Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 26 februarie - 3 martie 2019

acum 7 luni 1 săptămână - acum 7 luni 1 săptămână #3529 de angela
Iar este luni si deschidem pagina de Cronica a saptaminii abia incheiate...
cu Loredana, care raporteaza din traseul de simbata:
Azuga, Sorica, Zamora, Busteni

photos.app.goo.gl/zU35SmMkUa7VXtFr8
Sase persoane si un catel ne-am pornit sambata spre Baiului, pe fundalul unei prognoze meteo nu foarte optimiste. Se anuntase ninsoare si vreme schimbatoare, predominant inchisa. Cu toate acestea erau ceva sperante ca soarele va iesi din nori macar cand si cand, asa ca ne-am gandit sa il cautam pe Baiului.
Am coborat asadar la Azuga de unde am urcat pe Sorica, pe o zapada proaspat ninsa. Pe masura ce urcam, zapada devenea tot mai mare, dar buna de mers, si cu urme facute in fata noastra. Strat nu foarte mare de nea – cam pana la jumatatea gambei- peste care se asternuse unul nou, de vreo 5 cm de zapada proaspata, pracit.
Odata iesiti din padure, ne-a intampinat ceata. Bucegii n-au fost vizibili, drumul insa se asternea cu o vizibilitate de 50-100 de metri in fata noastra, spre Zamora.
Am mers pe vreme amestecata. Ceata dar fara vant pe primele portiuni, vant biciuitor si ceva soare spre jumatatea a doua a drumului. Cand si cand in stratul de nori se rupeau ferestre si ne ofereau vedere spre releul Costila.
Zapada tare, buna de mers, intarita spre inghetata pe alocuri. Pe traverseuri a fost un pic mai complicat, in sensul in care pe pantele mai inclinate riscai sa o iei la vale daca nu esti atent caci zapada era foarte tare si pe alocuri se aluneca. Eu una mi-am pus gherutele ca sa nu am emotii. A fost si o portiune, pe ultimul traverseu, unde zapada noua se cam desfacea in placi. Am trecut repede si n-am avut surpize.
Cum de la Zamora incolo se parea ca nu mai sunt urme si riscau sa vina iarasi valatuci grosi de ceata, am coborat spre Busteni. Odata intrati pe drumul forestier, spre stana, vantul s-a oprit de tot si s-a mers in regim de plimbare.
Zapada incepea sa se inmoaie dar nu cat sa balteasca si nici cat sa aluneci prin noroaie.
Am ajuns cu bine la Busteni cu o ora inainte de plecarea trenului de 5.27

Nu ramine mai prejos nici Vali G, el a fost impreuna cu Cristi G intr-o tura alpina:
02.03.2019,Albișoara Turnurilor, Valea Seacă a Caraimanului
photos.app.goo.gl/stdYYgAeRrAscCdM8

Am primit și bomboane să dau fetelor de Mărțișor, în tren, numai să fac și eu ceva ! O tură dedicată familiei trebuia să fie cea de astăzi.
Am luat doar bețele și pioletul pentru a mai exersa căderea și oprirea cu pioletul. Cristi mi-a văzut pioletul și m-a intrebat dacă nu merg cu el; Doamne și cât de mult îmi doresc să fiu în tovărășia lui ! Blazat, recunosc că nu am colțarii, iar ziua este dedicată familiei. Brândușa, soția lui Cristi, citindu-mi dorința ascunsă, spune că are colțarii și mi-i oferă pentru tură. A urmat o negociere scurtă între Cristi și Puștoaica mea și gata: am liber, dar cu părere de rău. Ne-am pus colțarii în punctul de belvedere, înainte de a intra pe partea sudică a Văii Albe, spre La verdeață. Un tânăr, Rică parcă, care era pe același traseu nu și-a pus colțarii, ba chiar se mira de ce facem, dar dupa câțiva pași a fost nevoit să se chinuie să-și pună colțarii pe un teren ostil.
Ajunși La verdeață pe la ora 11.20, facem o mică pauză, după care intrăm pe Albișoara Turnurilor, albișoară pe care Cristi ne-a mai fost călăuză mie, lui Marius și Moniq, într-o toamnă. photos.app.goo.gl/bXp136JuDBzvZPRa9 . Este un strat proaspăt de zăpada în zonele unde s-a scurs de pe pantele înclinate și înghețate.
Intrarea în vale este înghețată, dar sub îndrumarea și unul din pioleții lui Cristi, pe la ora 13,45 ajungem în strunga Turnurilor.
În decursul ascensiunii, privind în sus, ceața și norii, într-un dans amagitor și amețitor, precum o dansatoare înfierbântată, ne dezgoleau pentru scurt timp Turnurile, iar vis a vis Fisura albastră și creasta Văii Albe. Cristi îmi tot preciza denumirile locurilor, dar eu tot aiurea cred că le denumesc, așa că vă recomand blogul lui mersintins.wordpress.com/ , pentru acuratețea toponimiei locale. Cu privirile hulpave după goliciunile scăpate ceții, manânc un măr, timp în care Cristi tatonează zăpada pentru trecerea în Valea Seacă a Caraimanului, un traseu greu de intuit, fără amintiri proaspete. Neașteptat de repede ieșim în Seaca Caraimanului, în apropiere de Țancul Uriașului. Coborâm precauți, cu spatele, în zonele cu zăpadă înghețată, apoi panta și zăpada devin relaxante și ne permit să ajungem, pe la pârtia Calinderu, pe la ora 17.00 în gara Bușteni, unde intălnim alți Floristi. Urcam in personalul 3008, de la ora 17.27, în care deja sunt colegii nostri care se întorc din Postăvaru. La Comarnic altă ... trupă urcă. Ne povestim impresiile și nu realizăm că facem peste 3 ore pentru 100 km distanță.


Iura a fost si este si el la datorie (pe munte si la raport):
Valea Cainelui - Gagu
O noua tura in Baiului cu o prima jumatate de zi insorita si o a doua neguroasa. Am urcat pe firul vaii Cainelui acoperita cu zapada adanca dar intarita, admirand copacii acoperiti cu chiciura. Iesirea din vale pe Piciorul Cainelui am facut-o pe marcaj forestier, pana sa se termine padurea, atingand creasta in amonte de stana. Intentia noastra de a cobori pe la refugiul Florei a fost zadarnicita de un val de negura care ne-a intampinat pe varful Mierlei reducand vizibilitatea la mai putin de 10 metri. In aceste conditii singura solutie de retragere a fost Piciorul Gagului, pe care nu exista risc de ratacire pe ceata. Am coborat pe culmea principala (evitand traseul spre Sinaia din cauza placilor de zapada intarita), iesind in final in DN1 la Izvorul Rece, de unde ne-a luat un maxi-taxi pana la Comarnic. In asteptarea trenului, inchiderea turei s-a facut la cofetarie.
photos.app.goo.gl/ZKgU5samYeQUddGQ9

Tot de saptamina asta, mai avem:
Pe Arges de la Ordoreanu la Ogrezeni - de joi, in organizarea Lianei M.
photos.app.goo.gl/A3Jn7A8KQDUrzQ2YA
varianta mea,

si varianta de la Ion H:
photos.app.goo.gl/F4z62hMMFJokkHWp6

urmeaza apoi raportul meu din Albescu- Leaota cu grupul Bunicului (am avut onoarea sa fiu invitata in acest loc, de care eram tare curioasa, chiar cu ocazie - pe 1 martie fiind ziua Bunicului-la multi ani!):
photos.app.goo.gl/xGdJQkGkwzBA1Sgb9

Anca V a fost in:
Postăvaru (prin Valea Lamba) -Brașov (Pietrele lui Solomon)
photos.app.goo.gl/m6LYnDMd2zcqgGqYA
Am urcat 13 persoane prin Valea Lamba pâna la Poiana Ruia. Zăpada mare acoperise poteca, așa că Mihai, Gabi, Marian și Mitică (cred că toți) au făcut potecă. Din Poiana Ruia Mihai a plecat singur pe traseu prin Crucurul Mare către Brașov, restul am coborât pe la Pietrele lui Solomon.

Svetlana raporteaza de la Piatra singuratica/Hasmas cu Arhiva de geografie.
photos.app.goo.gl/2jbPcWJgw4ig89Xx7

Mihai R. ne-a trimis si el raportul sau:
Timisu de Jos - V. Lamba - Poiana Ruia - Crucurul Mare - Poiana Stechil - Saua Tampei - Brasov 2-03-2019
Se anunta vreme variabila spre rea, iar din tren Bucegii si Baiului par destul de acoperiti de nori si ceata. 13 ne hotaram sa mergem in Postavaru. Din Timisu de Jos urcam pe V. Lamba. Cu cat urcam creste si stratul de zapada, in unele locuri ajungand chiar pana la genunchi. In Poiana Ruia ne intampina un vant rece si varful este complet acoperit asa ca hotaram sa coboram spre Brasov. Eu am ales varianta de pe Crucurul Mare-Poiana Stechil-Saua Tampa, ceilalti au mers spre Pietrele lui Solomon. Brasovul ne-a intampinat insorit si cu totii am prins trenul de 16:25.
photos.app.goo.gl/LTnVHWFrWvPTHLiW7

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Octombrie 2019
07 Octombrie 2019
02 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria