Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 11-17 februarie 2019

acum 1 an 4 luni - acum 1 an 4 luni #3509 de angela
A mai trecut o saptamina si sfirsitul ei a venit cu vreme frumoasa, insorita, dar cu ceva zapada noua si vint.
A fost si o excursie organizata de Artemiza in Ciucas, la 2 zile (cabana Ciucas) si aplicatia de initiere alpina, organizata de Dan Vasilescu si colegii de la Clubul Alpin Roman la Busteni, la care am participat si noi cu o echipa. Vom avea deci impresii de impartasit, mai altfel decit de obicei - ceilalti am ramas sa mergem cu clasicul nostru 3001/3003 si sa ne bucuram de vreme si de aglomeratia CFR, inerenta unor asemenea zile frumoase.

Simbata, am mers spre valea Prahovei citiva, alaturi de cea mai mare parte a echipei de 'scolari'. A aparut si Virgil, pe care nu l-am mai vazut de mult si ii simtim lipsa... i-am si facut observatie ca nu ne convine ca s-a 'lenevit' si nu prea mai vine cu noi! Dar si-a scos pirleala, a fost cu o echipa mare in Baiului, pe traseul Azuga - Sorica - Dutca - valea Fetei - Busteni.
De aici am primit un prim album de la Svetlana:
photos.app.goo.gl/JovawppALABmCWoy5

A fost zapada noua, asa ca ritmul a fost mai lent, dar a fost cald si placut.
Cu aceeasi zapada ne-am luptat si noi, cu Mihaela I si Dan Petrescu, pe drumul Tunului pina la Clabucetul Taurului/Girbova. Am coborit la Predeal, pe urma facuta de alti citiva temerari, pe TA, evitind varianta cu muchia si Clabucet Plecare- Cocosul, prea umblata si aglomerata.
albumul meu:
photos.app.goo.gl/uMrXXhuifbUzrQvn9

Duminica am fost tot in Baiului, de data aceasta mai la sud, de la Posada/Florei la Piscul Ciinelui-Sinaia, cu Rodica G si Loredana D.
photos.app.goo.gl/HCVruR2vNaLaRJqw8

Raportul detaliat este al Loredanei:
photos.app.goo.gl/zLy6cyBHFWjaybjR9
Vremea s-a anuntat frumoasa duminica si cu mult soare, astfel incat, la propunerea Angelei V, am urcat, intr-un numeros grup de 3 persoane pe Baiului, pentru a ne bucura sus, pe creste, de lumina si cer senin.

S-a optat pentru partea sudica a Baiului, asa ca ne-am scoborat – trei drumete si un catel – la Posada, de unde am luat-o pe ocolitelea pentru a evita eventuale intalniri nedorite cu caini agresivi care sa se bata cu cainele nostsru, spre Florei.

Ne-am intalnit totusi pe peron cu cainele Zorro, care dupa ce s-a mirosit si zbarlit un pic cu Nius al nostru, ne-a parasit. Ne-am continuat asadar drumul tot in 3 oameni si-un caine, avansand viguros pe un teren fara zapada la inceput, dar si fara noroi. Adica pe noroi, dar inghetat. Atmosfera cumva de toamna tarzie.

Usor usor a inceput si zapada, foarte mica la inceput. Ajunsi pe creasta, stratul de zapada a crescut insa, dur de la vantul care batea aprig. Caci desi soarele a luminat in permanenta cu generozitate crestele, vantul a batut viguros, asa cum stie el s-o faca pe Baiului. M-am si uitat ca varfurile copacilor erau rupte pe distanta buna cel mai probabil de la vanturile ce or fi suierat pe acolo. Una peste alta, erau portiuni pe care se aluneca, asa ca am evitat traverseurile si am tinut linia crestelor.

Dupa pranz, pe portiunile mai expuse la soare zapada se muiase, dar nu punea probleme mari la mers.
Am coborat pe Piscul Cainelui, pe o zapada maricica si nitel cam moale, dar nu cat sa deranjeze sau sa te faca leoarca la picioare. Vantul s-a oprit dupa ce am intrat pe portiunea marginita de padure asa ca am avut o pauza de masa pe o vreme splendida.

Odata intrat in burta padurii, stratul de zapada s-a facut tot mai subtire si alunecos, iar pe ultima panta – portiunea abrupta – sub talpile noastre au cam ramas doar frunze si noroi. S-a alunecat zdravan asa ca am coborat cu mare grija, mai tinandu-ne de crengi, mai ocolind portiunile prea noroioase.
Drumul forestier era si el noroios si apatos, dar nu cat sa puna probleme.
Am ajuns la gara la timp, ba chiar cu o ora inainte de plecarea trenului, cat sa savuram un covrig cu gem la Sinaia si o cafea foarte proasta de la dozator.
Una peste alta, o tura foarte frumoasa.


De la Gabi A am primit un album din prima zi a excursiei in Ciucas
photos.app.goo.gl/iw7KvVE2EhDxE9wq9
Este prima zi cu valea Berii si varful Ciucas intr-o echipa mica
si unul din a doua zi:
cabana Ciucas Gropsoare si coborare pe la Muntele Rosu
photos.app.goo.gl/CsUZacNfptm2Zkkb8

Tot din Ciucas vine si raportul lui Mihai R:
Vremea buna se pare ca, continua. Am avut doua zile frumoase, cu soare dar ceva vant pe creste (in prima zi). Sambata dimineata de la Salvamont suntem avertizati de ceva posibile avalanse. Noi am fi vrut sa incercam Valea Teslei dar ni se spune ca este risc. Asa ca pornim din Pasul Bratocea spre varf cu ceva retineri. Dar vremea este buna si deja avem poteca batuta. Mai variem si traseul mergand mai pe sus pe culme. Ne intersectam si cu traseul de Tesla care e necalcat dar sus inghetat fara pericol de avalansa. Probabil cu echipament potrivit se putea face si Tesla fara probleme - rachete de zapada pentru partea de inceput si coltari/piolet pentru zona superioara. Ultima parte de ascensiune pana la varf este pe zapada tare spre inghetata, dar ne descurcam cu coltari si gherute.
A doua zi vremea a fost si mai buna si am parcurs in plimbare fara probleme Gropsoarele si Zaganu. Pe data viitoare Ciucas!

photos.app.goo.gl/CfduebLHJAUQcdtk6
photos.app.goo.gl/Z7knXmJJhmRKLNAk7

Si Rodica R are ceva de povestit din Ciucas:
flic.kr/s/aHsmvMrSG1
Un we pentru suflet fara performante sportive.
Doua zile senine cu soare si multa zapada cu timp pentru reverie si contemplarea naturii.
Traseul de duminica a pornit de la hotelul Ciucas la vf. Gropsoarele si inapoi La Rascruce cu coborare la
Muntele Rosu si Cheia prin Poiana Gropsoarele.


Avem si povestea de la Alice:
alicegherman.blogspo...hui-prin-ciucas.html

Si raportul lui Iura, tot din Ciucas:
Tura de iarna din Ciucas in acest an a beneficiat atat de o vreme buna cat si de zapada din belsug. Desi inalta cat un stat de om, zapada era intarita si a permis realizarea de ture variate care au acoperit (ca de obicei) cam intreg masivul. In prima zi, am ajuns la cabana pe Valea Berii si am urcat spre varf atat cat s-a putut in absenta unor mijloace tehnice. Duminica am urcat pe Gropsoare unde ne-am bucurat de o panorama de exceptie, iar de acolo am coborat agale pe culmea Muntele Rosu.
Iata si pozele:
photos.app.goo.gl/uKy6k3WNHzFoUZ546

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 4 luni #3510 de MihaelaDobrin
Simbata 16.02.2019- Azuga-Sorica-vf.Urechea-Dutca-Valea Fetii-Busteni.
Coborim 12 in Azuga si urcam pe Sorica, prin padurea incarcata de zapada. Zapada , proaspata, ajungea pina la genunchi, chiar si mai sus pe unele portiuni; in urcare catre vf. Urechea era zapada mai putina si intarita. La iesirea din padure vintul s-a intetit bine dar Andrei (cu care ne-am intilnit in urcare catre vf. Urechea ) ne-a spus ca mai devreme batea si mai tare de abia te puteai tine pe picioare. Nu am mai mers de ani buni pe Dutca, asa ca a fost o alegere binevenita. Soarele ne-a determinat sa ne protejam cu ochelari aproape toata ziua.
photos.app.goo.gl/9zonQwyLDURFJZvg6

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 4 luni #3513 de hoinar
Sub îndrumarea veteranilor de la Clubul Alpin Român - printre care Dan Vasilescu, Cezar Manea, Vali Peneş - participanţii la atelierul de iarnă organizat de CAR am exersat mersul cu colţarii, folosirea pioletului, căderea şi oprirea cu ajutorul pioletului, urcarea pe coardă cu ajutorul prusicelor şi tiblocurilor în zona limitrofă a refugiului Salvamont din Valea Spumoasă.A doua zi, ne-am bucurat de soarele de februarie şi vântul din munţii Baiului, exersând în continuare mersul cu colţarii şi pioletul pe zona de creastă Sorica-Urechea-Cazacu.


Mai multe imagini aici: photos.app.goo.gl/G3dMsNm7qVed4kyw8
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria