Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 20-26 august 2018

acum 2 ani 4 săptămâni - acum 2 ani 2 săptămâni #3322 de angela
Incepem pagina de Cronica cu primele contributii sosite de la cei 'de serviciu' pe valea Prahovei, chiar daca sfirsitul de saptamina a fost sub semnul intilnirii anuale din Piatra Craiului, de la cabana 7 Crai - deja la a doua editie. Desi Piatra Craiului este o tentatie permanenta, unii dintre organizatori incep sa se intrebe daca vom repeta acestasta 'tabara', nu pentru ca nu am avea suficienti doritori, ci pentru ca gestionarea unei asemenea tabere - in acea zona si in Piatra Craiului, unde numarul traseelor accesibile unui numar mare dintre incepatori este redus, si este dificila asigurarea sigurantei tuturor participantilor.
Desigur, aceasta nu este parerea multora dintre membri clubului, dar eu imi asum acestee afirmatii, chiar daca nu au pornit de la mine neaparat si nici nu am avut nici un incident pe munte.
Noi nu am avut, si e bine asa, dar altii au avut nevoie de salvamont, dupa cum am vazut nu mai departe duminica seara, cind se semnaliza cerere de ajutor din creasta, la lasarea intunericului.

Nelu P:
26.08.2018_Poiana Tapului_Cascada Urlatoarea_Drumul lui Schiel_Piciorul Pietrei Arse_Poiana Tapului
photos.app.goo.gl/wspp6DmFTFCqtfFP8

Diana este prima care vine cu fotografii din tabara din Piatra Craiului, albume care sa imi contrazica mie parerile 'alarmiste':
prima zi:
La Umeri
www.flickr.com/photo...s/72157699062927951/
ziua 2:
Brâul Ciorânga Mare cu întoarcere pe Brâna Caprei
www.flickr.com/photo...s/72157700347859974/
ziua 3:
Colțul Chiliilor
www.flickr.com/photo...s/72157699063087631/

Iata si excursiile ilustrate foto de catre Radu A:
kermit.go.ro/ex_miza18.tar
kermit.go.ro/radu/ex_miza18/index.htm

De la Andrei F avem alt raport:
In cadrul excursiei organizate de clubul alpin Floare de colt Bucuresti, am facut un traseu sambata cu un grup de 8, in principal cu Artemiza, Vali G, Vali Cozea si Diana. Am urcat pe Braul Cioranga pana pe varful Ascutit si am coborat pe brana caprelor, unde ne-a prins putina ploaie. Nu se recomanda incepatorilor
photos.app.goo.gl/bu3dGABokCsDKFdeA

A sosit si raportul de la Svetlana, pe care vi-l puna asa cum l-am primit :)
Prima zi: ref diana Padina Popii Brina Caprelor
photos.app.goo.gl/2Ujc6PcrEnTYSfU98
A doua zi, Creasta de la Om la Vf. Ascuti, Briul Cioringa
photos.app.goo.gl/B6ac3Et3ELXF8bDa9
Ultima zi n-am facut nimic
photos.app.goo.gl/rWaKmKPaRwJzTm9X8

Mihai R ne impartaseste la rindul sau impresiile sale din Piatra Craiului:
Am avut noroc de trei zile frumoase. Ma bucur ca am reusit si eu sa strabat pentru prima oara creasta din Piatra Craiului.
Albumele mele:

Plaiul Foii - Refug. Diana - Padina Popii - Vf. Padina Popii - Braul Caprei - Plaiul Foii 24-08-2018
photos.app.goo.gl/anG5rCpzNrit1wXJ9
Plaiul Foii - Refug. Spirla - Saua Grind - Vf. La Om - Vf. Timbalu Mic (Mare) - Vf. Ascutit - Vf. Padina Popii - Braul Caprei - Plaiul Foii 25-08-2018
photos.app.goo.gl/LXeBkFzJw7fEh6vSA
Plaiul Foii - Tamasul Mare - Runcu - Plaiul Foii 26-08-2018
photos.app.goo.gl/Y7Zr4m7jyw4F6QYp7

A sosit si albumul de la Artemiza:
photos.app.goo.gl/URjcR1QJRVVjCpjMA


In ce ma priveste, eu am ales sa stau mai deoparte, si anul acesta am ajuns in zona, fara a fi inscrisa la aceasta tabara, ci sa fiu doar 'pe aproape'... Asa ca am venit in Zarnesti cu o zi mai devreme, cu masina si am stat la cort cu Rodica R. (asta pina cind nu m-a convins sa vin la cabana Artemiza, pentru ca mai erau locuri ramase si a trebuit pe ultimii metri sa reorganizeze locurile de cazare)
Asa, noi am fost in prima zi in 'recunoastere':
Briul Cioringa mare (ramura de sus)- vf Ascutit- Brina caprelor:
photos.app.goo.gl/VncKLxzmwHuWb7sM9
Rodica a ales a a doua zi mai 'de odihna', asa ca eu am ajuns sa fac o tura mai 'la inspiratie', impreuna cu prieteni vechi si am ajuns si pe traseul La lanturi:
Deubelweg:
photos.app.goo.gl/vHU3g1jk1ackNWkR7
Duminica, pentru ca prognoza promitea vreme prea buna ca sa nu profitam de ea, dupa ce am lasat 2 fete la Coltul Chiliilor, am facut, impreuna cu coechipiera mea de masina
Padina Sindileriei- Padina Hotarului
photos.app.goo.gl/Yzoy7uzgLgSgomXm8
Per ansamblu, a fost bine, dar am ramas oarecum dezamagita de starea potecilor, de degradarea unor locuri pe care nu doar virsta mi le face mai greu accesibile sau amintirile sint mai frumoase decit realitatea gasita in teren.

Albumul de la Rodica R a sosit si el:
www.flickr.com/photo...47/with/43401615045/

Desi inceput in saptamina anterioara, iata un album de vacanta in Retezat, de la Andrei F.
photos.app.goo.gl/vakm1Yk72QNARMLx7
Retezat august 2018
Aug 12–22

Am stat cu cortul la Carnic cu familia Francisco si cu cativa invitati speciali : Vali Gorea cu Lia si Vladimir, si ulterior ni s-a alaturat Artemiza.
Primul traseu a fost cu Vali, Lia si Vladimir la lacul Gales, saua zanoagelor si intoarcere prin valea rea.

Din al doilea traseu la lacul Stanisoara nu sunt poze de la mine.

Al treilea traseu l-am facut eu cu Vali, plecand la 4 dimineata pentru a evita furtuna de la pranz. Am urcat prin valea pietrele, curmatura bucurei, am ajuns pe varful peleaga la ora 9, varful papusa, portile inchise, saua varfului mare (ora 11) si la intoarcere am revizitat lacul Gales.

In urmatoarele zile ploioase, dupa ce Vali a plecat, am facut niste trasee mai mici cu familia la cetatea Colt si la cabana pietrele.

Ultimul traseu l-am facut eu si Artemiza, am urcat pe valea rea pana in saua pelegii. Nu am continuat pe varfuri din cauza norilor negri. Ne-am intors prin saua zanoagelor pentru a 3a oara la lacul Gales, unde am terorizat marmotele locale.Iata ca, rapoartele noastre tot vin... si din vacantele colegilor!
Iura, abia intors din vacanta. ne-a trimis urmatorul raport:
Picos de Europa
Situat in nordul Spaniei intre orasele Santander si Guijon, impartit intre regiunile autonome Asturia si Cantabria la vest si la est si Leon - Castilia la sud, parcul national Picos de Europa gazduieste un masiv calcaros cu inaltimi de pana la 2650 m considerat cel mai frumos munte din Spania. Toponimia masivului provine de la varfurile albe ascutite vizibile navigatorilor de pe ocean care apareau primele la apropierea de continent. Sejurul (cu zbor la dus si intoarcere din Bilbao) a inclus cinci zile de tura pe munte cu doua inoptari la refugii si o zi de via ferrata, restul de trei zile fiind pentru plimbare pe coasta si vizita in orase. Selectia de poze de mai jos include in principal poze de munte (traseu in masivul vestic inzona lacurilor Ercina, urcare la refugiul Cabrones prin canionul Cares si localitatea Bulnes,inoptarea la Cabrones, traversare catre refugiul Vega Urriello, inoptare la refugiu cu coborare spre Bulnes, tura din Fuente De si via ferrata "La Hermida"). De asemenea am vizitat numeroase plaje salbatice pe tarmul nordic al Spaniei, specifice acestora fiind falezele inalte calcaroase care le inconjoara, apa oceanica rece (19-20 grade) si o maree cu o inaltime de 1-1,5 m, fluxul (revenirea apei) incepand in a doua parte a dupa amiezei.
photos.app.goo.gl/nq5XcQ1cZirwQReu7

Daca nu v-ati plictisit inca de Piatra Craiului, iata si ce a sosit de la Hary si Isa:
ziua 1 - in alai la Refugiul Spirlea-Umerii Pietrii Craiului-Marele Grohotis-Cerdacul Stanciului, cu inapoiere prin Tamasel
photos.app.goo.gl/wwAmZRq9rpVLP9HQ7
Ziua 2-variatiuni pe aceeasi tema, plus Zaplaz
photos.app.goo.gl/ye32nszBLn2CQ2V77
ziua3 - la Coltul Chiliilor
photos.app.goo.gl/pmPxGRkPNUkgQFRu5

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 2 săptămâni #3340 de angela
am mai primit un pachet consistent despre tabara de la 7Crai, de la Emil:

Pozele, plus cateva comentarii se gasesc in GooglePhoto

Ziua 1, 24 august: photos.app.goo.gl/oG4ZqmqovJZ2cBZs9

Ziua 2: 25-26 august:
photos.app.goo.gl/BZf1bQWnhfB8MBeo9

Filmuletele se pot vedea accesand link-urile de mai jos:

www.youtube.com/watch?v=uREpYpfI25s

www.youtube.com/watch?v=1If7EtW0QAQ

www.youtube.com/watch?v=J0LKJ8bBW1k

www.youtube.com/watch?v=p80Ik9h3AM8

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 11 luni - acum 1 an 3 luni #3389 de hoinar
După o ploaie zdravănă în dup-amiaza precedentă când am urcat la Bucura (prin valea Pietrele) ne-am bucurat de o zi frumoasă (24 august) în inima Retezatului. Efortul de-a urca la lac cu tot bagajul e răsplătit în zilele următoare de drumeţiile cu rucsac uşor, de-o zi, pornind şi revenind la Bucura, variantele de traseu fiind numeroase. Am ales un circuit lejer în care să ne relaxăm dar să ne bucurăm de frumuseţea Retezatului: Bucura - Ana - culmea Slăvei (cruce albastră), vf. Slăvei - vf. Sântămăria - şaua Judele (vechi punct galben cvasi-inexistent), dus-întors pe vf. Judele (fiind la limita rezervaţiei) şi întoarcerea pe la Tăul Agăţat - Florica - Viorica (triunghi roşu, punct roşu), o parte din circuitul lacurilor din marea căldare a Bucurei.

photos.app.goo.gl/nD5UizpqawBJi9B86

Vf. Judele, vedere spre Retezat - Bucura I

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 10 luni - acum 1 an 10 luni #3402 de angela
Mihaela I raporteaza:

26 august
Bucșoiul prin Tache Ionescu.
photos.app.goo.gl/Wi6DcoGbdQ98aE6V6

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 10 luni - acum 1 an 3 luni #3425 de hoinar
Amintiri estivale din Retezat, august 2018. După ziua precedentă, peste muchia Slăvei, în care ploaia ne-a iertat am pornit în direcţia cealaltă cu gând să ajungem până dincolo de Porţile Închise. Dimineaţa a fost senină dar după ce-am trecut de Peleaga şi Păpuşa cerul s-a acoperit treptat. Am continuat pe creastă până aproape de intrarea în Porţile Închise, am aruncat o privire către Tăul Ţapului apoi, ca să evităm ploaia şi, mai ales, eventualele descărcări electrice într-o zonă înaltă, expusă, am coborât spre lacul Galeşu direct pe o pantă abruptă dar accesibilă. Ne-am adăpostit de ploaie sub nişte bolovani şi-am pornit înapoi spre "casă". În valea Rea, din nou ploaie şi din considerentele de mai sus am evitat să ieşim în şaua Peleaga şi-am traversat încetişor marea de bolovani din valea Rea. Ploaia a trecut şi-am ieşit către culmea Pietrele prin locuri doar de capre umblate (dealtfel singurul loc unde am văzut capre negre) şi-am revenit în creastă în drumul de iarnă spre Peleaga. Am revenit la cort via Custura Bucurei - Curmătura Bucurei.

photos.app.goo.gl/vg1UC4wMsUM81xqS8

Valea Rea, vedere puţin mai sus de şaua Peleaga
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 9 luni - acum 1 an 3 luni #3437 de hoinar
Ultima zi în Retezat (aug 2018). Pe valea Pietrele am urcat... pe la Galeşu am fost... aşa că ne-am hotărât să ne întoarcem la Cârnic pe un drum mai ocolit dar care să includă şi vârful Retezat via Tăul Porţii - Poarta Bucurei - şaua Retezat. Norii s-au strâns încet-încet în urma noastră dar am ajuns cu bine pe vârf când aproape toată zona Bucura-Peleaga-Păpuşa era într-o umbră deasă şi ameninţatoare. Am continuat pe culmea Lolaia (aruncând o privire spre lacul Ştevia) iar în zona de pădure la o răspântie de poteci (şaua Ciurilă) am ales că coborâm direct spre pârâul Stânişoara să ne răcorim puţin în apa acestuia. Într-un final ploaia a venit de-abia spre seară când eram deja cazaţi la Cârnic, ploaie măruntă dar susţinută ce-a ţinut mare parte din noapte.

photos.app.goo.gl/MSQDVLnCjzv6DRR99

Tăul Porţii şi culmea Slăvei-Sântămăria-Judele

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria