Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 20-26 mai 2019

acum 4 luni 2 săptămâni - acum 4 luni 1 săptămână #3632 de angela
De data aceasta, incepem Cronica cu raportul lui Ion H dintr-o plimbare mai usoara: Busteni-Poiana Tapului
photos.app.goo.gl/L2NyiZFbHuRDoUEaA

Apoi, tot cu prognoza cam neplacuta, urmeaza o excursie organizata de Sanda, din care un mic grup a facut o incursiune in Bucegi.

Iata ce ne-a scris Svetlana:
Din Piatra Arsa, pe la Peștera, am urcat de-a lungul Ialomitei, pina pe la Mecetul Turcului, pe care nu l-am văzut, pe Batrina, inapoi la Peștera pe triunghi rosu, din șaua Batrina. Prima parte a zilei ploaie mărunta, după-amiaza a apărut soarele. Am fost contra cronometru, Ilinca, Anca si cu mine, caci eram in excursia Sandei Miu si constrinse de timp, de fapt am întârziat zdravăn, scuze, Sanda.
photos.app.goo.gl/reCP661yHrGxdoj58

si a venit si raportul de la Ilinca:

Impreuna cu Svetlana si Anca B. am tras tare si am mers pe traseul Piatra Arsa – Pestera – Valea Ialomitei – Mecetul Turcesc – Drumul Granicerului – Batrana – Pestera. Am depasit timpul estimat – multumim Sandei pentru asteptare.

Foarte multa zapada inca (cu unele traversari care ne-au incetinit) si destul de frig in prima partea a zilei, in care a fost vreme inchisa (plafonul foarte jos, chiar ceata groasa majoritatea timpului si ceva ploaie foarte subtire) – apoi vreme buna, soare cu nori – cu totul altfel decat anuntat in prognoza.

photos.app.goo.gl/ekSYXSCNkdkyWCV77

Mihai R raporteaza:

Sâmbătă pornim spre Cascadele Vânturișului și picură ușor. Vom vedea dacă începe ploaia mai serios și vom fi nevoiți să ne întoarcem. Parcurgerea Cascadelor implică și cățărarea câtorva săritori, umezeala făcând mai dificilă înaintarea.
Anul trecut a fost mai puțină apă așa că de data aceasta am făcut ușoare schimbări de traseu, trecere a cursului de apă, etc. După amiază se anunța ploaie dar când ajungem pe creastă în apropierea Vârfului cu Dor este soare și facem popas. Luăm R3012 la 19:53.

traseul cascadele Vinturisului
photos.app.goo.gl/86hbnWMz9BwLqqoi9

Duminică vremea este mult mai îmbietoare pentru drumeție. Din Cornu de Sus intrăm pe Canionul lui ”Antonescu” (un drumeț care mergea în trecut cu grupuri pe aici) și traversăm dealurile spre Lunca Mare. Inițial voiam să coborâm spre Nistorești dar ajunși la limita satului Șotrile avem poftă de mers mai mult așa că vom coborî în Cheile Doftanei. De aici mergem spre Lunca Mare unde facem un scurt popas la secția de votare. Continuăm spre Plaiu Câmpinei. De la Voila luăm un maxi-taxi și din Câmpina R3010 la 18:22.

photos.app.goo.gl/K48W96sTHPv6CdBR9
traseul Breaza - Cornu de Sus - Șotrile - Cheile Doftanei - Lunca Mare - Plaiu Câmpinei - Câmpina 26-05-2019

Iura a revenit si el in Cronica noastra:
Coltii lui Barbes (Sinaia - Cota 1400 - Varful cu Dor - Cascadele Vanturis - retur)

Duminica au fost peste 20 de muntisti in vagonul 2 si s-au facut trei ture: Breaza - Cheile Doftanei - Lunca Mare - Campina, Coltii lui Barbes si cascada Vanturis si o reeditare a turei de sambata la narcise. Noi am fost opt care am urcat din Sinaia pe drumul de iarna la Varful cu Dor, de unde s-a coborat la lacuri si la cascada. Intoarcerea s-a facut pe sub Coltii lui Barbes pe punct albastru iar coborarea in Sinaia pe la Poiana Stanei. Desi nu am avut seninul promis de prognoze, vremea a fost stabila, placuta, buna de mers.

photos.app.goo.gl/hyfNm722YfiUy2HM6

Au sosit si albumele de la Anca V, care a fost simbata la narcisele din Clabucetul Azugii, dinspre Azuga la Predeal:
photos.app.goo.gl/jboY7gzPPf7J5mg18

si duminica, in traseul Sinaia, Cota 1400, Vârful cu Dor (2030), lacurile Vânturiș, Cascada Vânturiș, Colții lui Barbeș, Schitul Sf. Ana, Stâncile Sf. Ana, Sinaia - 26.05.2019
photos.app.goo.gl/SwigqXuTPmDja89P6

Cu intirziere, adaugam si raportul lui Vali G de Vinturis:
Ne-am propus Valea Vanturișului. Opt tovarăși de tură, coborâm din personalul 3001 la Sinaia, mergem pe strada Aosta, până la bifurcație. De aici traversăm podul și mergem puțin în dreapta de unde incep scările ce ne scot în Drumul Codrului, drum pe care mergem la stânga, trecem de Fântâna lui Gătej, iar după scurt timp, două curbe sinuoase și zărim stâlpul din beton de pe partea dreaptă, printre copaci, care ne avertizează că am depășit puțin intrarea, trebuia să intrăm în dreapta pe drumul forestier, ce nu se mai distingea bine. Câteva picături de ploaie și copacii căzuți pe cărare nu ne-au întors din drum. Ajungem pe în valea Vânturișului pe la ora 11.0. Apa este mare , iar pietrele ude. Paul, abia coborât din avion și nedormit nu vrea să ne incetinească ritmul și decide să se intoarcă pe firul apei. Noul nostru tovarăș Florin, sprinten și sigur pe el, sare din piatră în piatră și trasersează apa. Vali C. face echilibristică cu bețele, dar și cu bocancii parțial în apă. Aleg să mă descalț. Ne încălzim, pietrele încep să se usuce, iar înaintarea e mai plăcută. Aurelian își alege o altă traversare, dar de netrecut, nu revine în traseul nostru și continuă pe partea opusă, dar nu mai poate reveni în vale și decide să urce la stâna de pe Vânturiș. Ocolim prima săritoare prin stânga, prin zona expusă și mâzgoasă, dar cu radăcini și copaci pentru...ancorare. Ajungem la cascada mare, plină de apă, spectaculoasă cu mii de stropi spre noi. Urcăm apoi în traseul Colții lui Barbeș, mergem spre dreapta puțin și urcăm în creasta Colților lui Barbeș. Coborâm pe la pârtia de schi.
photos.app.goo.gl/PdoGoaBqcvtDZHyb8

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Octombrie 2019
07 Octombrie 2019
02 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2019 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria