Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 4- 10 martie 2019

acum 7 luni 4 zile - acum 7 luni 2 ore #3540 de angela
A venit primavara si ceva zile calde, dar mofturoase - deh, babele... ceva floricele, mai mult in zonele joase, mult vint, zapada se inmoaie si se fac gauri imense in ea, cind se rupe urma.
este vreme si de iesire 'la iarba verde', inca nu e prea verde :) dar macar a fost uscat si a permis intrarea off-road si pentru biciclisti... de bine de rau, daca tot ne-am facut si grup de ciclism.

Dar sa incepem cu inceputul.
De 8 martie -vineri- am plecat la vinatoare... de floricele, in baiul sudic, impreuna cu citiva prieteni. Cu 3003, in care m-am intilnit cu dl Tacutu si Andrei care au mers spre Plesuva, si cu Mioara... dar nu stiu incotro mergea. Pe ceilalti doi i-am reintilnit pe peronul haltei Posada, la coborire.

Traseul 'meu' a fost Posada - stina Conciu - sub Razoare - Doamnele-Tituleni - obirsia vaii Floreiului - Batriioara - valea Floreiului - Posada. A fost f cald, ceva vint din nord, zapada mai putina sau ceva mai multa, de primavara, ceva noroi. dar am reusist sa gasim macar citeva exemplare din florile dorite- citeva brinduse pe urcare, ghiocei in zona de ocolire a vaii Florei, maseaua ciutei alba pentru care am facut tot drumul pina spre Batriioara si chiar si tulichina lupului (Daphne mezereum). Desigur podbalul si captalanul nu le-am mai pus, ele erau prezente deja de jos din valea Prahovei.
photos.app.goo.gl/nhiMM565Qd7Tqywu6

Simbata a fost ziua turei de ciclism, cu initiatori Vali C si Diana.
Tinta declarata initial a fost Cernica, si pe urma... nu am stat foarte mult pe ginduri si am petrecut o zi calda si frumoasa in natura si pe roti. Pentru inceput de sezon, n-a fost rau :) Circuitul nostru a fost Cora Pantelimon - manastirea Cernica - padurea si baltile - Cernica - Tanganu - Fundeni - Vadu Anei - Branesti - retur prin padurea Cernica - manastirea Cernica - Cora P. sa fi fost vreo 52-53km, dupa unii autori :) La care am adaugat fiecare dupa posibilitati drumul de acasa si spre casa de la punctul de intilnire. In cazul meu, in afara de drumurile cu metroul, am mai pus vreo 20 km la total.
Albumul meu ciclist: photos.app.goo.gl/evrEcmHj3vvR7H926

Dar, asta este doar introducerea, pentru ca fotoamatori au fost destui! (lista de participare a cuprins nume 'faimoase': Diana, Vali C, Iura, Emil, Oana, Mihai C, Cristi- prieten cu Mihai)

Raportul lui Iura: BALTILE TANGANULUI
Sambata s-a deschis sezonul de biking off road la Floarea de Colt. Intr-o echipa de opt am explorat pe indelete cu numeroase pauze de poze baltile din Padurea Cernica apoi am pedalat spre Tanganu - Fundeni. Pauza de masa s-a facut pe malul baltilor Pasarea la Vadul Anei. Din Branesti am reintrat in padurea Cernica pe care am parcurs-o de la vest la est iesind in fata manastirii. Singurii vestitori ai primaverii in padure sunt viorelele si brebeneii, leurda, care abia a strapuns frunzele moarte precum si lintita verde de pe lacuri.
photos.app.goo.gl/M9gnQZkdWWBobFDx7

Iata si ce ne-a trimis Emil:
Prima tura cu bicla, alaturi de Floare de Colt. Ne-am intalnit la Cora Pantelimon, de aici am mers in Comuna Pantelimon apoi spre Cernica. Am intrat in padure, pe traseu off-road, am mers pe poteci, pe langa balti, apoi am iesit pe DJ301, spre comuna Tanganu. De aici am continuat spre Fundeni, apoi am facut o pauza la lacul Pasarea, dupa care am continuat pe DJ100 spre Vadu Anei (comuna Branesti)-Branesti si din nou prin padure pana la Cernica si comuna Pantelimon, punctul final al excursiei fiind la Cora Pantelimon. Traseul a fost de 53 km, plus drumul de acasa pana la locul de intalnire si retur (care a diferit, de la caz la caz). Echipa vesela a fost compusa din 8 biciclisti si anume: Angela, Vali Cozea, Diana, Oana, Mihai Cotarcea, Cristi, Iura și subsemnatul.


Traseul a fost pe ruta: Bucuresti-Pantelimon-Cernica-Tanganu-Fundeni-Branesti-Cernica-Pantelimon-Bucuresti.
Pozele, plus cateva comentarii, se gasesc pe GooglePhoto: photos.app.goo.gl/e68xm8sjbtSHjWaV7

Si avem un album si de la Diana: www.flickr.com/photo...ts/72157707371224025

Loredana este prima care raporteaza din turele de simbata.
photos.app.goo.gl/xqvDrTVtW6mxEgr69
Busteni, Munticelu, Diham, Leuca Mica, Grecu, Azuga
Sambata, zi cu prognoza amestecata. Meteorologii anuntasera (cel putin pe site-ul unde m-am uitat eu) probabilitate mare de ploaie, cer noros etc. Am zis insa ca si meteorologii se mai inseala si ca merita totusi pornit la un drum mai lungut - Munticelu - Diham si retur pe unde or permite vremea si timpul.
Am pornit asadar la drum, din Busteni, trei persoane. Initial, in "gasca" mai numeroasa caci pe o portiune de traseu am mers alaturi de alte doua grupuri. Ne-am bifurcat acolo unde cararea se bifurca spre refugiul Costila.
De unde am pornit pe primavara, cu ghiocei in curtile oamenilor din Busteni, la scurta vreme dupa ce am intrat in padure a inceput zapada. Cam moale de la vremea calda, dar totusi inca buna de mers.
Desi se anuntase ploaie/lapovita, am avut parte de cer preponderent senin si soare, o frumusete de vreme, sa tot mergi. Cu grija insa. Pe alocuri, zapada muiata sub caldura ceda sub picior si erau portiuni unde m-am afundat pana la sold. De altfel, indicatorul de la rascrucea din Pichetu Rosu era ingropat zdravan sub straturile de omat.
Multi copaci proaspat cazuti pe drum de la Pichetu Rosu incolo, inclusiv copacei tineri. Nu imi dau seama daca de la vant sau de la prea multa zapada care i-a incarcat.
Am ajuns la Diham pe la doua fara un pic si am plecat de acolo pe la 2.30, pe soare. Am estimat ca timpul ne permite o intoarcere mai lunguta decat Conducta, asa ca am optat pentru Leuca Mica, Grecu, Azuga.
Zapada maricica si flescaita bine de acum de la soarele puternic si vremea calda. S-a inaintat asadar mai greut, dar fara probleme. In varf, pe Grecu, vizibilitate foarte buna, ne-am bucurat de panorama splendida. Ne-am continuat apoi drumul in pas alert - dar nu in fuga - si am ajuns in gara cu vreo 20 de minute inainte de plecarea trenului. Un tren care a venit destul de gol, astfel incat ne-am asezat confortabil, fara stresul vanarii unui loc.
Una peste alta, o tura frumoasa cu soare, aer curat, vreme buna si dispozitie pe masura.


Din aceeasi echipa a facut parte si Rodica R:
" O plimbare la sfarşit de iarnă pe brâul de jos al Bucegilor împreună cu Lia şi Loredana." Munticelu
flic.kr/s/aHsmaFUK1n

Svetlana a fost la schi, la Sinaia:
photos.app.goo.gl/tKsPc2RLhi1X8ai48

Dumitra a fost la Diham in excursia organizata de Mitica:
Predeal-Muchia Leucii-Saua Baiului-Cab.Diham Cab.Poiana Izvoarelor-Gura Dihamului-Busteni
photos.app.goo.gl/rpFbo53qmVFp6qwz6

Si Mihai R a fost
La Diham de 8 martie. Bușteni-Refug.Coștila-Gălbenele secundar-Gălbenele principal-Munticelu-Diham-Coama Grecu-Azuga
photos.app.goo.gl/bCFYLdiaPX9Eyv5t8
Urcam pe Munticelu din Busteni si spre refugiul Coștila. La refugiu e vreme de plaja. :) Mergem pe Galbenele Secundar. Zapada este stabila si lipicioasa. Vremea este foarte buna, nu bate deloc vantul. Sus inainte de trecerea in firul principal al vaii e necesar sa folosim cordelina pentru siguranta. Urmeaza coborarea pe panta accentuata a firului principal al Galbenelelor. Pentru mine e prima data cand fac asa ceva, sunt incordat (cu mana stransa pe piolet). Coborarea este cu spatele (cu fata spre zapada) exact cum nu imi place pentru ca nu vad unde pun piciorul. Usor ma obisnuiesc sa caut urmatorul pas privind printre picioare (deci oarecum cu capul in jos:)). Miscarile incep sa devina mai sigure dar trebuie mare, mare atentie la fiecare pas si multa rabdare. Vremea a tinut cu noi aici pe firele vaii. Un vant mai puternic ne-ar fi putut dezechilibra. Ajungem la R Coștila, facem o pauza de sandwich si pornim pe lungul Munticel, spre Diham. In Poiana Coștilei o scurta pauza foto si de hidratare. Au aparut deja culorile apusului pe cer. La Pichet ajungem cand deja este intuneric beznă. In jurul orei 20:10 suntem la Diham. Mai tarziu coboram si la dans.
Duminica bate un vant napraznic mai ales in zonele mai deschise (de exemplu La Cleste). Orice idee de platou prin Malaesti este spulberata. Probabil sus trebuie mers taras ca sa nu te zboare vantul. Vizibilitatea este insa buna, si de pe Grecu admiram muntii. De abia dupa Coama Grecu in jos suntem la adapost de vant. Luam 3006 la 14:02 din Azuga.


iata si un raport de la Anca V:
Diham 9-10.03.2019 (urcare prin Leuca, coborâre prin Munticelu)
photos.app.goo.gl/yt47HkrLBWKcmUbYA

raporteaza si Artemiza:
Iata-ne dupa Dragobete din nou la cabana Diham la 3 zile : 08 /10 8 Martie 2019 . A fost o intalnire intre membrii Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti si Amicii Brasoveni. De vineri am fost destul de putini la trenul 3001, cei mai multi au venit mai tarziu cu Basarab sau a doua zi . Din Predeal avand bagaje mai grele pentru 3 zile , am urmat soseaua spre Paraul Rece iar de la locul cunoscut de ,,Cracanel ", am ajuns foarte usor la cab. Diham . Ne-am cazat si grupul nostru : Marian S, Aurelia S, Camelia A , Magda M ,Nelu Z , Octavian I si subsemnata Artemiza C am plecat in prima drumetie spre cabana Malaiesti pe poteca marcata cu cruce albastra , prin Valea Glajeriei , am admirat Valea Malaiesti si versantul nordic al Muntilor Bucegi , intr-un cadru alpin spectaculos dupa care intorsi la cazare , am participat la petrecerea de 8 Martie intre grupurile prezente . A doua zi dupa micul dejun am plecat in drumetie in alta formatie spre Poiana Izvoarelor , seara iar distractie ( de data aceasta sala de petrecere fiind plina si cu colegii care au venit doar la doua zile ) . De remarcat DJ Dumitru Stefan , care a intampinat toate fetele de la cele trei locatii : Bucuresti , Ploiesti , Brasov cu cate trei lalele in semn de respect si recunostinta , iar Mitica Lepadatu cel mai nou membru al clubului, ne-a impartit ciocalate si alte bunatati !Ne-am distrat si a doua seara pana tarziu in noapte , iar a treia zi ne-am intors fiecare pe alte poteci , ramanand in suflet cu amintiri din cele mai placute .
photos.app.goo.gl/avaQzoa67sr7vK2a9

Tot de la Emil mai avem
albumul cu tura de duminica trecuta, 10 martie, la Clabucetul Taurului.

Ruta a fost urmatoarea: Predeal-Muchia Susai-Clabucet Plecare (1456 m)-Cabana Garbova (1320 m)-Clabucetul Taurului (1520 m)-Drumul Tunului-Azuga.

Pozele, plus cateva comentarii, se gasesc in GooglePhoto:
photos.app.goo.gl/jnvsncbGzVVE52b16
O tura foarte frumoasa, duminica, pe Clabucetul Taurului (1520). Ruta a fost clasica, de la Predeal am luat-o spre Susai, apoi pe muchia Susai pana la Clabucet Plecare (1456 m). De aici am ajuns la cabana Garbova (1320 m), unde am constatat ca un ceai a ajus la.....tineti-va bine, 7 lei.....si apoi am urcat pe varful Clabucetul Taurului. Coborarea spre Azuga a fost pe Drumul Tunului. Vremea a fost foarte buna, zapada perfecta, nici prea tare, nici prea apoasa. Grupul vesel, a fost alcatuit din Noni, Alina, subsemnatul, Cornel si Dana, ultimii doi pentru prima oara intr-o tura alaturi de Floare de Colt !

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 7 luni 3 zile #3543 de hoinar
De la Buşteni la Diham pe un drum puţin ocolit... Întrucât buletinul nivo nu a fost foarte încurajator pentru sâmbătă am evitat zonele înalte şi însorite cu zăpadă potenţial instabilă şi ne-am îndreptat spre refugiul Coştila alături de colegii care aveau gânduri de căţărare. Noi 4 - Moniq, Vali, Mihai, Marius - ne-am abătut spre valea Gălbenele traversând cu grijă pantele înclinate cu zăpadă înmuiată de căldură (unde copacii din aval ne-au dat curaj şi oferit susţinere). Am urcat destul de repede pe firul secundar al văii pe o zăpadă bună pentru bătut urme în cca o oră. Întoarcerea, cu atenţie, ne-a luat mai mult timp. Am coborât în firul principal al văii pe hornul care se lasă din Strunga Colţilor şi mai departe, încet, până înapoi la refugiu. Plimbarea pe poteca Munticelului până la destinaţie ne-a luat mai bine de două ore jumătate aşa că am ajuns la Diham pe întuneric, în lumina palidă a Carului Mare, în toiul petrecerii :-)

photos.app.goo.gl/E7xDLzFqwBg8vKiR6

Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 6 luni 3 săptămâni #3556 de hoinar
Întoarcerea de la Diham ne-am gândit să fie scurtă, să ajungem mai repede acasă :-) Dimineaţa a fost întunecată dar vântul puternic a început să pună norii în mişcare, lumina şi conformaţia norilor schimbându-se de la minut la minut. Am mers peste Leuca-Grecu şi-am coborât în Azuga. Panorama asupra Bucegilor a fost impresionantă, cu o atmosferă f clară şi vizibilitate până departe, singurul lucru care nu s-a potrivit f bine în imagini fiind pădurea golaşă, fără frunze, fără zăpadă, chinuită fără încetare de vânt...

photos.app.goo.gl/9dfjmkv7Cfss3BsH8

Creasta Balaurului, în plan apropiat, se suprapune peste Acele şi Creasta Morarului

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria