Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 15-21 aprilie 2019

acum 5 luni 3 săptămâni - acum 5 luni 3 săptămâni #3591 de angela
Desi este partea a doua a lunii aprilie, si vremea Sarbatorilor Pascale/Florii - parca este prea frig, dupa ce am avut o primavara prea grabita initial.
dar... in vremea schimbatoare de aprilie, avem totusi planuri si excursii de raportat.

Vineri am fost 4 pe dealurile Brezei. Cu Mihai R, Minela si Coca am urcat din halta Breaza Nord (Gura Beliei) prin Poiana Lazului, la punctul La Pietris si Liziera de Pini (acces prin valea Caruntei), ca sa coborim pe marcajul TR Ecotrekker la lacul 'cu salamandre' si Fagul Printesei, izlazul Surdesti, ca sa ne intoarcem la Breaza prin Valea Tirsei, pe linga plantatia de meri Borungoci, si peste deal la Ograda, pe sub dealul Gurga. Am avut parte de noroi, mai rau unde nu ne-am asteptat, de vreme destul de placuta pina cind s-a burzuluit rau, si ceva ploi, dintre care doar una semnificativa. Cit am stat la gara, asteptind trenul, s-a luminat frumos si a venit si soarele.
photos.app.goo.gl/ydPBQd1mJ9ToGusn8

Albumul/raportul lui Mihai R a sosit si el:
Pentru că în week-end am fugit la RUNBI10k, am ieșit la o tură pe dealuri vineri.
Am făcut un frumos traseu pe dealuri, cu pomi deja înverziți și înfloriți, poienițe, o coamă cu pini, un copac secular, o albie de râu, sate printre dealuri și câteva rafale de ploaie după amiază. Le mulțumesc pentru acest traseu celor trei companioane ale mele din tură - Angela, Coca, Minela (care probabil au mers de multe ori pe acest frumos traseu)! Am luat spre casă Regio 3008, la 16:07.


photos.app.goo.gl/emRNHz81C2dbnVvKA

Simbata pe 3001 am fost putini, dar o trupa serioasa era cu Emil in marea traversare de la Traisteni la Azuga, despre care vom 'auzi' cit de curind. Altii erau in Fagaras cu Artemiza, la 2 zile.

O parte am coborit la Sinaia, Andrei si Petrut cu tinta Valea Pelesului, si 4, cu Cristi, Brindusa si Loredana spre 'Vinturis'... o denumire pe care eu una din start am considerat-o 'generica'. Nu mi-a fost calr ce idee era, initial am crezut ca pe vale de jos...(ar fi trebuit sa coborim insa in halta pentru asta), ca altfel nu prea ai cum sa ajungi la vreo cascada (nu cred ca la cea mare oricum!) la vremea asta... Poteca sub Coltii lui Barbes nu este pentru acest sezon, iar brina de sus, prin Virful cu Dor nu este nici ea circulabila. A nins vineri, posibil si noaptea spre simbata, un praf nou de zapada este peste tot in zona inalta, pe ambele parti ale vaii Prahovei. Sus mai este si zapada veche destula, in Valea Dorului se mai schiaza.
Am pornit pe un fel de lapovita, apoi a fost si mazariche, dar am avut noroc ca nu era totusi de prea multa udeala. ca pe drum, pe urcare inca ne intrebam pina unde vom ajunge... Am zis sa incercam macar pina la Cota 1400 si mai vedem de acolo. Am urcat pe BR, la cota era frig si ne-a luat in primire si un vint 'de vest' (am apreciat eu), adica din fata! In padure am fost aparati, asa ca, dupa ce ne-am mai imbracat, caciuli, manusi. Am ales sa continuam tot prin padure in sus spre Vf cu Dor pe drumul de iarna, mai ferit de vint pina cind se intilnesc variantele.
Desi s-au mai 'negociat' si alte variante, eu le-am cam 'taiat aripile' ca nu m-am simtit in stare sa merg pe platou/ Furnica... era prea iarna. Am mers totusi, unii cu mai putin chef :) spre Curmatura Vf cu Dor si sub virf pina aproape de baba aferenta. Stratul de zapada veche era destul de compact, pe alocuri chiar consistent, dupa cum o asezase vintul se repartizase si stratul nou. Apoi ne-am cam saturat de iarna si am coborit, cu variatiuni de traseu... tot spre Sinaia, luind drumul de vara de data aceasta (rasplatiti cu o intilnire cu o vulpe), schitul, culmea si Stincile Sf Ana.
photos.app.goo.gl/jkE9nrczHdhKzNbY6

Si Loredana are un raport complet, dupa cum ne-a obisnuit:

Patru persoane am coborat sambata dimineata dintr-un vagon aproape gol intr-o Sinaie acoperita de nori grei. Din negrul lor se cerneau peste noi stropi reci de ploaie lapovitoasa. Ploaie care s-a transformat curand in mazariche.
Deloc descurajati de vremea cainoasa care ne-a intampinat in conditiile in care meteorologii anuntasera o zi cu relativ mult soare, ne-am pornit spre cota 1400, de unde intentionam sa o luam apoi in sus, spre si pe Vanturis.
Increderea ne-a fost rasplatita caci ploaia, respectiv mazarichea, s-au oprit in scurt timp si am intrat pe traseu pe vreme frumoasa. Cu soare din belsug.
La ceva vreme dupa ce am intrat in padure, pe traseul propriuzis (cel amenajat acum pentru biciclete), au inceput sa apara pe rand leurda, ghiocei, captalan, viorele si.. .zapada.
Pe zapada micuta am ajuns la 1400 si pe frig. Plus ceva vant. Plus noroi. Multicel. Eu una am tras o tranta zdravana alunecand.
De la 1400 am luat-o inspre Varful cu Dor, renuntand la ideea de merge pe Vanturis, caci stratul de zapada era destul de gros si pe alocuri inghetat tun. Am mers cu grija mare pe unele portiuni, sa nu alunecam. Zapada, desi inghetata, era atat de mare ca la un momentat una dintre noi a intrat cu un picior in ea pana la sold.
Am ajuns in saua Varfului cu Dor de unde am continuat pe vant aprig si zapada foarte tare, usor alunecoasa sa urcam spre baba. Daca mergeai insa pasind intr-o parte, sa spargi zapada cu cantul bocancului, mergea.
Am petrecut sus cateva minute bune, la ceva poze si admirat peisaj pentru a o lua apoi la vale, spre partia de schi, pe o vreme care se tot lumina. Soarele a iesit generos incalzindu-ne dupa frigul tras pe platou si am coborat, pana la 1400 pe o vreme splendida. A, am intalnit si o vulpe in drum care ne-a asteptat cumintica sa-i facem poza.
De la 1400 ne-am indreptat spre Sinaia pe ruta Schitul Sf. Ana, de unde ne-am abatut, prin padure, spre peretele de escalada. Dupa un nou popas la poalele stancilor, am luat-o agale spre Sinaia. S-a mers bine, dar cu grija, caci pe portiunile foarte inclinate trebuia grija mare sa nu aluneci pe frunze sau pe conurile de brad.
Una peste alta, o tura pe cinste.

photos.app.goo.gl/wNu7PKFhCpLv6LYVA

Un grup venit cu 3003 a fost pe Piciorul Ciinelui. Raporteaza Radu A:
Noi am fost pe Piciorul Cainelui. La noi nu a plouat deloc - doar cativa fulgi de zapada:

kermit.go.ro/caine-apr19.tar
kermit.go.ro/radu/caine-apr19/index.htm
Am ajuns pana la stana de sus pe culme. De acolo ne-am intors caci am fost cu trenul de Basarab si am mers incet.

Iura raporteaza primul din excursia de traversare de la Traisteni la Azuga:
Cu cateva saptamani in urma postam un album de tura in sudul Baiului pe care il intitulam "Ultima tura de iarna", deoarece atunci ne aflam deja la anotimpul branduselor si era de asteptat ca bocancii de zapada sa fie unsi din abundenta cu crema de galbenele si pusi la pastrare pe pana la urmatorul sezon in fundul camarii. Surprinzator insa, ca niciodata, primavara glaciala de la munte din acest an a facut ca anotimpul alb sa se prelungeasca astfel incat in 20 aprilie ne-am gasit intr-un decor hivernal 100% spargand zapada si infruntand vantul inghetat la altitudini relativ joase (1600m). Planificata si executata in alti ani ca o tura de primavara, traversarea crestei Baiului din valea Doftanei in valea Prahovei peste plaiul Patru - Orjogoaia si varful Cazacu a fost in acest an o tura de iarna autentica. Peisajul, potentat de buluceala dramatica a norilor cu alternante rapide intre negura si senin pe fondul unui vant dinspre nord care nu a slabit nici o clipita a fost unul mirific, mai ales in zona varfului lui Petru. Creasta Patru Orjogoaia care face legatura dintre culmile Baiului si Neamtului este unul din putinele locuri din zona vaii Prahovei in care rotind privirea esti inconjurat de varfuri in toate punctele cardinale. Traversarea s-a facut pe traseul marcat cu cruce rosie care incepe la 3 km nord de Traisteni, vel mai inalt punct al traseului fiind pe varful Cazacu (1753m) de unde am coborat rapid si comod in Azuga pe partia de schi, acoperita de zapada aproape pana jos. O parte din echipa a poposit la cabanuta de la capatul telegondolei unde s-a ospatat cu ciorba calda si a coborat pe Sorica. Durata traseului a fost de 7 ore de mers. Multumesc pe aceasta cale lui Emil pentru organizarea impecabila a turei inclusiv transportul expeditiv cu microbuzul de la gara Campina astfel incat la ora 8 eram deja la intrarea in traseu. Albumul:
photos.app.goo.gl/Bv4eEM8saCoukx5Z6

Iata si varianta Svetlanei:
Condusi, din umbra, de Emil Georgescu, infruntind vitregiile sfirsitului de iarna, am razbit pe Culmea Piatra Orjogoaia, Vf Cazacu din Traisteni Pina in Azuga. Am fost in plutonul codas alaturi de conducator, Diana, Sorina, Cantemir si Vali.

photos.app.goo.gl/W26VwS9d7zFzdB6S8

A sosit si raportul organizatorului, Emil:

Ruta a fost urmatoarea
: Valea Doftanei-Plaiul Orjogoaia-varful Orjogoaia (1447 m)-Lacul Orjogoaia (1485 m)-culmea Petru-Orjogoaia-varful Cazacu (1753 m)-culmea Urechea-cabana "Popasul Uriasilor"-culmea Sorica-Azuga.

Pozele, plus cateva comentarii, se gasesc in GooglePhoto:
photos.app.goo.gl/LbZd8AYmqptxx7Yd8

Urmatorul album, in ordinea sosirii a venit de la Diana:
www.flickr.com/photo...s/72157680020326798/

si inca un set, de la Rodica R:
www.flickr.com/photo...ms/72157706669597131

Artemiza relateaza de la Sarbatoarea ,,Floriilor"la Sambata de Sus cu drumetii in m-tii Fagaras 20 /21 aprilie 2019 :
Iata ca un grup de 34 membrii ai Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti , dar si simpatizanti am participat la o excursie cu autocarul organizata la Sambata de Sus . Am pornit din Bucuresti spre Valea Prahovei-Predeal - Zarnesti -Valea Marului-Sinca Veche -Sercaita - Sambata de Sus . Ajunsi la destinatie ne-am cazat la doua locatii apropiate : Pens. Caprioara si Hotel Academia, dupa care am si plecat in drumetie urmand poteca marcata cu triunghi rosu de-a lungul Vaii Sambata spre cab. Valea Sambetei situata la 1401 m alt. pe versantul nordic al Muntilor Fagaras , sub Muchia Dragusului. Cerul a fost senin, asa ca Fereastra Mare a Fagarasului am admirat-o cu mult timp inainte de a ajunge la cabana. Tot traseul era plin de montaniarzi mici si mari , admirand pajisti intinse de flori ,unii erau echipati pentru a urca in Fereastra , Dupa o ciorba calda la cabana , sapte dintre noi am urcat pieptis spre Chilia P. Arsenie Boca aflata la 1600 m alt. iar trei montaniarzi au ajuns cu bine la Fereastra Mica. La intoarcere ne-am impartasit impresiile la Pens. Caprioara cu o cina gustoasa , am dansat si ne-am distrat de minune. A doua zi cu cativa dintre noi , am sarbatorit Pastele catolic , apoi am participat la slujba de ,,Florii " la M-rea Brancoveanu ,am facut drumetii spre izvorul Parintelui A. Boca din apropiere si la Pastravaria din Valea Sambetei , oprindu-ne la un pranz cu saramura de peste si alte bunatati. La ora 16,00 ne-am urcat in autocar , am ajuns cu bine in Bucuresti ( ora 20,10 . )
photos.app.goo.gl/qEDUe1dDH8vXxBC59

Tot din aceasta excursie, vine si raportul lui Ion H:
photos.app.goo.gl/X4eG69UikmfkTqKR9

Si albumul Dumitrei:
photos.app.goo.gl/pYBzPkXhkZJsA47E7
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: hoinar

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 5 luni 3 săptămâni #3593 de hoinar
Prognoza meteo puţin nefavorabilă din ziua de Florii ne-a îndemnat la o plimbare domoală pe Piciorul Pietrei Arse. Am pornit pe o vreme închisă dar cu iz de primăvară cu multe brânduşe, ghiocei, viorele şi flori de spânz prin pădure şi Poiana Stânei. Mai sus însă iarna s-a dovedit încă stăpână cu puţină ninsoare (pe alocuri cu soare) şi ceva vânt. Pe platou zăpadă continuă şi neumblată, urmele vechi fiind acoperite de vântul şi ninsorile trecătoare din zilele precedente. După câteva reprize de fulguială vântul a început să mai spulbere norii aşa că vizibilitatea s-a îmbunătăţit considerabil până către Caraiman-Coştila-Omu. Soarele, norii şi zăpada imaculată au făcut deliciul privitorilor... mai nimeni în zona Piatra Arsă - Furnica, ceva mai mulţi în zona Cota 2.000 :-)

photos.app.goo.gl/DUhZ8yx6HAKJYWJj9

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 5 luni 3 săptămâni #3594 de MihaelaDobrin
Simbata 20.04.2019- Conacul si Biserica Golestilor.- Cu IR de 7:30 la Golesti pentru a reedita plimbarea facuta cu autocarul cu Uca, acum anii buni in urma. Vremea buna , chiar soare desi sub semnul unei neguri indepartata, amenintatoare. In fata conacului am gasit un autocar, un microbuz de elevi si citeva masini mici. La interiorul conacului ne-am lipit de un grup de elevi caci la grup organizat este ghid. Fata de cind am fost anii trecuti, acum au amenajat in plus, o tiroliana si plimbare cu poneii pentru copii iar in ansamblul de gospodarii taranesti un asa numit Parc de initiere in echitatie dar mai mult cu numele; in acest parc pasteau si se odihneau citiva cai care cred ca erau, mai degraba , folositi la munci gospodaresti. La cca 3 Km de aici am aflat ca mai e un conac "La Florica" dar nu am fost la el.
photos.app.goo.gl/8mddmcXPDYgpVw7n6

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Octombrie 2019
07 Octombrie 2019
02 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria