Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Saptamina 12-18 noiembrie 2018

acum 1 an 10 luni - acum 1 an 10 luni #3419 de angela
Saptamina 12-18 noiembrie 2018
Gata! A venit iarna! sau ce o fi ea :)
Zile scurte, tot mai scurte, ceata, nor, fulguieli, zapada, viscol sau viscolase... Unii intra la hibernare, altii nu si nu, tot la tren si pe munte. Mai multi sau mai putini, inspirati mai mult sau mai putin, adaptindu-ne la conditiile din teren si pregatiti de ce vom gasi pe acolo, macar cu decizii corecte, in caz de nevoie.
Aceasta simbata ne-a dus un vagon nou pe 3001... unul din cele cite??? raportate de CFR ca mare realizare? :)
(eu m-am nimerit in el si la intoarcere!)

Raportul lui Iura este primul de aceasta data, chit ca eu am ajuns acasa mai devreme decit el :)
Prima zapada (Urechea - Zamora)
Desi vremea se anunta inchisa si urata, am iesit sambata la munte sa adulmec mirosul de zapada geruita si sa o aud cum scartaie sub talpa bocancului. Cei nu prea multi de la Club care erau in tren au coborat aproape toti la Azuga si s-au impartit in doua echipe, una pentru Clabucetul Taurului si una pentru Cazacu. Echipa de Cazacu in care am fost si eu a urcat pe drumul care trebuia sa fie ramura nordica a Transbaiului, pe culmea Urechea spre varful cu acelasi nume. De acolo am urmat creasta, am urcat pe Cazacu la cruce in negura, am facut o pauza scurta de masa pe un ger cumplit si am coborat pe culmea Zamora in Poiana Tapului. Zapada masura circa 5 cm in zona partiei, dublu in padure si circa 20 cm pe creasta, puternic viscolita pe Zamora, unde s-a format deja cornisa specifica. Contrar asteptarilor, nu a fost vant deloc si a fost placut de mers insa un nor gros de ceata a stationat toata ziua deasupra crestei incat nu am vazut Bucegii. In concluzie, un traseu bun pentru o deschidere de sezon, pentru antrenament si pentru testat echipamentul dar nu si pentru poze. Am facut doar cateva, pentru atmosfera.

photos.app.goo.gl/cwraMAuD7VyoHPHS7

Din aceeasi tura, ne-a trimis si Rodica R o serie de poze cu degetele inghetate:
flic.kr/s/aHsmw9dvnk

Eu aveam doar calatorii de 'dealuri' ramase pe VSD si nu am gasit cu cine sa merg in tura... Pina si la Posada era cam nor, fara vizibilitate in sus, pe la Plesuva am vazut un fel de 'mare (mica) de nori' care decapita Plesuva. O promisiune.
Am coborit la Sinaia Sud, fara plan clar, desi ma gindisem la Baiului, dara daca nu vezi njimic, nu ai ce cauta pe acolo. Daca nu ar fi fost, gaseam ceva de facut pe partea cealalta a vaii Prahovei, prin padure... sau la limita padurii.
Am coborit, m-am uitat la peisaj si am zis, hai spre Piciorul Gagului si apoi probabil spre sud, ca vintul din prognoza trebuia sa bata dinspre nord. Sa fie clasic, drumuri cunoscute bine in orice conditii, la detalii de 'fir de iarba' :)
Am urcat piciorul, am ajuns la izvor, nimeni doar ceva urme putine in zona de sus a padurii, de ursulet, am decis eu, mic... bocanc nu era, se miscase in cercuri, se jucase... a venit din vale, a urcat un pic, s-a intors. De copitat nu era, de ciine nici atit, urma prea mare. Zapada proaspata atita a tradat. Am zgomotit un pic, preventiv, dar sigur plecase de mult ursuletul! Nu a urcat pina la izvor, nu de asta umblase pe acolo.
Am iesit la gol, cu intrebarea daca voi vedea incotro s-o iau, in sus. Daca nu, o inspectie la stina si... alt plimbare pe linga si prin padure, vazind si facind. Cita zapada o fi pe sus? cit de viscolita?
A fost Ok, am inspectat stina si am decis ca se poate urca pe culmea piciorului spre liziera de zade, si acolo mai vedem... Liziera de zade se vedea ici-colo, nu peste tot, deci oricind erau sanse sa se intinda ceata, trebuia gasit drum clar vizibil si fara vizibilitate.
Am urcat la liziera, acolo am decis ca merge si in sus, nu trebuie sa aleg coborirea/traversarea spre valea lui Bogdan, de unde as fi vazut ce mai reconfiguram in traseu, functie de timpul disponibil. In sus nu inseman neaparat pina in drumul de creasta, era si optiunea 'tuneleleor', daca erau OK. Au fost. Totusi nu am vrut sa trec pe la Uluce, cum fac deobicei, am ales de data aceasta sa ocolesc Razoare pe drumul mare si sa merg in inspectie la o stina pe care am ocolit-o intotdeauna pina acum. E iarna si te mai gindesti si la locuri mai adapostite, e bine sa le stii... azi era o zi otrivita pentru explorari.
Bifat.
Apoi, spre sud parea ca ceata se va instapini pe masura ce cobori (era stratul de not vazut?), am intrat in nor o bucata apoi am coborit sub el- stratul era foarte subtite de fapt. Nu erau tentatii sa prelungesti ziua, facusem o plimbare destul de buna in ritm alert, nici o dorinta sa merg spre Batriioara sau Comarnic sa ma infrigurez in plus si sa ma prinda intunericul, doar ca sa merg cu trenul 'de cinci', asa ca la bifurcatia spre Florei am verificat ora, am decis ca trebuie sa bag un pic de viteza si asa voi reusi sa prind trenul de '3 si jumatate'(eu credeam ca este la 4 fara un sfert din Posada, era la fara 10 de fapt si a avut si vreo 5 min intirziere ieri). La refugiu era un baiat cu care am schimbat un salut si el mi-a zis ca mai jos sint vinatorii - asta m-a determinat sa tai mai direct spre vale pe o varianta care mie de regula nu imi place, si mi-a parut rau ca am facut-o (ca erau mai multi copaci mari cazuti de-a curmezisul si a fost neplacut de escaladat, mai ales ca ma si grabeam)... pe acolo m-am intilnit si cu un ciine de vinatoare - dar am evitat cabana vinatorilor din poiana. De la poiana bazinului am ales sa cobor spre 'circiuma'(de fapt magazin) si de acolo la vale pe straduta, pe unde obisnuiesc eu sa merg cind vin de la Conciu. Am fost jos destul de repede, cu timp suficient sa imi curat un pic si bocancii de noroi - cu periuta din dotare si apa din balti.
Am vazut regiotransul oprind si trecind mai departe cind am ajuns in dreptul peronului. Au coborit 2 tineri care au intrebat pe cineva de poteca spre Florei (banuiesc, dupa cum au luat-o). Am urcat la peron si m-am intilnit cu... Zorro desigur! Chiar nu aveam nimic ce sa ii dau, nu mai aveam decit un mar si ciocolata in rucsac, si ceai. :)
Sinaia Sud - Piciorul Gagului - stina - liziera de zade - 'tunele' - sub Razoare - Doamnele Tituleni (stina) - Florei (refugiu) - Posada
Iata si albumul aferent povestii:
photos.app.goo.gl/3BzoAUirKXNCg9uR6

Svetlana a fost in echipa de Clabucetul Taurului si vine cu raportul
Adevarata dantelarie de iarnă pe Clabucetul Taurului
photos.app.goo.gl/UG2oYtaRycTjftyYA

De la Dumitra am primit cu un pic de intirziere un album de duminica:
La pas prin Brasov - Poarta Ecaterinei-Str.Sforii-Bastionul Tesatorilor-Drumul Cavalerilor-Saua Tampei-Tampa -Drumul Serpentinelor-Biserica Neagra-Piata Sfatului
photos.app.goo.gl/EEgre6fxH8YciPbm7

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 10 luni #3423 de MihaelaDobrin
Simbata 17.11.2018, dupa o simbata anterioara insorita, in grup de 8 am coborit la Azuga in plina iarna, pentru a urca Clabucetul Taurului.
photos.app.goo.gl/chGA1MMWhvQrrbpb8

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 10 luni #3424 de ROFMihai1075
Brasov - Drumul Cavalerilor - Saua Tampa - Tampa - Drumul Serpentinelor - Brasov 18-11-2018

O zi frumoasa ne intampina astazi in Brasov. Luam din fata garii autobuzul nr. 4, sase statii si apoi autobuzul 52 inca o statie. Trecem prin Poarta Ecaterinei apoi mergem pe Strada Sforii spre Bastionul Tesatorilor, pe care il vizitam. In spatele bastionului incepe Drumul Cavalerilor care ne duce pana in Saua Tampei. Urcam spre Tampa, stam la plaja, facem fotografii. Admiram Brasovul si muntii de sus (se vede chiar si Fagarasul inzapezit in departare) si coboram pe Drumul Serpentinelor. Ne mai plimbam prin centru, dupa care ne indreptam spre gara. Luam trenul de la 16:25 spre casa. A fost o zi si o tura relaxanta la inceputul iernii.

photos.app.goo.gl/5X4kvmqorYJBU1Tv9
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria