Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 30 iulie -5 august 2018

acum 1 an 11 luni - acum 1 an 10 luni #3305 de angela
A venit si luna august si poate primul sfirsit de saptamina dupa ceva vreme care promitea vreme buna.
De aceea ma grabesc sa deschid pagina Cronicii, si voi fi relativ telegrafica... si las raportorii sa raporteze :)

Prima pe lista este Rodica R, cu o tura la Malaiesti:
Incurajati de o prognoza meteo care anunta vreme buna pe parcursul intregii zile, un grup numeros am coborat sambata 4 august in gara Busteni.
Unii s-au urcat in minicarul care merge la Gura Diham iar cei ramasi pe dinafara ne-am impartit in 3 taxiuri ajungand mai rapid, mai confortabil si cu acelasi buget la destinatie.
De la Gura Diham am urmat traseul banda rosie spre Poiana Izvoarelor, aici un scurt popas pentru alimentarea cu apa de izvor, apoi Poiana Pichetul Rosu si Poiana Bucsoiului. Dupa un urcus mai sustinut am ajuns in punctul La Prepeleac unde ne-am despartit de echipa Bucsoiu.
Am continuat drumul pe marcajul triunghi rosu si nu dupa mult timp am ajuns la Cabana Malaiesti 1720 m. De aici am coborat sa vedem o cascada cu apa multa pentru luna august.
Dupa un popas pe terasa cabanei unde am luat pranzul ne-am intors pe aceeasi poteca spre Busteni.
Avand timp mai mult decat suficient ne-am oprit in toate punctele de belvedere de pe traseu.
Am incheiat tura cu o tropoteala pe soseaua recent asfaltata de la Gura Diham la Busteni.

Cateva poze in album: www.flickr.com/photo...ms/72157671998352298

Apoi, Svetlana are o... Brina lui Raducu, nu stiu de ce mai grea ca de obicei...
photos.app.goo.gl/GxXAHnmMM44S31kv8

Mihaela D, ceva mai cu detalii si comentarii, completeaza:
Simbata 04.08.2018- Briul lui Raducu cu Rodica R., Svetlana si Hari. Prognoza era foarte buna ceea ce a facut ca in IR de 7 dimineata(cu 3 vagoane) sa se circule si in picioare dar in R3001 (cu mai multe vagoane) s-au mai gasit locuri. Lume multa si trasee diversificate, la o zi sau la 2(cu rezervare).Pe Briu au mai fost 2 grupuri de cite 2, tot din Jepii Mici iar in dreptul Comorii Claii ne-am intilnit cu citiva tineri (in picioarele goale ! ) venind din sens opus; erau din Bucuresti cu masinile. Nu ne-am grabit, "ne-am hidratat" la Busteni si am luat R3012 la 7:34.
photos.app.goo.gl/ByfGT5z1bvaUkkgX6

Florin D a fost in excursia Artemizei la 7 Scari
www.flickr.com/photo...ts/72157699864187375

Artemiza, desigur are si ea un album aferent:
photos.app.goo.gl/wvwywsm9Y37QJd6q8


Iura a fost probabil cel mai harnic raportor, dar mie mi-a venit mai usor sa fac compilatia mesaj dupa mesaj, cum le-am gasit in cutia mea postala (deci in ordine inversa). Traseul:
Circuitul Bucsoiului
Sambata, ca a venit in sfarsit vara, s-a umplut vagonul 2 de clubisti incat nu mai era loc pe scaune. Intr-o echipa de sase cu Marius la timona am urcat din Busteni pe drumul lui Deubel pana in varful Bucsoiu (1492 m) si am coborat pe creasta Bucsoiului Mic (Creasta Balaurului). De la Gura Diham unde ne-a lasat titicarul, am urcat pe la Poiana Izvoarelor impreuna cu echipa de 12 a lui Horia care mergea la Malaiesti, de care ne-am separat la bifurcatia spre Bucsoiu dupa Prepeleac. Vremea a fost cum nu se poate mai buna pentru mers, racoroasa, fara vant, cu cacula de nori la marginea platoului strapunsi ici colo de raze de soare, exact cum e mai bine pentru peisaje. In aceste conditii, la ora doua si un sfert ajungeam pe varf, unde am stat pana aproape de trei. Coborarea s-a facut pe creasta Bucsoiului Mic, pana in valea Morarului si de acolo pe la cantonul Coltii Morarului la titicar la Gura Diham. Am avut un suspans la traversarea vaii Cerbului care avea un debit dublu fata de cel normal traversarea facandu-se pe niste busteni asezati de un binevoitor peste apa. Efectul celor doua luni de ploi se simte din plin pe trasee, potecile fiind putin umblate si napadite de vegetatie proaspata si luxurianta si covoare de flori. Zmeura s-a intins pe tot versantul Timbalului, pana la Balaur insa ramane o promisiune pentru anul viitor deoarece in acest an aproape ca nu are fructe si oricum nu era coapta. Durata de mers de cu plecare si intoarcere la Gura Diham a fost de circa 7 ore si 40 de minute cu o ora si jumatate de pauze.

Frederich Deubel (1845 - 1933), entomolog, membru de onoare al Societatii Carpatine Transilvanene (SKV) este cel care a facut prima amenajare a potecii din Bucsoiu care ii poarta numele, incluzind si marcaj, in 1886. Poteca lega vechea cabana SKV Malaiesti (situata putin mai jos decat cea de acum) de locul numit "La Prepeleac" si de acolo ducea la varful Omul. Dupa terminarea lucrarilor acestea au fost verificate de insusi Friedrich Deubel, ocazie cu care a fost facuta si o noua marcare. In semn de recunostinta adunarea generala a SKV din 1898 hotaraste sa se dea noului drum numele Drumul lui Deubel. Traseul “Take Ionescu” care face legatura intre Pichetul Roşu si Prepeleac este denumită astfel după omul politic şi prim-ministru al României în perioada interbelică care a finanţat construirea potecii în 1899.

Iata si albumul turei:

photos.app.goo.gl/NtVreJHxuNx7dhzc8

Loredana ne impartaseste impresii din aceeasi tura:
Cum sambata aceasta a fost prima (cred) dupa multa vreme cand meteorologii nu profeteau ploi, fulgere etc., la propunerea lui Monicai si a lui Marius, ne-am pornit, intr-un „numeros” grup de sase persoane spre Bucsoiu Mare, urmand sa coboram apoi pe Balaur.
Vremea a fost intr-adevar calda si insorita, poate chiar prea insorita pentru un urcus pe Bucsoiu Mare. Insa, dupa Prepeleac, cand am luat-o spre Bucosoi, dupa putin urcus soarele s-a ascuns in nori si am urcat pe cer acoperit. Am avut parte de racoare, dar si de vizibilitate, ceea ce a fost minunat caci nu multe trasee sunt atat de ofertante precum Bucsoiu din punct de vedere peisaje.
Am ajuns pe varf in grafic, pe la 14 si un pic si odata cu noi a iesit si soarele. Nu pentru multa vreme, dar suficient cat sa fie frumos.
Coborarea a fost pe Balaur, inconjurati de splendida panorama din jur. Soarele iesea cand si cand si s-a mers bine in sensul in care traseul era complet uscat. Eu, fiind prima data pe acel traseu, am incercat ceva emotii la portiunile mai expuse, dar cu indrumarile colegilor mai experimentati am trecut.
Daca sus, pe creasta Balaurului a fost uscat, mai jos insa, dupa ce s-a intrat in portiunea de jnepeni – in special in apropiere de jonctiunea cu Timbalul- lucrurile au stat diferit. Pe alocuri erau portiuni mai noroioase, unde se aluneca si s-a mai cazut.
Ce mai merita remarcat e ca ploile au facut vegetatia sa creasca nu abundent, ci luxuriant. Si prin vegetatie inteleg nu doar tufe de zmeura – care n-aveau aproape nicio bobita coapta- ci si urzici. Asa ca sfatuiesc pe oricine care vrea sa mearga pe acolo, sa nu procedeze ca mine, adica sa nu se imbrace in pantaloni scurti. Daca nu pentru a evita urzicile, macar pentru jnepenii desi prin care trebuie sa treci si care, pe mine una, m-au umplut de zgarieturi.
Cu sau fara zgarieturi si piscaturi, am ajuns cu bine si la timp la trenul de 19.34, ajutati si de faptul ca titicarul in mod cu totul exceptional, facea o cursa tarzie de la Diham spre Busteni. V-as sugera sa nu va bazati pe asta, a fost o chestie de noroc.

photos.app.goo.gl/UPE7aqZcTcYiYxhw7

Eu abia m-am intors din Fagaras, unde am insotit un prieten care avea o 'premiera' de facut - urcarea pe virful Negoiu pe un drum nou, ceea ce a si realizat. Eu nu am participat la aventura respectiva, asa ca am facut si eu ceva ture mai cuminti Balea- Capra, Capra - Caltun, ambele dus-intors, Caltun-Strunga Doamnei - vf Negoiu- saua Cleopatrei- Strunga Ciobanului - Caltun. Am si ceva poze:
photos.app.goo.gl/L4cmUVhzTMEQGBqJ7

Tot in Fagaras a fost si o echipa de 5/6 baieti de la Floarea de Colt, pornind de la cabana Voina din Iezer-Papusa, prin Mezea-Oticu, urmind creasta principala pina la Olt. Raporteaza Mihai R:
Iata raportul din temerara noastra tura de traversare a crestei Fagarasului dupa trecerea care face legatura intre masivul Iezer si creasta Fagarasului:

Echipa noastra a fost: Vali C, Puiu I., Vali G, Cristi A, Nelu Z, Mihai R.
Etapa 1: Desi a fost prima zi am simtit din plin diferenta de nivel de 1000 m intre Cabana Voina si Refugiul Iezer. Cu greutate mai mare de trei, patru ori decat in turele de o zi, diferenta se face simtita. Am ajuns cu bine la refugiul Iezer care este in renovare - deja imbunatatirile se fac simtite.
Etapa 2: Pornim cu soare, fiecare alegand de la refugiu spre Vf. Rosu varianta dorita pe trasee marcate sau nemarcate. Ne regrupam pe varf pentru poza de grup.
La Curmatura Oticului incep sa se stranga nori si dupa Culmea Mezea suntem nevoiti sa suportam o ploaie deasa si insistenta care cedeaza cu greu cerul ramanand noros chiar si cand ajungem in Curmatura Bratilei. O mica pauza si continuam spre destinatia noastra de astazi - refugiul Zarna, care este deja populat de doi polonezi si doi francezi. Mizerie peste tot pt. ca in apropiere este o stana, dar putem pune corturile pe cateva locuri unde au fost de curand alte corturi.
Etapa 3: Puiu se retrage pe untraseu de coborare si ramanem cinci. Urcam pe langa Culmea Urlea, vedem si lacul de sus, ne intampina un mic grup de israelieni care ne ofera un ceai. Continuam spre Fereastra Mare, unde ni se ataseaza un cuplu care are aceeasi destinatie pentru ziua de astazi: cabana Podragu. Dupa mai multe coborasuri si urcusuri, o scurta pauza la refugiul Valea Rea (Vistea) si pornim ultima urcare de mai seriosa de astazi spre Vistea Mare. Dam o fuga si pana pe Moldoveanu apoi grabiti de vremea care se modifica cu repeziciune continuam spre Podragu. Pe ploaie torentiala si vant destul de puternic (sus in sa), coboram spre cabana. Ne intampina inca din prag cabanierul care ne anunta pretul unui pat la cabana 55 lei sau "...aveti alternativa...la cort".
Etapa 4: Urcam din nou in creasta si vremea se anunta mai buna ca in ziua precedenta. Trecem de Arpaselul Mic, ne indreptam spre Fereastra Zmeilor unde este mare aglomeratie din toate directiile. Ajutam si un cutulache mic de statura blocat in zona cu cabluri, care apoi dispare instantaneu. :) Urcam spre Lacul Capra si inainte de lac facem o pauza, putina plaja.
Dupa ce trecem de lac se strang iarasi norii brusc, nu reusim sa vedem de sus si Lacul Balea. Dupa Vf. Laitel incepe ploaia care inca mai insista chiar si cand ajungem la refug. Caltun.
Doar doua locuri ocupate in refugiu. Mama 77 ani si fiica. Au urcat astazi pe Piscul Negru.
Peste jumatate de ora dinspre Negoiu apare un grup mare de rusi care vor sa stea impreuna si raman in refugiul vechi.
Etapa 5: Iarasi o dimineata superba plina de raze de soare. Ne vine greu sa lasam frumosul peisaj de la Lacul Caltun in urma si continuam pe Strunga Doamnei spre Vf. Negoiu.
Pauza de foto si putina destindere pe varf. Ajungem in scurt timp la Custura Saratii. Traseul ocolitor banda galbena de ocolire a custurii prin vale este foarte slab marcat la inceput.
Traversam Custura intalnind doua cupluri pe traseu. Atingem Vf.Serbota iar in urma noastra Custura se acopera de nori. O scurta pauza si continuam. Vizitam fugitiv refugiul scara, deja norii sau strans din nou.Trecem de Saua Suru si intram pe traseul ce coboara spre Lacul Avrig. In aceasta zona erau canda cateva lanturi care se pare ca au disparut.
Coboram sub plafonul de nori si ne refacem fortele cu apa proaspata in apropierea lacului spre urcus. Hotaram sa mai mergem pana dupa bifurcatie (spre cab. Suru) unde ceva mai departe gasim o zona superba de campare, de unde vom admira Oltul, apusul si toate localitatile luminate treptat o data cu venirea serii.
Etapa 6: Ne despartim cu dor de idilicul loc de campare si in jurul orei pranzului (dupa ce prindem o ocazie la vreo 3 km de Turnu Rosu) suntem la Podu Olt.
Pana la urma traversarea noastra este o reusita.
Pe curand Fagaras!

Si albumele:


photos.app.goo.gl/Ns3DYwXRivb4zxdz5

photos.app.goo.gl/4KRjyyKPrf9Ts64s5

photos.app.goo.gl/97DspuhoiJN8uc3v9

photos.app.goo.gl/nEMe5htzpnBtqPCw5

photos.app.goo.gl/Pq2VvbVAB7gwjjtu6

photos.app.goo.gl/Jn1rLyhE9hFbWTHQ6

S-a purtat 'din greu' Fagarasul, se pare.
Mihai si Claudia au fost 2 zile in zona valea Simbetei/Dejani. In prima zi: Piatra Caprei, a doua zi Curmatura Bratilei:
ziua 1: photos.app.goo.gl/ubPe55BQoXyi5v286
ziua 2: photos.app.goo.gl/D8Msvtott41Ve53G6

Dumitra a fost la 2 zile, Masivul Bucegi - Sinaia Cota 1400 - Platou - M.Nucetu - Cab.Bolboci - Cheile Zanoagei - Cheile Orzei - Cascada 7 Izvoare - Coltii lui Barbes -Sinaia:
simbata/duminica photos.app.goo.gl/UrfGi9jhDpD7SEFx5

Vali M a fost la catarare, iar raportul sau este aici:
4-5 August 2018 Scorpionul 6A(7+) Peretele Costilei, Fisura Intrerupta 4A(6) Tancul Ascutit, Cataratorul 4B(7-) Tancul Ascutit
photos.app.goo.gl/Z85fejoHWETT6Rea6

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 11 luni #3306 de hoinar
Încă o relatare de pe Bucşoiu Mare ;) De la Gura Diham prin răcoarea dimineţii până la Poiana Izvoarelor (aprovizionare cu apă) şi Pichetu Roşu apoi în sus pe poteca Tache Ionescu. În talvegul văii Bucşoiului se mai văd petice mari de zăpadă limitate de rimaie generoase. După Prepeleac, pe urcuşul abrupt prin vegetaţia deasă, ceaţa ne învăluie treptat dar e loc şi de nişte poze ici-colo, fiind zona cea mai fotogenică din prima parte a zilei. Pe Bucşoiu Mare avem parte de puţin soare dar şi de ceaţă care vine şi pleacă şi de care nu scăpăm decât când coborâm pe Creasta Balaurului. După Capul Balaurului ne luptăm iar cu vegetaţia deasă (nu-i de mirare la cât a plouat în ultimul timp) până aproape de Ţimbal şi-n continuare până în firul văii Morarului. Lăsăm în urmă fără prea multe regrete zonele de zmeuriş aproape fără rod. Revenim la Gura Diham pe poteca de la Cantonul Colţii Morarului tocmai la timp să prindem ultima cursă a tractoraşului către gară după mai bine de 9 ore.

plus.google.com/+Mar...du/posts/e13FLZyf9kY

Creasta Balaurului (Bucşoiului Mic)

Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...e-creasta-balaurului Track-ul GPS se poate folosi doar pe propria răspundere ! Traseul include zone alpine care prezintă un risc important de accidentare !
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: Carmen Stoian

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 11 luni #3308 de Ilinca
Si cateva poze poze dintr-o inscursiune scurta de duminica in Piatra Craiului : Plaiul Foii – Zaplaz.
Am campat sambata seara la Paliul Foii, dupa un drum cu trenul foarte rapid - legatura buna din Brasov la Zarnesti, din gara principala (precizez asta deoarece m-au intrebat cateva persoane).

photos.app.goo.gl/7Cpi96TCmYJ3N9Dy9

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 10 luni - acum 1 an 10 luni #3309 de Diana
La invitația lui Valeriu Peneș am campat weekendul acesta la Plaiul Foii. Sâmbătă cu Mircea, Sorina și Cantemir am urcat pe Padina lui Călineț și ne-am întors pe Ciorânga Mare, iar duminică cu toată trupa lui Valeriu, pe la Zaplaz.

Padina lui Călineț
La Zaplaz

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 8 luni #3400 de angela
Mihaela I raporteaza:
2 august
Ceahlău. Toaca.
photos.app.goo.gl/5Y8boq8v1ym85fNq5

3 august
Ferrata Astragalus. Rezervația Naturală Cheile Șugăului.

photos.app.goo.gl/RcxPwJqqU37kqMqQ8

4 august
Hășmaș. Piatra Singuratică. Hășmașu Mare.

photos.app.goo.gl/SrThnq8fPtGvnpv16

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria