Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 2-8 septembrie 2019

acum 5 luni 2 săptămâni - acum 5 luni 2 săptămâni #3717 de angela
Iata-ne din nou la raportul saptaminal, si..
iarasi, cea mai harnica raportoare este Loredana:
traseul: Busteni, Valea Morarului, Omu, Babele, Schiel, Busteni
Patru persoane am pornit sambata spre Omu’, pe Valea Morarului (unul din traseele mele de suflet), pe o vreme insorita, dar destul de rece.
Taxiul ne-a lasat la Diham undeva spre 9.30, de unde am pornit pe racoare si iarba uda, la drum.
Ajunsi la apa, am constata ca improvizatia aceea de podet din busteni disparuse, ma rog, disparuse busteanul cel mai gros. Atentie deci, se trece acum doar sarind din piatra in Piatra.
In rest, nicio alta problema sau schimbare pe traseu. A, ba da! Plin de tufe de zmeura coapta pe langa poteca. Ne-am zorit insa asa ca am mancat doar ce am ciugulit asa, in fuga, din mers…
Vremea racoroasa (chiar rece bine in parta a doua a traseului, la altitudine mai mare) ne-a ajutat sa ne miscam destul de rapid. Am facut doar doua pauze (o data la cabana Coltii Morarului) si o data dupa ce am intrat in prima caldare – si alea scurtute, cat sa mancam un fruct – asa ca am ajuns rapid la Omu, in doar 4 ore de la intrarea pe traseu.
Ba nu, sa nu mint, ne-am mai oprit cat sa admiram caprele negre, destul de multe spre finele celei de-a doua caldari.
Revenind la drum, ajunsi in ultima caldare ne-am trezit inconjurati de fuioare de nori reci. S-au risipit insa parte din ei cand ne-am apropiat de Omu. Ajunsi aproape de cabana, ne-am despartit. Eu si Mihai C am luat-o spre Omu, ceilalti doi spre refugiul Tiganesti, unde urmau sa doarma.
De la Omu, dupa o masa rapida si un ceai am pornit spre Babele iar de acolo am taiat platoul spre Schiel.
Frigut dar senin, lume ciopor pe portiunea Omu – Babele insa drumul de la Babele spre Schiel liber, oamenii se scurgeau preponderent spre Piatra Arsa, in coloane aproape ca la defilare, ducandu-se probabil spre masinile cu care au venit.
Am ajuns in Busteni pe la 6 si un pic. Am mai stat o ora pana la tren, timp suficient sa ne luam locuri, sa mancam pufuleti si sa mai povestim una alta.
A, sa nu uit: nu mai era zapada pe traseu deloc, poate ajuta informatia.

photos.app.goo.gl/Vv7Nv5MxbWN9PerD9

Ion H a revenit si el pe cararile montane dupa o pauza:
7 sep 2019 - Busteni, Gura Diham, Poiana Izvoarelor, La Cleste, Gura Diham, Busteni
photos.app.goo.gl/zdxC4Qj7Vq9C3J3Z7

Vali G a fost duminica pe Valea Colților, Hornul Coamei, Valea Albă:
Din personalul 3001, ora 9.00 urmez traseul Bușteni, Poiana Coștilei, Vâlcelul Poieniței, Hornul Pământos. Coborât în Valea Mălinului o iau repejor pe Valea Colților. Este puțină umezeală pe pietre, dar nu mâzgă. Ajuns în șaua Colților, traversez Valea Gălbenele pentru Hornul Coamei. Aici puțină umezeală, piatră rece și un vânticel tot rece. Urc repede, îmi pun și mănușile la un moment dat, dar înaintez și mă incălzesc. In Brâul Mare al Coștilei( BMC), văntul aduce valuri de ceață rece. Merg spre Hornul lui Gelepeanu cu gândul de a coborî pe Brâna Aeriană, dar aș fi vrut să văd cum arată Valea Albă după o iarnă bogată. Continui pe BMC până în Valea Albă pe care revin în gara Bușteni pe la ora 17.00.
photos.app.goo.gl/CKHUAPRZ1pwDKrJ48

Mihai R a fost pe munte duminica, pe traseul:
Sinaia - Poiana Stânii - Piciorul P. Arse - Cascada Vânturiș - Cota 1400 - Sinaia 8-09-2019
photos.app.goo.gl/rzB9WG2zgb1cX1pX8


A reinceput sezonul ciclist, ca doar e toamna...
La initiativa lui Horia, am facut o tura de peste 70km, in echipa de 3, de la metrou Pipera spre Tunari- Dimieni - Balotesti - Saftica- Peris- Balteni si retur
photos.app.goo.gl/3cUTA56Bu9wAK8PD8
Avem si un mic raport cu impresii, de la Andreea O:
A fost o tură incredibil de frumoasă, mi-a plăcut foarte tare! Prima de peste 50 de kilometri (și chiar mai mișc azi) prima pe lângă București și am descoperit niște locuri foarte faine, care clar mai merită explorate. Mi-a plăcut că n-am gonit, că ne-am făcut timp să mirosim toamna, prunele de la marginea drumului au fost delicioase, bucata de pe DN horror, te face la psihic doar zgomotul, dar am supraviețuit. A fost o tura cu de toate: asfalt, poteci, pentru toate bicicletele practic, că le aveam total diferite, am avut si drumuri libere, vreme numa bună de pedalat. Horia, foarte atent, îți dă foarte multă incredere, abia astept următoarea tură! Ah, și a fost prima tură în care m-au salutat alți biciclisti ceea ce m-a făcut să mă simt intr-un fel:) Mulțumim, Horia, pentru tură și o săptămână frumoasă tuturor!


... va urma ...
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: hoinar

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 5 luni 2 săptămâni #3718 de MihaelaDobrin
Simbata 07.09.2019-Busteni-Brina Mare a Morarului prin Munticel, pina la crucea lui Stoichita si retur prin Plaiul Finului. Plimbare pe o zi insorita dar aproape de crucea lui Stoichita a batut ceva vintul si temperatura a scazut astfel ca a trebuit sa mai punem ceva pe noi. R3001 aglomerat ca de obicei in sezon dar s-au mai gasit de cumparat bilete pt. loc si cu15 min. inainte de venirea trenului.
photos.app.goo.gl/UzH5aqsmvkitiWYR9
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 5 luni 2 săptămâni #3719 de hoinar
Valea Ţapului, Brâna Mare a Coştilei, Valea Priponului. O tură "clasică" de toamnă în abruptul nordic al Coştilei. Am urcat din Buşteni pe poteca Munticelului şi mai departe pe poteca spre Omu de pe valea Cerbului. O dată ce ne-am abătut către Valea Ţapului am constatat că ploaia din urmă cu câteva zile a lăsat în urmă multă umezeală în zonele umbrite aşa că valea n-a fost atât de uscată precum ne-am fi dorit. În cca 3 ore am ieşit în Brâna Mare a Coştilei. Puţină ceaţă ici-colo plimbată de vânt dar vizibilitate bună către zona de abrupt a Coştilei. Am continuat pe brână până în valea Priponului şi-am revenit în valea Cerbului, apoi în Buşteni la reîntâlnirea cu colegii de care ne despărţiserăm în urmă cu aproape 10 ore pt schimb de impresii de peste zi :-)

photos.app.goo.gl/y89787xsinEZqQqM8


Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...ording/valea-tapului Track-ul GPS se poate folosi doar pe propria răspundere ! Traseul include zone alpine potenţial periculoase !
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 5 luni 1 zi #3731 de Diana
Un mini concediu scurt, dar dulce pe Valea Cernei, cu Minna:

www.flickr.com/photo...s/72157710952195563/

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

16 Ianuarie 2020
11 Noiembrie 2019
05 Noiembrie 2019
01 Noiembrie 2019
16 Octombrie 2019

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria