Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 28ian-3feb 2019

acum 1 an 5 luni - acum 1 an 5 luni #3494 de angela
Iata-ne la sfirsitul unei noi saptamini, si am trecut si in luna februarie...

Simbata a fost destul de multa lume pe 3001, dar 'oferta' s-a numit in general... Piatra mare.
Despre asta, un pic mai ... la vale, deocamdata, in deschidere este raportul lui Radu A, din Postavaru.
Am urcat pe Spinarea Calului pana la urcusul mai abrupt de sub varf si de acolo am coborat pe la Poiana Secuilor - Trei Brazi.
kermit.go.ro/spinare_cal_secui_feb19.tar
kermit.go.ro/radu/sp...ecui_feb19/index.htm
Deoarece am facut stanga prea tarziu am iesit ceva mai sus pe traseul BG decat intersectia cu TR.

Prima persoana care a trimis un raport foto din Piatra Mare este Svetlana.
Pozele ei se pot vedea la:
photos.app.goo.gl/jeqp4fqncfXGhGS17

Desigur si Iura a fost rapid cu realizarea albumului sau intitulat Festivalul Pietrei Mari:
photos.app.goo.gl/Xkvu3GpwpsgRm66M9

Urmatorul raport (in ordinea sosirii) vine de la Artemiza:
In 3001 multi montaniarzi au ales ca drumetie Piatra Mare . Eu m-am alaturat grupului propus de Mihai R.( 14 la numar ) am coborat din tren la Timisul de Sus (805 m alt. ) , am urmat poteca cu banda albastra pe la Cascada Tamina ( 1120 m alt. ) pe care am vizitat-o cat s-a putut intra , Piatra Scrisa - Varful Pietrei Mari ( 1849 m alt. ) , apoi am coborat pe poteca marcata cu banda rosie la cabana ( o vizita de pranz ) si ne-am intors in circuit , pe drumul familial ( cu un scurt popas la Belvedere ), am ajuns la Dambul Morii din Valea Timisului ( 700 m alt . ) gara CFR Timisul de Jos . In varful Pietrei Mari ne-am intalnit cu alti colegi din tren care au facut invers drumetia iar la intoarcere grupurile s-au schimbat coborand dupa dorinta si putinta ! Timpul a fost cel mai bun de drumetie cu cer luminat si stralucitor , permitand vederi largi spre muntii inconjuratori : Bucegi , Baiului , Postavarul , Piatra Craiului , Iezer Papusa , Ciucas si Tara Barsei .
photos.app.goo.gl/EnryxXe1srxy7YEa9

Iata si varianta povestita de Mihai R:
Plecam 14 din Timișu de Sus. Prin pădure ploua din copaci dar vremea este bună si cu cat urcăm ni se arată toți munții mai apropiati sau mai indepartati. Ajungem pe rand pe varf unde grupul se sparge si plecam fiecare pe rutele alese... Eu aleg sa cobor spre 7 Scari. Stau de poze, ma hidratez la cascada si imi fac plinul cu apa energizata de cascada, iau o bere si pe la 16:41 la 300 de metri de gara din Timișu de Jos trece trenul pe langa mine (eu stiind ca ajunge aici pe la 16:50 :))
Mai vine un grup de patru si impreuna mergem spre Brasov cu R 3005 ca sa nu asteptam in frig trenul de 19:00.

photos.app.goo.gl/ucdbTAro47tnFrCE8

Eu am fost intr-o tura mai deosebita, (auto)invitata si acceptata in echipa formata de Bunicu (State Moldoveanu), Dan Petrescu si Valentin Scheip, intrigata de tinta lor, cabana de vinatoare, momentan functionind ca refugiu, spre Muntii Neamtului. Desi parea o destinatie cam de tura usoara, s-a dovedit suficient efortul cu bagaj greu si zapada mare si grea. Traseul urmat a fost de la Predeal, prin Polistoaca, drumul spre Susai, apoi pe drumul forestier pina in valea Azugii (nu pe poteca turistica TR), de unde am prins TR prin defrisarile nefericite bine cunoscute spre Lacul Gavan pina pe la 1550m altitudine unde se afla aceasta (fosta) casa de vinatoare. Am avut noroc ca am gasit ceva urme vechi de schiuri (probabil Radu Diaconescu, saptamina trecuta), cineva mai fusese si pe rachete, mai demult, dar foarte utile, in majoritate, s-au dovedit urmele de snowmobile care s-au cam 'jucat' pe acolo. A fost cald, a lipit putin zapada la urcare, s-a mai rupt... dar am reusit sa urcam din valea Azugii in cca 2h pina la tinta noastra. Am mai mers un pic in continuare, fara bagaje, si a doua zi am coborit pe acelasi drum. Zapada a fost altfel duminica, unde simbata fusese inghetata, sub brazi, acum se rupea, unde lipise 'la soare' cea curata, alba, acum se trecea ceva mai usor. A fost cald, soarele a fost mai mult filtrat de nori... dar am vazut ceea ce este caracteristic acestui traseu, peisaje cu muntii Bucegi, Piatra Mare, Postavaru, Neamtului. In afara de portiunea peste muchia Susaiului si o bucata scurta la urcare, la inceput, eu am folosit rachete de zapada, ceilalti au avut mai multe aventuri 'in gropi'. Eu am strimbat un bat de trekking la urcare, iar la coborire am 'reusit' o cadere destul de neplacuta in padure, unde s-a rupt zapada cu mine cu toate rachetele! si am reusit sa ma scol doar dupa ce m-am extras din 'hamul' rucsacului, dupa care a trebuit sa sap ca sa imi extrag un bat ascuns orizontal la cca 50-60cm in zapada! Am ajuns -cam la limita- la 3008, unde m-am intilnit la Sinaia cu Vali G si Lia.
photos.app.goo.gl/CUbL8n5Z7TKyaQ1g9

... va urma ...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 5 luni #3495 de MihaelaDobrin
Simbata 02.02.2019, in formatie de 23 persoane , coborim la Timisul de Jos si dupa cca 5 min de asteptare luam autobuzul (de Brasov) catre Dimbul Morii. Pe sus zapada mare, chiar si deasupra genunchilor dar s-a mers pe poteci bine batatorite de numerosii turisti brasoveni si de la noi. Soare generos, fara vint si vizibilitate buna ce a permis admirarea imprejurimilor si a muntilor , in departare.
photos.app.goo.gl/bZCWgXwqwo19pRMr8

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 5 luni #3498 de Ilinca
Ca aproape toata Floarea de Colt din tren, am urcat si eu in Piatra Mare sambata, varianta Tamina - Drumul familiar. Cateva poze pentru amintirea zilei 

photos.app.goo.gl/FpfUDgCn8wQLSiqdA

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria