Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 25 noiembrie - 1 decembrie 2019

acum 9 luni 3 săptămâni - acum 9 luni 2 săptămâni #3802 de angela
Iata-ne din nou la raport, s-a terminat si luna noiembrie, am intrat in decembrie, cu vreme relativ umeda si rece.
Prima raportoare este de data aceasta Loredana, care a fost simbata pe munte: Busteni - Munticel - Diham - Bradet - Gilma - Predeal.
Nu foarte multa lume sambata, in tren, poate si datorita previziunilor de vreme rea. Iar cei mai multi din cei care se pornisera spre munte mergeau la Diham, la doua zile.
Asa ca noi, putinii care ne-am programat sa ne intoarcem in aceeasi zi ne-am gandit la o tura cumva mai ferita de eventualele ploi.
N-a fost sa fie, insa noi am incercat.
Pe scurt, patru oameni am luat in piept Munticelu, spre Diham. Drumul, destul de ok desi in prima parte era ceva noroi. Nu insa mult.
Putin dupa 11, previziunile de vreme rea au inceput insa sa se adevereasca. Printre copaci a inceput sa bureze marunt, iar apoi sa dea cu mazariche. Usor, usor, mazarichea s-a transformat in ninsoare. Apatoasa insa, asa ca am ajuns la Diham cam uzi. Cel putin eu.
De la Diham, dupa o pauza lunguta in cabana supra-incalzita, am optat pentru o intoarcere pe ruta muchia Bradet, Gilma, Predeal.
La scurt timp dupa ce am pornit, ninosarea cea apatoasa s-a transformat de-a dreptul in ploie inistenta si rece.
Si ploia ne-a insotit pana in Predeal, unde-am ajuns cu incaltarile pline de noroaie, uzi dar ok. Oricum ar fi vremea la munte, dupa betoanele din Bucuresti, plimbarea este oricum o binecuvantare.

si linkul
photos.app.goo.gl/maS7zhZAHttuhaie6

Simbata aceaasta a fost un grup relativ numeros care a coborit la Breaza cu gind de mers spre Provita. Din ce am aflat pe trenul de intoarcere, se pare ca au facut o alegere buna, pentru ca nu prea i-a plouat-decit putin/slab- dar grupul s-a scindat si o parte s-au dus cu Orlando la Provita si apoi la Cimpina, pe cind ceilalti au trecut pe la Crucea eroilor din Gurga si au revenit la gara si asa i-am revazut in 3006.
Eu am facut doar o plimbare pe Valea Rea, pina cind ploaia m-a intors din drum (nu ajunsesem inca in fundul vaii, dar trecusem de valea pe care se poate urca spre stina din Draganu), si m-am grabit inapoi, ca ploaia era cam bogata si am reusit sa ajung la 14.09 in gara Sinaia, si in mai putin de 10 minute am urcat in 3006 unde a fost cald si m-am mai uscat.
Citeva foto spre Bucegi si un pic spre Cumpatu:
photos.app.goo.gl/BhtdEazM8wpukgk3A

Svetlana a fost in Leaota de Ziua Nationala, pe Piatra Dragoslavelor, cu Arhiva de Geografie
photos.app.goo.gl/jWbRyDjEYCTHxtzv9

A sosit si raportul de la Artemiza:
Sf. Andrei si Ziua Nationala 1 Decembrie 2019
Asa dupa cum a fost anuntata , excursia in M-tii. Valcan a fost organizata cu trenul ( doua zile ), cu membrii si simpatizanti al Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti in zilele de 30 -XI- 01 XII-2019 la Tismana . Am coborat din tren la 14,20 si imediat un microbuz ne-a condus 34 km la vila Ursu din Tismana situata sub coama muntelui , unde copacii ajung pana la doi metri de ziduri ; aici am dormit o noapte . Dupa ce ne-am luat camerele in primire , am facut prima drumetie la M-rea Tismana ( biserica si muzeu ) , apoi la restaurantul vilei ne-am delectat in fata unui pastrav minunat . Dupa un somn linistit in mijlocul padurii , de Ziua Nationala 01 Decembrie 2019 , pe un timp superb chiar la rasaritul soarelui ( ora 7,32 ) am plecat cu totii intr-o drumetie in muntii Valcan, pe o poteca umbrita de fagi , castani comestibili si palcuri de brazi din masivul Cioclovina spre Schitul de Jos , apoi putin mai abrupt la Schitul de Sus . Am fost primiti sus la schit cu atata bucurie de maicuta Veronica ,cu ceai cald din toate plantele muntelui , cu rahat , bomboane si biscuiti pe care nu puteai sa le refuzi. Dupa ce am vizitat micuta incapere a bisericii , maicuta s-a deplasat cu noi chiar pe varful Cioclovina ,admirand impreuna pe un cer senin Tara Gorjului ,M-tii Valcan , M-tii
Retezat ,Parangul si lantul Godeanul plin de zapada . In stanga statea de straja Piatra Iorgovanului ! Cu greu ne-am despartit de maicuta Veronica care a tras clopotele la despartire , indemnandu-ne sa imprastiem in jur numai bucurii ! Ajunsi cu bine la vila Ursu, am servit pranzul, ne-am urcat in microbuzul care ne astepta de vreo 15 minute , iar la Tg. Jiu majoritatea au coborat la Parcul Central ,, Constantin Brancusi " pentru a revedea operele . Am ajuns fara intarziere la Bucuresti, incarcati de atata energie pozitiva gata sa o imprastiem doritorilor .

photos.app.goo.gl/6WUuCpVLbFUvAdxr7

Vali M ne-a trimis si el ceva din acest sfirsit de saptamina:
va trimit cu drag pozele din acest week-end!
comentarii la Andra Bunea

photos.app.goo.gl/UAfNjXpvVoeDJtM18
andrabunea.wordpress...nelelor-30-nov-2019/
si blogul nou creat de mine (in limba engleza)
mynewalpineclimbinga...eering.blogspot.com/

Tot o tura alpina a incercat si Vali G:
01.12.2019, Valea Morarului, sau unde-i unul nu-i putere
Mi-am propus Valea Morarului și coborâre pe Valea Cerbului. Frigul de pe Valea Prahovei, zăpada inexistentă, îmi permit să grăbesc pasul spre cabana Diham, refugiul Colții Morarului și intrarea în vale. Pospaiul de zăpadă, dar mai ales două urme proaspete, care erau pe vale, îmi prevestesc o tură frumoasă. În Poiana Morarului, zăpada își face simțită prezența, mai ales în zonele viscolite. Tot aici se opresc și urmele văzute la intrarea pe vale, sub bocancii unei tinere perechi care nu se grăbea. Înaintez cu ușurință pâna la bolovanul din zona canionului. Curăț zăpada de deasupra, folosesc un un colț de piatră găsit acolo pentru a depăși pragul, binecuvântez pe cei ce au pus lanțul puțin mai sus, la revenirea în vale. Odată ieșit la lărgime, merg mai ales pe zona înierbată , zăpada ascunzând capcane intre bolovanii de pe firul văii. Cănd n-am de ales intru în zonele cu zăpada viscolită, înot prin zăpada pulver, depășesc zona, dar vine zona din vale pe care nu o pot păcăli. Vântul este tăios și rece, vălurind ceața de deasupra ultimei căldări. Nu transpir, deși încep să simt încordarea în picioare. Ies pe o coama viscolită, înaintez mult mai ușor, îmi relaxez mușchii în mișcare și gata, sunt sub ultima căldarea, dar lateral dreapta, în urcare. Mai am de traversat zona cu zăpada adunată până în firul văii, înainte de ultimul zvâcnet. Merg cam 20 de metri prin zăpada mare și nisipoasă, simt cum pierd energie, și mă gândesc la zăpada ce mă așteaptă în firul văii.
Scot aparatul de fotografiat pentru a vedea cît e ceasul, fac și cîteva poze. Este ora 13.00. O să mă prindă noaptea pe traseu epuizat de indărătnica zăpadă, sau fac cale întoarsă. Nu i-am mai vazut nici pe tinerii de pe traseu, deci sunt singur. S-or fi întors ? După amiază vine și băiatul pe la noi ! Parcă aș vrea să ajung mai devreme acasă. Ajung la personalul de 15.35, oare ? Am pornit în "goană" la vale, vreau să beau un ceai, dar vântul mă impinge până sub peretele unde este placa comemorativă a schiorilor surprinși de avalanșă. Ce bine-i la un ceai ! Urmele mele nu mai sunt, dar oricum la vale nu mai contează prea mult. Tai pe mijloc o zonă cu o mică placă de vânt, iar când ajung pe la jumătatea ei, cu un mic pârâit, pornește avalanșa, mica și previzibila avalanșă, că altfel aș fi ocolit zona. Fac poză, bag la cap și pornesc la drum. Nu am mai întâlnit tinerii. Pe la 15.15 intru în gara Bușteni unde întâlnesc numerosul și veselul grup organizat de Mitică pentru sărbătorirea zilei naționale alături de Amicii Salvamont la cabana Diham. Mulțumim, Mitică !
photos.app.goo.gl/KYJ1HRE9LRuyWeFfA

Iura a facut si el o tura de iarna in Baiului pe 1 decembrie:
S-a intamplat ca prima zi de iarna calendaristica sa fie si prima zi adevarata de iarna. Duminica, de Ziua Nationala, am deschis sezonul hivernal in Baiului urcand pe Zamora si cobarand pe Sorica. Cei 10-15 cm de zapada viscolita si adunata pe alocuri in mici troiene, chiciura din padure si gerul sec de pe creasta au schimbat in totalitate decorul obisnuit de toamna. Am tinut creasta Zamora a direct de la iesirea din padure (de prin zona fostului canton), o portiune care de regula este ocolita pe la poale pe drum, insa care este foarte spectaculoasa ca peisaj. Am avut vizibilitate buna si ceva soare in doze homeopatice doar cat a trebuit pentru poze. Pe creasta a fost ceata, dar fara vant. Din Bucegi s-au vazut numai varfurile, si acelea tarziu dupa amiaza. A fost si un apus superb dar eram deja in padure.
photos.app.goo.gl/MEq355761TVtNbzi8

Avem un raport de la Alice, de la Diham:
alicegherman.blogspo...-de-1-decembrie.html

si de la George L:
photos.app.goo.gl/8uQ8cenaw2VecKd49
Cu ocazia Zilei Naționale a României, dragul nostru Mitică Lepadatu și Marinică de la Amicii Salvamont Brașov ne-au invitat să petrecem împreună la Cabana Diham. Sâmbăta de Sf. Andrei majoritatea luam taxiul și urcam la Cabana Diham pe Conducte. După ce ne cazam hotărâm sa facem și ceva mișcare înainte de petrecere. Asa ca plecam pe trasee, unii spre Morar, altii spre Malaiesti. Vremea nu a ținut cu noi, jumătate din drum ploaie măruntă și rece, jumătate din drum ninsoare. Întorși la Cabana petrecerea începe. Am dansat, cantat și ne-am simțit bine împreună cu Americii Salvamont. La petrecere a fost și Mama Oara. Pe chipul ei se vedea ca este bucuroasă alături de noi, cei de la Floare de Colt și Amicii Salvamont. Duminica dimineața de Ziua Națională am jucat și cantat Hora Unirii. Mulțumim lui Mitică și Marinică pentru petrecerea organizata.

Binevenit, chiar daca putin intirziat este si ce ne trimite Emil G din tura din ultimul week-end la poalele Pietrei Craiului.

Pozele, plus cateva comentarii, se gasesc in GooglePhotos

Sirnea, 29 noiembrie: photos.app.goo.gl/Z3Pa8m4m2yEpu2c6A
Piatra Craiului si sarbatoarea de 1 Decembrie: photos.app.goo.gl/jrCuMPWsFNA7x9wD6
Traseul turei de sambata, 30 noiembrie, a fost urmatorul: Sirnea-Curmatura Groapelor-Poiana Frumoasa-Saua Joaca-La Table-Valea Seaca a Pietrelor-Curmatura Groapelor-Drumul Fruntes-Sirnea.
Filmuletele se pot vedea, accesand link-urile de mai jos:
www.youtube.com/watch?v=bBS4Dpmgz2I
www.youtube.com/watch?v=UM-PtMjqHds

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 9 luni 3 săptămâni #3805 de Marian Ionescu
Azuga. Clabucetul Taurului CERCETASI - Garbova - Predeal 1dec19

drive.google.com/dri...PAIAKlAkw9EFNmINyywg
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 9 luni 3 săptămâni #3807 de MihaelaDobrin
Simbata 30.11.2019-Sinaia-Valea Rea-Stina Draganului-Piciorul Ciinelui-Sinaia. Il conving pe Gigi P. sa mergem in grup de 10, pe un drum mai ocolit si mai putin pieptis, la Stina Draganului. Auzisem de el dar nu ajunsesem la stina decit pe drumul pieptis prin padure. Deasupra stinei, la popasul de masa a inceput sa fulguiasca si apoi s-a transformat in ninsoare, ridicindu-se si ceata pina la noi. Vremea a fost calda , fara pic de vint pe sus dar la coborirea pe piciorul Ciinelui, la partea inferioara a padurii, zapada s-a transformat in lapovita si apoi in ploaie udindu-ne destul de bine.
photos.app.goo.gl/QgQe6FoFuUhipApaA
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 9 luni 3 săptămâni #3808 de hoinar
Prima plimbare de iarnă din sezon :-) Ca şi anul trecut, s-a întâmplat să ajungem de Ziua Naţională în Ciucaş. După ziua "închisă" de sâmbătă, 1 Decembrie promitea măcar puţin soare deşi cam la fel de frig; ambele s-au adeverit. În Pasul Bratocea puţină zăpadă proaspătă, ceaţă şi frig. Curând soarele apare discret printre nori luminând pădurea ninsă şi geruită. Zăpada neumblată scârţie uşor sub bocanci. În golul alpin vântul suflă serios, aşa cum ne aşteptam, dar nu reuşeşte să spulbere ceaţa care ne însoţeşte aproape pe toată culmea Bratocea. Nu vedem mare lucru decât copacii îmbrăcaţi în zăpadă îngheţată ce apar fantomatic ici-colo. Sub vârf (Ciucaş), pe alocuri, zăpada viscolită trece de genunchi. Soarele se arată pentru puţin timp după ce coborâm de pe vârf dar norii câştigă din nou teren pe măsură ce traversăm pe sub Tigăi. De-abia târziu, către după masă, norii se ridică deasupra muntelui dar noi suntem aproape de punctul de plecare către casă :-)

photos.app.goo.gl/NXqFVAMjwZ4cnxhk9


Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...ratocea-ciucas-tigai Track-ul GPS se poate folosi doar pe propria răspundere.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 9 luni 1 săptămână #3814 de Ilinca
Cateva poze tot din excursia pe Clabucetul Taurului, cu participare la evenimentul organizat de Cercetasii Romanie, carora le multumim pentru invitatie. A fost un moment emotionant de schimbare a steagului de la monument si de depunere a juramantului micilor cercetasi.

photos.app.goo.gl/PgaLKNv44fwt9juh7

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria