Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 27 august - 2 septembrie 2018

acum 1 an 10 luni - acum 1 an 10 luni #3337 de angela
Desi septembrie, vremea pare sa fie de inceput de august sau de iulie. Am avut noroc de un sfirsit de saptamina bun pe munte.
Sa vedem citi dintre colegii nostri au fost din nou prin muntii patriei, care nu s-au declarat obositi dupa marea 'tabara' de la 7 Crai! (am trait s-o aud si pe asta... :D)
pentru inceput, iata un
Buchet de Ciucas de la Iura:

Sambata se prefigura o zi senina si linistita de vara cum rareori am avut in ultimele luni cu numeroase optiuni de trasee tentante. Pana la urma am optat pentru un Ciucas la o zi la initiativa lui Horia si Paul la care au fost in final opt participanti in doua masini. Traseul ales pe criteriul sa atinga intr-un tur scurt cele mai frumoase puncte de peisaj din masiv a constat in circuitul clasic al varfului Ciucas cu urcare pe la babe si intoarcere prin tigai, saua Chirusca, Gropsoare si coborare pe culmea Muntele Rosu. Desi frunzisul este inca verde, toamna isi arata la munte primele semne inclusiv printr-o bogata recolta de merisoare. Am fost placut impresionat de marcajul proaspat refacut pe toate traseele, cu semne dese si placute indicatoare din tabla groasa profilata, de cea mai buna calitate. Si drumul din soseaua care urca din DN 1A la cabana care a fost recent asfaltat arata impecabil. In pofida afluentei de turisti, cabana Muntele Rosu era inchisa, am gasit mentiunea si pe contul lor de FB dar fara vreo explicatie anume. Iata si cateva poze
photos.app.goo.gl/hr5oGZqmSsY6xyE76

Tot in aceasta excursie a fost si Rodica R:
Sambata am fost in Ciucas ca sa-l insotim pe Paul
in ultimul we inainte de intoarcerea la Miami.

www.flickr.com/photo...ms/72157700933783505

Eu am lansat o invitatie in Buila- Vinturarita, la care doar 2 colegi au raspuns prezent, asa ca in echipa de 3 am facut 2 excursii reusite, chit ca un pic mai aventuroase decit ne-am dorit :) Albumele mele poate nu redau prea bine atmosfera, dar sper ca vor fi foarte utile completarile lui Mihai R., care a fost un fotoreporter atent.
Pina atunci, aveti de la mine 2 albume:
Creasta Buila-Vinturarita:
photos.app.goo.gl/AxtwSVAD1tXoDumU9
Brina caprelor, cheile Cheii:
photos.app.goo.gl/1eLwXvT4LesYCiqW7

Iata si raportul de la Mihai R:
Doua zile frumoase cu posibilitati pentru urcat pe creasta si destul de cald noaptea pentru dormit la cort. Mi-a fost greu sa fac o selectie foarte stricta cu pozele din prima zi. A doua zi m-am delectat din plin cu linistea din zona mai putin calcata a Branei Caprei. Recomand atentie marita la parcurgerea branei, zona este pe cat de frumoasa pe atat de periculoasa!
Au fost doua zile reusite. Iata si albumele:


photos.app.goo.gl/x5LonnRiGMFSX5Jx8

photos.app.goo.gl/BRmWcoQrujJXr68B7

Mihai si Claudia ne invita la un circuit din Valea Dambovitei, in Piatra Craiului: Cojocaru - Marele Grohotis - Umerii Pietrei Craiului - Garofita.
photos.app.goo.gl/qeVZqr5C6YvUkxD8A

De pe Valea Prahovei, prima la datorie, cu album este Svetlana, carea fost... la zmeura, pe Morar:
photos.app.goo.gl/uf36F6LCPEGPhC539
In rest, am mai vazut doar ceva pe facebook, de la Mihai C.

De la Vali M am primit un manunchi de trasee de catarare parcurse in perioada 11.08-1.09, ca raport de tura pentru ultima perioada:
photos.app.goo.gl/xN1maCHHssPStnP27
Pentru detalii, cititi si comentariile la fiecare traseu parcurs.
Raportul lui Vali M aduna ture pe aproape o luna :) perioada 11.08-1.09

Vali G ne aduce in schimb albumul 01.09.2018,Valea Țapului
photos.app.goo.gl/LtLFNudQD9uXyLSDA

ATENȚIE !
Valea Țapului este o vale curată, cu puțin grohotiș, nemarcată, dar periculoasă pentru cei ce nu au parcurs văi alpine 1B. Bogdan Munteanu este cel care m-a purtat pe această vale prima dată.
La ora 9.20, de la cabana Diham urcăm direct până în Drumul Fânului ,intrăm pe bandă galbenă, urmează Poiana Coștilei pe la ora 10,00, Valea Cerbului, pe care o părăsim la intrarea în Valea Țapului pe la ora 10.30.
Mâncăm ceva zmeură prin vegetația luxuriantă de la intrarea în vale și constatăm că piatra este umedă.
Stânga, dreapta este menționată aici în raport cu sensul de mers.
Trecem de săritoarea de la intrare pe pragul din stânga, o porțiune expusă și revenim în vale. Mai este o intrare în vale, facilă, ocolind Colțul Țapului.
Valea are porțiuni umede unde ne-am ajut la trecerile dificile, săritoarea de sub Brâna cu Jnepeni am ocolit-o prin dreapta și la ora 13.50 am ajuns în creasta Mălinului, Brâna Mare a Coștilei (BMC). Priveliști minunate sunt oriunde privești timp de o jumatate de oră dedicată pauzei ! Decidem să mergem cu personalul de 19.34 din Bușteni , să ne bucurăm de privilegiul de a fi pe BMC, opriri dese pentru măreția Morarului, dar și pentru afine și zmeură. Continuăm pe BMC în dreapta, trecem de Valea Urzicii, Valea Caprelor și la ora 15,40 intrăm în Valea Priponului, la 16.30 Valea Cerbului, 17.30 Poiana Coștilei, apoi domol pe Munticelu la gara Bușteni, unde ajungem la ora 19.00.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 9 luni - acum 1 an 9 luni #3347 de MihaelaDobrin
Sambata 1 septembrie 2018 impreuna cu Dan si Bogdan am mers din Busteni pe o vreme insorita la Pripon si valea Caldarilor.
photos.app.goo.gl/DiVuvAPrY79238ZU8
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 8 luni #3401 de angela
Mihaela I raporteaza
1 septembrie
Un ceai la Omu, prin Valea Gaura.
photos.app.goo.gl/uvrP6wdG24h6ctYq7

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria