Donează 3.5%

Donează 3.5% din impozitul pe venit pentru anul 2023.

1. Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) completează formularul 230 (folosind Acrobat Reader sau alt soft echivalent) cu datele personale şi datele clubului şi depune-l online pe site-ul ANAF: Formular-230-2023-online.pdf (right-click + save link as... PDF-ul nu poate fi vizualizat în browser).

2. Dacă nu ai cont în SPV (spațiul privat virtual) printează formularul 230, completează-l cu datele personale (conform instrucţiunilor din document) şi trimite-l prin poştă la ANAF: Formular-230-2023-print.pdf (click pt a fi vizualizat în browser sau right-click + save link as...).

Data limită pentru depunere: 25 mai 2024.

Îţi mulţumim!

Saptamana 6-12 mai 2019

14 Mai 2019 17:43 - 20 Mai 2019 07:32 #3618 de angela
Saptamana 6-12 mai 2019 a fost scris de angela
Iar este luni... ca atare incepem sa adunam materialele de raportat...

Prima care s-a prezentat de data aceasta este Svetlana, cu albumul: La citeva narcise si o salamandra- cu o incursiune ploioasa se pare/dupa pelerine, pe valea Rea
photos.app.goo.gl/P9J1M3vCwQRvhMjC7
Cum am presupus este inca putin cam devreme pentru narcise...

Sinaia- Poiana Stânii - Poiana Țapului 11-05-2019 se intituleaza raportul lui Mihai R de simbata aceasta: O plimbare scurtă și plăcută cu vreme mai mohorâtă dar cu aer mai curat. Pe o vreme ca asta, e o alegere bună o tură prin pădure. În Poiana Stânii dulăii erau cam dezlegați și nici picior de om. Au stat mai cuminți, m-au lăsat să trec, și după ce am ajuns în poiana s-au repezit spre mine. I-am potolit repede cu un fluierat (din fluier) scurt și tare. Am încercat să găsesc Grota lui Bogdan (cu harta și gps-ul) și când eram după cum arăta gps-ul cam deasupra Grotei am dat peste gropile care apar in album. Mișu Drumea mă ghidează prin telefon, îmi spune că sunt făcute când au exploatat Cariera. Destul de periculoase, mai ales cu pamântul mai moale pe margini, de la ploaie. Erau destul de adânci nu prea li se vedea fundul. Și la îndemnurile lui Mișu renunț să caut Grota. Voi reveni altădată, poate cu cineva care a mai fost la Grotă. Spre prânz, norii s-au mai răsfirat, am văzut și soarele. Iau din
Poiana Țapului spre casă R3006 la 14:13.

photos.app.goo.gl/kVTygdU4RFs1nQVMA

De duminica, am aflat pe facebook de la Mihai C de o tura in Piatra Mare: Tura de duminica ! Traseu :Dambu Mori - cabana si varful Piatra Mare - Predeal ! Vreme buna de mers, fara ploaie cu putina zapada ! (dar... stim doar atit, pentru ca el nu face albume, din pacate)

In acest sfirsit de saptamina a fost "Lotrisorul" organizat de Radu A, asa ca asteptam de acolo ceva mai consistent...
Iata ca au venit primele poze de la Diana:
www.flickr.com/photos/serdiana/sets/72157680433224538/

Tot din Capatinii, ne-a trimis un album Bogdan:
photos.app.goo.gl/pz9riGT3cffVd6Tn8

Mai asteptam, si deocamdata trecem la ce mai am eu prin tolba, pe la ses, pentru ca, din pacate, nu pot ajunge pe la munte deocamdata :( Si aici, avem ceva floricele doar... ca e primavara. (au inflorit bujorii de cimpie)
photos.app.goo.gl/TdXVzfaZcu3NS1iv9
E de bicicleteala peste cimpuri, e de plimbat prin paduri, cu atentie mare insa la capuse, ca sint berechet.
Ultima editare: 20 Mai 2019 07:32 de către angela. Motiv: update

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
14 Mai 2019 21:03 - 14 Mai 2019 21:14 #3620 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul Saptamana 6-12 mai 2019
Duminica 12.05.2019- Timisul de Jos-Dimbul Morii-Prapastia Ursului-cab. Piatra Mare-Tamina-Timisul de Sus.Traseul fusese stabilit de citeva zile de grupul lui Mitica pentru Piatra Mare cu coborire in Predeal. Nimeni nu a mai vrut alta varianta asa ca am coborit cu totii la Timisul de Jos, luind autobuzul pina la Dimbul Morii. Vreme insorita cu ceva zapada inspre virf si citiva turisti pe sus. Doar de-a lungul apei Sipoaia ne-am intilnit cu sute de tineri din Brasov care fusesera pina aproape de intrarea la canionul 7 Scari si se intorceau. Cum coborirea pe la Predeal ni s-a parut lunga, patru din grup am coborit pe Tamina. Surpriza neplacuta a fost la ultima portiune a traseului marcat prin padure unde, in urma defrisarii, au intrat cu masini de tonaj pe poteca marcata, stricind-o. Abia am putut sa ne strecuram pentru a evita noroiul asa ca e bine de ocolit aceasta portiune, luind-o pe drumul forestier din dreapta.
photos.app.goo.gl/WstqB11aQvBdMQwa8
Ultima editare: 14 Mai 2019 21:14 de către MihaelaDobrin.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
15 Mai 2019 20:16 #3621 de hoinar
Scris de hoinar pentru subiectul Saptamana 6-12 mai 2019
O scurtă incursiune în nordul munţilor Căpăţânii, zona Târnoavelor. După chinuirea maşinilor pe drumul plin de gropi din cheile Latoriţei (zonă f. pitorească dealtfel) grupul consistent de membri şi simpatizanţi FC s-a îndreptat plin de avânt în amonte prin labirintul de drumuri (forestiere) şi poteci neumblate din pădure. După mici sincope de orientare soarele a ieşit, la propriu şi la figurat, după câteva ore, apropiindu-ne de şaua Gropiţa. Punctul galben de pe hartă este complet absent la faţa locului aşa că orientarea este relativă :-) De la stâlpul indicator din şa am continuat pe poteca ce ocoleşte pe la bază Piatra Târnovului (bandă albastră ici-colo). Ochii unora dintre noi privesc în sus către calcarul luminos de deasupra dar trebuie să ne mulţumim cu vederea frumoasă spre vest şi sud către creasta principală a munţilor Căpăţânii, acum încă având petice consistente de zăpadă deasupra pădurii colorate în diverse nuanţe de verde. În continuare, poienile mari cu stânele aferente (încă nepopulate) ale Târnovului Mic şi Târnovului Mare încetinesc ritmul de mers al amatorilor de fotografii. Departe, spre est, culmile înzăpezite ale Făgăraşilor aparent se contopesc în linia orizontului cu norii generoşi care plutesc alene pe cerul albastru. Coborârea către Ciunget, aproximativ peste dealul Vătăjelu Mare, se face după inspiraţia de moment încercând pe cât posibil să nu pierdem marcajul forestier de culme. Ajungem pe lumină înapoi în valea Latoriţei şi în final ne delectăm cu cca 6 km de şosea către locul de cazare, timp în care şoferii fac excursia necesară recuperării maşinilor din amonte :-)

photos.app.goo.gl/Q2BJrLSRCjcFRgjy9


O hartă utilă cu munții Căpățânii (Ică Giurgiu): sites.google.com/site/romanianatura81/ho...atanii-harta-an-2012
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
22 Mai 2019 08:04 #3630 de hoinar
Scris de hoinar pentru subiectul Saptamana 6-12 mai 2019
Pe drumul de întoarcere din Ciunget, după lunga zi din zona Târnoavelor, un scurt ocol din şosea (DN7A, Brezoi-Voineasa) în localitatea Mălaia, pe valea pârâului Bucureasa. Poteca marcată cu punct roşu ne conduce pe firul apei până la cascada Scoruş(u) / Ciucă (după numele celui care a făcut-o cunoscută), o cădere de apă de cca 60m (pârâul Scoruşu, afluent al pârâului Bucureasa Mare) după mai puţin de o oră de drumeţie uşoară prin răcoarea pădurii.

photos.app.goo.gl/9zTmuVjsjjqvPPwGA


Vezi: www.ecolotru.ro/cascada-scorusu.html

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.162 secunde

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 6:00, primele două vagoane sau trenul InterRegio 1631, ora 7:17. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală
Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:45, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.