Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 6-12 ianuarie 2020

acum 8 luni 1 săptămână - acum 8 luni 1 săptămână #3828 de angela
Iata-ne in 2020, cu prima saptamina de dupa minivacanta si sarbatori.

Am intrat in 2020 cu prognoza de iarna mai ales vintoasa si cu temperaturi de primavara. Vintul anuntat era insa prezent si destul de suparator, dimineata a fost senina si am avut ore de soare binevenite, ca ulterior sa apara si norii si picla peste munti. Peisajele erau incurajatoare, doar zonele mai inghetate sau amestecul de noroi si gheata nu ne-a prea incintat. Unii au ales mai la zapada, altii mai la iarba sau amestec.
Multa lumea a fost pe trenuri, pentru ca este inca vacanta sau pentru ca lumea vrea la munte, mai mult decit in alte perioade? A fost aglomerat pe tren si la dus si la intors, cel putin pe 3001 si 3008.

Primul raport al saptaminii vine de la Radu A:
am fost ca de obicei cu cei nematinali. Am urcat din Timisu de Sus pe Valea cu Noroi pana la Chei. De acolo deoarece era mai ciudat de trecut apa ne-am intors si am urcat spre Trei Brazi pe TA si apoi Predeal.
si foto, de ilustratie:
kermit.go.ro/rasnoave_ian20.tar
kermit.go.ro/radu/rasnoave_ian20/index.htm

Pe locul doi ma inghesui eu :) Cu Stina din Picior din si spre Poiana Tapului, de unde doar 2 au continuat in sus, Iura si Rodica, ceilalti, mai de voie, mai de ne-voie, am decis ca desi e cam devreme, sa coborim la loc, pe alta varianta, ca parea brusc prea mult, ca sa urcam in vint, cu tot soarele si vederile frumoase. Ne-a apucat... lenea sau 'intelepciunea', eu una ma gindeam ca am avut noroc pina acolo cu lipsa de zapada, dar citiva pasi, in care se rupea sub mine, m-au facut tematoare pentru genunchiul meu cu probleme si am ales coborirea, tinind seama si de componenta grupului. Pe coborire, soarele s-a cam dus, si frigul a devenit neplacut, desi temperaturile nu erau chiar foarte joase. Cind ni s-a cam luat de forestier- gheata/noroi... am mai taiat-o la vale, ca sa nu mergem tot pe unde am urcat si la 'garduri' a trebuit sa consult harta si GPS-ul ca sa nu bijbiim cautind coborire pe unde se putea, chit ca iesisem intr-un loc cunoscut dar pe unde nu mai fusesem de foarte multi ani. Citeva foto, nu prea multe, ca asa e cind esti in grup mare, trebuie sa mergi si cind ai mai sta... :) De mult nu am mai simtit responsabilitatea unui grup mare cu componenta destul de eterogena, mai ales ca nici eu nu sint intr-o forma de invidiat. Cu toate ca, spre linistea mea sufleteasca, aveam in grup citeva persoane (minim 3-4) pe care m-as fi putut baza si pentru conducerea grupului si pentru orientare. M-am bucurat sa revad prieteni in aceasta tura, se simte ca am lipsit cam prea mult dupa ultima accidentare.
photos.app.goo.gl/KYwYmUohHsn3hgJg6

La intoarcere ne-am intilnit cu prieteni veniti cu 3003, o parte au fost pe Plesuva, altii pe la refugiul din Florei. S-a intors si grupul de baieti care au urcat in Baiului (Tufa-Ciine), si au luat-o mai in pas alergator ca nu le-a placut primirea vintoasa. Cu urmatorul tren probabil ca au revenit cei care au urcat prin Gagu si cei care au urcat cu noi, dar au mers pina pe virf.(dar sa asteptam rapoartele lor)

Din grupul nostru, a mai venit si albumul lui Ion H:
photos.app.goo.gl/SztYSnnZr6d5keQ4A

Loredana a fost tot in Baiului.
Mai toata lumea din vagonul 2 s-a pornit sambata spre muntii Baiului, insa pe diferite rute. Eu, alaturi de alte 12 persoane, am coborat la Sinaia Sud pentru a urca pe Gagu, traseu pe care nu-l mai facusem demult.
Am urcat pe drum bun, fara noroi, frigul inghetandu-l. Destul de rece aerului, caci frunzele trosneau crocant sub picioare. Pe ici pe colo, in urcusul luat pieptis, sub frunze se mai ascundeau ba radacini alunecoase ba, mai sus, cate un petic mic de gheata. Din fericire, vremea a fost buna, mai exact, vantul aprig pe care-l prognozasera meteorologii ne-a ocolit.
Am iesit in golul montan pe soare, un soare atat de orbitor ca nu te puteai uita in zare. Dar si pe vant. Nu insa atat de aprig cum stie vantul sa fie in Baiului.
Ne-am continuat drumul cu spor, dar imbracati ceva mai bine, pe un Baiului aproape lipsit de zapada. Ici si colo niste petice. Sentimentul a fost straniu caci n-am mai vazut niciodata muntii aceia atat de golasi in ianuarie.
Ajunsi la piciorul Piscul Cainelui, grosul grupului a coborat. Eu, Anca si Marina am vrut sa lungim un pic calatoria, asa ca am luat-o in trei spre
Draganu. Am coborat pe o poteca acoperita de zapada. Din fericire zapada ne-a insotit si pe panta din padure, cand am luat-o de la stana in jos, facand mai agreabil coborasul destul de abrupt.
Am iesit rapid la drumul forestier, acoperit si el de patura de nea, imaculata in prima parte. Ghetus a fost abia pe ultima portiune, dar nu de neocolit si n-a necesitat gherute.
Am ajuns in gara cu o ora inainte de tren, dupa o drumetie frumoasa, cu soare mult si cer albastru, ireal de frumos.

si linkul photos.app.goo.gl/rAWqbn1uaWnaJte96

Iata ce ne-a trimis Mihai R:
O tură frumoasă cu Vali G și Eugen, cu mult soare dar și vânt puternic în șeile din Creasta Baiului. După urcarea pe Piscul Câinelui și o scurtă pauză ne-am îndreptat spre Vf. Baiul Mare. Pentru că era devreme ne gândim pentru moment să continuăm pe creastă dar pentru că este vânt puternic și putem prinde trenul de devreme mergem în jos pe Muntele Cumpătu și mai jos facem stânga pe Plaiul Tufa.
La 15:48 urcăm în R3008 unde întâlnim și alți colegi de club din alte ture.
Pe data viitoare!

photos.app.goo.gl/UkUECBbopLgs3JZb7

si varianta lui Vali G:
După o săptămână de discuții ambițioase am simțit nevoia să transpir, să nu vorbesc și să merg mult cu mine însumi. Am optat pentru propunerea lui Eugen. Zăpada este puțină, soare și vreme de primăvară, dar vântul ne fugărește de pe creasta Baiului. Sub vârf întâlnim pe Iura și Rodica care veneau de pe Piciorul Stânei din Picior. La ora 13.00 eram pe Vârful Baiul Mare (1908m), dar vântul tăios ne-a fugărit direct pe Cumpătu și Plaiul Tufa direct în personalul de la ora 15.48.
photos.app.goo.gl/GXuybcAjwLm5mf6AA

A trimis si Iura varianta sa de Bai(u):
Sambata, Clubul "a invadat" literalmente Baiul. Au fost peste 30 de participanti impartiti initial in trei echipe care au devenit apoi cinci, care au urcat sau coborat pe Gagu, Piciorul Cainelui si Cumpatu Stana din Picior (urcare) si Tufa (coborare) si Zamora. Pe creasta am intalnit pe Anisoara care a venit pana la Baiul Mare din Azuga si s-a intors tot acolo. Eu si cu Rodica am facut o testare de crampoane urcand Baiul Mare si coborand pe Zamora pe drumul pastoral ne-umblat si acoperit cu un strat gros de zapada cu crusta.
photos.app.goo.gl/7SGgHpvhubMjv2kW7

... va urma ...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 8 luni 1 săptămână #3829 de MihaelaDobrin
Simbata 11.01.2020-Sinaia Sud-Picior Gagu-Gagu Mare-Gagu Mic-Pe sub Vornic-vf.Piscul Ciinelui-Culmea+Picior Ciine-Sinaia.Zi cu soare dar mai putina zapada (mai mult petice de zapada ) si cu vint acceptabil la liziera zadelor din Gagul Mare. Pamintul inghetat nu a permis sa ne noroim; doar la ultima portiune inainte de fosta cab. Piscul Ciinelui, unde au pus si o bariera pe sub care obligatoriu trebuie trecut, poteca este stricata si ne-am noroit cit pentru tot drumul.
photos.app.goo.gl/gPJ4w4JVwg6cnLDu7
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria