Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 21-27ianuarie 2019

acum 1 an 5 luni - acum 1 an 5 luni #3482 de angela
A trecut si saptamina a patra a lui ianuarie, care, in principiu ar fi trebuit sa ne rasfete cu inca citeva zile de 'distractie' pe munte sau macar in natura, prilejuite de mica vacanta aferenta. Cum a fost? vom vedea imediat.
Deschidem seria de raportari in functie de ce si cum soseste/a sosit de la colegii nostri.
Primele noutati le-am aflat pe whatsapp, ca asa ii sta bine unui om al zilelor noastre :)
De joi pina duminica a fost excursia organizat de Artemiza in zona Rimet/Trascau. Acolo au aparut si primele marturii foto de la Mihai R - asteptam desigur forma de album.
Meteo nu ne-a rasfatat, in mare parte din tara, in partea montana mai ales a fost (mai) cald si inchis, ploios, iar sudul a fost acoperit de gheata groasa, depuneri de polei si ploaie care a inghetat pe tot ce a atins. Spectaculos, dar destul de periculos. A mai nins, nu numai a plouat, zapada a devenit umeda si grea, iar riscul de avalansa a ajuns maxim. Si a inceput sa se rupa si sa curga- dupa cum am aflat citeceva din presa, dar si de la Vali M.

Primul album in lista imi apartine, este de vineri, cind am fost la Posada, pe rachete, din nou, sperind sa vad si o raza de soare cum promitea meteoblue, dar nu a fost sa fie. Am mers in ceata groasa, si am ajuns doar pina la Refugiul Om pe Munte din Florei. De frumos, a fost frumos- iarna in toata regula, fara vint, vizibilitate si destul de calda si foarte umeda.
photos.app.goo.gl/5hqV5zN8zxhHUPP29

Tot vineri a fost pe munte si Mitica L din Ploiesti, avind alt program in restul zilelor disponibile pentru excursii.
Simbata aveam alt plan, care s-a contramandat insa. Nu am reusit sa ajung la tren, asa ca am ramas acasa, si nu m-am mai intilnit cu Cristi, nea Puiu, Isa si Hary, cum stabilisem. Totusi au fost citiva temerari care au ajuns la munte, in ciuda problemelor cu transportul pe diferite fire electrice...(intirzierile trenurilor au fost la ordinea zilei in acest sfirsit de saptamina, dar mai rau a fost in oras cu tramvaiele si troleibuzele).
Primul raport foto a venit de la Radu A:
Traseul a fost Clabucet Sosire (Predeal) - Garbova - Drumul Tunului - Azuga.
Iaca si pozele mele:
kermit.go.ro/garbova-tun19.tar
kermit.go.ro/radu/garbova-tun19/index.htm

Acest traseu a fost foarte popular simbata :) Grupuri-grupuri au mers intr-un sens sau altul si s-au intilnit, neprogramat la Girbova.
Pitiponcul lui Vali G, il puteti vedea aici:
photos.app.goo.gl/FX8CvdpU95tN72L5A

Duminica, in sfirsit ne-a adus soare, la munte! Ne-am bucurat de el toata ziua, toti cei care ne-am regasit in 3001, cu Loredana, Gigi, Mihai C, Catalin L si niste baieti pe care nu ii stiu dupa nume, nou veniti. Am plecat impreuna din Azuga pe muchia Grecului, vf Grecu, Leuca Mica, La cleste... unde eu am facut dreapta spre Forban- Bradet, iar ei au mers spre Diham, la podete, DN si ne-am reintilnit pe poteca BA de peste Gilma, spre Predeal.
Varianta mea a fost un pic mai scurta, dar tot destul de solicitanta. Iata-i povestea, in fotoalbumul urmator:
photos.app.goo.gl/bVGWN6b9rLkA2AzU9

Varianta de la Loredana, cu raport complet, a sosit si ea:
Doar patru persoane "umpleau", duminica dimineata, etajul vagonului 2 unde se strange Florea de Colt. Cu toate acestea, am coborat 7 la Azuga, de unde am luat in piept traseul spre Grecu, pe o splendida zi cu soare si cu zapada numai buna de mers. Putin alunecus in prima jumatate a drumului insa, motiv pentru care ne-am pus minicoltarii, ca sa mergem fara emotii.

Ales la sugestia Angelei, daca nu ma insel, traseul a fost unul de vis, cu zapada stralucitoare si mare in care "inaintasii" nostri in ale drumetiei facusera insa poteci. Mai putin pe culmea Grecului, unde insa ne-am descurcat, noi cu talpile, Angela cu rachetele.

Nu ne-a parut rau de efortul depus pentru a urca. Caci, daca in tren de geamuri se lipise ceata, nu la fel a fost si la munte. Varful insorit cu brazi invesmantati in straie groase, albe, oferea o panorama splendida.

De pe Grecu am urcat pe Leuca Mica si ne-am indreptat, parte dintre noi spre Diham - cu zapada scartaind de ger sub picioare - in timp ce, de la releu (cleste) Angela s-a indreptat spre Predeal.

Grupul nostru format acum din doar 6 a coborat pe la Podele, sosea, Galma si apoi Predeal. Zapada mare, pe unele portiuni nebatuta, atat de mare la ca un moment dat unul dintre baieti s-a scufundat pana aproape de brau. In linii mari insa, exista poteca.

Pe drum, la scurt timp dupa ce am reintrat in padure dupa sanatoriul de nevroze, ne-am reintalnit cu Angela asa ca am ajuns in Predeal tot 7, in formati in care am plecat. Am prins cu bine trenul de ora 5.10, fara sa alergam.

photos.app.goo.gl/rszs8qPnMqpdrg317

Pentru 'intemperiile locale', cred ca cel mai sugestiv album vazut este de la Iura, de pe lacul Morii:
Duminica voiam sa mai fac cateva poze cu copacii acoperiti cu gheata, fenomen care se intampla foarte rar, asa ca mi-am pus toate sperantele in prognoza Meteoblue care indica o inseninare dupa ora 16. Locul ales a fost peninsula de pe lacul Morii care are o vegetatie interesanta si de unde se vede bine si apusul. La ora cu pricina, dupa ce facusem deja o plimbare pana la podul catre Chiajna si inapoi, trona acelasi cer gri, fara sperante pentru un fotograf. Insa, cu putin timp inaintea asfintitului, norii s-au risipit dinspre sud, astfel incat am avut pentru un sfert de ora o lumina buna si am facut cateva poze. Albumul complet:
photos.app.goo.gl/nqXxw497Y6bSYWXH7

Am mai primit de la Svetlana un album ploios... de joi:
De ziua micii Uniri am încercat sa merg la ski, dar nu a mers cabina sau gondola, asa ca m-am plimbat printr-un fel de lapoviță, si am incercat un sport nou, tubing cred ca-i spune.
photos.app.goo.gl/pmTDko9WEYDPrLLL8

A mai venit inca un raport tot de la Svetlana:
Duminica plimbare la Fortul nr.1 din Chitila, bucata din centura de fortificații a Bucureștiului construita pe timpul lui Carol I, cu Arhiva de Geografie.Însa primele poze sunt din fata blocului si din parcul din cartier.
photos.app.goo.gl/XEBMyeByBft1DiVu5

In sfirsit au inceput sa apara si rapoartele din excursia in Trascau - primul raportor este Mihai R:
Ne indreptam spre Defileul Oltului si ploua. In Cetatea Alba Iulia burniteaza si este foarte putina lume chiar daca astazi este doar Mica Unire. Ajungem la Ramet si dam si o fuga pana la intrarea in Cheile Rametului.
A doua dimineata ajunsi la Rimetea vedem cum norul persista deasupra muntelui. Urcam, trecem si prin ceata dar cand ajungem pe varful Piatra Secuiului suntem deasupra plafonului de nori si este soare. Coboram pe alt traseu care ocoleste Coltii Trascaului pe la poale.
Ziua a treia este tot noroasa dar cand ajungem mai sus in zona satelor randuite pe dealuri se mai lumineaza si avem parte de o plimbare foarte placuta intr-o frumoasa zona rurala a Ardealului. Spre seara da cativa fulgi.
In ultima zi avem parte de o plimbare prin Sibiu, plina de soare si de atmosfera specifica a orasului.


photos.app.goo.gl/Kh7gnoHSbgBSHefEA

photos.app.goo.gl/Bf7VMXMWH7UcYKp88

photos.app.goo.gl/zzXRYsGG1H5dTt3J9

photos.app.goo.gl/gdwdAampNj8tbiZ88

Artemiza ne-a trimis si ea albumele din zona muntilor Trascau:
Cele patru zile libere 24 / 27 ianuarie 2019, au constituit prima excursie cu microbuzul din acest an , astfel ca 20 persoane din care 15 membri ai Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti si doar 5 simpatizanti , ( Ilinca I , Cantemir I , Sorina I , Artemiza C ,Horia B , Gina B , Mihai Florin R, Rodica R , Diana C , Vali C ,Doru N , Ileana I , Monica L , Monica L , Mihai S , Dana S , Magda M , Mihaela R , Alexandra I cu fiul ei Luca de 4 ani si jumatate ,au pornit drumetiile in muntii Trascaului din Apuseni. Prima zi 24 -01-2019 cand Alex. I . Cuza a infaptuit Mica Unire in 1859 , noi ne-am oprit in Alba Iulia ( fiind in drumul nostru ), unde in 1918 a avut loc Marea Unire. Dar cetatea Alba Carolina era inchisa si nici un semn de sarbatoare ! Noi totusi am vizitat obeliscul ,,Monumentul Horia Closca si Crisan " , apoi am facut promenada printre zidurile cetatii, unii au vizitat muzeul din apropiere , apoi dupa cazarea de la Casa de Oaspeti Ramet , am pornit in prima drumetie spre stancile salbatice ale Cheilor Rametului , cat s-a putut. A doua zi am pornit cu microbuzul in loc. Rimetea si din fata primariei am pornit prin zapada mare si neatinsa intr-o drumetie in ,, mocanimea apusenilor " spre Piatra Secuiului , o drumetie de 6 ore circuit, care ne-a umplut sufletele de bucurie si multumire . A treia zi de drumetie am pornit de la M-rea Ramet spre comuna Ramet din varful muntelui ,apoi ne-am intors prin loc. Albesti - Valea Uzei - Casa de Oaspeti Ramet tot 6 ore . Iar ultima zi 27-01-2019 la intoarcere timp de 3 ore am vizitat frumosul oras medieval Sibiu. Va invit sa vizualizati cele doua albume din aceasta inspirata excursie !
photos.app.goo.gl/s3pAiy4k5BQgW3x8A
photos.app.goo.gl/N9r5FGJR2ySWeu5C6

Tot din Trascau/Rimet vine si un raport de la Diana:
www.flickr.com/photo...57702971153692/page1

Liana P vine, in premiera, cu o marturie de oras inghetat (Bucuresti) duminica - photos.app.goo.gl/tnNn4d5GLr4yf8Vv5

Emil a fost la Olanesti, in weekend-ul trecut (26-27 ianuarie), la Revelionul Intarziatilor, organizat de montaniarzii valceni. De asemenea, albumul mai cuprinde poze cu traseul de a doua zi de pe dealurile din zona.

Albumul foto se gaseste in GooglePhoto:
photos.app.goo.gl/3CXZ4x9v56h9A2iE8

Filmuletele se pot vedea, accesand link-urile de mai jos:

www.youtube.com/watch?v=BqppwGvMuw8

www.youtube.com/watch?v=mG5-N8v2LgI

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 5 luni #3485 de MihaelaDobrin
Joi 24.01.2019, de ziua Unirii cu autocarul si un microbuz la Conacul Hagianoff, gratie mai multor sponsori. Organizarea deplasarii catre si de la Manasia, a fost realizata impecabil de catre unul din sponsori, respectiv Fundatia Lowendal. Plecarea din Bucuresti in jurul orei 11. Aglomeratie pina la iesirea din Bucuresti si Voluntari. Apoi s-a mers foarte bine pe sosea si s-a ajuns la Manasia pe la 12:50. In curtea Conacului era polei de gheata si se mergea mai greu pe alei; masinile si crengile copacilor erau, la fel, invelite cu un strat de gheta. Atmosfera placuta si lucruri interesate de vazut.
photos.app.goo.gl/5PDettZVymoQZoq28

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 4 luni #3511 de Ilinca
Cateva poze facute in mini-excursia din ianuarie organizata de Artemiza. Desi vremea a fost dificila, peisajele si atmosfera locurilor ne-au incantat.

In prima zi Alba-Iulia si seara o plimbare pana la Cheile Rametului, a doua zi Piatra Secuiului intre ceturi si semi-mare de nori, a treia zi excursie pe dealurile de deasupra Manastirii Ramet, prin aceleasi ceturi care s-au deschis la un moment dat si a patra zi Sibiu. La final, cateva poze cu frumosul dezastru de gheata gasit la intoarcere in Bucuresti.

photos.app.goo.gl/s2JYJFtJ6AaPztGB8

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria