Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Saptamina 3-9 12 2018

acum 1 an 9 luni - acum 1 an 9 luni #3446 de angela
Iata-ne din nou la sfirsit de saptamina, si miine/luni ne vedem din nou la Club pentru 'festivalul' mult asteptat al fotografilor nostri, concursul Caciula De Aur 2019!

Pina atunci... sa incepem raportul saptaminii ce abia a trecut:

Dintre activitatile curente, ne mentinem -in special iarna- plimbarile de marti pe lacul Morii, si, daca exista initiator sau cerere, excursii de joi, mai prin apropiere. Marti a fost foarte frig, a inceput cu ceata si s-a incheiat cu soare, joi era soare 'in prognoza', dar l-am vazut doar pentru citeva clipe inainte de inceperea excursiei, apoi a fost plafon jos, nu prea frig, dar umed. Dintre cei 5 prezenti, unul s-a retras ceva mai repede, ceilalti am explorat potecile deja cunoscute in buna masura si am inspectat toate noutatile pregatite recent de administratia parcului natural Vacaresti.
Foto, pentru cei interesati, avem de la Ion H (merita sa cititi si informatiile puse la fotografii, care spun si parte din povestea parcului):
photos.app.goo.gl/6RUoyUSv2Q1U6Sy76

si de la mine:
photos.app.goo.gl/WcbASAwfiw838cL97

Apoi... a venit simbata. Prognoza, nu grozava -poate- a facut ca trenurile sa fie destul de goale... in orice caz, comparativ cu ce a fost alte dati. Sau poate ca deja lumea hiberneaza in spirit de sarbatori de iarna :)

Dar... tot avem citeceva de raportat.

Lista incepe cu Svetlana, care a fost din nou in 'Eterna Sorica-Zamora':
photos.app.goo.gl/A4xtBJTB3i1qtgFr7

Un grup mai original, s-a luat dupa ideile mele crete, si ne-am dus la o plimbarica de iarna asa... pret de vreo 16km, pe la Busteni - ca dovada ca poti face excursii interesante si care iti dau satisactii, inclusiv foto, si fara sa alergi si fara sa urci neaparat pe aceleasi poteci care urca la golul alpin si sa fii epuizat la sfirsitul turei. Am ales Valea Cerbului, pe linga fir, urmind ca dupa Poiana Vaii Cerbului sa hotarim traseul de continuare a turei - am ales sa urcam putin pe poteca BG, apoi, vazind ca, daca mai urcam vom rata soarele care la vremea asta are o pozitie mai joasa chiar si la orele prinzului, am coborit sa mincam in poiana Costilei si de acolo am decis sa mergem pe poteca veche (de sus) a Munticelului spre drumul Vaii Albe (poteca alpinistilor de acces la refugiile Costila si -fosta- Valea Alba) si am coborit la 3008.
Aveti aici citeva poze de la mine, care -poate-unele- va vor suprinde:
photos.app.goo.gl/sjfNTaPtFn2bygk1A

Loredana raporteaza din tura cu cea mai mare participare simbata - Timisu de Jos, Valea Lamba Mare, Postavaru, Drumul Serpilor, Timisu de Jos:
12 persoane ne-am hotarat, sambata, sa urcam pe Postavaru, cu speranta ca ceturile care se lipisera de geamurile trenului nostru de cu dimineata se vor rispi pana ajungem noi in munti. Si s-au risipit.
Asadar, 10 "floristi" si simpatizanti, plus doi tineri care ni s-au alipit in tren am pornit hotarati la drum, din Timisul de Jos, pe Valea Lamba Mare, la recomandarea lui Mihai R., care ne-a convins ca acela e drumul cel mai scurt. Si intr-adevar, cel mai scurt a fost, si pe deasupra si foarte frumos.
Urcarea a inceput pe zapada aparent proaspat ninsa, de doar doua-trei degete inaltime. Stratul de nea a tot crescut insa, pe masura ce am urcat, ajungand sa fie pana pe la jumatatea gambei sus, spre creasta. Vantul n-a batut si vremea a fost calda, cu temperaturi peste zero cred, caci din copaci ne ploua usurel zapada topita. Sus pe varf insa, pe la partia de schi, vremea mai rece, caci zapada stralucea sub un soare rece, cu lumintele gerului jucand pe ea. A, si pe drum, pana sa iesim in partie, am avut parte si de un curcubeu.
Odata ajunsi la partie, cei doi tineri care ni s-au alaturat in tren au ramas la telecabina, noi restul de zece am urcat pana in varf, de unde ni s-a deschis spectaculos panorama muntilor. Vazduhul limpede ne-a permis sa vedem inclusiv releul Costila si, de cealalta parte, pana departe, spre Fagaras.
Intoarcerea a fost pe Drumul Serpilor, unde, la fel ca la urcat, zapada era necalcata de om. Au facut asadar poteca ai nostri baieti.
Nu faptul ca zapada era necalcata a fost insa principala problema, ci umiditatea ei. Datorita caldurii, zapada se inmuiase si fugea usor la vale, cu tot cu picior. Eu una m-am trezit curgand intr-o panta cu zapada cu tot. M-am oprit dupa cativa metri si m-am catarat la loc. Nu era niciun pericol unde am alunecat eu, m-as fi oprit cativa metri mai la vale in vreun copac, ideea e insa ca s-a mers cu mare atentie. Cel putin dupa ce am intrat in partea a doua a drumului, unde stratul de omat era mai subtire, combinatia frunze ude cu zapada subtire chiar dadea palpitatii, caci se aluneca foarte usor.
Cele mai cu emotii au fost portiunile de traversat vai si de coama pe fragmentul cu stanci, unde s-a mers cu mare mare grija.
Finalmente, am ajuns insa cu bine la vale, contabilizand doar cateva cazaturi mici si care nu s-au soldat cu probleme. Ca sa prindem trenul s-a coborit in stilul clasic "repede, repede, sa nu pierdem trenul. " Nu l-am pierdut, dar ultimii doi dintre noi au ajuns cu 2-3 minute inainte ca regio sa intre in gara.
Una peste alta, o tura frumoasa, cu zapada, cu peisaje splendide si cu ceva adrenalina, cat sa condimenteze nitel drumetia.

photos.app.goo.gl/fLyAWKZNFsBD43798

Iata si raportul lui Mihai R:
Week-end cu prognoza nu prea buna. Sambata se anunta vreme mai rea decat duminica.
Hotaram sa mergem spre Vf. Postavaru, totusi cu eventuale devieri in functie de vreme. La fata locului se pare ca este altceva. Vremea nu este asa cum se anunta. Urcam pe Lamba Mare. Pe vale zapada nu este mare (cam pana la glezna), asa ca hotaram sa continuam pana sus spre iesirea de langa Kanzel. Sus aproape de iesire (ultimii 200 m) zapada este ceva mai mare, in zone viscolite, cu un strat mai intarit dedesubt. Este destula vegetatie in jur asa ca pt. inca 200 de metri nu ne intoarcem (ceea ce nu recomand in alte conditii cu viscol, lipsa completa a vegetatiei, etc.) Ajungem si pe varf fara pic de vant, luam pauza de masa, facem cate fotografii putem si coboram spre Timisu de Jos pe Drumul Serpilor. Prindem trenul de 16:42.
Cum a zis si Cristi, de data asta am ales-o gresit, bine! ?

photos.app.goo.gl/FVt2dPQjBRsFgX8V7

Artemiza a fost in Ciucas.
A sosit si raportul, luni dimineata:
Sarbatoarea de ,, Mos Nicolae " pe 08-XII- 2018 in masivul Ciucas
photos.app.goo.gl/2zHqhNRjEax3Dhw19

Azi ne-a mai scris si Nelu P:
Vreme foarte bune pentru drumetii. Traseul l-am parcurs in mare parte singur. A mai fost un grup condus de Iura Nistoroiu, dar de la refugiul Florei au bagat viteza si s-au dus pe Baiul Mare si au coborat pe Plaiul Tufa.

Craciun Fericit si un An Nou cu sanatate si multe Impliniri!
La Multi Ani!

Albumul turei 09.12.2018_Posada_Piciorul Florei_Doamnele Tituleni_Gagu_Piscul Cainelui_Sinaia:
photos.app.goo.gl/a7Tufkw1UHoyj1MVA

Iura a fost si el in Baiului, de la Posada la Sinaia/Cumpatu/Tufa:
Duminica am facut o tura in creasta sudica a Baiului, cu plecare de la Posada si coborare in Sinaia pe Cumpatul (plaiul Tufa). Fata de vremea schimbatoare de sambata, am prins vreme perfecta, in majoritate senin si aproape fara vant. Peste noapte ninsese cativa centimetri, dar nu uniform. Creasta Gagului era ninsa in totalitate iar Baiul Mare numai pe versantii nordici. In contrast, spre vale si in sudul Bucegilor, ceata a persistat toata ziua. Surprinzator, 3001 de duminica era aproape gol. Am gasit totusi o mica echipa care dorea un Baiului, am gasit si cunoscuti comuni si am mers impreuna. Pe Baiul Mare am mai intalnit un grup cu cunoscuti comuni, ce mica este lumea noastra montana. Pe plaiul Tufa are loc o actiune de defrisare incat mai ales la coborarea finala spre Valea Rea poteca este adesea blocata de crengi si e greu de urmarit.

photos.app.goo.gl/NLqJ55n4cHmV7TdC9

A venit si raportul lui Emil din Baiului.

Ruta a fost una clasica: Azuga-culmea Sorica-culmea Urechea-saua Cazacu (1692 m)-culmea Zamora-Busteni.

Pozele, plus cateva comentarii se gasesc in GooglePhoto:
photos.app.goo.gl/eJ3yQUqGbKv4vejPA

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 9 luni - acum 1 an 9 luni #3448 de angela
De la Vali G:
08.12.2018, Tufa, Baiul Mare, Sorica
Am coborât la Sinaia să mă întâlnesc cu Puiu și Cristi, lăsând în trenul 3001 grupul numeros și vesel care mergea pe Postăvaru, grupul Angelei care mergea pe Valea Cerbului. Urcăm pe Tufa, Baiul Mic și continuăm pe Sorica (TA) , Azuga. Ne intersectăm cu Ioana, prietena ei, Svetlana și Emil care urcaseră pe Sorica și coborau pe Zamora. In gară il întâlnim pe Petruț, care urcase prin Zamora și coborâse puțin înaintea noastră. Vreme blândă, fără pic de vânt în Baiului ! În trenul 3008 s-au reunit cu bucurie grupurile noastre și am continuat discuțiile despre ..viitorul luminos al proiectelor noastre.

photos.app.goo.gl/5uCRFfpPp5eD5Bfi7

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria