Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 7-13 ianuarie 2018

acum 1 an 5 luni - acum 1 an 5 luni #3474 de angela
Saptamina aceasta a fost una tipica de sezon- asa ca si rapoartele sint cam... la fel de tipice.
Asa ca, sa dam cuvintul cronicarilor de serviciu:

Clabucetul Azugii
Loredana:
Spre deosebire de alte dati cand trenul nostru inainta prin ceturi sau pe sub vazduh noros, sambata aceasta lucrurile aratau diferit: deasupra orizontului s-a ridicat un urias soare rosu, nespus de frumos iar varfurile Bugecilor se vedeau din departare, limpede si frumos.
Nu la fel au aratat lucrurile insa cand ne-am apropiat de punctul de unde urma sa incepem traseul pe care ni l-am propus: Azuga. Localitatea era acoperita cu un plafon jos de nori, aerul era laptos si fulguia usor. N-am renuntat insa la traseul pe care ni l-am propus – Clabucetul Azugii si nu ne-a parut rau. Desi soarele nu ne-a zambit deloc, a fost o tura frumoasa.

Sapte persoane am luat pieptis urcusul de langa pastravarie, plus o catelusa.. o femela de ciobanesc, o frumusete de fata, care ni s-a alaturat chiar de cum am intrat pe poteca si ne-a urmat pana la Susai. O sa o vedeti in poze...
La inceput zapada a fost mica si s-a inaintat usor. Am avut bafta, de fapt, ca ninsese, caci bine ascunsa insa sub stratul proaspat de nea era gheata.
Vantul a batut foarte tare pe alocuri, biciuindu-ne cu zapada inghetata peste obraji dar, una peste alta, n-a fost ceva de nesuportat. Urcusul fiind destul de in forta, ne-am incalzit.

Odata iesiti in loc deschis, zapada a fost ceva mai mare, pe alocuri imi trecea de genunchi. S-a inaintat insa bine. Mai greu a fost insa spre culme, cand vantul s-a pornit biciuitor si dupa, s-a lasat si ceata. Odata ajunsi pe pisc cu greu se mai putea distinge la cativa metri. N-am stat asadar aproape deloc pe culme ci am luat-o la vale, inspre stana. A, sa nu uit, zapada mica pe Clabucet, trosnind sub picioare de ger. Fara gheata insa, nu se aluneca.

Am luat-o, asadar la vale, spre stana unde nu am mai intrat, caci era prea frig sa iei pauza de masa. De altfel, pe mine mainile incepeau sa ma arda imediat ce le scoteam din manusi sa fac cate-o poza.
Oata ajunsi la buza padurii, ceata s-a ridicat si am vazut si soarele... Nu deasupra noastra, ci deasupra Susaiului spre care ne-am indreptat. Odata ajunsi acolo, catelul care ne-a insotit tot drumul a primit o friptura zdravana de la turisti... Bafta ei. Noi n-am primit nimic de la nimeni asa ca ne-am cumparat singuri cate un ceai, vin fiert sau ciocolata scumpa la preturi de Dorobanti, nu de cabana de munte.
Am coborat apoi spre Predeal, pe drum larg, batucit de ATV-uri si snowmobile. Apropos, cine are oroare de respirat noxe, sa ocoleasca zona Susai, zbarnaie ATV-urile unul dupa altul.
Am ajuns la timp la tren la Predeal, fara fuga si chinuiala. Un tren aglomerat in care ne-am gasit totusi cu totii locuri si care a ajuns cu bine si fara intarizere la Bucuresti.

photos.app.goo.gl/AamJygGJYcPMckdy6

Diham:

Iura:
Zapada mare, ger cumplit si o caciula groasa de nori au fost ieri pe Valea superioara a Prahovei, astfel incat decizia asupra unui traseu a fost greu de luat. Pana la urma am coborat la Predeal la brazii ninsi care ma mai incantasera si cu doua saptamani in urma incurajat de faptul ca coechipierii mei de tura erau dotati cu rachete de zapada. Traseul, Cotul Donului - Poana Secuilor - Trei Brazi - vf. Fitifoi - Diham - Gura Diham - Busteni, unul banal vara si s-a parcurs in peste sapte ore de mers aproape continuu, in conditiile in care la Diham am ajuns aproape de ora trei dupa amiaza si am facut o pauza de respiro insa nici nu am intrat in cabana. La Diham am gasit un alt grup de la Floarea de Colt venit din Azuga peste vf. Grecului astfel incat spre Busteni am mers impreuna. Albumul complet al turei se poate viziona aici:

photos.app.goo.gl/L2VbfiZcUJKuBsrh6

Mihai R raporteaza si el, din aceeasi tura:
Din tren nu arata prea bine deloc astazi cerul. Este acoperit de nori cenușii in toate directiile. Tocmai bine pentru o tura prin padure. La iesirea din Predeal o luam pe TG, trecem pe langa Cotul Donului si iesim in Poiana Secuilor unde ne intampina un mic val de zapada rascolita de vantul geros. Trecem si pe langa Trei Brazi si urcam pe Muchia Fitifoi. O scurta pauza de hidratare langa sosea si pornim spre Cab. Diham pe PR. Este zapada ca in povesti si numai stim in ce directie sa facem poze :). La Diham ne intalnim cu alt grup de la Floare care urcase pe Grecu. Coboram impreuna pe conductă spre Busteni si luam trenul de 17:27.
photos.app.goo.gl/QVaKxhz81EDyV2ZWA

Minerva a fost la Diham, dupa cum am aflat din citeva poze postate pe facebook:
O zi frumoasă de iarnă, cu zăpadă multă, bună dispoziție pe Grecu, cabana Diham și coborât pe conductă.

Clabucetul Taurului
Artemiza a fost simbata pe 3001 si ne raporteaza:
In prima sambata 05-01-2019 , n-am facut album din cauza gerului de pe Baiului ( aveam doar cateva foto ) ! In aceasta sambata 12-01-2019, in trenul 3001 multi montaniarzi de toate varstele , fiind dupa ninsoare s-au format in tren ( dupa Ploiesti ) vreo 3 drumetii . Eu cu alti cinci iubitori de frumos , am ales un binecunoscut circuit din Azuga - Drumul Tunului- Clabucetul Taurului- Garbova- Predeal. Dupa coborarea din tren Azuga , o mare majoritate a pornit spre sosea, unde la biserica ne-am despartit ( unii spre Clabucetul Azugii ) . Si ce sa vedeti , o parte ( mai noi ) din gresala , altii si-au schimbat rapid optiunea, au format un grup mare de 21 de montaniarzi membrii ai clubului si simpatizanti : Alice G, Cornel J + Mihaela , Rodica R ,( Mihai si Cornel mai noi ) ,Artemiza C, Lia S , Noni R , Mariana B , Gabi A , fratii George + Catalin ,Mitica L , Radu I , Ilie C, Silvia S ,Stela , Ralu , Magda M , Camelia . Va invit sa vizualizati albumul meu intitulat: o iarna ca-n povesti !
photos.app.goo.gl/pyMZxgQqkWwC3rYJ7

Iata si un raport de la Rodica R:
- Unde poți să mergi când e frig, zăpada e mare iar mai sus vizibilitatea e redusă și
vântul bate cu putere?
- Pe Pițiponc !

www.flickr.com/photo...ms/72157705764779454

Ion H a fost La Pitigaia cu Geoarhiva:
photos.app.goo.gl/BeD1ucUmePFDgZ6f6

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 5 luni - acum 1 an 4 săptămâni #3476 de hoinar
După ceva soare şi culmi albe de munte văzute de la distanţă din tren, Azuga ne întâmpină cu un cer acoperit, o fulguială uşoară, zăpadă şi un frig moderat. Pornim în amonte pe valea Azugii şi la păstrăvărie intrăm pe poteca marcată (bandă albastră). Zăpada proaspăt căzută peste urmele mai vechi este bună întrucât mai acoperă zonele îngheţate. Pădurea e bine geruită şi câte-o pală de vânt ne scutură în cap perdele fine de zăpadă. Soarele nu se-arată aşa că, după ce ieşim din pădure, doar ne imaginăm cum arată Bucegii dincolo de valea Prahovei. Ne bucurăm însă de zăpada mare care încovoaie greu brazii. Ajungem pe Clăbucetul Azugii dându-ne seama că s-a terminat urcuşul fiindcă altceva nu distingem prin ceaţa groasă. Deviem către stână şi-apoi intrăm din nou în pădure pe urmele lăsate de săniile cu motor. După Susai apar şi ATV-urile. Prea mult aer curat produce ameţeli aşa că "ne bucurăm" că avem parte de puţin fum şi zgomot în liniştea pădurii. De-abia târziu dup-amiază, spre Predeal, norii se mai sparg puţin zărind ici-colo câte-un petec albastru dar iarna pare mai autentică în absenţa soarelui :-)

photos.app.goo.gl/AUWq9s4gJiTK3xUw6


Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...cetul-azugii-predeal Track-ul GPS se poate folosi doar pe propria răspundere !

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria