Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 27 mai -2 iunie 2019

acum 11 luni 3 săptămâni - acum 11 luni 3 săptămâni #3638 de angela
Vremea ne cam 'rasfata' cu coduri de ploi si... din pacate cam peste tot sint probleme cu apa prea multa. Totusi, unii dintre prietenii nostri nu se lasa, si iata ca mai vine cite un raport ici-colo, mai de pe munte, mai de pe ... linga.

Primul a fost de data aceasta Radu A:
Am fost cu trupa de la 3001. Ne-am strans 12 persoane si am facut
Sorica - Urechea.
Pana la urma nu am avut parte decat de cativa stropi de ploaie si nu a fost nevoie de pelerine.
kermit.go.ro/sorica_urechea_jun19.tar
kermit.go.ro/radu/so...chea_jun19/index.htm

Am inteles ca au mai fost si altii pe munte, chiar cu relativ noroc de vreme, speram sa mai primim si alte rapoarte montane.
Deocamdata, mergem cu ce mai avem, nemontan, plimbari in natura.

Iura ne -a trimis urmatoarele:
Simbata am facut cu Diana, Vali si Ancuta o plimbare pe bicicleta finalizata in zona lacului Morii. "Sarea si piperul" turei a constituit-o deplasarea pe malul stang (geografic) al Dambovitei de la pod pana la Chiajna, pe o poteca inundata de vegetatie insa bine inmuiata de ploile din ajun.
photos.app.goo.gl/8pnLgL4rU64Uq6dg8

Si mai vin si eu cu turele mele de weekend:
photos.app.goo.gl/hhmbpPJiz4Soh5re7 cu fetele, simbata: Teghes - pod CF Tintava-Gradinari -intoarcere prin padurea Teghes si pe coronament pe linga Arges si 'delta' de la Ordoreanu Nou, spre Cornetu

photos.app.goo.gl/4Tb2rixakqJK2kdM8 cu bicla, vineri: in recunoastere, zona Ordoreanu Nou- Teghes - Gradinari - Buturugeni

duminica, cu Horia, cu bicicletele: Stefanesti - Dascalu - Maia - Moldoveni (din pacate alti potentiali doritori nu au aparut la intilnire, e adevarat ca ne-am si hotarit si cam tirziu)
photos.app.goo.gl/Pusyuz2e1RLBHugw5

plus contributorii la tura de simbata:
De la Svetlana, a venit o serie de poze care sa completeze raportul de pe Arges:
photos.app.goo.gl/3sbyDDAa9h7qFCvW7

si de la Ilinca: photos.app.goo.gl/262ZfnARfN9cgj6B9

Iata, a sosit raportul lui Mihai R:
Potopul lui Noe se aunța sâmbătă dar aveam chef de aer curat de munte, după ploaie și voiam să văd narcisele. Nu suntem prea mulți în tren (vreo 10).
Din Azuga urc cu Aurel și Florin spre Vf. Clăbucetul Taurului. A picurat rareori, nici nu a fost nevoie să punem pelerinele de ploaie. Spre amiază norii încep să se spargă. Cobor spre Predeal și mulțumit de scurta plimbare la narcise iau R3006 la 13:54.


photos.app.goo.gl/4ZMj6p7ciDc2PTy59 La narcise pe Clăbucetul Taurului 1-06-2019

Duminică ne-am propus o tură lunguță și oarecum de explorare (oarecum pentru că traseul este marcat) în zona masivului Postăvaru. Din Gara Brașov luăm autobuzul 51 pâna la stația Tocile și de aici mergem spre Pietrele lui Solomon apoi pe Drumul Vechi până în Poiana Brașov. De aici începe traseul pe care nu a mai fost decât un membru al grupului nostru, dar cu ceva vreme în urmă. Traseul spre Avenul Groapa de Aur marcat cu PR (care pornește din apropierea stadionului) are intrarea de abia vizibilă și prima parte din potecă, complet acoperită de vegetație. După amiaza vine și cu câteva tunete și fulgere dar punem pelerinele, vizităm Avenul pe marginea potecii și coborâm spre Cheișoara. Admirăm Cheile Râșnoavei și ne grăbim pe Valea Tociliței spre Predeal să prindem R3012 la 19:23. La Poiana Secuilor este concert, sunetul frumos de chitară se aude în toată poiana. De la bar chemăm trei taxiuri care ne iau de la Trei Brazi și ajungem cu vreo 20 min. înainte de sosirea trenului.

photos.app.goo.gl/QozTUy4QHBYuZh559 Postavaru: Brașov - Pietrele lui Solomon - Poiana Brașov - Avenul Groapa de Aur - Cheișoara - Gura Cheii - Cheile Râșnoavei - Poiana Secuilor - Trei Brazi - Predeal 2-06-2019

Dumitra a fost in Buila - Vanturarita : Olanesti - Sat Cheia -Valea Cheii - Schitul Iezer - M.Stogu,tunel coborare la cab.Cheia; Cheile Cheii - Brana Caprelor. Ii multumim pentru raportul foto:
photos.app.goo.gl/9NjHT6qTTdmB5riu7

Loredana este iarasi cu noi:
Sase persoane ne-am pornit dimineata spre Piciorul Pietre Arse, asa, ca pentru o tura de inceput de iunie, o tura de zi in care meteorologii anuntasera ploaie abia pentru partea a doua a zilei.
Tura a inceput cu soare si cu vreme minunata. Drumul usor noroios la inceput, dar nu cat sa te incleiezi, ceva balti, ceva frunze umede, insa nimic grav. Nici mcar neplacut. S-a urcat bine, fara probleme pe o vreme splendida. Ciripit de pasari, padurea verde, flori, pe scurt, o splendoare.

Cand ne-am apropiat de bancuta a inceput insa sa se inoreze si cand am ajuns la ea piscurile se vedeau in zare acoperite de nori. Care au inceput insa sa se rupa, lasand soarele sa straluceasca din cand in cand. E de retinut ca pe vai se vedea inca zapada.
Odata urcati pe platou, soarele a stat bine ascuns in nori, asa ca ne-am cam zgribulit. De altfel, sus, in zonele umbrite erau inca portiuni zdravanute cu zapada si covoare de branduse.
Am ajuns la Furnica, pe care n-a urcat-o insa decat Vali. Noi restul. Am luat-o pe la poale (eu una m-am simtit foarte rau ieri) pentru a ne regrupa apoi unde drumurile se reintersectau. Am luat impreauna pauza de masa cu totii, o pauza scurta insa caci vremea era cam prea rece pentru zabovit, dupa care am coborat pe partia de schi.
Cand am ajuns la cativa pasi de 1400 a inceput sa ploua zdravan. Unul dintre noi a luat telecabina, noi, restul, cand ploaia a parut sa se opreasca, am luat-o spre Sf. Ana, timp fiind berechet. Dar, ce sa vezi, la cinci minute dupa ce-am pornit, ploia s-a repornit. Torential. Din fericire, n-a tinut mult. In circa 15 minute s-a oprit si soarele a inceput sa straluceasca din nou.
Am ajuns la Sinaia pe soare insa... la cateva minute de gara... da-i cu ploaie din nou. Si pe ploaie am ajuns la gara, una cu soare, o ploaie care facea orasul sa arate foarte frumos.
Am prins relaxat trenul de 5.30, ba chiar am mai stat vreo jumatate de ora in gara.

Sinaia, Piciorul Pietrei Arse, coborare pe partia de schi, Sinaia
photos.app.goo.gl/chx267KDbrkVw8YG7

Artemiza ne-a trimis un raport din Valea lui Stan:
Inscrisi inca din 17 martie 2019 ( cand nu s-a putut face excursia din cauza apelor abundente din canion ) , astazi 02 iunie 2019 membrii Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti dar si simpatizanti , am pornit in ciuda prognozei meteo , cu autocarul spre barajul Vidraru . Inainte de marele viaduct spre baraj , in curba de 180 grade de pe transfagarasan unde drumul incepe sa urce accentuat , ne-am oprit si am pornit cu totii cu senzatii tari de aventura , panica si euforie ,am parcurs o vale superba cu foarte multe cascade spectaculoase , zgomotoase ,am trecut peste busteni carati de torenti , am mers pe scoabe in stanca si privirile noastre au ramas mereu calde si vesele de aspectul framantat si salbatic al vaii. Unii care venise pentru prima data ,erau pur si simplu uimiti de placere , abia daca reuseam sa- i indemn la drum de frica sa nu ne prinda ploaia ! Usor , usor am ajuns la poiana Calugarita si dupa pauza de pranz am urcat la punctul de ,,belvedere " admirand Lacul Vidraru de la inaltime, apoi in circuit am ajuns la baraj ,iar de acolo a urmat o plimbare cu vaporasul pe lac, gustand multumiti o bere rece ! La intoarcere am oprit autocarul in loc. Oesti - Arges la Monumentul lui Emilian Cristea in amintirea celui care a fost initiatorul ,,Clubului Floarea de Colt '.
photos.app.goo.gl/GaYZiNHgZ95tymyy5

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 11 luni 3 săptămâni - acum 11 luni 3 săptămâni #3640 de MihaelaDobrin
Simbata 01.06.2019-Cu Miza la : Herghelia de cai Simbata de Jos- Izvorul Arsenie Boca si Minastirea Brincoveanu din Simbata de Sus-Localitatea Lisa.La baza Mitropoliei, dimineata , multe autocare in diverse directii dar nu am vazut nici o persoana cunoscuta; tocmai cind ma gindeam, pe la ora 5:45, ca poate am inteles gresit intilnirea, a aparut Miza si in drum spre microbuz (care era mai retras ), ne-am intilnit cu Lia. Dimineata, vremea nu era prea imbietoare dar au fost doar niste stropi razleti pina la herghelie. La showul cailor am avut parte de vreme buna, fara ploaie dar pamintul mustea de apa, ceea ce cred ca a creat putine probleme cailor dar a fost un spectacol impresionant, "regal". Erau multi copii si am aflat de la niste localnici veniti la spectacol ca de vreo 7 ani, de 1 iunie e "Ziua Portilor Deschise, fiind gratuit accesul si showul la herghelie.Apoi am vizitat Izvorul Arsenie Boca si Minastirea Brincoveanu de la Simbata de Sus. In localitatea Lisa, Miza ne-a facut o surpriza placuta, invitindu-ne la o familie prietena. Gazdele, deosebit de gospodari, ne-au facut o primire calduroasa, cu tarie si sirop natural.
photos.app.goo.gl/myDTsjccCkkacTgs8

Iata si varianta de raport de la Artemiza:
De 1 iunie 2019 Ziua Internationala a Copilului ,am organizat o excursie cu microbuzul cu 20 membrii ai Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti , dar si simpatizanti la Herghelia de cai de la Sambata de Jos . In ciuda prognozei meteo ne-am bucurat de un spectacol ecvestru de Ziua Portilor Deschise ! La ora 10,00 am vizitat grajdurile cu cai lipitan, trofeele castigate de sportivii Clubului Hipic Romsilva, iar incepand cu ora 11,00 am admirat superbii cai lipitan, intr-un show de parade pe muzica de vals , care a impresinat nu numai copii prezenti ! De aici am vizitat la Sambata de Sus , M-rea Brancoveanu ( muzeul , lacul si gradina ) , iar la intoarcere am fost invitati in casa unor prieteni din satul Lisa si tratati cu multa simpatie !

photos.app.goo.gl/7J35udmVQCic3oJx6

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 11 luni 3 săptămâni #3641 de hoinar
Între două coduri galben-portocalii am prins o fereastră de vreme bună dimineaţă, 2 iunie :-) Am pornit devreme de la cabana Capra în amonte către lacul Capra (mai sus de cabană şoseaua este închisă). După pozele de rigoare de la cascadă, fără vizitatori la o oră matinală, am continuat puţin pe şosea pt a evita zona abruptă şi umedă de deasupra cascadei. Am revenit în potecă (bandă albastră) ceva mai sus unde ea intersectează a doua oară şoseaua. După puţin timp am urcat direct în piciorul Capra pt a evita traversările pe zăpadă şi pt a profita de deschiderea către zonele învecinate. Ici-colo liniştea muntelui e tulburată doar de fluierăturile marmotelor din vale. Ne bucurăm că nu suntem chiar singuri pe-aici :-) Ajunşi în poteca de creastă (bandă roşie) am coborât să vedem lacul Capra deşi complet îngheţat cu excepţia unei mici porţiuni. După o scurtă pauză am revenit în piciorul Capra, era păcat să nu trecem pe la Acul Revolver. Uşor ascendent, în diagonală, am ajuns în poteca marcată (cruce albastră) şi imediat sus, pe Vânătarea lui Buteanu. Între timp norii s-au adunat fără să fie încă ameninţători dar creasta Făgăraşului s-a lăsat admirată până către Moldoveanu (est) şi Negoiu (vest). Am coborât pe potecă până în şaua Capra şi mai departe la Bâlea. Am revenit la punctul de plecare via tunel, Cota 2000, cascada Capra pe ploaie pe ultima jumătate de oră. Prognoza meteo s-a adeverit întru totul :-) aşa că am avut parte de cca 9 ore de linişte şi bucurie sufletească în inima Făgăraşului.

photos.app.goo.gl/MR3tEzyW7Ym4DZo87

Piciorul Capra, vedere spre Arpaşu Mic - Buda; în ultimul plan (stg) vf. Podragu
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria