Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

saptamina 13-19 ianuarie 2020

acum 4 luni 1 săptămână - acum 4 luni 1 săptămână #3831 de angela
Si din nou la raport, a mai trecut o saptamina de... iarna.
De data aceasta, fiind in 'misiune' de 'delivery girl', ma bag si eu in fata - cu o excursie de 2 zile, miercuri-joi, de la Busteni- Gura Diham- Diham - Malaiesti- Diham -valea Grecului - Azuga.
photos.app.goo.gl/o1CQpYqsZN3TyGJS8

dupa care, trec si eu la contributiile de weekend, in ordinea sosirii!

Vali G este campion absolut la viteza :D:
18.01.2020, Piciorul Pietrei Arse, Vârful cu Dor
Cine și-a luat loc din timp a avut loc la vagonul 2 din personalul 3001: freamăt mult și propuneri de ture diverse. În Cronica săptămânală a clubului( floareadecolt.com/forum/cronica-saptamanala } puteți urmări turele săptămânii. Noi optăm pentru Picioul Pietrei Arse, Vârful Furnica. Zăpada înghețată de pe potecă ne-a îndemat să ne folosim colțarii. Partea nordică a Furnicii înghețată bine nu permite abordarea fără colțari ! Pe vârf ne-am intersectat cu grupul lui Mitică. Eu am ales să continui pe Vârful cu Dor, si lacurile Vânturișului. Am revenit pe creasta Colților lui Barbeș și am intrat pe traseul punct galben pe care nu am fost niciodata și am revenit sub Varful cu Dor și am coborât pe pârtia de schi. In Valea Dorului zăpada este foarte bună pentru schiat.
photos.app.goo.gl/RAt4jWJqx7Mg2Ccy7

Al doilea album vine de la Ion H: 18 ian 2020 Sinaia-Valea Rea-Stana Draganu-Piscul Cainelui-Piciorul Cainelui-Sinaia
photos.app.goo.gl/8pFpSiyCS4y2Qtuj9

si iarasi, hop si eu, pe aceeasi tema:
photos.app.goo.gl/Vo3aSbom4RZCeMux9

Loredana
a fost in Ciucas: Valea Berii, Cabana Ciucas, Varful Ciucas, La Tigai, Cabana, retur
Iata ce ne-a scris:
Atrasa de prognoza de cer senin cu mult soare (9 ore!!! de cand n-am mai vazut asa ceva), am optat, in sambata aceasta, pentru Ciucas. Am plecat cu masina, alaturi de alti doi colegi de drumetii – un coleg si o colega, de fapt.
Am deb arcat din masina la punctul unde incepe Valea Berii in junrul orei 8.50, pe vreme frumoasa, asta dupa ce drumul ne-a purtat prin nori si-o mohorala atat de densa de ne intrebam daca nu cumva meteorlogii n-au gresit.
Nu gresisera. A fost frumos.
Pe prima partea a Vaii Berii, ma rog, drumul acela pe care trec si masini, a fost umbra, insa, odata ce ne-am apropiat de cabana soarele a inceput sa ne lumineze cu generozitate.
S-a urcat bine pe drumul pavat in mare parte cu zapada, fara vreo problema.
De la cabana Ciucas, unde am ajuns rapid, intr-o ora si jumatate sau chiar mai putin, am pornit spre varful Ciucas.
Vreamea splendida, cu un cer incredibil de albastru. Zapada, cam prea putina pentru vremea aceasa a anului, tare si se mergea bine pe ea. Pana cand am mai urcat si drumul a devenit alunecos. Atat de alunecos ca a fost nevoie sa ne punem coltisorii pentru a nu merge cu emotii.
Desi vrmea a fost splendida, in golurile alpine si pe anume portiuni vantul batea puternic iar pe Varful Ciucas spulbera de-a dreptul. Simteai nevoiea sa te intepenesti bine pe picioare, sa nu te zboare. Cum am coborat insa doar cativa metri mai jos, vantul a inceput sa se potoleasca.
Ca traseu de intoarcere am optat sa mergem spre Saua La Tigai.
Soarele ne-a calauzit drumul si am mers agale, facand si multe fotografii peisajului splendid.
Am ajuns inapoi la cabana relativ devreme, inainte de ora 3 si, dupa un ceai cald cu miere, am pornit inapoi spre masina.
La vale, drumul n-a mai fost la fel de placut ca la urcus caci zapada care se mai topise peste zi inghetase si se aluneca foarte tare. Am ajuns insa fara peripetii dupa o tura frumoasa si relaxanta.

photos.app.goo.gl/poNnP1RvduLWZKR16

Svetlana, simbata, a fost pe munte, ca de obicei si a ales traseul:
Coama lunga si Stina din Diham
photos.app.goo.gl/vhKJse2FAy5fPQ8E8

Artemiza a reaparut la tren si anul acesta si ne raporteaza din:
Prima drumetie cu multa zapada din 2020.
Sambata 18-01-2020 in trenul 3001 multi montaniarzi dornici de drumetii. Am ales varianta Predeal orasul aflat la cea mai mare inaltime din Carpatii Romanesti, unde sigur era zapada iar ca traseu: Galma- Muchia Bradetului - Diham cu intoarcere prin Valea Grecului- Azuga, unde nu erau necesari coltarii. A fost o zi minunata cu o pauza de pranz la tanti Oara, cu zapada din belsug si cu multa veselie.
photos.app.goo.gl/gmDsnDAa5DRbdakw9

Tot aici a fost si Mihaela R:
photos.app.goo.gl/TqE2FqDG6jqbLjHm7

Am primit si de la Emil un raport foto:
Predeal (1000 m)-Polistoaca-Culmea Cocosul-Partia Cocosul-Clabucet Plecare (1451 m)-Cabana Garbova (1332 m)-Clabucetul Taurului (1520 m)-Drumul Tunului-Azuga (932,69 m).
Tura clasica de iarna, alaturi de niste oameni care imi sunt foarte dragi, pe ruta Predeal (1000 m)-Polistoaca-Culmea Cocosul-Partia Cocosul-Clabucet Plecare (1451 m)-Cabana Garbova (1332 m)-Clabucetul Taurului (1520 m)-Drumul Tunului-Azuga (932,69 m). Echipa noastra a fost compusa din patru florisiti&simpatizanti, Ion, Gabi, Sorin (cel mai nou simpatizant al nostru) si subsemnatul. Vremea a fost foarte frumoasa si mai calda ca in Bucuresti, dupa masa, temperatura in Predeal a depasit +7 grade Celsius. Dimineata, la plecarea din Predeal, erau -4 grade Celsius, dar am avut parte de vânt cald, chiar dupa ce am iesit din statiune. Zapada foarte putina si inghetata, fapt pentru care m-am hotarat sa ma duc sa iau coltari si piolet, nu se stie când am nevoie de ei in urmatoarele ture. La intoarcere spre Bucuresti nu a mai fost asa nebunie in RE3010, la fel ca si acum doua saptamani. Ca de obicei, am sarbatorit in tren o tura reusita. Abia astept urmatoarea tura la munte alaturi de Floarea de Colt&comp.
photos.app.goo.gl/4B7F31h1HY8cTjmY8

...va urma...

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 4 luni 1 săptămână #3832 de MihaelaDobrin
Duminica 19.01.2020-Nistoresti-Plai-Cornului-vf.Frumos-Deasupra Lac Paltin-Deal Seciuri-Peste Lancea-Batriioara-Comarnic. Zi insorita, fara prea multa zapada dar am avut parte de imagini de vis, cu copaci impodobiti minunat cu zapada.
photos.app.goo.gl/ffF1Vg9MgCDufM2S7

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 4 luni 1 săptămână #3833 de hoinar
O zi însorită dar rece de ianuarie... o drumeţie clasică de iarnă chiar dacă, în cazul de faţă, cu puţină zăpadă... Am pornit de la Gura Diham la doar -8 grade însă urcuşul către Cantonul Colţii Morarului ne-a făcut să ne amintim de baba Dochia ;) Cerul senin n-a fost spectaculos la orele dimineţii dar apariţia soarelui a fost binevenită. Ceva mai sus, Colţii Morarului ne-au salutat cu silueta lor sveltă profilată pe cerul albastru. Puţină zăpadă pe faţa nordică a Morarului, toate săritorile de pe firele văilor fiind descoperite. La fel pe valea Morarului. De-abia în canion, în jumătatea superioară, zăpada aşezată ne-a permis să urcăm direct pe fir. În zona largă a văii vântul a început să-şi facă simţită prezenţa. Pe alocuri zăpada întărită şi frământată ne-a remintit că sunt multe zone expuse la curgerea avalanşelor. Ne-am pus colţarii de-abia la urcarea în ultima căldare. Rafale reci de vânt ne-au răcorit zdravăn dar după panta abruptă am avut parte şi de puţin soare. Am deviat către stânga, spre creasta Morarului, apoi am continuat până la vf. Omu pentru un scurt popas. Frigul nu ne-a permis o pauză prea lungă dar am profitat la maxim de vizibilitatea posibilă doar într-o zi rece de iarnă. Spre sud, în depărtare, ceaţa părea încă stăpână peste zonele mai joase, în rest creste uşor înzăpezite cât vedeai cu ochii. Am coborât pe valea Cerbului, parţial pe potecă, ocolind serpentinele unde zăpada ne-a permis. Din Plaiul Fânului am nimerit cumva poteca directă spre Gura Diham prin pădure (ne-au ajutat şi nişte urme B) ) ceea ce a scurtat drumul de întoarcere, încheind circuitul unei zile reci şi senine de ianuarie alături de Moniq şi Tudor.

photos.app.goo.gl/zsabzUEWyRzmbU4J7


Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...ding/valea-morarului Track-ul GPS se poate folosi doar pe propria răspundere ! Traseul include zone alpine potenţial periculoase !

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria