Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 14-20 ianuarie 2018

acum 1 an 5 luni - acum 1 an 5 luni #3477 de angela
iata-ne iar la sfirsit/inceput de saptamina, cu rapoarte de facut.
Este plina iarna, la munte este zapada multa, este mai frig sau mai putin frig, dar zilele incep sa creasca si sa mai vedem si soarele. Apoi iar ninge, iar mai vine un val de frig.

Si pe masura ce creste ziua, ne creste si noua dorul de duca.

Asa ca iata, pentru ziua de marti... nu avem 'lacul Morii', ci un raport de la Ion H:
excursie de marti, organizata de Liana-de la Hotarele la Budesti, pe Arges:
photos.app.goo.gl/G4dus8CkWBJqB3th7
cu participare destul de numeroasa. Eu am lipsit, fiind in convalescenta dupa gripo-raceala mea de inceput de an - in schimb am iesit la o plimbare scurta prin imprejurimi, cu un pic de soare, marti, iar miercuri si joi... mult soare, cum mi-am si dorit. sa zicem ca am reinceput sa ma 'antrenez' pentru munte :)

Iura a fost in team-building la Predeal. Asa ca ne-a delectat cu fotografii cu o plimbare de seara pe Clabucetul Taurului.

Simbata, 3001 s-a bucurat de prezenta masiva la excursiile de club. S-au format citeva grupuri - si mai toata lumea a ales Bucegii, in afara de Mitica si prietenii lui- ei au urcat in Piatra Mare.
Un grup serios a marsat la ideea lui Vali G(?si altii?) care au mers pe Munticel, de la Busteni spre Azuga(prin Grecu). Altii, la ideea Artemizei au mers pe Fitifoiu spre Manastirea franciscana, in urma unui grup numeros care a luat-o pe acolo si a ajuns la cabana Diham, cu variante de intoarcere diferite, pe 'conducta de gaze', respectiv Coama Lunga.
Mihai R a urcat din Azuga, cu Mihaela, pe schiuri de tura, si nea Puiu, pe rachete. Au fost pe Grecu, Leuca Mica, saua Baiului (TG), cabana Diham, intoarcere prin poiana Frasinet, Cracanel (PR) si Fitifoiu la Predeal.
La cabana Diham a zarit-o si pe Valerie- era multa lume, asa ca nu am mai intrat cind am ajuns si eu pe acolo.
Eu am urcat -tot cu rachete- din Predeal, pe valea Leucii si valea Iadului la cabana Diham a Vinatorilor de Munte- era urma pentru ca zilele astea sint pe acolo la o aplicatie de schi, dar tot au fost bune rachetele, in zona unde traseul turistic a fost deviat de traseul vechi care intra in curtea cabanei lor. A fost o portiune unde cu rachetele am intrat pina peste genunchi, asa ca... va imaginati ca era ceva zapada! In coama am intilnit urmele colegilor care au trecut in sus prin Grecu (o urma de schiuri si 2 pe rachete), plus o urma de bocanci. TR. In portiunea pina la saua Baiului (sub vf La Cleste), rachetele si-au dovedit utilitatea, si nu m-au deranjat nici pe zona umblata spre si de la cabana Diham pina la DN, pe PR. Aproape de iesirea in drumul auto spre Forban, m-au ajuns din urma grupul lui Mihai. Ei s-au intors la Predeal prin Fitifoiu, eu am mers pe DN si peste Gilma, de dupa Sanatoriu, BA.
Nu trecuse nimeni ieri pe acolo, dar urma veche era vizibila, asa ca nu m-am hotarit sa imi pun iar rachetele, desi in unele momente ulterioare am regretat decizia. Nu este clar daca as fi ajuns mai repede sa traversez Gilma, dar probabil as fi scutit niste efort de auto-extragere din gaurile in zapada in care am mai intrat uneori...
Totul e bine cind se termina cu bine, la 5 fara 10 (dupa ceasul garii) eram in gara Predeal.
Am facut dar citeva poze de iarna... desi frumos era, dar parea cam monoton...
photos.app.goo.gl/b5Y6okPzRyxtj9P48

Si raportul lui Mihai R:
Nu reusesc in tren sa mai conving pe nimeni sa mearga cu noi pe acest traseu, asa ca ma intalnesc cu Puiu si cu Mihaela in gara Azuga, ne echipam si pornim pe Culmea Grecu. Vremea ca si saptamana trecuta este inchisa si ne gandim ca va fi ceva vant sus pe Vf. Grecu. Dar nu este asa. Norii sunt jos, este ceata dar este o atmosfera statica de basm. Momente tocmai bune sa probam si rachetele de zapada. Imdediat dupa varf zapada trece de glezna desi suntem pe rachete. De pe varf mergem spre Cab. Diham unde facem o pauza de masa. Ne indreptam apoi spre Culmea Fitifoi unde desi nu ne asteptam, bate vantul. Coboram in Predeal si inainte de ora 17:00 suntem in gara.
photos.app.goo.gl/KaArmzN3jzTKs33K7

Iata raportul abia sosit de la Loredana, care ne informeaza cu constiinciozitate ce se intimpla in excursiile la care ia parte. Traseul: Busteni - poteca Munticelului - Poiana Costilei - Pichetul Rosu - Diham - saua Baiului - Leuca Mica - vf Grecu - Piciorul Grecului - Azuga
DAR, sa-i dau cuvintul, ce mai tura-vura!
Dintr-un vagon plin ochi (ma rog, etajul unui vagon) cu floristi si simpatizanti, opt persoane ne-am hotarat (recunosc, la insistentele mele) sa urcam pe Munticelu pana la Diham. Zis si facut. Am coborat intr-un Busteni deasupra caruia apasa un plafon jos si greu de nori si, pe o fulguiala marunta, ce ne-a tinut mai bine de jumatate de drum, si am luat poteca in sus pe Munticelu. Zapada a fost mica la inceput - vreo doua degete - si cam apatoasa, dar a inceput sa creasca si sa se intareasca pe masura ce inaintam. Din fericire drumul era umblat si am mers pe urme facute, ceea ce ne-a usurat foarte mult viata, caci zapada se facea tot mai mare, trecand de genunchi pe anumite portiuni. Vremea a tinut si ea cu noi, nefiind foarte rece. Eu una am urcat doar in tricou si jantilica.. softshell, ma rog, ca sa ma exprim "academic". Iar peisajul a fost splendid, zapada transformand bradutii si stancile in creaturi fantastice, personaje de poveste... Ultima portiune de drum, la iesirea din padure spre Diham, am facut-o pe ceata si vant. Tot de ceata si vant aprig am avut parte si la intors, pe Leuca si pe Grecu. Si de zapada mare, evident. O portiune din traseu am parcurs-o alaturi de un foarte numeros grup pornit in drumetie cu Marian Curculescu, dupa care noi am urcat pe Leuca Mica unde Vlad G si unul dintre Mihaii grupului au calcat vitejeste zapada deschizand drum si pentru noi. Am urcat apoi pe Grecu, intr-un grup marit, de 10 persoane, pentru ca in varf cei doi care migrasera din grupul mai mare sa se desprinda de noi. Alegerea traseului a fost foarte inspirat, peisajul pe Grecu fiind unul aproape suprarealist, asa cum se vede din poze - brazi pe care vantul cladise platose de zapada sau pe care ii ingropase aproape complet. Si, in timp ce grupul mai mare si-a continuat drumul pe Coama lunga, noi am descins pe Grecu in jos si am ajuns cu bine la Azuga, cu jumatate de ora inainte de trenul de 5.20. Bafta noastra, multumita lui Mitica din Ploiesti, care urcase din Timis si rezervase aproape intreg vagonul, am avut toti locuri si am calatori comod. Si, minune minunata, caloriferele din tren au bagat caldura, nu frig.
photos.app.goo.gl/QKv4D6xgxte6f6wu9

Vali M a fost la catarare pe gheata, pe Saritoarea lui Magheru.
Ne-a trimis si un album, va recomand sa cititi si comentariile lui, ca sint interesamte si utile:
photos.app.goo.gl/sf7cFXBgjSrX1JcdA

De la Artemiza am primit: Tot o iarna ca-n povesti : drumetie de sambata 19-01-2019
In trenul 3001, montaniarzi, alpinisti si o multime de discutii interesante .Vremea era cu ceata ,asa ca am ales un traseu mai usor cu sapte camarazi de treaba : Nelu Z, Stan I, Artemiza C , Mihaela R , Alice G , Maria N si Rodica R un circuit din Predeal - Fitifoi -pana la pens. Fraguta -apoi 50 metri pe sosea din nou intram in padure pe nemarcat pana la fosta cabana Belvedere .Hotarisem sa mancam la rest. ,,Portile Regatului", de langa Paraul Rece ,dar din cauza zapezii foarte mari, am facut popasul in aer liber langa niste copacii taiati .Dupa fosta cabana Belvedere zapada era mare de tot , am pornit pe nemarcat pana la sosea , iar de aici n-am mai mers spre partia de schi de la Paraul Rece, ci am coborat pe langa stalpii de inalta tensiune in jos , apoi am urcat serpentinele celor 12 cruci pana la M-rea Sf. Treime ( Franciscana ) . Ne-a fost putin frica de urs ( pentru ca ne avertizasera doi localnici ) , dar fluierul a fost de folos si am ajuns cu bine . Dupa o vizita scurta , de aici am urmat marcajul triunghi albastru pana la Trei Brazi ,apoi ne-am intors in circuit la gara din Predeal .
photos.app.goo.gl/ZwRo8zEeQVQi2yLF8

Iata si ce am primit de la Iura:
Aflandu-ma la mijlocul saptamanii la un eveniment organizat de firma la Predeal am avut oportunitatea de a face o tura cu cativa colegi pana pe Clabucetul Taurului. A fost una din zilele acelea perfecte cu soare din belsug, pe care ni le dorim si carora le ducem adesea dorul in weekend. Zapada era adanca si necalcata la urcare dinspre Garbova, noroc cu doi drumeti care au spart o parte din poteca inaintea noastra pana i-am ajuns in ultima treime si am preluat stafeta. La postarea mea cu poza de pe varf am primit imediat un mesaj de la Cercetasii Romaniei, care au montat in octombrie 2018 crucea dedicata eroilor din primul razboi mondial de pe varf si marcajele de pe traseu si se interesau de starea lor si carora le multumim pe acesata cale. Am asteptat apusul la Clabucet plecare, apoi am coborat la pas pe partia Cocosul. Iata si albumul turei:
photos.app.goo.gl/eNwrhTi4rLfstmfC6

A doua zi, am mai avut trei ore la dispozitie si am dat o fuga pana la Trei Brazi. Voiam sa ma bag pe Fitifoi insa lipsa de urme gata facute si mai ales frica de intalnirea cu ursul m-au convins sa merg pe sosea, Desi incepuse topirea pe partea luninata de soare, brazii erau inca invesmantati ca de iarna, asa ca am facut si cateva poze. De la cabana s-au vazut bine acele Morarului si vaile glaciare nordice ale Bucegilor (Tiganesti si Malaiesti), imbracate complet in zapada.
photos.app.goo.gl/uCrLqyP5oQiUxs8i7

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 5 luni #3480 de MihaelaDobrin
Duminica 20.01.2019-Busteni-Gura Diham-Conducta-cab.Diham-La Cleste-Grecu -Azuga
O zi feerica de iarna, fara vint, cu temperaturi placute dar ceata a fost stapina zilei. Grupul a fost de 7, traseu fiind propus de Gigi U.
photos.app.goo.gl/mpVM2KfggTTBqY7d9

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria