Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 18-24 noiembrie 2019

acum 6 luni 4 zile - acum 5 luni 3 săptămâni #3797 de angela
Incep sa scriu pagina raportului saptaminal din Cronica noastra.
Desi a venit o mica iarna... dupa destule ploi, a dat si ceva zapada, chiar si prin Bucuresti in noaptea de vineri spre simbata, oamenii nostri nu se lasa si tot se duc la 'faimoasele' trenuri de valea Prahovei, mai mult sau mai putin incalzite... ca tot vine iarna! Sa-i lasam sa vorbeasca ei, ca ei stiu mai bine ce si cum a fost in acest sfirsit de saptamina pe munte.
Aveti cuvintul, fratilor!

Iura este din nou fruntas la raportare :)
Fiind prins cu activitati administrative (adunat mere si greblat frunzele cazute) la "mosia" din Comarnic nu am rezistat tentatiei si am facut o scurta plimbare pe coama dealului Ghiosesti. Contrar prognozei prapastioase, a fost o zi placuta de mers, fara soare dar si fara precipitatii sau vant. Zapada cazuta peste noapte se topise in mare parte facand loc ultimelor culori de toamna. Nu am avut aparatul la mine dar am cedat ispitei si am facut cateva poze cu mobilul:
photos.app.goo.gl/cyLRcvj6e4wdEQcC7

Urmatorul in ordinea sosirii albumului este Vali G, care a facut o tura cuminte cu participare larga :)
23.11.2019, Valea Grecului, Diham
photos.app.goo.gl/E4bMA5frdkkMexE38

Ceva mai multe detalii aflam de la Rodica R:
Sâmbăta aceasta am fost puțini în Regio 3017. Multă lume a rămas acasă luând în serios alertele meteo exagerate de mass media gen " urmează o vreme nespecifică acestei perioade" (!).
Amatorii de drumeție fiind doar 6 la număr am hotarât să mergem toți pe același traseu pornind din Azuga pe valea Grecu, vf. Grecu, popas la cabana Diham și apoi pe poteca spre Predeal prin valea Frăsinetului și culmea Fitifoiu.

Alegerea traseului pe firul văii Grecu a fost inspirată, drumul fiind mai direct, mai scurt și cu mai puțin noroi decât poteca mai circulată din stânga văii, marcată tot cu triunghi galben.
A fost o zi la limita dintre două anotimpuri un amestec de toamnă târzie și un început timid de iarnă, a fost mai frig, vânt și ceață doar în șaua Grecului, spre prânz vremea s-a încălzit puțin și soarele s-a arătat pentru câteva minute.
Drumul fiind ușor am ajuns devreme în gara Predeal și ne-am întors acasă cu Regio de la ora 15:09.
Traseul a fost perfect pentru o plimbare lejeră și cu priveliști deosebite spre Bucegi fiind preferința mea atunci când vreau sa mă bucur de natură fără să fac un efort prea mare.


Pozele din tură sunt aici:
photos.app.goo.gl/5wGkEEVXHQWwSZVp6

Eu am iesit din nou pe valea Prahovei pentru o reintrare usoara in ritm, dupa o pauza nedorita si cam lunguta, de s-o putea - am ales sa 'profit' de ziua scurta si am plecat cu 3003, cu gind de intoarcere pe lumina, cu 3006. Am intilnit un grupulet cam 'debusolat', ca Sensei 'le-a tras clapa' si nu a venit simbata asta la tren, si nu se hotarau deloc ce traseu sa aleaga. Eu i-am lasat in tren la Gura Beliei, daca s-au dus sau nu la Florei, cum ii incurajam eu, nu stiu. Eu am urcat pe varianta de linga valea Carunta in Poiana Lazului si drumul forestier de culme, am vizitat doar punctul La Pietris si liziera de Pini si de zade, si am coborit usurel pe strada Plaiului spre Breaza si gara Breaza, ca 3006 nu opreste la Nistoresti - sint patita, o data eram acolo cu Liana si trenul ne-a facut cu mina :P O plimbare scurta, foarte uda pe jos (dar numai putin noroi la inceput ca trecusera oile, apoi am mers pe alaturi si pe poteca pe covor de frunze, iar in partea a doua pe drum/strazi, cam mult asfalt)
photos.app.goo.gl/AueuogDFMrM6PR2c6

Radu A ne scrie:
Eu am fost mai lenes si am plecat din Bucuresti cu trenul de 8:40. Am urcat pe
Gagu pana la zada. A fost o ceata pe sus de nu se vedea mai nimic:
kermit.go.ro/plimbare_gagu_nov19.tar
kermit.go.ro/radu/pl...gagu_nov19/index.htm

A mai venit un raport, de la Mihai R:
Urmăresc atent prezicerile meteo pentru week-end și observ că duminică în zona Predeal - Brașov va fi mai mult soare.
În Regio 3017 suntem în jur de zece, se formează echipele. Un grup vor merge în Piatra Mare, eu și Ioana ne hotărâm pentru Brașov.
Nu a fost foarte frig, mai ales în urcuș ne-am încălzit destul de bine. Traseul cu ceva aer de Centru Vechi, panorame de sus asupra Brașovului, soare printre copaci în pădure este foarte frumos. Facem o puza de masă în Poiana Ruia. Mergem până mai sus la lac. Aici frigul este mai pătrunzător și bate ceva vânt dinspre vîrful acoperit de nori. Coborâm pe CA pe V. Lamba. Covorul de frunze este minunat. Ne jucăm în frunzele până peste genunchi după care ne îndreptăm ușor spre Halta Timișu de Jos. Luăm R3010 la 16:41. Trenul este aproape gol și nu se va umple nici după Predeal. În Bucegi nu a fost o vreme prea primitoare astăzi.
Pe data viitoare!

photos.app.goo.gl/u6YHCosCPPckpYbG7

Svetlana
a fost in vizita pe tarimul unde locuieste Mos Craciun:
Gradina arctica in Rovaniemi
photos.app.goo.gl/aEgnR7w1Zz8DqPA8A
Helsinki , Uspenski catedrala ortodoxa, plimbare pe insula Suomenlinna, cu fortareata cind suedeza, cind rusa, Parcul cu orga lui Sibellius, biserica de piatra si altele
photos.app.goo.gl/J4jBsgWSu8abQNi88

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 6 luni 4 zile #3798 de MihaelaDobrin
Simbata 23.11.2019-Azuga-Valea Grecului-cab.Diham-Podele-Fitifoi-Predeal.. In R3017 putini de la noi, asa ca, in formatie de 6, ne hotarim pentru Grecu. Pe valea Grecului intram in plina iarna, cu zapada si ceata dar mai apoi, pe Fitifoi, nu mai dam de nici o urma de zapada.
photos.app.goo.gl/Mm92yh4AVdP6XD2r8
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria