Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Saptamina 29 octombrie - 4 noiembrie 2018

acum 1 an 6 luni - acum 1 an 6 luni #3396 de angela
Loredana deschide pagina de Cronica cu un traseu clasic: Valea Seaca a Jepilor/cunoscuta si sub numele Seaca dintre Clai.

De la fereastra trenului vremea se arata sambata plumburie si inchisa, dand senzatia ca in orice moment va ploua. Pe masura ce ne-am apropiat insa de munte, norii incepeau sa se rupa si afara se facea tot mai senin, vremea parand numai buna pentru un traseu un pic mai solicitant, cu alte cuvinte pentru un pic de catarare. Asadar, la initiativa lui Moniq ne-am pornit pe Seaca dintre Clai intr-un "numeros" grup de trei persoane - ea, Marius si subsemnata.
Si Valea a fost intr-adevar uscata, numai buna de urcat fara sa iti dea palpitatii; doar putine portiuni - si mici - erau umede.
Prima partea a fost plina de crengi si balarii, uscate acum de toamna, mai putin urzicile. Verzi, viguroase si mari, au tinut sa ne salute prieteneste, dand mana cu noi. Valea a inceput insa curand sa semene a vale, ca sa o citez pe Moniq, si ne-am pus pe urcat. Tehnic vorbind nu au fost probleme nici macar pentru mine, ca incepator. Cu indrumare din partea lui Marius si Monique si cu confortul psihic dat de cordelina acolo unde saritorile puteau da emotii, am avansat cu bine pana in partea de sus, ajutata, cum spuneam, de starea buna a vaii - uscata aproape complet, aderenta buna, busteni inca la locul lor si zdraveni la saritori si ferestre etc.
Abia la iesirea din vale a fost un moment mai palpitant cand la ultima portiune unde era nevoie de catarare sau de un ramonaj mai viguros pentru a iesi la inierbat m-am "intepenit", cu alte cuvinte nu nimeream abordarea potrivita pentru urcare. Si asta se intampla in timp ce deasupra mea, la 2-3 metri se descompunea cadavrul - ma rog, parte din cadavrul- unei capre negre care mirosea naucitor. Si de ce mi se facea tot mai rau de la miros, de ce nu nimeream prizele sa urc. Cu un strop de ajutor am reusit insa sa depasesc si hopul acela. Marturisesc insa ca mirosul de cadavru m-a urmarit apoi ore in sir, pana pe Schiel.
Odata depasita partea de stanci, ne-am facut 4x4 pe inierbat si am iesit in saua dintre Clai, de unde tocmai pleca grupul care pornise cu Mitica pe brana lui Raducu. Am stat la soarele ce iesise intre timp si lumina generos ierburile aurite de toamna si, dupa o pauza cu ceva sandivisuri- mai putin eu care ma zbateam cu greturi post-capra- am pornit pe Braul lui Raducu.
Soarele a mers cu noi mai tot drumul iar vremea ne-a rasfatat cu o caldura neobisnuita pentru noiembrie. Plus, niciun fir de vant, asa ca s-a putut merge relaxat in tricou. Am intrat fara emotii pe poteca Schiel, unde am mai luat o pauza generoasa la belvedere, in zona stapilor de funicular (cred ca de funicular sunt..). Ni s-au alaturat spre finalul pauzei Marian Curculescu si colegii sai care veneau de pe valea Babei Mici. Cum noi aveam de prins tren, am pornit mai rapid spre gara unde am ajuns la timp si absolut fara nicio problema pentru trenul de 5.27.

photos.app.goo.gl/PmsiPivN2qEw3pRc6

Urmeaza Iura, tot harnic :)
si isi incepe raportul cu un
Pastel de toamna (Gagu - Piciorul Cainelui)
A fost o feerie de culori de toamna ieri in Baiului. Intr-o echipa de zece am urcat pe piciorul Gagu din halta Sinaia Sud, am trecut pe la stana unde galbenul zadelor era pe maxim si am urmat creasta pana in varful Mierlei unde s-a facut pauza de masa. Coborarea lenta si cu mai multe pauze de admirat am facut-o pe piciorul Cainelui. Soare bland, filtrat prin nori stravezii inalti, fara vant, ar fi fost o zi perfecta si pentru o tura de creasta pe bicicleta, poate mai tine si saptamana viitoare. "Ne-am distrat de toti banii" cum ar zice Liana.
photos.app.goo.gl/24Y4HxkuyMLrDg4RA

Nici duminica nu a stat in casa, a fost la Moara Vlasiei, pe Cociovalistea:
photos.app.goo.gl/Vc5KvnXBae59azzT7

Mihai R a ales din nou un altfel de traseu:
Poiana Tapului - Brana (poteca) la capace - Valea Babei Mici - Piciorul Pietrei Arse - Sinaia 3-11-2018
S-a anuntat vreme buna si am avut intr-adevar o zi cu vreme blanda si buna.
Sa tot fie!

photos.app.goo.gl/7m5BggBAntR7CAdW6

Emil a ajuns in Muntii Neamtului, dinspre valea Doftanei:
Traseul a fost pe ruta: Vadul lui Zeghe (Valea Doftanei)-Poiana Rusului (958 m)-Valea Musitei-Valea Rusului-Stana Rusu (1440 m)-Culmea Rusului-Varful Rusu (1903 m)-sub varful Steviei (1907 m)-Varful Paraie (1871 m)-Varful Neamtului (1923 m)-Culmea dintre Paraie-Stana Paraie-Valea Paraie-Valea Musitei-Poiana Rusului (958 m)-Vadul lui Zeghe (valea Doftanei).
Pozele, plus cateva comentarii, se gasesc in GooglePhoto: photos.app.goo.gl/7gVEGAJu6vR8sU9z8

Briul lui Raducu (alegerea noastra) - dinspre valea Jepilor spre Schiel, cu coborire pe la captarea de la Urlatoare si cascade, apoi spre Poiana Tapului:
3 noiembrie, zi calda de toamna - si n-am fost deloc singuri/e pe munte, a fost aglomeratie mare si pe valea Jepilor, chiar si pe brina, pe Schiel ne-am mai rasfirat :), ca de Urlatoare, nici nu ne-am uitat, am trecut la trap saltat spre vale! :)
photos.app.goo.gl/XLwBgp1LuY8mKx3B8

Duminica am fost cu bicicletele, cu Horia si Gina, in zona Cernica - Pasarea - Tinganu, cu foto doar sporadic, in scurtele sau mai putin scurtele pauze.
photos.app.goo.gl/9T1fPNP3zHKFCYGH8

Un raport interesant vine de la Andrei F:
Fosta viitoarea cale ferata Valcele - Rm Valcea... cu bicicleta
Sambata am mers cu Vali Cozea si Diana cu masina pana in Valea Brazilor, langa Curtea de Arges. De acolo am mers cu bicicleta la biserica Tutana, si de acolo pe traiectul caii ferate care nu mai avea sine. De-a lungul traiectului am parvurs tunelul Plostina (1.9 km), care avea o mlastina la intrare si era inundat la iesire, viaductul Topolog, si tunelul Gibei (2.2 km) care pe alocuri se surpa. Dupa tunele si dupa o gara abandonata plina cu fan, ne-am infundat in balarii langa satul Gibesti. De acolo am mers prin sate spre nord si am luat drumul judetean spre curtea de arges. Se facuse deja intuneric. Cand am ajuns la Ciofringeni ne-am pe drumul catre biserica Tutana, de unde venisem. Prin padure se auzeau fiarele salbatice cum isi faceau de cap. O eroare de navigare ne-a trimis direct la tunelul Plostina, si a trebuit sa il parcurgem din nou, prin apa rece. In final am ajuns la masina cu bine.
photos.app.goo.gl/ZYD6rDoyLHNGKKjR7

Ilinca si Florin au fost la o actiune de voluntariat CAR: Bancutza_nov_2018
photos.app.goo.gl/47fCQJbxT4zypidS6

Am mai primit, cu oarece intirziere, o plimbare pe Arges de joi, in zona Izvoarele, de la Artemiza:
photos.app.goo.gl/Cyf5KTem3krhr3si7

Tot de la Artemiza mai avem Drumetie Predeal-Valea Limbaselului- Azuga 03-XI-2018.
photos.app.goo.gl/2hNQQyoFpNcBUsjy5

Mihaela I ne da un raport detaliat al saptaminii:
marti- Lacul Morii, Chiajna: photos.app.goo.gl/Ces6yXHBoARb6dXK6
joi - pe Arges spre Gostinari: photos.app.goo.gl/d6jfwr45YBH8FDbKA
simbata - pe Gagu din Sinaia: photos.app.goo.gl/hZSoA1Xt6mLu3XaG8

Si Svetlana a sosit cu raportul:
Am pornit un grup numeros pe Gagu, dar spre Comarnic grupul s-a subtiat considerabil, am ramas doar Rodica si cu mine. Pe drum am intilnit insa grupul numeros al domnului Tacutu
Pe Gagu, apoi spre Comarnic
photos.app.goo.gl/K7njTn3bHaiMaQ7p8

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 6 luni #3407 de hoinar
O scurtă completare foto la tura menţionată deja de Loredana :-) O zi caldă de început de noiembrie în abruptul Jepilor - alături de Loredana şi Moniq - pe Valea Seacă dintre Clăi până în Şaua Clăilor apoi pe Brâul lui Răducu spre sud şi-napoi în Buşteni pe poteca Schiell. Valea uscată dar cu multe resturi de vegetaţie mai ales în partea de jos. Multe pitoane de asigurare - mai vechi sau mai noi - la micile săritori, vizibil marcate cu vopsea roşie pe piatră iar la cele două ferestre din partea de sus a văii încă prezente lemnele care facilitează accesul... prin fereastră :-)

plus.google.com/+Mar...du/posts/LW41WXjDtUBTrack GPS online @ www.alltrails.com/ex...ng/seaca-dintre-clai Track-ul GPS se poate folosi doar pe propria răspundere ! Traseul include zone alpine potenţial periculoase !
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria