai puternica. Eram practic la baza Varfului Carja, priveam spre alti 6 montaniarzi care tocmai ajunsese la varf. Ne-am intors prin ploaie, apoi cu telescaunul, autocarul ne-a condus la hotel, iar seara ne-am distrat la restaurantul Keops, pe malul unui frumos lac cu lebede albe si negre. A treia zi am plecat cu autocarul la M-rea Prislop, apoi spre Bucuresti. Ghinionul ca autocarul s-a defectat, pana-n 10 km de Miercurea Sibiului iar noi cu un alt autocar am ajuns foarte tarziu. Am lichidat pe viitor de firma respectiva. Va invit sa vizualizati cele 3 zile din Parang cu toate ploile intalnite, printre minunatele peisaje!

photos.app.goo.gl/4PtvALjwzC6EpyDeA
si
continuarea albumului din excursia Parang
photos.app.goo.gl/dkQQcyxoEb5AR8aP7

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria