Folosim fişiere cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Citeşte Politica cookie, Termeni şi condiţii, Politica de confidenţialitate.

Săptămâna 20-26 ianuarie 2020

acum 7 luni 4 săptămâni - acum 7 luni 4 săptămâni #3839 de hoinar
Până când cronicarul de servici îşi reia activitatea, deschidem relatările din săptămâna trecută (cu ceva întârziere) cu o drumeţie de o zi în munţii Făgăraş, pe vârful Lespezi. Vă invit să postaţi albumele recente răspunzând la acest subiect.
__________

O zi minunată de iarnă în inima Făgăraşului alături de Moniq şi Tudor. Zăpadă puţină dar bine îngheţată, soare cu dinţi, nori discreţi pe cerul albastru, vânt destul de puternic în golul alpin. Am pornit de la Piscu Negru (punct roşu) direct cu colţarii, poteca prin pădure fiind bine îngheţată. În mai puţin de-o oră am trecut de stână iar vântul ne-a luat în primire. Pe panta finală de sub vârful Lespezi vântul aproape ne-a îngenuncheat aşa că am urcat încet, cu mare atenţie. Ca prin minune sus am avut parte de câteva minute bune de linişte în care am admirat crestele înzăpezite până în depărtări. Au urcat multe grupuri. Unii s-au dus până pe Călţun şi retur, toţi au coborât înapoi pe picior. Noi am continuat spre şaua Lespezi ocolind cornişele şi parţial zona accidentată a crestei (pe faţa dinspre căldarea Berbecilor). În şa am făcut o pauză mai lungă într-un loc însorit şi fără vânt apoi am coborât pe vale (triunghi roşu) înapoi la stână, zăpada fiind tocmai bună de mers, puţină şi stabilă (altfel valea nu e recomandată iarna când e zăpadă multă). Cca 8:30 ore şi 3.300 calorii cf. datelor :-)

photos.app.goo.gl/1rWe3v3kHcAqRYTR8


Track GPS online @ www.alltrails.com/ex...ding/fagaras-lespezi Track-ul GPS se poate folosi doar pe propria răspundere ! Traseul include zone alpine potenţial periculoase !
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 7 luni 3 săptămâni #3840 de ROFMihai1075
Sâmbătă aveam dispoziția pentru o plimbare ceva mai scurtă (după o răceală puternică cu febră până pe la 40 de grade cu vreo 10 zile înainte).
Am pornit din Posada și pe o vreme care aducea mai repede a aprilie decât sfârșit de ianuarie am mers pe frumoasele dealuri ce pornesc din V. Floreiului, la limita Secăriei și apoi spre Comarnic. Ghidul nostru care cunoștea zona din excursii precedente a fost domnul Gigi geologul care ne-a mai și cântat puțin, ne-a mai spus și câte o poezie :). O zi foarte frumoasă pentru plimbare, într-o companie plăcută. Ajungem în gara Comarnic cu mai mult de o oră înaintea Re3008 și întâlnim și alți colegi veniți din ture, de pe frumoasele dealuri de pe V. Prahovei.

photos.app.goo.gl/LUv3AbdZgjkVYJWv7
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 7 luni 3 săptămâni #3841 de MihaelaDobrin
Simbata 25.01.2020- Azuga-Drumul Tunului-Clab. Taurului-cab.Girbova-PredealMa tentau dealurile dar fiind mai mult echipata pentru zapada am optat pentru traseul "batut in cuie" de catre Tina si Minerva si am facut o plimbare lejera . Gheata putina care se putea ocoli. Lume multa la Girbova asa ca desi citiva si-au dorit o ciorba, nu au putut fi serviti din cauza unui grup numeros anuntat din timp la cabana. Ne-am multumit cu un vin fiert, mai scump ca la Diham si in cani mai mici. Soarele si zapada ne-au determinat sa folosim ochelarii iar unii au pus, pentru siguranta, "gherutele" pentru zapada si gheata.
photos.app.goo.gl/xXcp18tChoZZbh4D9
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: angela

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 7 luni 3 săptămâni #3842 de angela
De data aceasta cronica (compilatie) a intirziat, nu pentru ca nu ar fi fost ce sa raportam, ci pentru ca ... pisica nu-i acasa :) cum ati aflat deja... :)
Dar, iata, am revenit si incep sa adun materialele primite:
In casuta de mesagerie de pe facebook ma astepta, ca de obicei... Loredana:
Cum de o saptamana si mai bine tanjeam dupa zapada si inaltime, sambata asta mi-am propus sa ajung pe platoul Bucegilor. Dintre toti cei urcati in vagonul 2, la etaj, au rezonat cu mine Silvia si Marina.
Am debarcat asadar in Sinaia, pe cer senin si frig piscator, pornind la drum in trei. A, au ales aceeasi ruta si Brandusa, Cristi si inca o doamna, care au mers insa separat. Drumul ni s-a intersectat insa de multe ori si la dus si la intors. ?
Fara zapda prima parte a drumului sau cu putine petice. Pe masura ce urcam, in zonele umbrite zapada a aparut insa pe poteca. Se aluneca zdravan, asa ca ne-am pus gherutele. Cred ca, de fapt, asta a fost sigunra dificultate a drumului – portiunile cu zapada inghetata alternau cu cele unde era doar pamant asa ca am pierdut mult timp punand si dand jos gherute pentru a le pune din nou.
In fine…de la Coltii lui Nica pana sus pe platou si apoi pe Furnica gherutele s-au dovedit de nepretuit. Zapada tare, inghetata chiar pe platou.
Vreme insa superba, cu un cer albastru cu nori albi si usori, nu multi ci doar cat sa ii potenteze frumusetea. Vantul a fost doar o briza usoara, asa ca a fost o placere sa urcam si Furnica.
Sus, lume ciopor cum nu am mai vazut de mult. In cabana la telecabina puhoi de oameni din nou. Am mancat asadar rapid si am pornit spre cota 1400, initial pe partia de schi, de pe care zapada a disparut rapid si dupa, prin padure,.
Poteca prin padure foarte-foarte alunecoasa. Dupa ce era sa cad peste Marina ne-am pus gherutele din nou pentru o portiune buna.
De la 1400 in jos am mers tot prin padure. Am ajuns in Sinaia cu bine, la timp, avand suficient cat sa intram si-n magazin sa ne mai luam una alta.
Trenul insa, supra-aglomerat, desi avea 4 vagoane. Am stat vreo jumatate de ora pe scari, dupa care am gasit insa si locuri.

si linkul photos.app.goo.gl/94hXeA1rfpqKf24B6

Rodica R raporteaza (pe e-mail) de la 'Peștera Break':
Mitică a venit cu propunerea perfectă pentru we 24-26 ian.
Ne-a invitat într-o tură de 3 zile în zona Padina / Peștera cu cazare în calitate de pelerini
la Centrul Cultural-Misionar din cadrul Mânăstirii Peştera lalomiţei.
Condițiile de cazare au fost excelente în comparație cu cele oferite de cabana Padina.
În prima zi am pornit din Sinaia - Cota 1400 - Valea Dorului. Am ales apoi să mergem pe poteca
M. Cocora si am coborât în Valea Ialomiței în apropiere de Hotel Peștera.
A doua zi am urcat în Șaua Strunga și de acolo pe drumul de creastă spre refugiul Bătrâna.
Ne-am întors la Peștera pe un drum lat ciobănesc evitând Culmea Doamnele pentru ca nu toată lumea
era echipată cu crampoane.
În ziua a treia am vrut să profităm de soare și am urcat pe Piciorul Babelor până pe platoul Bucegi în dreptul
cabanei Babele. Am tropotit pe un platou pustiu, nu mai era nimeni în afară de noi, până la Drumul de vară unde
în loc de zăpadă am găsit bolovani și praf.
Cum aveam mult timp până la tren am trecut pe la schitul Sf. Ana și am continuat pe drumul vechi până în Sinaia.
Aventura s-a terminat la cofetăria din Sinaia unde o parte din grup și-a dorit un premiu dulce.
Pozele se găsesc aici:

photos.app.goo.gl/RaqTnyQJ1xxHQeGdA

Artemiza a preferat de data aceasta Unirea... la Iasi. In doua albume:
La excursia cu trenul din Bucuresti la Iasi au participat 12 persoane membrii ai Clubului Alpin Floarea de Colt Bucuresti, dar si simpatizanti. Plecand noaptea de 23-01-2020 am ajuns la cazarea noastra pentru 2 nopti pe 24-01-2020 la ora 6,00, pensiunea Palace chiar in inima Iasului. Dupa o cafeluta si micul nostru dejun la ora 10,00 am fost prezenti cu totii la ,"Biblioteca Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi" din Palatul Universitar de la Copou. Apoi am intrat in parcul Copou, pentru a admira Teiul lui Eminescu unul dintre cei mai importanti arbori -monument- simbol pentru orasul Iasi. Am admirat Paradele Militare la sarbatoarea Unirii pana seara tarziu. Foarte incantati am fost de plimbarile pietonale ale orasului, apoi Teatrul Vasile Alecsandri cu bijuteria arhitecturii unde am avut si bilete la un spectacol. A doua si a treia zi am vizitat muzeele din Palatul Culturii, dar si bisericile si manastirile monumente istorice ale orasului Iasi.
photos.app.goo.gl/fZGVRjPXfpnLPoBZ9
si
photos.app.goo.gl/EKYFnWX9qdZYXr5k8
In acest al doilea album am vizitat la Palatul Culturii toate muzeele: Muzeul de Arta, Muzeul Stiintei si Tehnicii, "Stefan Procopiu", Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Istorie al Moldovei cu Sala Voievozilor, Sala "Henri Coanda". Pe 25ianuarie 2020 ora 19,00 toti am participat la spectacolul: "Cine l-a trezit pe Yorick"-Teatrul Mihai Eminescu Chisnau jucat la Teatrului National V. Alecsandri, cel mai vechi teatru din Romania. Am vizitat bisericile: Sf. Parascheva, Sf.Trei Ierarhi, Sf. Nicolae, Biserica Catolica, manastirile monumente istorice: Golia, Sf. Sava, Casa Dosoftei.

Tot la dealuri, ca si Mihai R (ati vazut deja albumul lui) a fost si Vali G:
photos.app.goo.gl/YofwAUyWedsL7fim8

Iura a fost la Brasov:
Particip si eu la cronica cu trei zile petrecute la Brasov in care m-am suit pe toate varfurile si dealurile din zona, apeland pentru eficienta inclusiv la cabine.
photos.app.goo.gl/XHe1wnRVCmCM62uK8

Alice ne-a trimis o alta poveste foto din 'Tara minunilor', de data aceasta Paring
alicegherman.blogspo...rfuri-intr-o-zi.html

si... 'pisica' a fost in Bulgaria cu o echipa de schiori pasionati, Ilinca, Florin si Dana.
Partea aferenta acestei saptamini a sejurului de o saptamina, cu drum cu tot (in Rila/Borovets/Samokov) este in citeva albume pe zile-de vineri pina duminica (24-26):
1. Zlatna Panega, pe drumul la Samokov
photos.app.goo.gl/RR3RLzjnQ9doKiZCA
2. Yastrebets-cabana Musala
photos.app.goo.gl/tim9zXbMFpq1NytA9
3. Chernata Skala-Sitnyakovo/rataciri
photos.app.goo.gl/sNjjCeN8fZMz6XPe7

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 7 luni 2 săptămâni - acum 7 luni 2 săptămâni #3854 de Ilinca
Si cateva poze de la Borovets de la echipa de schiori :)
In drum spre Sofia, cum spunea si Angela mai sus, ne-am oprit la parcul natural Panega de langa Lukovit unde am parcurs o ecopoteca foarte frumoasa care merita cu siguranta facuta si cand e vegetatie.

photos.app.goo.gl/huFZDNEVqq6pgBFZA

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

  • Nepermis: pentru a crea subiect nou.
  • Nepermis: pentru a răspunde.
  • Nepermis: pentru a adăuga atașamente.
  • Nepermis: să-ți editeze mesajele.

Recente

Biblioteca

Biblioteca Floarea de Colţ vă propune o colecţie de materiale informative având ca temă centrală muntele, natura, aventura, călătoriile, fotografia, etc. Adunate prin bunăvoinţa donatorilor cărţile sunt la dispoziţia membrilor clubului pentru a fi lecturate.

Cronica săptămânală

Amănunte despre turele săptămânale şi albumele foto aferente, activităti recente ale clubului consemnate în forum.

© 2020 Asociația Club Alpin Floarea de Colț București

CUI 36110772
RO64BTRLRONCRT0345072901, Banca Transilvania, Sucursala Victoria