Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 15- 21 octombrie 2018

acum 1 an 8 luni - acum 1 an 8 luni #3392 de angela
Este luni- este zi de club si toamna... de octombrie- si cronicarul cam e pe fuga, asa ca... va voi insira telegrafic rapoartele de tura sosite pina astazi la ora 15... De va mai fi, va mai urma!
Svetlana raporteaza dintr-o tura pe Piciorul Pietrei Arse:
Pe Piciorul Pietrei Arse, nu a fost chiar voia mea, dar fost frumos!
photos.app.goo.gl/8x74BVZqfvrfzbFx8

Loredana a fost tot in Bucegi:
Valea Jepilor - Brina Mare a Caraimanului - platoul Bucegilor -valea Caldarilor - valea Cerbului
photos.app.goo.gl/YVcdE7dfpiyaqCfr9
Busteni, Jepii Mici, Crucea Caraiman, platou, Valea Caldarilor, Valea Cerbilor, Busteni
Oct 20
Prognoza meteo cu vreme "amestecata" pentru ziua de sambata... Posibila ploaie anuntat pentru dimineata, nori, frumos mai dupa pranz. Am pornit asadar sase persoane pe Jepii Mici, cu intentia de a ajunge la Crucea Caraiman si, de acolo... in functie de timp.
Urcusul a fost pe nori si, ulterior si pe ceata, din fericire insa nu a plouat. Drumul, uscat, asa ca s-a urcat bine, aderenta a fost foarte buna pe stanci.
Ceata ne-a insotit, din pacate si pe brana spre cruce asa ca vizibilitatea a fost aproape de zero. Cand am ajuns insa aproape de monument ceata s-a rupt si a aparut soarele.
Odata ajunsi la monument, parte din grup (adica toata lumea in afara de mine) a pornit spre Babele si apoi pe Schiel. Eu m-am alaturat lui Marius și Moniq si am pornit cu ei pe alt traseu de coborare.
Mai exact, am urcat spre varful Caraiman si de acolo, pe cruce rosie, spre Omu, pe platou, pe o vreme splendida. Vizibilitate minunata si soare. Vant taios si rece insa, a fost nevoie sa ne echipam mai gros.
De pe platou am carmit spre Valea Caldarilor si am coborat pana am dat de poteca din Valea Cerbului.
Drumul a fost splendid, cu vizibilitate buna si cu muntii invesmantati in auriu.
Am ajuns in timp pentru trenul de 7.34 la gara, fara emotii si fara peripetii.


Excursia prin Bucegii de sud, de la Posada la Valea Larga, via schitul Lespezi si Poiana Hotilor, in care am fost eu:
photos.app.goo.gl/ymv6hVwMapHRx2pQ9

Aceeasi excursie, in viziunea altui reporter, Artemiza:
Dupa multe plimbari prin excursii , locuri natale si Chalkis asa mi-a venit un dor de drumetie cu colegii din trenul 3001. Vremea se anuntase a ploaie, imi era putin frica de lipsa montaniarzilor . Dar surpriza , vagonul nostru de VSD-isti plin cu cei dragi, asa ca am plecat intr-o drumetie cu Angela V, Rodica R, Rodica V, Gabi A si subsemnata Artemiza C , unde Angela V ne-a condus spre padurile aurii din Posada-Lespezi -Poiana Hotilor - Valea Larga . A fost foarte frumos si placut, am parcurs 22,3 km total si ne-am intors la Bucuresti multumite si cu inimile pline de bucurie .
photos.app.goo.gl/YYfA1M3HYHjGvjW66

Mihai R a ales alta destinatie, mai departata -Postavaru:
Pornim in tura cu o prognoza nu prea optimista, din halta Timisu de Jos. Spre pranz se anunta ploaie. Pe Valea Lamba Mare aproape de iesire ne invaluie norii dar in jumatate de ora incep sa se rasfire si cat timp facem pauza de masa pe Vf. Postavaru cerul se degajeaza si se anunta o dupa amiaza de toamna frumoasa. Inceputul coborarii este pe Drumul Serpilor marcaj banda albastra pe care il parasim ceva mai jos pentru a intra pe Valea Lapiasului. Valea este foarte frumoasa in culorile toamnei. Dar, atentie are cateva saritori destul de dificile de tip tobogan de stanca. Nu recomand aceasta vale in perioade cu umezeala si cu multe frunze care acopera prizele de pe stanci si mentin umezeala sub ele. Mare atentie! Alunecarea pe un astfel de tobogan de stanca intr-un moment de neatentie poate avea urmari grave! Saritorile cele mai mari pot fi ocolite pe stanga sau pe dreapta, prin padure, sau pot fi coborate in siguranta cu echipament adecvat. In joaca noastra copilareasca pe traseu si admirand natura facand sau nu fotografii ajungem cu bine in gara Timisu de Sus intre cele doua trenuri de seara, in jurul orei 17:50.
photos.app.goo.gl/SJLHc1nsn66T5hSH6

Probabil tot aici ar trebui sa intre si albumul din Grecia al lui Iura:
photos.app.goo.gl/jSg33UhxW5X4sAQY8
care se pare ca mi-a scapat cumva... De este asa, scuze!

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 8 luni #3393 de hoinar
O drumeţie clasică de toamnă pe faţa însorită a Caraimanului... teoretic însorită întrucât soarele a fost reţinut în prima parte a zilei (iar culorile mai puţin spectaculoase). Părăsind poteca turistică (valea Jepilor) am urcat pe vâlcelul Ţiţeica până la Târla Berbecilor şi după o scurtă pauză de admirat ceaţa am continuat către bazinul văii Spumoase şi-n amonte pe firul estic al văii (Scocul Bun) până în şaua (vâlcelului) Mortului unde ne-am bucurat de aceeaşi ceaţă :-) Am ieşit în şaua Caraimanului puţin înaintea grupului care-a urcat pe valea Jepilor - Brâna Mare a Caraimanului. Zona Crucii Eroilor arată acum puţin dezolant câtă vreme va fi şantier acolo dar sperăm că la final va fi mai frumos ca înainte. Fiind devreme şi soarele ieşind în cele din urmă dintre nori am continuat pe platou către nord şi-am coborât pe valea Căldărilor până-n valea Cerbului şi mai departe, prin pădurea îmbrăcată în haine de toamnă, până în Buşteni via poiana Coştilei - Munticelu.

plus.google.com/+Mar...du/posts/N1GSq4mxRGB


Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...teica-valea-spumoasa Track-ul GPS se poate folosi doar pe propria răspundere ! Traseul include zone alpine potenţial periculoase !
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria