saptamina 5 -11 august 2019

09 Aug 2019 18:29 #3682 de angela
saptamina 5 -11 august 2019 a fost scris de angela
Deschid pagina saptaminala in avans, pentru doritorii sa posteze aici rapoartele aferente acestei saptamini fierbinti de august, pentru ca din motive obiective nu pot fi la datorie zilele acestea.

Daca imi trimiteti mie rapoartele, acestea vor fi trecute abia cu ceva intirziere, cind voi putea sa fac acest lucru.
Va multumesc pentru intelegere si colaborare!

... va urma...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
12 Aug 2019 21:57 #3686 de MihaelaDobrin
Scris de MihaelaDobrin pentru subiectul saptamina 5 -11 august 2019
Simbata 10.08.2019-Piatra Mare pe la Sirul Stincilor- cab.Piatra Mare cu coborire in Predal.Acum in plin sezon, cu muti turisti, coborind in Timisul de Jos, am fost nevoiti sa luam soseaua la picior pina la Dimbul Morii caci masina de Brasov nu mai trece imediat dupa sosirea trenului. In luna mai cind am mai fost pe aici inca mai circula autobuzul desi erau mai putini turisti. Vremea foarte calda, multi turisti si coborirea pe cruce rosie catre Predeal foarte lunga.....Din pacate traseul mult mai scurt catre Tunelul Mare nu se mai poate face de citiva ani datorita unor capete patrate de la SNCFR care au desfiintat oprirea aici si de asemenea la Valea Larga.
photos.app.goo.gl/UxSqS2rwcANmnKGe6
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Mai Mult
13 Aug 2019 15:02 #3687 de ROFMihai1075
Scris de ROFMihai1075 pentru subiectul saptamina 5 -11 august 2019
A fost și anul acesta Retezat cu cea mai bună vreme de până acum în Retezat, pentru mine.
În prima zi după ceva probleme cu autocarul care a reușit să plece abia după o oră de la ora stabilită, și a avut încă o avarie lângă Pitești chiar lângă râul Argeș unde am făcut plinul rezervei de apă, am făcut totuși o frumoasă drumeție până la Cetatea Colți și apoi ceva mai jos până la Mănăstirea Colți. Tot în acest album am pus imagini din ultima zi la Cascada Lolaia, Mănăstirea Densuș și Defileul Oltului.

photos.app.goo.gl/EewzcxqaAUk4n4mw5

Vineri ne propunem o tură lunguță și suntem cinci care mergem până la capăt, Magda, Anca, Aurel, Răzvan și cu mine. Am urcat pe Valea Rea până în Șaua Pelegii. După un scurt popas urcăm pe vârful Peleaga după care coborâm în Șaua Bucurei și abordăm creasta Bucurei cu vârfurile Bucura II și Bucura I. Ne întâlnim pe vârf cu Diana, Maria și Vali și ei în trecere pe aici. Mai departe mergem spre Șaua Retezat și vârful Retezat. Vrem să coborâm pe Culmea Lolaia dar fetele sunt puțin obosite așa că ne întoarcem în Șaua Retezat și coborâm pe TA pe lângă Lacul Stânișoara și apoi spre Cab. Pietrele. Ajungem la Cârnic pe la 21:45 la lumina frontalelor.

photos.app.goo.gl/UMLy2FyM9DFnD9f9A

Sâmbătă vremea este și mai bună, doar căldura poate pune mici probleme.
Urcăm spre Lacul Galeșu pe la Tăul dintre Brazi, un loc deosebit de plăcut și liniștit. La Galeșu facem o pauză, așteptăm și alt grup care vine în urmă. Urcăm 12 oameni spre Șaua Muntelui Mare pe un horn foarte pitoresc puțin în dreapta marcajului BR - l-am numit ”Hornul Nostru” :).
Continuăm pe marcaj până în șa unde patru dintre noi dăm o fugă până pe vârful Muntele Mare. Ne regrupăm și trecem Porțile Închise. După Porți, 3 (Flori, Eugenia și cu mine) urcăm pe Păpușa, restul coboară spre Tăurile Văii Rele. Din Șaua Pelegii coborâm pe Valea Rea și reântâlnim o parte din grup. Ajungem la Cârnic pe la 21:30.

photos.app.goo.gl/1Fsy5yx9C7ZxjQ7b8

Pe data viitoare Retezat!

Mai Mult
13 Aug 2019 15:40 #3688 de ROFMihai1075
Albumele de duminică de la Mișu Drumea, Marian Ionescu și Mihai Pripoae:

photos.app.goo.gl/rpQRmSjKuYoyoa2V6

photos.app.goo.gl/gpayC7FH8McW9qyk7

Mai Mult
13 Aug 2019 22:04 #3689 de vali
Scris de vali pentru subiectul saptamina 5 -11 august 2019
Nouă coechipieri, coborâți din mașini la Gura Diham la ora 8.10, ne îndreptăm spre Valea Țapului, pe scurtătura ce intră în Drumul Fânului și Valea Cerbului. Mulți pentru o vale ca cea a Țapului mi-a spus un prieten și a preferat o altă tură ! Este un traseu nemarcat, periculos, nerecomandat.
În jurul orei 10.00 intrăm pe Valea Țapului. Pe la 12.30 suntem la baza Priponului Văii Țapului, săritoare pe care am ocolit-o totdeauna prin dreapta pe un vâlcel incomod, cu pietriș. Curiozitatea ne-a impins spre săritoare, dar a fost condiționată de limitarea echipei care urma să parcurgă săritoarea. Ne-am despărțit in două grupuri; un grup pe vâlcel și celălalt pe săritoare. Din păcate grupul de pe vâlcel nu a intuit intrarea în vale și a continuat prin arini și jnepeni in sus până în Brâul Mare a Coștilei, unde ne-au așteptat.

photos.app.goo.gl/UviwiTkyDEaxxDyY9

Mai Mult
15 Aug 2019 13:40 #3690 de ROFMihai1075
Și de la Cătălin C, din Retezat:

”Hai salut!

Va transmit si eu pozele pe care le-am facut. Sper sa va placa.

flic.kr/s/aHsmG6QYUn

Multumesc Artemizei ptr. organizare si celorlalti care au participat la aceasta excursie frumoasa.

Sa ne vedem cu bine!

Doamne ajuta!”

Mai Mult
Timp creare pagină: 0.182 secunde

Forumul respectă dreptul fiecărui membru la libera exprimare. Fiecare membru este responsabil pentru ceea ce scrie pe forum. Opiniile exprimate pe forum sunt personale şi nu reflectă poziţia Clubului Alpin Floarea de Colţ București sau a echipei de administratori / moderatori ai forumului. Citeşte aici Regulamentul forumului: floareadecolt.com/forum/despre-forum/265

NOTA BENE Unele trasee montane descrise pe site sau prezentate în albumele foto pot prezenta un risc important de accidentare gravă. Traseele pot suferi modificări în timp şi pot fi diferite faţă de cum sunt ele prezentate aici. Informaţiile oferite de autori se bazează pe propria lor experienţă; ei nu-şi pot asuma nicio răspundere dacă informațiile nu sunt exacte sau de actualitate. Folosirea oricăror informații prezentate aici se face integral pe propria răspundere. Autorii nu-şi pot asuma nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a informaţiilor prezentate pe site. Deasemenea, participarea la drumeţiile propuse se face pe propria răspundere, fiecare având obligaţia să se autoevalueze corect vis-a-vis de ceea ce implică drumeţia pe munte.

HAI CU NOI Dacă iubești muntele și vrei să ieși în weekend la o drumeţie în natură, în sălbăticia Bucegilor sau în zonele învecinate, te așteptăm sâmbătă și duminică în Gara de Nord la trenul Regio 3021, ora 5:40, primele două vagoane. Nu uita bocancii, rucsacul cu mâncare pentru o zi și hainele de ploaie. Te așteptăm cu drag la o tură pe poteci cunoscute sau mai puțin cunoscute! Ai ocazia să faci mișcare, să te bucuri de natură și să întâlnești oameni noi. Potecile muntelui sunt primitoare indiferent de anotimp. Vezi Cronica săptămânală

Pentru ture mai scurte şi mai uşoare, potrivite şi pentru începători, te invităm la drumeţii alături de SENIORI vineri în gara Basarab la trenul Regio 3023, ora 7:55, vagonul 2 la etaj. Vezi Cronica seniorilor