Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 16-22 decembrie 2019

acum 9 luni 3 zile - acum 8 luni 4 săptămâni #3819 de angela
Iata-ne si in prag de Craciun... Sarbatori fericite sa avem cu totii!

Prognoza era destul de buna pentru simbata de solstitiu, asa ca au fost citiva doritori de iesit la munte sau dealuri- si cu 3001, cu toata ora matinala de plecare, si cu 3003.
S-a purtat Postavaru, Clabucetul taurului, Clabucetul Azugii, Gagu, Florei si nu numai.

De solstitiu, Radu A a venit primul cu raportul.
Eu am fost pe Brana Ursilor cu Simona:
kermit.go.ro/radu/brursi_dec19/index.htm

Cu Minerva si Ilinca, am facut o plimbare pe la Breaza, cu ceva explorari si premiere dar si pe drumuri mai bine cunoscute: gara Breaza- str Primaverii- clasic spre Gurga (fara a urca la Crucea Eroilor)- la Trovanti - Ograda - valea Tirsei (drum de bikeri, aproximativ)- urcare spre 'la Pripon'- varianta spre antena de la Liziera de zade (si aici partial suprapus pe un drum de cicloturism, plus indicatii de la localnici) - La Pietris - Poiana mare a Lazului - valea Carunta - halta Breaza Nord. A fost lungut, aproape 17km, dar fara efort mare de urcare/coborire, pentru ca am incercat sa-mi menajez cit s-a putut genunchiul cu probleme. Am umplut ziua aproape bine, cu doar doua pauze mici, una pe traseu si una la sfirsitul turei si cu ocazia aceasta am aflat si unde este 'magazinul' de pe (linga) traseu, pe linga care am trecut fara sa il vad vreodata pina acum! Fetele si-au cumparat un suc, un pufulete, ceva, de acolo :)
photos.app.goo.gl/j8oeG2wAxSHC5eh27

Mihai si Claudia au facut o tura inedita:
Valea Teleajenului - Varful Clabucetul Maneciului
Avem si noi poze de ieri ( dupa 2 luni de pauza ).
photos.app.goo.gl/tFgTCKJBn7gUks4M9

Svetlana a fost in Baiului:
La Multi Ani, Sarbatori fericite de pe clasicul Sorica Zamora!
photos.app.goo.gl/XM2QKJ88UhzgzxHw5

Iura este si el prezent in Cronica:
Au fost negocieri indelungate ieri in 3001 in privinta traseelor care s-au prelungit pana aproape de Sinaia. Pana la urma s-au format mai multe echipe din care trei au coborat in Azuga (Clabucetul Taurului, Clabucetul Azugii si Baiului prin Sorica) si o a patra echipa pentru vf. Postavaru. Noi am urcat Clabucetul Azugii, o drumetie mai curand de toamna tarzie decat de iarna, cu temperatura pozitiva toata ziua, aproape fara zapada, cu poteci uscate si fara pic de vant. Soarele, scump la vedere, s-ascuns inca de la pranz dupa o perdea grasa de nori. S-au vazut frumos varfurile din creasta Neamtului pe care zapada a mai persistat doar pe fetele nordice. Cateva poze de atmosfera:
photos.app.goo.gl/S9AP5obiYh8DroKVA

Mihai R a intirziat raportul, dar e prezent!
Sâmbătă am fost într-o frumoasă tură pe o vreme însorită. Am urcat pe Drumul Șerpilor. Erau ceva copaci prăbușiți înainte de poienița care precedă urcușul final spre vârf. Pe vârf era soare și bătea ușor vântul. După o pauză de sandwich și alte mici bunătăți de la fiecare dintre noi am coborât direct pe V. Lamba și am ajuns cu vreo jumătate de oră înaintea trenului de la 16:43, Re 3010.
Pe data viitoare
Postăvaru!
photos.app.goo.gl/Wnjz8gqFpXvMAhuh8

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 9 luni 2 zile #3820 de MihaelaDobrin
Simbata 21.12.2019-Azuga-Sorica-Piciorul Zamorei-Busteni. Urme de zapada la iesirea din padurea de pe Sorica, cu vreme anormal de calda. Multi plimbareti cu gondola la crucea Cazacului. Zapada putina pe culme, alternind cu iarba uscata; pe virfuri se vedea ceva zapada mai serioasa. Vintul a inceput sa bata (dar nu prea deranjant ) la coborirea de pe piciorul Zamorei. SARBATORI FERICITE !
photos.app.goo.gl/rUJXqV4KTLDE8yzK8
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 9 luni 2 zile #3821 de hoinar
Solstiţiul de iarnă a venit anul acesta parcă puţin nehotărât, nici toamnă, nici iarnă sau, mai bine zis, şi toamnă şi iarnă, funcţie de altitudine. Am început ziua de sâmbătă la poalele muntelui într-o atmosferă de toamnă, încântaţi de o feerie de culori pe cerul dimineţii. Ne-am încălzit serios urcând prin pădure pe la poalele muntelui dar poiana la Verdeaţă ne-a întâmpinat cu un vânt rece. Petice de zăpadă ici-colo, totuşi ne-am pregătit de iarnă. Deocamdată valea Albă nu e chiar albă. Treptat zăpada de pe firul văii a devenit un strat alb, continuu. La săritoarea Cârnului ne-am abătut prin dreapta unde zăpada părea mai consistentă. În continuare, panta susţinută din zona superioară a văii şi rafalele reci ne-au solicitat din plin atenţia şi picioarele. Zăpada întărită în general, abia cedând sub vârfurile colţarilor dar ici-colo cu un strat mai moale deasupra. Pe platou vântul ne-a făcut să ne retragem repede către Jepii Mari şi-am revenit în Buşteni pe poteca Schiell.

photos.app.goo.gl/4wuf2T7RupjGUVFm6


Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...g/valea-alba-schiell Track-ul GPS se poate folosi doar pe propria răspundere ! Traseul include zone alpine potenţial periculoase !
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 7 luni 2 săptămâni #3853 de Ilinca
Cateva poze si facute de mine in excursia la Breaza cu Angela.

photos.app.goo.gl/N3PTWKxSEgAsVYsW7

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria