Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 2-8 decembrie 2019

acum 5 luni 2 săptămâni - acum 5 luni 2 săptămâni #3810 de angela
Loredana deschide raportarea din acest sfirsit de saptamina cu o tura in platoul Bucegilor. In afara de aceasta, alti colegi au fost prin Baiului sau pe la Predeal (unii dintre cei care au venit cu 3003, si un grup mai mic, de 5, in Baiul de sud).

iata ce ne scrie Loredana:
Sinaia, cota 1400, Carp, Furnica, drumul de vara, Sf. Ana, Sinaia
Mai tot etajul 2 al vagonului 2 (un etaj cam golut sambata aceasta) a optat pentru un urcus pana la cota 2000.
Asa ca, in grup mare – 17 persoane – am debarcat la Sinaia, pe un frig destul de taios, pentru a urca sus, spre platou.
Cu exceptia unor petice de gheata pe alocuri si a unor turturi zdraveni, Sinaia era in vesminte de toamna, adica zapada ioc. La fel a fost si prima parte a traseului.
Pe masura insa ce ne apropiam de cota 1400, in ierburi incepea sa se iteasca pudra alba a zapezii.
Am ajuns la 1400 pe vant, frig taios si nori. Deasupra, un cer plumburiu. Vremea nu arata deloc imbietor iar vantul musca din noi. N-am dezarmat insa. Am mai pus o geaca, manusi groase, si am pornit in sus.
N-am regretat. Imediat ce am mai urcat putin, peisajul s-a schimbat total. Ne-am trezit deasupra unui plafon de nori spectaculos, iar vizibilitateta a devenit perfecta. Vantul s-a muiat si el si vremea a devenit chiar neasteptat de placuta pentru decembrie.
Dupa cateva sute de metri, grupul s-a scindat. O parte au facut cale intoarsa, altii au luat-o pe un nemarcat in sus, spre Furnica, eu Vali G., Marinica, Oana si Ioana M. am urcat pe Carp.
Valea, foarte frumoasa, presarata cu ceva zapada, insa nu atat cat sa fie probleme. Niste saritori micute au dat sare si piper traseului.
La un moment dat am parasit valea si reluat urcusul pe coasta, pentru a ne bucura de splendida imagine a plafonului de nori.
Pe masura ce urcam, zapada era tot mai bine asezata. Si pe alocuri atat de intarita de ger incat aluneca destul de zdravan. N-ar fi stricat deloc o pereche de gherute.
Ajunsi inainte de urcusul final spre Furnica, ne-am intalnit cu grupul care se separase de noi. Am urcat cu un pic de dificultate culmea, caci se cam aluneca. Cei cu bocanci mai grei au luat-o inainte, pentru a bate urme. Pana la urma, am urcat cu totii, fara probleme.
Pe Furnica, frig si vant foarte puternic. Asa ca am savurat cu atat mai mult caldura de la cabana unde-am poposit.
Dupa o pauza de masa si un ceai, am luat-o din nou la vale.
Vantul cel taios s-a potolit dupa ce am iesit in partia de schi, si vremea s-a facut din nou frumoasa.
Pana la 1400 am mers pe drumul de vara, unde se aluneca cumplit (eu una am tras o tranta zdravana, si n-am fost singura…). Am taiat-o putin si prin padure, dar doar o portiune.
La 1400 ne-am trezit mergand prin acel plafon de nori pe care-l admirasem de sus. Ajunsi in el nu a mai fost la fel de frumos. Frig, umed, vant.
Cum la munte e insa mereu frumos, am ales varianta de intoarcere cea mai lunga: Sfanta Ana.
Am mers pe un drum fara zapada, doar frunze inghetate si pamant care scrasnea sub pasi a inghetat.
La manastire, parintele ne-a omenit cu cozonac, fructe si vin. Si dupa pauza de ospatare, am luat-o din nou din loc, pe pista pentru biciclete, cu un ocol spre peretele cu trasee de alpinism.
De acolo, am pornit in pas super-grabit spre gara, sa nu pierdem trenul, caci popasul la manastire si ocolirea spre peretele de escalada au luat ceva timp.
Am ajuns bine, fara emotii, cu circa 20 de minute inainte de tren.
Si desi gara era super-aglomerata, in tren au fost locuri, am gasit cu totii scaune goale si am ajuns cu bine si fara intarzieri la Bucuresti.

si albumul aferent
photos.app.goo.gl/M2A695uj4Hk7ix7n8

Al doilea set foto vine de la Vali G:
Gabi Adamescu a influențat alegerea traseului pentru grupul nostru . Suntem 15. La Cazino Iura ne aștepta și ne însoțește puțin ! Urmăm banda roșie până la Cota 1400, iar de aici ne împărțim: Câțiva pe pârtie pentru care Mitică a optat, sau cedat, o parte de poteca de pe Carp, iar restul pe Valea lui Carp, dar nu pentru mult timp. Revenim pe potecă, ne strecurăm printre zonele înghețate, baatem ferm cu bocancii zăpada tare și ajungem la Telecabină, unde Mitică ne aștepta de oră. Mare de nori la picioarele noastre. Ne întoarcem pe la Schitul Sf. Ana unde părintele a avut grijă să ne lase în biserică bucate alese și un păhărel de ...împărtășanie. Iura ne-a așteptat la stâncile Sf. Ana.
photos.app.goo.gl/MhXgCz5BgzcVmB7w7

Mai am si eu un mic album dintr-o tura de la Sinaia Sud la Posada, prin Valea Ciinelui si Piciorul Gagului, liziera de zade, 'tunele', izvorul Virginicai:
photos.app.goo.gl/TFAiNoWWEeY1eya69
Grupul a fost de 5, cu Cornel si Mihaela, Aurora si Gigi.

Mihai R a trimis si el o tura de duminica in Baiului:
Ne întâlnim câțiva în R3017 și punem la cale o tură la început de iarnă. Din tren privim cerul care nu pare deloc promițător. Nori mulți și grei care vin dinspre Brașov și în Bucegi și în Baiului.
Ne hotărâm pentru Baiului. Suntem patru și vom urca pe Piciorul Monumentului la Stâna din Picior pe o vreme nu foarte primitoare. După o scurtă pauză dăm o fugă până pe vârf și coborâm rapid spre Vf. Cumpătu. După amiaza vine cu o frumoasă surpriză. Nori grei rămân pe vârf dar în rest cerul se mai eliberează și avem parte de minunate peisaje. A fost o tură frumoasă cu treceri de la peisaje antarctice cu vânt puternic, cețuri, la peisaje foarte frumoase cu soare pe care îl simțeai cum te încălzește blând.
Pe data viitoare M. Baiului!

photos.app.goo.gl/c51q82n5nYhi8z7g8

Svetlana a fost duminica la Sinaia:
Duminica am fost pe drumul vechi de cota 1400, am urcat catre Tirle, si am coborit pe pirtia noua in apoi in Sinaia.
photos.app.goo.gl/Vw7q41XJTypstH4i6

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 5 luni 2 săptămâni #3811 de MihaelaDobrin
Vineri 06.12.2019-La Racos cu Mioara si catelusa Kiki in cautarea Vulcanului Stins, a Lacului de Smarald, a Coloanelor de Bazalt si a Castelului Bethlem. Vreme insorita si nesperat de calda la aceasta data ceea ce ne-a facut sa ne bucuram si mai mult de privelisti. Din pacate existau doar panouri la obiectivele din zona (un singur indicator am vazut in apropierea coloanelor de bazalt ) ; nu sunt marcate traseele catre acestea iar localnicii, vorbind mai greu romineste, desi amabili, dau indicatii aproximative.
photos.app.goo.gl/NBoNTKsCUtmrgZZs7
Simbata 07.12.2019-Sinaia-Cota 1400-Schit Sf.Ana-Poiana Stinii-Cascada Urlatoare-Busteni. Ajunsa la Cota 1400, valatuci de ceata zburdau in toate partile iar vintul adia nu prea placut asa ca m-am hotarit sa ma indrept catre Busteni prin Poiana Stinii si Cascada Urlatoare.La coborirea din poiana Stinii m-am intilnit cu un grup de tineri din Ploiesti, numeros; veseli dar cam terminati dupa urcusul abrupt spre poiana.
photos.app.goo.gl/qLPraodn44JwohGj8
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 5 luni 2 săptămâni #3813 de hoinar
A doua zi după Moş Nicolae, o zi minunată de iarnă pe platoul Bucegilor. Alături de Moniq şi Tudor (plus subsemnatul), dus-întors Piatra Arsă - Babele - Omu cu mici variaţii pe parcurs pentru a nu fi exact acelaşi drum. Valea Prahovei a fost cufundată aproape toată ziua într-o mare de nori iar la altitudine un alt strat consistent de nori s-a adunat peste zi. Între cele două, vizibilitate bună până către Leaota... Iezer - Piatra Craiului - Făgăraş... Ciucaş din care doar puţin a ieşit din nori. Strat continuu de zăpadă pe platou, bine îngheţată (un adevărat patinoar în zona cabanei Babele), pe alocuri viscolită într-un strat mai gros.

photos.app.goo.gl/VTME8CHk7aQGmecS7


Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...atra-arsa-babele-omu

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 5 luni 2 săptămâni #3815 de Ilinca
Sambata am fost cu Geoarhiva intr-o plimbare prin Codrii Vlasiei, cu opriri la schitul Vlasiei (in ruina), manastirea Caldarusani si manastirea Balamuci - Sitaru. Aprox. 20 de km cu o vreme mai inchisa decat s-a anuntat, dar cu foarte multa chiciura fotogenica. Cireasa de pe tort au fost caprioarele pe care le-am vazut in 2-3 locuri si o pereche de lebede care-si cautau lacul favorit :). Am ocolit un km. in plus ca sa nu ne confunde niste vanatori cu mistretii haituiti.

photos.app.goo.gl/9xmGup8HRSSrEwri6

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria