Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamana 11-17 noiembrie 2019

acum 6 luni 1 săptămână - acum 6 luni 1 săptămână #3793 de Ilinca
Incep eu cronica de saptamana aceasta cu cateva poze din excursia de sambata de pe platoul Bucegilor.

photos.app.goo.gl/U23xPoc8xUCWbq4M7

Vremea inca frumoasa si destul de calduroasa ne-a permis sa facem un traseu de altitudine, propus de Iura si sutinut de Rodica (discutia initiala includea si o varianta cu Paduchiosu la care s-a renuntat ca sa facem o echipa mai mare). Astfel, intr-o echipa de 11 am luat 3 taxiuri din gara Sinaia (care s-au scumpit destul de tare, au cerut 120 de lei de cursa initial, apoi negociat s-a ajuns la 80-100) pana spre saua Dichiu, la belvedere, unde incepe creasta. Am urcat spre Vanturis pe un soare cu ceva pacla/nori uneori si un vant recisor dar suportabil.
Dupa o scurta pauza pe varf, am coborat spre stana si am urcat spre Vf. cu Dor, unde am mai facut o pauza. Apoi o parte din echipa a coborat pe Carp iar ceilalti am pornit spre Piciorul Pietrei Arse, taind pe o brana propusa de Rodica (de aceea probabil nu ne-am intersectat cu cealalta echipa, care a facut o parte din acest traseu invers). La coborarea pe Picior ne-am bucurat de ultimele raze de soare intr-o scurta oprire la bancuta. Cu aceasta ocazie eu am facut un ocol de 10 min. in padurea rara sa vad daca mai gasesc crucea prietenilor care au pierit in avalansa din aceasta zona acum 20 de ani. Dupa o coborare abrupta cu ceva alunecare pe iarba uscata am gasit-o, in buna stare. Ne-am continuat coborarea si am ajuns lejer la gara la trenul de 5 jumate, in care ne-am reunit cu toti ceilalti.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 6 luni 1 săptămână - acum 6 luni 1 săptămână #3794 de angela
atunci eu am sa continui, cu ce am primit pina acum :)
Iura a fost primul 'meu' raportor:
Dichiu - Vinturis - Coltii lui Barbes - Piciorul Pietrei Arse - Sinaia
Sambata a fost inca o zi frumoasa de toamna tarzie la munte. Fata de negura din Bucuresti, pe valea Prahovei ne-am bucurat de soare toata ziua desi filtrat la orele aniezii de nori inalti stravezii. A fost o temperatura placuta si ceva vant din sud, dar nu mai mult decat este normal la asemenea altitudine. O echipa de 11 am luat taxiuri de la gara Sinaia pana in pasul Dichiu de unde am urcat creasta Vanturis pana in varf. De acolo am coborat in valea Dorului si in continuare peste Coltii lui Barbes. Patru impreuna cu mine au coborat in Sinaia iar restul au continuat si au coborat pe Piciorul Pietrei Arse. Din punct de vedere fotografic, a fost lumina buna doar la inceputul si la sfarsitul turei, cerul albastru, culmile subcarpatilor insirandu-se la orizont si cateva zade inca galbene fiind principalele subiecte.
Albumul: photos.app.goo.gl/uievGxVcMRCGGBw79

Loredana este urmatoarea pe lista, cu acelasi traseu:
Previziunile meteorologilor foarte optimiste pentru weekend plus ideea ca saptamana viitoare sigur voi sta in Bucuresti ca-s alegeri m-au impulsionat sa merg musai, dar musai sambata trecuta la munte.
Se promitea zi cu soare asa ca vizualizam deja o tura frumoasa, nici prea grea nici prea usoara, cat sa ma bucur de lumina si de auriu cat s-o mai putea.
Si s-a putut.
Dupa ce in tren am oscilat intre Piciorul Pietrei Arse si Vanturis, “soarta” a decis pentru noi: Piatra Arsa. Caci taximetristii ne-au cerut 30 de lei de persoana sa ne duca pana la Tichiu. 25 dupa, cu reducere ?
Si-am pornit asadar noi in sus, spre Peles, bucurandu-ne de minunata imagine a copacilor care-si mai pastrau inca frunzele de aur.
Traseul a fost bun, desi plouase cu o zi inainte. Putin umed la inceput, dar fara probleme, fara noroaie. Cald si bine, multi dintre noi au ramas in scurt timp la tricou.
Nu la fel a fost si cand am iesit in golul alpin. De pe la Coltii lui Nica vantul a inceput sa bata destul de muscator iar cand am ajuns pe Furnica, era de-a dreptul frig. Vreme nu doar de haina mai groasa ci si de caciula si manusi.
Ne-am echipat deci bine bine si am coborat la cabana de unde se ia telecabina, pentru un sandvis din traista si un ceai cald de la bar. Sau din termos.. dupa posibilitati.
La plecare grupul s-a mai fragmentat, caci mergem dupa trenuri diferite.
Eu am ramas cu grpul cel mai de pe urma, luand-o agale pe drumul de vara pana la 1400. De acolo am coborat pe partia de schi, sa stam cat mai mult la soare
Am ajuns in Sinaia cu o ora inainte de trenul de 5.36, asa ca am avut timp de cumparturi,de o cafea si de luat “masa in oras”, adica de mancat un pufulete si-un iaurt in gara.

photos.app.goo.gl/sdgX71TgctCysPYp8

Mihai R a fost la munte duminica, zona Susai - Clabucetul Azugii:
Duminica asta ne-am hotărât să luăm trenul de 7:45 din Basarab și să facem o tură relativ scurtă. A fost ceață și vreme închisă până la Sinaia unde era soare și munții se puteau admira și de jos din stațiuni.
Mergem pe Poliștoaca spre Susai, întâlnim și alți plimbăreți, chiar și două persoane care au făcut cale întoarsă pentru că întâlniseră o ursoaică cu pui pe drumul forestier spre Susai. Ne abatem puțin și pe poteca spre Rențea pentru a admira M. Neamțului. După un mic popas la Susai urcăm spre Vf. Clăbucetul Azugii, Bate vântul pe vârf dar este vizibilitate bună. Coborâm spre Azuga și prindem R3010 la 17:19. Trenul are cinci vagoane dar sunt aceleași probleme, oameni care stau pe scările din interiorul vagoanelor, etc.

photos.app.goo.gl/xgh2RSFYPTVPbxJ27

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 6 luni 1 săptămână #3796 de MihaelaDobrin
Simbata 16.11.2019- Sinaia- Cu taxiul pina la cotul Dichiu apoi urcat catre vf.Vinturis-Stina de sub vf. Vinturis-Pe marcaj la vf.Cu Dor-Sub Furnica-Genune-Piciorul Pietrei Arse-Sinaia. Soare cu vint suportabil (avind canadiana) dar pina la Vinturis a trebuit sa punem si manusi. De la vf. Cu Dor, 6 am coborit pe piciorul Pietrei Arse iar 5 pe Carp.
photos.app.goo.gl/KkEJ9KARPU5H4NSZA
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria