Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 22-28 aprilie 2019

acum 5 luni 2 săptămâni - acum 5 luni 2 săptămâni #3601 de angela
A trecut si saptamina patimilor ortodoxe, si cea luminata la alti crestini... destul de activa pentru unii dintre noi, chit ca nu s-au inghesuit deocamdata cu rapoartele lor...
Pun acest intro cu ce am- albumele mele, pentru ca pe ele le am! Ii invit pe cei care nu au avut timp sa imi trimita rapoartele lor fie sa aiba rabdare pina dupa 1 mai, sau sa le posteze singuri ca raspuns pe forum, la pagina de Cronica pe care am deschis-o aici.
Cei care totusi nu au rabdare si suporta stilul meu, va ofer raportul/rapoartele mele din saptamina care a trecut (cum ziceam DOAR pentru ca sint cele pe care le am :D)
Incep cu ziua de marti, cind am fost, ca de obicei, la plimbarea de pe Lacul Morii, la care a venit in premiera si Minela, revenit la excursii recent dupa o pauza cam lunga. Au fost prezenti - ca de obicei - cei consecventi, Serban D, Liana M, Rodica R, Ilie S. Si daca nu ma inseala memoria si Dl Tacutu, poate si Andrei (?sau nu..)- oricum, acesta este nucleul consecvent :)
Nu prea am socializat cu ei, ca o 'ghiduseam' pe Minela, care era prima oara pe aici. Cu ea doar am continuat pina la Chiajna, de unde ea a plecat cu autobuzul, iar eu m-am urcat iar pe bicla si am revenit pe malul celalat al Dimbovitei si am facut si restul circuitului de lac, pe care de data aceasta l-au facut si 'echipa de baieti'- Liana si Rodica intorcindu-se pe acelasi drum pe coronamentul lacului, de la pod.

A doua zi, miercuri, s-a organizat o plimbare la Balta Neagra, cu Horia B si Liana M, Rodica R si B :), Ioana N, cu maxi-taxi, de la Lipia la Sitaru.
Iata si ceva poze:
photos.app.goo.gl/jYchr8bL6PSrh3oW9

Joi am fost pina la Samurcasesti (Ciorogirla), in recunoastere, ca sa vad cum ajung la un posibil punct de intilnire cu participantii de tura de bicicleta anuntata de Vali C pentru vineri. (cum a doua zi nu am mai facut poze la Samurcasesti, cei curiosi pot vedea citeva poze in albumul photos.app.goo.gl/ZhYjZUgjCpW4A8Ya7 )
Vineri, la tura cu bicle, nu am ajuns decit doi, Vali C si cu mine, pina si Diana 'ne-a tras clapa'... razgindindu-se, de altii nici nu mai zic, care au fost atrasi de tura de la Caldarusani/Codrii Vlasiei, initiata de Iura. Inca nu am primit raportul lui, dar am vazut ceva pe facebook.

Noi doi (si Leut - noul meu animal de companie :D) am ajuns chiar mai departe decit padurea Cascioarele, la Potlogi, unde am vizitat pret de o ora Casele Brincovenesti si ne-am intors pe un drum partial inedit, pe linga Arges si o zona de lacuri 'de pescuit'.
photos.app.goo.gl/ZhYjZUgjCpW4A8Ya7

Simbata pe 3001 ne-am adunat citiva excursionisti, cam jumatate poate fiind reprezentat de grupul ploiestean al lui Mitica L. S-au format doua grupuri, dintre care unul a urcat pe Zamora. Vremea a fost de primavara foarte calda, si am avut parte si de soare, neseperat de mul, fata de ce parea sa fie pe partea de Bucegi. Am avut si o nua colega de tura cu aceasta ocazie.
Rodica R si cu mine ne-am separat de ceilalti la stina, unde am ramas la soare - apoi am plecat fiecare pe doua variante diferite, eu ceva mai devreme ca aveam chef sa mai merg, spre valea Zamora, pe care am ajuns in Poiana Tapului - Rodica la 3006, eu am ramas la 3010, in care ne-a regrupat cu cei de dimineata. Grupul care a continuat traseul din Baiului a coborit prin Tufa.
Albumul meu:
photos.app.goo.gl/M9vfmJqRAZVi51hGA

Am primit raportul Loredanei care a fost in Baiului:
photos.app.goo.gl/XGTZ3MtGLhCei8ry6

Doar o ora de soare prezisesera meteorologii pentru ziua de sambata. Nu stiu la altii cum a fost (ca sa-l parafrazeze pe Nica), dar grupul nostru de 10 persoane care a optat pentru Baiului a avut parte de mult mai multe.
Zece persoane am coborat sambata dimineata in Busteni, hotarati sa urcam pe Zamora pe un drum mai putin cunoscut (cel putin de catre mine). Am luat calea padurii urcand prin spatele castelului Cantacuzino, urcand pe un drum nemarcat presarat de flori si cu o padure inverzita. Nu tu noroi, nu tu ploaie, doar pasari ciripind si natura reinviata. Inclusiv o salamadra iesise de la iernat taindu-ne calea.
Odata ajunsi la stana din Zamora (prima dintre ele), in zare a inceput sa se vada si zapada. Nu multa insa. Scaldat in soare, Baiului arata ca un tigru alb si bland, cu spinarea varstata de peticele dezgolite de iarba.
Am urcat pe culmea Zamorei, dupa care ne-am indreptat spre Baiul Mare doar opt din zece, cu vantul batand din fata dar nu atat de puternic incat sa deranjeze.
In rest soare – ne-am cam inrosit pe fete – si drum bun de mers. Peticele de zapada n-au pus probleme pe portiunile unde le-am intalnit. Drumul splendid, cu portiuni stralucind de branduse.
Am coborat pe Tufa, cam abrupt dar fara probleme caci nefiind noroi nu era pericol de alunecare.
Si, dupa o tura buna cu soare mult am ajuns in Sinaia suficient de devreme cat sa apucam sa facem si cumparaturi inainte de trenul de 5.38.

Am preluat aici postarea lui Iura de de facebook, ca sa nu monopolizez eu toata Cronica:
De Vinerea Mare am facut impreuna cu cativa colegi de la Clubul Alpin Floarea de Colt o tura pe malurile celor doua brate ale lacului Caldarusani (19 km) din care peste 90% prin padure. Desi frunzisul nu este inca pe deplin dezvoltat, padurea freamata de viata - am putut observa de aproape cativa pui de sarpe dar si unul mare, vizuine de animale cu galerii locuite, poteci facute de mistreti si ceva flori (dar nu prea multe caci inca nu a venit sezonul lor). Albumul complet inclusiv track-ul: photos.app.goo.gl/Yzmh8RkNZQ74p5TR9

Repet invitatia tuturor contributorilor sa imi trimita albumele (cind au timp, dar ele nu vor aparea inainte de 2mai) sau sa le posteze singuri la acest subiect, sub forma de raspuns. Va multumesc si
Sarbatori Fericite de Pasti! va ureaza Cronicarul :)

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 5 luni 2 săptămâni #3602 de MihaelaDobrin
Vineri 26.04.2019-Busteni-La Verdeata-Ruina ref.V.Alba-Izvor catre ref.Costila-Poiana Costilei-Dr.Finului-Busteni- IR de ora 7 a plecat cu 30 min. intirziere din Bucuresti pentru a prelua calatori din trenul de Iasi intirziat, asa ca abia la Sinaia a ajuns R3001. Vreme insorita si foarte calduroasa care s-a lasat cu ploaie dupa ora 4:30. La Verdeata baietii si-au pregatit pioletii si au pus coltarii. Eu, neavind cu mine coltarii, am urcat doar cca 30 min.pe zapada v. Albe dupa care am coborit. Adi a mers , cum si-a propus, pina la " Cirn ", dupa care a coborit pe acelas drum. Andrei si Petrut au urcat toata v. Alba si au coborit pe Pripon la IR 1646 de Tg. Mures. Va urez Paste fericit cu sanatate !
photos.app.goo.gl/kGqGCwvRjcMpDTTa7

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 5 luni 2 săptămâni #3603 de ROFMihai1075
Vineri am fost într-o frumoasă tură de bălți/pădure cu plecare din Moara Vlăsiei, prin Pădurea Căldărușani și întoarcere tot în Moara Vlăsiei.
Luni în a doua zi de Paști ne așteptam să fim mai numeroși (ca în anii trecuți) dar nu am fost decât, opt, într-o plimbare prin Pădurea Cernica. Am pornit de la mănăstire, după popasul de la Pustnicu unde am ciocnit un ou, o parte din noi au mers spre Brănești, alții prin pădure înapoi spre Mănăstirea Cernica.

photos.app.goo.gl/NNKwbz772w3WCniz5

Sâmbătă am mers și pe munte într-o clasică tură în Mții Baiului cu plecare din Bușteni pe Culmea Zamora varianta care pornește din spatele Castelului Cantacuzino. Am urcat până pe Baiul Mare și am coborât spre Vf. Cumpătu și Plaiul Tufa. Din Sinaia luăm Regio de 17:36. Vremea a fost bună. Bătea ceva vânt mai sus sprea creastă.

photos.app.goo.gl/gJoYTGSEccGNzBF87

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 5 luni 2 săptămâni #3605 de Brindusa
Pentru noi (Brindusa si Cristi), Pastele a fost pe doua roti in Delta Dunarii. Traseul: Medgidia-Cheile Dobrogei-Babadag-Cetatea Enisala-Tulcea-Tudor Vladimirescu-Pardina-Chilia Veche-Periprava-Padurea Letea-C.A. Rosetti-Sulina. Fotografii: www.facebook.com/med...3854494045144&type=1

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Octombrie 2019
07 Octombrie 2019
02 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria