Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 26 august -1 septembrie 2019

acum 5 luni 3 săptămâni - acum 5 luni 2 săptămâni #3712 de angela
Ultima saptamina lunii august si inceputul de septembrie a venit tot cu vreme caniculara.
S-au cam incheiat vacantele, dar 3001 este tot neprietenos cu noi.
Deocamdata, nu am mare lucru in tolba (inbox)...

Loredana este primul raportor al saptaminii ce abia s-a incheiat:
Busteni, Valea Cerbului, Omu, Malaiesti, Rasnov
photos.app.goo.gl/Ufh2mozh7eRs1WdaA
Putina lume sambata in trenul spre munte si pe deasupra si imprastiata datorita gaselnitei CFR-ului cu locuri contra 1 leu. Asa imprastiati cum au fost, floristii s-au organizat totusi si, marea lor majoritate, au stabilit un traseu interesant spre braul Portitei. Cum eu una imi doream sa ajung pe platou si ma simteam destul de obosita si stoarsa de puteri, am decis sa nu incurc pe nimeni si s-o iau de una singura pe un marcat pana spre varf.
Zis si facut. Am pornit pe Valea Cerbului, pe un traseu practic pustiu. Am intalnit in urcare doar un cuplu care mai degraba isi plimba catelul decat sa urce, un tanar doar cu un rucscacel simbolic in spate care m-a depasit si cam asta a fost pana spre ultima treime a traseului, de unde mai incepeau sa curga oameni la vale sau ajungeam din urma oameni care urcau cu incetinitorul.
Am gasit pe drum ceva zmeura coapta si chiar si mure, incredibil de coapte si dulci.
Drumul a fost bun dar aproape exclusiv in soare dupa iesirea din padure. Am prins doar cateva petice de umbra, insignifiant. In rest, soare din plin. Frumos dar obositor, m-am cam impins sa urc si am consumat destul de multa apa. Din fericire, spre varf batea un pic de vant si se racorise, asa ca a fost suportabil.
Am ajuns la Omu pe la 2. Sus, plin de drumeti, multi dintre ei parand veniti de la Babele sau de la Piatra Arsa, nu prea aveau aerul si echiparea unora care au urcat pe jos. Plin si de catei de stana care cerseau, insa demn ? si de drumeti autentici cu rucsacul in spate. Una peste alta, foarte aglomerat.
Racoare bine, am pus o bluza groasa pe mine cat am mancat.
Coborarea a fost pe drumul de vara spre Malaiesti, pe traseu bun, fara nicio problema. De la Malaiesti am mers spre Rasnov, tot in soare si tot pe drum bun. Malaiestiul si el aglomerat, multi parinti cu copii mici si foarte numerosi, tipete si chiote multe. Am vazut si ceva capre negre in drum. Cred ca ne-au vazut si ele, sau oricum au auzit tipetele incantate ale copiilor.
Am ajuns cu bine la poale, de unde m-am intors cu masina.


Raporteaza si Diana: Cum a zis Loredana, s-a format un grup vesel doritor de a ajunge la Portiță. Poteca până în poiana Înaltă n-a mai fost așa de clară ca altă dată, dar am ajuns totuși în poiană, unde ne-am regrupat. Multă zmeură coaptă. Mai sus am tot mers și n-am observat când s-a depășit Vâlcelul înflorit. După o coborâre strașnică până în valea Spumoasă, doar câțiva am mai urcat pe vale, pe partea înnierbată până in Brâul Portiței. De aici am făcut o mică incursiune după Portiță spre vâlcelul Înflorit, unde am avut surpriza să ne întâlnim cu Yeti Old Blacks. Vă invit să-l vedeți flic.kr/s/aHsmGDZ9jq

Svetlana a fost pe Briul lui Raducu:
O alegere buna pentru o zi torida, desi si brina si Schiel-ul cam accidentate
photos.app.goo.gl/N9Uy2NzZXQvFbcp89

Un grup de 5, am ajuns din nou, pe valea Rea si pe vf Moldoveanu. Mi-am jurat ca nu mai fac, si uite ca iar am comis-o... si a fost asa cum am crezut ca va fi, pelerinaj de sute! de oameni (pur si simplu ' ti se ia'!). Macar vremea a fost frumoasa, desi PREA cald, ceea ce a facut viata destul de grea, inclusiv drumul.
photos.app.goo.gl/67A8i5AvVUuV3Zwz8
pe drumul de intoarcere, nu am mai facut mare lucru: (inclusiv din cauza caldurii, dar si a oboselii dupa tura de simbata, plus ceva dureri de genunchi si alte alea :) )
photos.app.goo.gl/i3gkGYjPJbBDUoQQ6
Probabil ca zonele devenite PREA populare din Fagaras (si nu numai) nu ar mai fi de vizitat la sfirsit de saptamina, mai ales cind lumea este in vacante si pe drumuri, si fuge de caldura mare de mai jos. Clar, Negoiu si Moldoveanu au ajuns destinatii de 'pelerinaj' turistic.

Catalin a trimis si el un album: www.flickr.com/photo...73/with/48660063997/

Vali G a fost intr-o tura alpina, cu Cristi G:
31.08.2019, Comorile Clăii , Hornul cu Florile
TRASEU NEMARCAT, PERICULOS, NERECOMANDAT !
Acceptat de Cristi pentru a-l insoți pe Comorile Clăii, coborâm la Bușteni din personlul 3001 la ora 9.00, ne despărțim de echipele care vor merge La Portiță, cabana Omu, Brâul lui Răducu și altele. Mergem pe poteca lui Schiel, triunghi albastru, trecem de intrarea în Seaca dintre Clăi și ajungem la intrarea în vale pe la ora 10.10. Inaintăm pe o vale curată, cu mici săritori, până într-un punct în care firul principal, cu debit mare, cu albie vizibilă și răscolită puternic, pare a face brusc la dreapta.
Tot înainte valea este năpădită de urzici, flori înalte și zvelte printre frunze uriașe de lipan, pare o albie deviată, dar Cristi înaintează fără șovăire prin jungla ce ne ține cale. Lăsăm în stânga Comorile Brânei pe care am zărit pentru o clipă o cască portocalie, apar săritorile și obstacolele aduse de avalanșele unei ierni bogate: Scapam de vegetatie, dar trunchiuri și multe crengi ne ingreunează înaintarea, iar piatra este acoperită cu un nisip fin pe care nu faci priză sigură tot timpul. Lăsăm Comorile de Mijloc în stânga și ocolim prin stânga săritoarea de la intrarea în Comorile Clăii. Pe la ora 12.20 suntem în șaua Clăii Mari. După câteva curmale și o gură de apă urcăm spre Hornul cu Florile. In prima parte întâlnim un cablu pentru asigurare, apoi zona înierbată și expusă parcursă în modul 4x4, continuăm pe stânga hornului și ieșim la belvedere pe la ora 13.50. Ne umplem ochii și sufletele cu iluzii și pornim pe curbă de nivel spre platoul Bucegilor. Ne dăm întâlnire la personalul de la ora 17.22 cu echipa Brândușei și dă-i și luptă cu timpul și lunga , "nesuferita" potecă Schiel. Am ajuns la timp !

photos.app.goo.gl/vZFR31GjgsuL9oGU7

... va urma... (poate :D)

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 5 luni 2 săptămâni #3713 de MihaelaDobrin
Simbata 31.08.2019- Busteni-Jepii Mici-Briul lui Raducu-Jepii Mari - Busteni. Zi torida dar majoritatea traseului a fost pe la umbra, cu urcari si coboriri si tipenie de turisti pe Briu.
photos.app.goo.gl/uGjmua7RZCSrsmYe8
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 5 luni 1 săptămână #3721 de angela
Cu ceva intirziere ne-a trimis Liana P albumul excursiei tematice In natura la Cimpina, pe urmele lui Grigorescu:
photos.app.goo.gl/ZcmUXuHFS2WwKbuc6

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Ianuarie 2020
11 Noiembrie 2019
05 Noiembrie 2019
01 Noiembrie 2019
16 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria