Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 21 - 27 octombrie 2019

acum 6 luni 4 săptămâni - acum 6 luni 3 săptămâni #3759 de angela
Iata-ne la sfirsitul lunii octombrie si cu ultimul sfirsit de saptamina cu 'vara indiana' - cu aglomeratie mare pe trenuri si sosele, si... la inceput de schimbare meteo- daca e sa ii credem, in doua zile incepe frigul si vremea rea!
Pina atunci sa incercam sa ne delectam cu ce imagini frumoase a oferit toamna, si -pina una-alta- luni, la ce ne-au pregatit invitatii intilnirii de la OK Center.

Dupa aceste anunturi, e timpul sa trecem la fapte- iata lista de contributori si contributii din aceasta pagina de Cronica, in ordinea 'sosirii':

Iura:
CULORILE TOAMNEI LA PALTINU

In acest ultimul weekend de octombrie, printre evenimentele la care au participat membrii Clubului Alpin Floarea de Colt (mini-tabara de drumetie in abrupt cu cazare la Poiana Izvoarelor, trasee in Malaiesti/ Bucsoiul Mare, scoala de escalada la Stanca Sfanta Ana, etc) si-a facut loc si traditionala tura pe culmea Seciuri, deasupra barajului Paltinu. Dintre mai multele variante ale acestei ture cei 13 participanti au optat pentru o urcare din Comarnic pe creasta de la antene intoarcerea fiind pe la Vf. Frumos si pe culmea Boncu, la Nistoresti. Daca vremea ne-a rasfatat in ultimele doua luni cu weekenduri senine, fara cusur, toamna nu a fost in acest an foarte darnica cu fotografii, frunzisul afectat de seceta ne-etaland paleta obsinuita de culori dar chiar si asa, peisajul a fost superb.
photos.app.goo.gl/2sPtYJ7tz73rSZ8x7

si Rodica R:
O plimbare relaxata pe dealurile Comarnicului pana la locul de belvedere
spre barajul Paltinu pentru a admira coloritul toamnei.


photos.app.goo.gl/RacEs7v3AHNTtpkt7

Alice:
alicegherman.blogspo...ltinu-vffrumosu.html

Artemiza:
Astazi am hotarat o drumetie de o zi spre Lacul Paltinu . Am coborat la Comarnic un numar numeros de membrii ai Clubului Alpin Floarea de Colt dar si simpatizanti , ( 13 la numar ) . Am pornit drumetia pe culmea Seciuri iar de la Paltinu ne-am intors la trenul de la Nistoresti . A fost o altfel de toamna , alte culori dar totusi frumos ! Unii dintre noi au
adunat catina iar eu m-am intors la Bucuresti foarte multumita cu o sacosa de ghebe tinere .

photos.app.goo.gl/iP8d3p8ZeMqwQLEz5

Tot de la Artemiza mai avem si o excursie de joi:
La invitatia lui Liana Mirita ne-am intalnit la P-ta Sudului ( sos. Berceni )si am plecat cu un microbuz in directia Isvoarele -Lacul Isvoarele -raul Arges -Gostimari . La inceput a fost ceata , apoi timpul ne-a suras bucurandu-ne de peisaje deosebite ale toamnei ,am adunat nuci si struguri .[/i]
photos.app.goo.gl/BNtQ3LoF2CFrJhk76

Svetlana:
(Bucegi, Valea Horoabei)
Simbata, la propunerea Ancai. am mers pe Horoaba
photos.app.goo.gl/eKnKe7honC8vCrYs9

Piatra Craiului: Plaiul Foii
Un grup de prieteni am fost la cabana Dianthus in zona Plaiu Foii, unde cine a putut s-a excursionat in Piatra craiului, cine nu... a stat mai pe margine. (ca mine, asa ca nu am poze de tura, ci doar de ... zona)
ziua 1: photos.app.goo.gl/YVhRj3xCo9p2cjQ38
ziua 2: photos.app.goo.gl/Nt7X4Et6htHbPhua8

Un album de tura a venit de la sarbatoritul nostru Bogdan S:
photos.app.goo.gl/gzbHSGNTkhnPn2p36

Loredana:
(Bucegi, Valea Morarului)
Cum planurile de mers la cursul de escalada a lui Vali Mozes mi-au fost date peste cap de faptul ca m-am lovit destul de rau la un deget, am pornit sambata spre munte, gandindu-ma ca e pacat totusi ca pe o zi care se anunta a fi cu cer senin si soare sa raman in Bucuresti.
Am plecat asadar alaturi intr-o drumetie pe Morar, in ideea ca pe o vreme atat de frumoasa ar fi fain de ajuns la Omu'.
Si-am ajuns. ?

Drumul a mers snur, fiind uscat si cu aderenta perfecta. Desi la poale, la Gura Diham, ierburile erau ude de la bruma care se topea, mai incolo lucrurile au inceput sa se schimbe. Covorul aramiu de frunze perfect uscat, la fel si drumul pe care am mers fara probleme pana la refugiul Coltii Morarului, unde am luat o mica pauza de respiro. Merita metionat ca in lipsa ploilor apa din parau a scazut foarte mult, si se putea trece cu mare usurinta.
De la refugiu am pornit pe Munticelu pe un drum pustiu. De altfel, pustiu a fost pana la Omu. Nu ne-am intalnit cu nimeni pe traseul care, in lumina toamnei, arata splendid. Galbenul intens al zadelor batea vira usor spre un maroniu duce, rugii de zmeura ruginisera de tot, covoare de frunze sub talpi, pe scurt, o frumusete. La toata combinatia asta se adauga si un cer minunat de albastru.
Si pe un astfel de drum linistit si cu vreme numai buna de mers - nici prea cald, nici prea frig, vant aproape deloc - am ajuns rapid la Omu, in circa 4 ore.
Foarte multa lume la Omu, in special tineri, lucru imbucurator.
Dupa o pauza de masa am hotarat sa nu ne grabim pe Cerb ci sa ne bucuram de soarele de toamna pe platou. Asa ca am luat-o spre Schiel, pe ruta spre Babele.
Platoul, o splendoare, cu ierburi aurii cat vezi cu ochii, fara nicio pala de vant si cu un cer neverosimbil de albastru. La un moment dat era atat de desavarstit de frumos incat aveam senzatia ca sunt intr-un decor de film. ? Si ca cineva o sa vina sa stranga decorul zicand - gata, pauza s-a sfarsit.
N-a fost asa. Soarele a continuat sa straluceasca peste aurul ierbii si ne-a calauzit pasii pana ce am intrat in padure, pe Schiel.
Am ajuns pe lumina in Busteni, de unde am luat-o pe jos spre Gura Diham, unde lasasem masina.
Pe drum, noaptea a cazut brusc, rece si grea, sfasiata de luminitele care clipeau la geamul putinelor rulote ramase in zona. Si de un foc la care sfaraia de zor un gratar. Mirosul lui nu a fost remarcat doar de noi: la un moment dat am vazut la nici zece metri distanta o chestie mare si neagra care mergea prin iarba. Un urs. Noi ne-am vazut insa de treaba noastra, el de a lui, si drumul s-a sfarsit cu bine si fara peripetii.

photos.app.goo.gl/pwad11sbmxZ11V1Z8


Mihai R:
Sf Ana
Sâmbătă într-o companie și o atmosferă plăcute suntem invitați la Atelierul de Escaladă inițiat de Valentin Mozes, la Stâncile Sf. Ana. Vremea este minunată. Dimineață peretele este inundat de soare și încă nu este foarte cald. După ședința tehnică până după-amiază, ne echipăm, exersăm urcări și coborâri pe cele trei trasee de începători.
Ziua de escaladă a fost un real succes, toată lumea este mulțumită.
Mulțumim Valentin!

photos.app.goo.gl/b4ByoSay29JwmHYb6

Bucsoiu
Duminică la orele 8:00 pornesc împreună cu Sorina de la Cabana Izvoarelor unde am înnoptat, după o seară în care am avut și o mică petrecere cu ocazia aniversării unui Sfânt Dumitru - colegul și prietenul nostru Mitică (care s-a ocupat de rezervarea locurilor la cabană și a strâns iarăși un grup numeros). Mergem pe Take Ionescu și la Prepeleag urcăm pe Traseul lui Deubel până pe Vârful Bucșoiu. Vremea este foarte frumoasă. avem parte de peisaje și panorame minunate. Vizibilitatea este foarte bună. Ajunși mai sus putem vedea în depărtare Ciucașul și Zăganul, Piatra Craiului și Făgărașul. De pe vârf vom coborî pe Culmea Balaurului. Inițial după intrare pornim chiar pe creastă dar în curând vom observa că devine destul de dificil cu rucsacii în spate și fără echipament potrivit (cască, crodelină). Coborâm în potecă. La ora 16:00 suntem pe Țimbal și deja aici este umbră și se lasă răcoare. Coborâm rapid și la 17:10 suntem la Gura Diham unde ne întâlnim la mașină cu colegul și prietenul nostru Levențiu C.
A fost un week-end frumos, cu de toate!

photos.app.goo.gl/gxjrEmbHhWGwbpND8

De la George L a sosit un nou raport:
photos.app.goo.gl/AroSajzbSrja66Ld8
Weekend-ul acesta cu ocazia Sf. Dumitru, cca 35 montaniarzi de la Floare de Colt și Simpatizanți mergem pe munte să-l sărbătorim pe energicul și dragul nostru Mitică Lepadatu. Sâmbăta după ce ne cazam la Cabana Poiana Izvoarelor, mergem la Cabana Malaiesti pe Take Ionescu și ne întoarcem la cabana, unii pe Take, altii pe Glajarie. Seara petrecere..Cu toții am petrecut și am fost bucurosi alături de dragul nostru Mitică. Duminica după ce am servit micul dejun plecam pe diferite trasee. 18 montaniarzii spre Bucsoiul Mare: -6 pe Brana Caprelor la Malaiesti - 4 pe Creasta Balaurului - 8 la Cabana Omu cu coborâre pe Valea Cerbului. Alții spre Predeal pe Valea Iadului, spre Bușteni pe la Gura Diham. A fost un week-end plăcut, cu o vreme super frumoasă și cu o natura ca-n povesti. La mulți ani Mitica și la cât mai multe trasee montane împreună!

Vali G vine cu o tura alpina: 27.10.2019, Valea seacă dintre Clăi, Hornul cu florile
Traseu nemarcat, periculos pentru cei fără experiență !
Aurelian ar vrea să meargă pe Hornul cu florile. Coborâți din personalul 3017 (3001) la ora 9.00, în Bușteni, mergem pe Valea Seacă dintre Clăi. Vremea este foarte bună, piatra uscată, urcăm și la ora 12.00 ajungem în șaua Clăii mari, pentru o pauză scurtă; mănânc un măr Mergem puțin pe Brâul/brâna lui Răducu spre Valea Caraiman/Jepii mici și urcăm prima creastă în stănga, intrăm pe Hornul cu florile, traseu parcurs cu Cristian Gal în august photos.app.goo.gl/vZFR31GjgsuL9oGU7 .
Coborâm pe poteca Schiel, la personalul 3010. Aglomerație și multă umblătură din cauza numerotării vagoanelor; cinci vagoane, ia noi am stat în vagonul cu nr.... 21

photos.app.goo.gl/ctSxwyH7MTvZ99Qa7
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: hoinar

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 6 luni 3 săptămâni #3771 de hoinar
Toamna, când căutăm să profităm cât mai mult de soare, faţa sudică a Caraimanului este mereu ofertantă prin labirintul de brâne şi vâlcele. Ultimul wk din octombrie ne-a răsfăţat cu cer albastru, fără fir de nori, cu muntele în haine de toamnă şi temperaturi de vară târzie. Din valea Jepilor, vis-a-vis de Brâul lui Răducu, ne-am abătut pe vâlcelul Poliţelor (Cuminte). Curând Brâul Portiţei ne-a întâmpinat cu pantele înclinate de iarbă uscată. Mai sus, după alte câteva obstacole elementare, am ieşit să admirăm bazinul Spumoasei din şaua largă de pe Muchia Brânelor, deasupra Târlei Berbecilor. Pentru jumătatea superioară a vâlcelului am ţinut aproape de muchie (dreapta) pentru perspectiva asupra zonei de abrupt. Am poposit pentru o gustare în şaua Caraimanului (lume multă, ca pe întregul platou al Bucegilor) apoi ne-am îndreptat spre cabana Caraiman şi, mai departe, către vârful Jepii Mici pentru o vedere de ansamblu asupra feţei sudice a Caraimanului. Am revenit în Buşteni pe poteca domoală a Jepilor Mari, puţin dezamăgiţi la destinaţie că programul cofetăriei era doar până la ora 18 B)

photos.app.goo.gl/T82bv76moEEzWmRN6


Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...g/valcelul-politelor Track-ul GPS se poate folosi doar pe propria răspundere ! Traseul include zone alpine potenţial periculoase !
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 6 luni 3 săptămâni #3772 de angela
cu o mica prelungire, adaug tot aici albumele primite azi de la Nelu P (puteam sa le impart sau sa astept urmatoarea fila, dar mi-am zis ca poate ne coloreaza un pic zilele astea sumbre si ploioase de debut de noiembrie pina data viitoare):

Primul album este realizat in 27 octombrie si contine poze realizate la
cetatea Rasnov si Poiana Brasov, hotelul Piatra Mare.
photos.app.goo.gl/FtMt7qCiGegT1Buw5
Al doilea album contine poze din 28 octombrie realizate pe varful Postavarul, la restaurantul Sura Dacilor si la cabana Postavarul.
photos.app.goo.gl/cd2Zn7rbY9usG25p6
Al treilea album contina poze din 29 octombrie realizate la castelul Bran si la Cheile Gradistei_Fundata
photos.app.goo.gl/N85sEconU32sryaUA

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 6 luni 3 săptămâni #3774 de MihaelaDobrin
Simbata 26.10.2019. Din Sinaia cu taxiul pina la Cota 1400 . Urcat pe Carp, pe sub Furnica si coborit pe Piciorul Pietrei Arse in Poiana Tapului .Avem surpriza placuta sa mai gasim o multime de merisoare si afine stafidite in urcarea pe Carp si ne bucuram de coloritul zadelor la coborirea pe Piciorul Pietrei Arse.
photos.app.goo.gl/Vp52MhpDnce4XAEW6
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria