Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 9-15 decembrie 2019

acum 1 an 1 lună - acum 1 an 1 lună #3816 de angela
Simbata ne-am adunat destui, 'pe vechiul mers (de tren)', in vagonul 2, dar am fost imprastiati rapid de citeva grupuri care isi luasera locuri exact 'la noi'! Asta nu a impiedicat majoritatea sa se organizeze si sa se faca o tura frumoasa cu larga participare in Piatra Mare, despre care vom 'auzi' mai jos.
Altii, mai modest, au fost prin zona Poiana Tapului - Sinaia, un grup mai maricel si separat, eu, care inca nu ma incumet (din nou) sa ma angajez la vreo tura prestabilita din motive de genunchi.

Dar au fost colegi si pe 3003.

De data aceasta primul raportor este Radu A, care a fost aproximativ 'pe urmele noastre' de saptamina trecuta, si a urmat la coborire varianta pe la stina Conciu, la care ma gindisem si eu pina a-mi veni ideea creata cu 'izvorul Virginicai':
Traseul a fost Sinaia hc, Piciorul Gagu, Conciu, Posada.
Iaca pozele mele:
kermit.go.ro/radu/ga...nciu_dec19/index.htm

Albumul meu, in care singura tinta predefinita a cam fost Poiana Stinii, il puteti vedea aici:
photos.app.goo.gl/EjXPzzLGcpGKyTuw8
Traseul a fost pina la urma pe la 16km, dar mare parte pe drum 'mai drept', forestier si de masina. Sinaia (cazinou, manastire, Peles) - pirtia de bob - intermezzo o bucatica de traseu MTB (Fairy...), care nu m-a incintat in mod deosebit din cauza ca aluneca destul de neplacut si era in jos portiunea, drum Cota, drum Poiana Stinii, cu vreo 2 scurtaturi, devenite mai nou de MTB desigur!, PG spre Poiana Tapului pina la varianta care merge pe la cariera din Poiana Tapului, forestier, parc Peles (Sinaia). Pe varianta am avut de escaladat vreo 2 obstacole, un copac a fost si pe PG. Pe PG m-am intilnit cu grupul care venise dinspre Poiana Tapului pe la captare ('capace'), suparati ca dadusera peste noroaie si poteca stricata, partial, deci cu aventuri. Aveau de gind sa mearga spre schitul sf Ana, i-am avertizat ca ii asteapta multa flescaiala si apa care curge sau balteste pe drumul forestier/auto.

Artemiza a fost in grupul care a mers in Piatra Mare:
In trenul nostru de VSD-isti cateva propuneri: Piatra Mare prin Valea Horvatca(nemarcat) sau "la Capace". Priveam pe geamul trenului ceata densa, pronosticurile aratau ca aceasta se va ridica, asa ca am coborat la Timisul de Sus 18 montaniarzi adevarati si neinfricati, am urcat pieptis pe Horvatca, apoi prin padurea acoperita cu frunze ca de toamna.... Abia dupa cabanuta de la popasul din poiana, cand nu dupa mult timp am facut dreapta urcand muntele, bocancii nostri au pasit pe o zapada cernuta. In varful Piatra Mare (1844 m alt.) am gasit adevarata iarna pe care o cautam, putin vant, iar cerul luminat si stralucitor ne permitea vederi largi spre muntii inconjuratori: Bucegi, Baiului, Postavarul, Piatra Craiului, Iezer, Ciucas si Tara Barsei. Din varf ne-am intors pe la Cascada Tamina 1120m alt.(banda albastra) la aceeasi gara, la trenul de 17,00 insumand un total de 18km. Bucuria a continuat in tren cu aplauze la cantecele de munte si cabana a celor doi colegi Gigi si Eugen.
photos.app.goo.gl/6hG2QQScDnqLaVSi7

Raportul lui Iura, tot din Piatra Mare suna cam la fel :)
Sambata, intr-un grup de 18 clubisti am urcat in Piatra Mare pe culmea Ciorga pornind din Timisul de Sus. Traseul, nemarcat, reprezinta cea mai rapida cale de acces spre varful Piatra Mare (1844 m). Cunoscut de membrii clubului sub numele de Horvatca, denumire improprie provenind de la valea care il margineste spre sud, traseul este unul exclusiv de creasta, din care trei sferturi se merge prin padure iar ultimul sfert este o urcare abrupta spre varf in golul alpin, extrem de generoasa ca peisaj. A fost strat de zapada de la altitudinea de1600 m, si cam de acolo si chiciura pe brazi. Pe culme, peisajul a fost unul autentic de iarna cu cer senin spre nord dar buluceala de nori in Baiului, zapada de 15-20 cm si vant puternic pe varf care a slabit din intensitate pe parcurs. Coborarea am facut-o tot in Timisul de Sus pe la Cascada Tamina. Ca niciodata in ultimele luni, la intoarcere am fost aproape singuri in vagon, au mai urcat si cei din alte echipe, Gigi si Eugen ne-au delectat cu cantece de munte si a fost foarte multa voie buna.
Albumul: photos.app.goo.gl/XSV1tULjCqafapdd8

iata si un raport de la Rodica R:
Un raid prin Piatra Mare început pe culmea Horvatca, continuat cu vf. Piatra Mare,
stâna de sub Piatra Scrisă, piciorul Gălbezei, cantonul forestier Piatra Mică unde am
făcut o pauză de masă, am trecut prin apropierea cascadei Tamina, am urmat drumul
forestier de pe valea Pietrei Mici si apoi pe scurtături până în Timișu de Sus.
Ne-am întors așa cum ne-am propus cu Regio 3010 de la ora 16:51.

photos.app.goo.gl/bwyyc5yPneRvxPhZ9

Duminica s-a schimbat Mersul Trenurilor si zice-se vremea a inceput sa se incalzeasca. Drept pentru care Horia a propus o tura de biciclete, la care din pacate eu nu am putut participa, dar am aflat ca a fost o vizibilitate chiar nemaipomenita (se vedeau muntii din Bucuresti!!)

Mihai R are un raport montan de duminica:
Duminică a fost o vreme superbă pentru o plimbare și am ales: Dâmbu Morii - Cab. Bunloc - Săcele (Baciu) - Tâmpa - Piața Sfatului (Brașov).
Urcăm spre Bunloc și admirăm în urmă Bucegii, Postăvaru și Piatra Mare.
De la Bunloc coborâm pe sub telescaun și ajungem în Baciu - Săcele, de unde luăm autobuzul până la capătul liniei în Brașov - Saturn. De aici mergem spre Tâmpa, intrăm pe Treptele lui Gabony și urcăm. Vreme și vizibilitate minunate. În depărtare se vede foarte frumos Ciucașul înzăpezit.
Coborâm pe Drumul Serpentinelor și mergem spre centru - Piața Sfatului. Merităm un vin fiert! Ne strecurăm prin mulțimea de oameni și, spre gară. Luăm la 16:25 RE 3010 care are șase vagoane și o numerotare năucitoare a vagoanelor - de la locomotivă: 21, 20, 1bis, 1, 2, 3!?
Pe data viitoare!

photos.app.goo.gl/rBtBCw7kqrz8vKfUA

Raportul Loredanei este tot de duminica:
Duminica, zi care se anunta a fi insorita si senina, am optat pentru o drumetie spre Omu, via Malaiesti, Horn.
Cum ziua urma sa fie a doua cea mai scurta din an, ne-am gandit la varianta cea mai scurta, respectiv Rasnov-Malaiesti.
Am ajuns acolo cu masina pe care am parcat-o la cativa pasi de intrarea pe traseul propriu-zis (cam 12 km de localitate dintre care 4-5 pe drum forestier).
Vremea rece, dar suportabil de frig. La poalele traseului nu era zapada insa portiuni de drum erau inghetate bocna asa ca trebuia mers cu mare atentie, caci se aluneca. De altfel, alunecusul a fost o constanta a drumului. De la jumatatea traseului spre Malaiesti incolo, a aparut si zapada iar pe alocuri, pe poteca, omatul era atat de lustruit de pasi ca se aluneca.
La Malaiesti am ajuns dupa circa o ora si jumatate si, dupa o pauza de tras sufletul, reechipare etc. am pornit spre horn.
Frig in caldare iar vantul batea pe anumite portiuni in rafale, extrem de puternic, viscolind zapada. Erau urme destul de adanci, asa ca se mergea usor. Insa pe portiunile unde zapada era mai mica, se acoperau urgent de la vant.
Zapada cam de 20 cm, pe alocuri mai mare, in alte parti, unde vantul o spulbera, mai mica.
Pe masura ce ne apropiam de horn zapada crestea, iar pe horn ajungea cred si la jumatate de metru. S-a urcat insa bine. Trecuse si inca trecea lume pe acolo, asa ca erau practic sapate trepte. Zapada destul de tare, dar nu inghetata. Pe alocuri, mici portiuni din stratul de suprafata se desprindeau si curgeau la vale.
Am ajuns sus pe un vant cumplit, cu mainile aproape inghetate.. am plecat din pacate cu manusi prea subtiri. Din fericire nu era gheata pe portiunea de iesire. De urcat am urcat cu coltisori din aceia mici, aceia cu lanturi si suport de cauciuc, fara probleme. De coborat hornul insa l-am coborat cu coltari.
Pe platou, zapada mare si superba, soare si frumos. Era si cald, mai putin cand batea vantul. Momentele de acalmie erau urmate de momente cand vanul suiera aprig, in rafale.
Dupa o pauza lunguta de masa, ceai fierbinte etc, am pornit spre Omu. Ne-am intors insa din drum cam cu un sfert de ora inainte de cabana, caci ziua fiind scurta voiam sa mergem cat mai putin prin intuneric.
Ne-am intors fara peripetii la Malaiesti, tot pe horn, unde dupa un ceai am pornit spre masina. Ultima portiune de drum am facut-o pe intuneric, la frontala.
Se aluneca foarte tare pe zonele cu zapada astfel ca gherutele au fost de un real folos.
Finalmente, am fost pe la un 5.30 la masina, dupa o tura splendida.
si linkul

photos.app.goo.gl/ri2deJWniixLssRk9

... va urma...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 1 lună #3818 de MihaelaDobrin
Simbata 14.12.2019-Poiana Tapului-Baza Babelor ( La Capace" )-Poiana Stinii-Vulparie-Sinaia.Din Poiana Tapului, prin padure, poteca a fost stricata de masinile ce au carat materiale pentru racordarea noii conducte de captare a apei reci si a caminelor aferente la rezervorul montat acum citiva ani in padure. Dupa noul rezervor s -a montat conducta si s-a astupat santul care ne-a creat probleme anii trecuti dar in contnuare am dat de alte portiuni de sant sapat, cu sau fara conducta. Drumul forestier a fost lungit caci s-a latit potecuta catre Capace (au turnat si beton armat de consolidare la baza malului ) cam pina in dreptul primului trunchi mare de copac ce bara potecuta. Acum trunchiul e taiat si nu mai e necesara escaladarea lui. In schimb exact pe axa potecutei au sapat sant pentru noua conducta; pentru mersul pe ceea ce a mai ramas din poteca am facut o adevarata echilibristica care devine cam riscanta pe inghet. Vechea cabina de captare a apei de pe V.Babei Mici a fost dusa la vale de intemperii iar intrarea pe vale a devenit cam abrupta. Valea Babei Mici este destul de "murdara" , cu o multime de crengi, pietre si mici bolovani. Si intrarea pe V. Babei Mari a fost barata de crengile si trunchiul unui copac. Noroiul de pe incaltaminte si imbracaminte, rezultat in urma utilajelor si a saparii santurilor, a fost spalat de zapada prin care am mers din zona Capacelor catre Poiana Stinii. N-as recomanda de mers pe la baza Babelor, mai ales pe inghet, pina ce nu se acopera santurile; de facut doar de cei care vor cu tot dinadinsul "adrenalina in exces dar cam riscanta ". Din Poiana Stinii ne-am uitat lung la drumul forestier cu putina zapada si siroaie de apa rezultata si ne-am hotarit sa coborim in Sinaia pe la Vulparie.
photos.app.goo.gl/brsxYFn1K1sbPxmM9
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2021 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria