Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

17-23 septembrie 2018, din nou vreme excelenta pe munte si nu numai

acum 1 an 9 luni - acum 1 an 9 luni #3358 de MihaelaDobrin
Joi 20.09.2018 tot in echipa de 5, mobilizate de Liana M. care stie foarte bine zona lacurilor de pe riul Pasarea si din padurea Cernica , am coborit la Frunzanesti pentru traseu. Ziua a fost calda pentru aceasta data dar ne-am mai racorit la umbra padurii si de-a lungul apei.
photos.app.goo.gl/4WfUGW4KJAF68zeS9

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 9 luni - acum 1 an 9 luni #3361 de angela
Iata-ne iar la raport, dupa o saptamina de septembrie frumoasa si calda, care ne-a rasfatat... si am ajuns si la echinoctiul de toamna!
Am profitat de vremea buna si am dat o raita in Piatra craiului, pentru a parcurge creasta in conditii bune si fara aglomeratie, cu cazare la refugii. Din pacate, nu am gasit si alti amatori, de aceasta data, dar acest munte imi este prieten si merg si solo pe potecile lui.
Iata si o parte din fotografiile facute in zilele petrecute in masiv:
photos.app.goo.gl/8YXpXwak8N4jmJup8

Ion H raporteaza dintr-o tura frumoasa cu participare serioasa in Muntii Baiului:
22 sep 2018 Sinaia-Valea Rea-Draganul-Razoare-Vasai-V. Larga

photos.app.goo.gl/FJ88beNgn3YTJG899

Si Dumitra ne-a trimis un raport din aceeasi excursie:
photos.app.goo.gl/s5ZjR1jxPhbujw9b8

A venit si raportul de la Iura:
BRANA ACELOR
A fost o recolta bogata de ture pe Valea Prahovei sambata, cu trei ascensiuni in abruptul Bucegilor, una in creasta Baiului si una la Malaiesti. Eu am optat pentru Brana Acelor din Morar, o tura condusa profesional de Marius, cu Monique, Ilinca, Florin si Cosmin. Intrarea in traseu s-a facut din Valea Cerbului, pe jumatatea sudica a Branei Mari a Morarului. Inainte de a trece pe fata nordica am evitat Creasta Ascutita urcand pe un tapsan inierbat, de unde, dupa o scurta pauza pentru a admira peisajele spre Baiului si catre culmile vecine (Costila si Bucsoiul) am intrat pe ramura dinspe valea Morarului a branei. Ramura nordica a Branei Acelor, extrem de spectaculoasa si fara probleme tehnice deosebite se strecoara pe la baza celor patru "ace" oferind o perspectiva aeriana asupra crestei Balaurului si a culmilor zimtate care separa afluentii Rapei Zapezii. Iesirea din brana s-a facut urcand pe un horn inclinat la capatul acelor care ne-a scos in creasta pricipala inierbata la est de vf. Omu, la altitudinea de 2370 m, acesta fiind si cel mai inalt punct al traseului. Aici am facut si pauza de masa. In continuare am coborat spre capatul superior al caldarii intermediare a vaii Morarului, versantul, cu o panta accesibila, fiind strabatut de o poteca, marcata in partea sa inferioara cu momai, o cale comoda si rapida pentru retragere din creasta. La capitolul "detalii de pe traseu" merita mentionata o intalnire cu ursoaica si un pui pe Munticel inainte de traversarea Vaii Costilei, fara incidente (vazand grupul mare si galagios au fugit in padure), florile de colt inca vizibile la tot pasul pe creasta Morarului si lanturile proaspat montate in canion (probabil cu ocazia unui maraton, deoarece am vazut si marcaje cu vopsea galbena fosforescenta). Detaliile tehnice ale turei: durata de mers efectiv de la plecarea din Gara Busteni si pana la sfarsitul turei la Gura Diham de unde am luat taxiul - 7 ore si 14 minute, durata cumulata a pauzelor - 1 ora 54 minute si distanta parcursa - 18,6 km.
photos.app.goo.gl/apERJyKk569JBWvY7


Vali G
a fost de data aceasta pe Valea Costilei- Brina Aeriana:
photos.app.goo.gl/zAywQkeytyk4WmJT6

Ploieștenii au mers la Mălăiești, iar Marius cu echipa pe Brâna Acelor Morarului.

Zi minunată de toamnă pe Valea Coștilei și Brâna Aeriana unde l-am intâlnit pe Valentin Mozeș cu patru coechipieri ce urcaseră pe Hornul Coamei. Traseele alpine din pereții Coștilei și Văii Albe erau plini de alpiniștii Clubului Alpin Român. Gabi Tudorie, agățat în perete, dar relaxat, ne-a băgat în seamă.


Emil G a fost in Piatra Craiului de sud:
drumetia din acest week-end din partea sudica a muntilor Pietrei Craiului.

Traseu:
Cabana Pietricica (1206 m)-Poiana Pietricica-varful Pietricica (1764 m)-inceputul crestei sudice a Pietrei Craiului si retur pe la Culmea lui Casota-Muntele Plaiul Mare-Cabana Pietricica (1206 m): photos.app.goo.gl/UxhcLLXqv3HwikfP9

Cabana Pietricica (1206 m)-Brusturet (1020 m): photos.app.goo.gl/Lt1WBsp2HiW7qR3Z8

Filmuletul din
cheile Brusturetului (21 septembrie) se poate vedea accesand link-ul de mai jos:
www.youtube.com/watch?v=Ojs_UB4j3X0

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 9 luni #3363 de MihaelaDobrin
Simbata 22.09.2018, impreuna cu Vali B. pe Brina Portitei si la Portita, pe una din variantele pe care m-a dus Vasile Ciobanita, la vremea cind mobiliza mai bine de 50-60 de tineri dornici de drumetii si escaladari montane. Cam pustiu pe Brina; nu am intilnit decit 2 baieti care au urcat Seaca Caraimanului si alti 2 turisti. Copacii au inceput sa se coloreze, oferind un spectacol impresionant.
photos.app.goo.gl/StusACkRqcPRVuEcA
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 9 luni #3367 de hoinar
Încă o relatare din zona Morarului... Anunţându-se o zi frumoasă şi sperând la soare şi cer albastru de toamnă ne-am gândit să ne îndreptăm către o zonă deschisă, luminoasă, care să ofere o perspectivă generoasă asupra locurilor aşa că am ales muntele Morarul. Am pornit din Buşteni pe drumul Munticelului şi nu ne-am mirat că l-am întâlnit din nou pe Moş Martin în pădure, înainte de Poiana Coştilei. Din valea Cerbului am început să urcăm pe Brâna Mare a Morarului pe care-am părăsit-o în Şiştoaca Fântâniţei luând pieptiş rampa de iarbă care ne scoate mai repede în creastă. Punctul maxim de atracţie a fost, fără îndoială, porţiunea scurtă dar aeriană a Crestei Ascuţite după care am intrat pe faţa nordică a muntelui în coborâre pe Brâna Acelor, traseu spectaculos, pe alocuri expus, care înconjoară baza Acelor Morarului. În valea Adâncă am părăsit brâna şi-am urcat din nou în creastă unde ne-am bucurat din nou de soare. Pe potecuţe firave am coborât în penultima căldare a văii Morarului şi-apoi pe firul văii până înapoi la poteca turistică şi-n continuare, via Cantonul Colţii Morarului, până la Gura Diham după cca 9 ore de mers (cu pauze) şi cca 1.580 m de urcuş. cf. GPS-ului meu :-)

plus.google.com/+Mar...du/posts/8fAUs7mNHNd


Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...rarului-brana-acelor Track-ul GPS se poate folosi doar pe propria răspundere ! Traseul include zone alpine potenţial periculoase !
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 9 luni #3369 de angela
daca cineva se intreaba cum a fost duminica pe munte... iata, ne ajuta
Loredana
si raportul ei:
photos.app.goo.gl/463EGzqQyaBJDEpw5
Am pornit sambata pe munte intr-un numeros grup format dintr-o persoana, adica eu. Si de unde plecasem de acasa cu gandul sa urc la omul, pe tren m-am razgandit, caci vremea se arata norosa si cetoasa si am optat pentru un marcat clasic, intotdeauna frumos - Jepii Mici si de-acolo pana unde m-or tine timpul si picioarele

Piscurile erau invaluite in ceata cand am inceput sa urc si densa era ceata si in padure. Asa ca drumul, aproape pustiu. M-am intalnit insa cu un grup de doua ori mai mare decat al meu ? adica din doua persoane, un tanar din Poiana Tapului si o doamna din Bucuresti, grup care m-a adoptat. Odata trei, am adoptat la randul nostru, alte cateva minute mai tarziu o domnisoara, si ea singura pe munte. Si, fiind deja cata gasca, am continuat pana la cabana Caraiman.

Cand am ajuns la cativa pasi de cabana, ceata s-a rupt brusc, dezvaluind peisaje splendide. Trei dintre noi ne-am hotarat asadar sa mergem mai departe, spre crucea Eroilor si eforturile ne-au fost rasplatite cu o vedere spectaculoasa a vaii. Domnisoara pe care o adoptasem pe drum a pornit spre Babele si de acolo a luat telecabina.

Noi, cei trei porniti spre Cruce a trebuit sa infruntam un vant aprig care suiera puternic si frigul. Din fericire aveam inclusiv manusi la noi. De la Cruce am continuat spre varful Caraiman, apoi Babele, pe un frig usturator si vant foarte puternic. Dar fara ceata.. ca pe vant.

Am coborat pe Jepii Mari, pe unde se cam aluneca si de unde, pe anumite portiuni bucati de lant disparusera. Sau, cel putin nu mai erau unde imi aminteam eu ca sunt. A trebuit mers cu grija caci in partea de sus cel putin stancile/pietrele erau mazgoase si se alunca destul de tare.

Am ajuns in Busteni cu jumatate de ora inainte de trenul de 7.34 pe liniste. Tot liniste a fost si-n tren... atata doar ca a ramas in pana la Peris si am ajuns cu aproape o ora de intarizere acasa.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 8 luni #3382 de Ilinca
Si cateva poze si de la mine din excursia condusa de Marius pe Brana Acelor:
photos.app.goo.gl/oj2aQct99MFsvZMB7

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria